بهبود وضعیت بورس؛ از وعده تا اجرا!

بیش از یک سال است که شاخص بورس با ریزش شدید مواجه شده و در بیشتر مواقع، تابلوی بورس قرمزپوش بود؛ رویکردی که مجلس در زمان دولت قبل به شدت از آن انتقاد داشت و حالا این وضعیت به دولت فعلی کشیده شده است؛ امروز وزیر اقتصاد به بهارستان آمد تا برنامه‌های اقتصادی دولت سیزدهم برای رونق بازار سرمایه را تشریح کند.
کد خبر: ۱۰۸۶۶۹۳
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۶ 09 November 2021

بیش از یک سال است که شاخص بورس با ریزش شدید مواجه شده و در بیشتر مواقع، تابلوی بورس قرمزپوش بود؛ رویکردی که مجلس در زمان دولت قبل به شدت از آن انتقاد داشت و حالا این وضعیت به دولت فعلی کشیده شده است؛ امروز وزیر اقتصاد به بهارستان آمد تا برنامه‌های اقتصادی دولت سیزدهم برای رونق بازار سرمایه را تشریح کند.

به گزارش تابناک، احسان خاندوزی در جلسه امروز مجلس، با تشریح وضعیت بازار بورس گفت: بازدهی بازار سرمایه در اقتصاد ایران در بازه بلندمدت ده ساله و بیش از همه بازار‌های رقیب مانند بازار طلا، ارز، مسکن است. در همین راستا، برنامه اصلی ما افزایش نقش بازار سرمایه در تأمین مالی تولید و متنوع کردن ابزار‌ها و محصولات و قیمت‌گذاری‌های غیرضرور، سپردن موضوع قیمت گذاری به بخش رقابتی بورس کالا، تسهیل ورود شرکت‌ها به بازار سهام، کاهش هزینه انتشار اوراق و سهام و پایان انحصار‌هاست. البته حتما دولت برای حمایت از بازار سرمایه و خروج نقدینگی از سایر بازار‌های غیر مولد به سمت تولید حرکت می‌کند.

او از برنامه دولت برای حمایت از بازار سرمایه و سهامداران خرد سخن گفت که باید سازمان بورس پروژه عدالت و نوسازی را به پایان برساند.

وزیر اقتصاد همچنین به ضعف نظارت بر بازار سرمایه اشاره و اظهار کرد: این موضوع دغدغه مشترک میان دولت و مجلس است. مردم و نمایندگان شاید هر هفته ده‌ها خبر می‌شنیدید که فلان عمل دهی و سیگنال دهی از طرف یک شبکه مجازی و یا شخص صورت می‌گرفت و این تنها به دلیل ضعف نظارت بازار بورس بود. اکنون از رئیس بازار بورس خواسته ایم به این موضوع به صورت جدی ورود کند و در ماه‌های باقیمانده از سال ۱۴۰۰ ضمن بررسی گزارش خود را در این خصوص ارائه کند.

همچنین مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز ایجاد ثبات و بازسازی اعتماد مخدوش شده همه سهامداران را مهمترین ماموریت سازمان بورس عنوان و خاطرنشان کرد: این برنامه‌ها دیده شده و مهمترین برنامه، بحث حمایت از حقوق سرمایه گذاران با تاکید بر منافع بلندمدت است. البته بازار سرمایه جایی نیست که ما وجوه مورد نیاز و لازم و ضروری خودمان را در مدت یک تا دو هفته با سودی به دست بیاوریم؛ بنابراین، باید بازار سرمایه را با دید بلندمدت نگاه کنیم.

او با اشاره به عملکرد شرکت‌های حقوقی در بورس اظهار کرد: شرکت‌های حقوقی بخش عمده‌ای از بازار را در اختیار دارند و اصلا منطقی نیست که این شرکت‌ها بخواهند وضعیت بازار را تخریب کنند. در یک ماه گذشته، جلسات متعددی با این شرکت‌ها داشتیم و از آن‌ها خواستیم در شرایطی که اخبار منفی نسبت به بازار بورس منتشر می‌شود، آن‌ها واکنش منفی نداشته باشند، این مسئله به نفع دولت هم نخواهد بود، چون به هیچ عنوان منطقی نیست، دولت با تخریب بازار نسبت به انتشار اوراق اقدام کند.

بعد از آن نوبت به اظهارات تعدادی از نمایندگان رسید؛ احد آزادی خواه نماینده ملایر گفت: ملت مبتنی بر اعتمادی به دولت در بازار سرمایه ورود کردند، اما خیلی از خانواده‌ها و سرمایه‌ها در این بازار به خاطر مشکلات مدیریتی در این نظام از بین رفت. ما در بحث نرم افزاری و نظام مدیریتی حاکم بر بازار سرمایه مشکل داریم و با این نظام مدیریتی هر اقدامی انجام دهیم وضع بازار سرمایه تغییری نمی‌کند.

غنی نظری عضو کمیسیون اقتصادی نیز گفت: سرمایه مردم در بازار سرمایه دود شد و شما هم مثل ما تماشاگر هستید. شما چه کار برای جلوگیری از ضرر طبقات پایین و مستضعف و متوسط که به دولت اعتماد کردند انجام دادید. اینکه شما برای فرار از مسئولیت عنوان می‌کنید که اظهارنظر نمایندگان مجلس و برخی متخصصین باعث ریزش بورس می‌شود درست نیست. این چه بورسی است که با یک اظهارنظر جابه جا می‌شود و نوسان پیدا می‌کند؟!

وی ادامه داد: حقوقی‌ها سهامداران خرد را بیچاره کردند، بورس کالا نیز هنوز در ید سهامداران عمده است و برای آن‌ها هیچ سقفی تعریف نشده است. مهم‌تر از بورس برای ما هیچ مساله‌ای وجود ندارد. روزانه هزاران پیامک برای ما می‌آید که از حقوق از دست رفته سهامداران در بورس دفاع کنید. زمانی که نماینده مجلس بودید، طرح‌های خوبی را تدوین کردید و امروز نیز ایده‌های خوبی دادید، چه برنامه‌ای برای عملیاتی شدن و اجرای این برنامه‌ها دارید؟

مجتبی رضاخواه عضو دیگر کمیسیون اقتصادی نیز اظهار کرد:نزولی شدن بازار سرمایه در سال گذشته پس از صعود بسیار آن خطایی بود که دولت گذشته انجام داد، زیرا عموم مردم و حتی آن‌هایی که با بورس آشنایی نداشتند، نیز به حضور در این بازار تشویق کرد. آیا دولت قبلی در نزولی شدن شاخص بورس دخالت داشته یا خیر، آیا دولت دوازدهم با سیاست‌گذاری‌هایی در بورس به دنبال تأمین کسری بودجه خود بوده است و در آخر اینکه آیا دولت فعلی نیز همین هدف را دارد.

مصطفی طاهری نماینده زنجان گفت: باید ساختار معیوب شرکت‌های دولتی اصلاح شده و شفافیت مالی داشته باشند. طبق فرمول‌های اقتصادی، برخی از شرکت‌های دولتی که وضعیت اقتصادی مطلوبی دارند در بورس رشد داشته باشند و لازم است اعتماد مردم به بازار سرمایه برای شرکت‌ها بازگردد و اعتماد مردم که با تغییر دولت مثبت شده بازسازی شود.

جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده تایباد نیز بیان کرد: در حال حاضر کشور با حجم نقدینگی بسیاری روبه روست و این نقدینگی هر بار یکی از بازار‌های مسکن، سکه، ارز و بورس را با خاک یکسان می‌کند. ما باید تکلیف نقدینگی و پول‌های در اختیار موسسات مالی، بانک‌ها و اشخاص حقوقی را تعیین کنیم. اقتصاد نباید دولتی باشد، به گونه‌ای که دولت اراده کرده و پول مردم را با عرضه سهام جمع آوری و پس از آنکه نقدینگی را جمع و نرخ ارز را کاهش داد، قیمت سهام را نزولی کند.

وی ادامه داد: سهامداران حقوقی اراده کنند، قیمت را در بورس تغییر می‌دهند. باید از سهامداران خرد حمایت شود و این امر از طریق قانونگذاری و توسط مجلس صورت گیرد.

در جمع بندی محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی ثبات در بورس را انتظار و توقع مجلس از وزارت اقتصاد بیان کرد و افزود: ما از بورس و آقای عشقی توقع داریم، به موضوع نظارت و کنترل و روابط و رانت‌های اطلاعاتی وود کند، چون باعث شده عده‌ای در بورس بهره‌مند شده و عده‌ای آسیب ببینند که آن‌ها عمدتا سهامداران خرد از نوسانات هستند؛ این موضوع مستقیم به مدیریت بورس و نظارت و کنترل ذاتی مرتبط است.

علاوه بر این در جلسه امروز، رییس مجلس نامه معرفی و مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش جهت بررسی صلاحیت و اخذ رای اعتماد را اعلام وصول کرد. بنا بر گفته قالیباف جلسه رای اعتماد هفته آینده برگزار می‌شود.

همچنین نمایندگان مجلس با درخواست تحقیق و تفحص از عملکرد بانک‌های دولتی و بانک‌های واگذار شده بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی موافقت کردند؛ آن‌ها گزارش استنکاف ریاست جمهوری وقت و سازمان برنامه و بودجه کشور از اجرای قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی را برای بررسی تخلفات قوه قضاییه ارجاع دادند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۲
انتشار یافته: ۱۳
با سلام
از قرار معلوم مجلسی ها خیلی در بورس سرمایه گزاری کرده اند و ضرر هم دیده اند و شمشیر را از رو برای دولت قبل بسته اند
کی کیخواد وضعیت را درست کنه؟
قرار بود سه روزه مشکل حل بشه . احتمالا سی ساله هم حل نشه
بورس مسخره بازی نیست که یک کله همیشه بالا برود و وقتی پایین می آید سرو صدای تو خالی کنید
هر کس هم سهام دارد نگران نباشد دیر یا زود از مرز 2 میلیون هم رد می کند
دیگه همه مدعیان جبران ضرر و زیان خسارات بورس در کابینه حضور دارند ... آقایون بفرمایید این گوی و این هم میدان
فعلا که مثبت شده یه مدته.
فعلا که مثبت شده یه مدته.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
با 750شرکت حداقل باید شاخص روزانه بالای 20هزار مثبت باشه معمولی تا کمی سود کنی در پرتفوی خود وگرنه با این حد اقل ها چیزی گیرت نمیاد قرمز که واویلاست دیگه
پس چرا خاندوزی پاسخگو نیست
خوشم مياد ميدان ملتو دعوت كرد همه اومدن تو بورس بعد ريزش و 70 ميليارد دلار پول توسط ميدان بدست امد جهت گردوندن مملكت اما در گزارشات كارشناسي و مديريتي اصلا كلمه اي از اين قضيه گفته نميشه. در حاليكه همه اينو ميدونن پس سرمايه گذاري نمي كنن و اين حرفها را هم قبول ندارن. بورس ما سياسي است نه اقتصادي
وعده های توخالی و پوشالی

مردم منتظر معجزه بورسی نباشند
تمام پس اندازمون طی این یکسال در بورس پودر شد رفت شاخص هر روز هم تا عید مثبت بمونه شاید به پول خودمون برسیم.
بازده 10ساله؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست