در این جلسه اعضای کمیسیون اصل 90 از جمله شجاعی، نبویان، پژمانفر، میرسلیم، خضریان، عین اللهی، وزیر بهداشت، دارایی رئیس سازمان غذاودارو، معاون آموزشی وزارت بهداشت، رئیس سازمان سنجش پزشکی و چند تن از کارشناسان حوزه سلامت برگزار شد.
درباره مسئله عملکرد وزارت بهداشت در زمینه اجرای قوانین جلسهای با حضور وزیر بهداشت در کمیسیون اصل 90 برگزار شد؛ در این جلسه به عملکرد ضعیف وزارت بهداشت در زمینه اجرای آییننامه ضد انحصاری داروخانه نیز اشاره شد که با وجود ارسال آییننامه جدید داروخانه از خرداد ماه 1400، تقریبا تعداد بسیار کمی مجوز جدید داروخانه از طرف دانشگاههای علوم پزشکی صادر شده است و همچنان انحصار موجود در این بخش نیز ادامه پیدا کرده است.
در تشریح گزارش ضعف عملکرد وزارت بهداشت در اجرایی شدن آئیننامه داروخانه بیان شد:
با وجود اینکه مسئله آییننامه جدید داروخانه در دولت قبل در نهم خرداد ماه تهیه شد، متاسفانه در این زمینه با وجود رای دیوان عدالت اداری و تاکید نمایندگان مجلس بر اجرای آییننامه جدید داروخانه، آمار منتشره از افزایش صدور مجوز داروخانهها حکایت ندارد و در این زمینه نیز عملکرد ضعیف وزارت بهداشت کاملا مشهود است.
رئیس سازمان غذا و دارو نیز با تاکید بر اینکه خود داروخانه ندارد و قصد اجرای دقیق این آئین نامه را دارد، آمار تعداد موافقتهای اصولی صادر شده را ارئه کرد که طبق آن حدود 400 موافقت اصولی در سراسر کشور صادر شده است.
وزیر بهداشت پس از پایان جلسه گفت: در رابطه با آییننامه جدید تاسیس داروخانه نیز در جلسه با کمیسیون اصل نود صحبت شد و این آیین نامه در خرداد ماه سال جاری به دانشگاهها ابلاغ شده است. هر چند در اجرای این آییننامه اشکالاتی وجود داشت که خوشبختانه این ایرادات برطرف شده و انتظار میرود به زودی آیین نامه مورد اشاره به مرحله اجرا در بیاید.
در نهایت حجت الاسلام شجاعی یادآور شد: با توجه به متمایل نبودن بدنه وزارتخانه برای اجرای آئیننامه داروخانهها، اگر هر گونه سستی و تشکیک نظر در بین مسئولان بالادست وزارتخانه نمایان شود، موانع اجرایی چند برابر خواهد شد.
رئیس کمیسیون اصل نود در اخبار ساعت 21 شب گذشته نیز به این جلسه پرداخت و گفت: متاسفانه آییننامه قبلی داروخانهها محدودیتهای جدی داشت و باعث ایجاد انحصار در صدور مجوز داروخانه ایجاد شده بود و پس از پیگیریهای فراوان بالاخره آییننامه جدید مجوز داروخانه در خرداد ماه تصویب شد که این انحصار را برطرف میکرد اما ظرف این چند ماه متاسفانه مقاومتهای جدی در اجرا ایجاد شده بود که موجب شده بود در برخی استانها و دانشگاههای علوم پزشکی این آییننامه ضدانحصاری اجرایی نشود و وزیر بهداشت در جلسه امروز تعهد دادند که هر مانعی در اجرای این آییننامه وجود داشته باشد، سریعا حل شود و در زمینه ایجاد اشتغال و توسعه کسبوکار در این بخش فراهم شود.