صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

انتقادجرزینهو از فوتبال ایران: چرا در این 20 سال این همه عقب افتاده‌اید؟!

جرزینهو یادآور شد: همیشه با مطبوعات رابطه خوبی داشته‌ام و اعتقاد دارم مطبوعات و رسانه ها فوتبال را بیشتر از کمیته ها و کادرهای فنی می فهمند. مطبوعات در دورانی که فوتبال بازی می کردم، نقاط ضعف و قوت مرا گوشزد می کردند و در کنارم بودند. نقش مطبوعات در رشد فوتبال خیلی مهم است.
کد خبر: ۱۰۷۸۲۱
| |
2554 بازدید
بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال برزیل، تیم ملی ایران را موفقترین و باهوش‌ترین تیم آسیا خواند و در عین حال از اینکه فوتبال ایران از سطح اول دنیا عقب افتاده است، ابراز تعجب کرد.

به گزارش مهر، جرزینهو در نشستی با نمایندگان رسانه‌های گروهی و مطبوعات که صبح امروز در ساختمان شرکت نفت سپاهان برگزار شد، به سئوالات آنها پاسخ گفت. او در ابتدای این نشست گفت: این اولین ملاقات من با خبرنگاران ایرانی است و امیدوارم بار دیگر به ایران آمده و در خصوص فوتبال با شما گفتگو کنم و همه چیز را از نزدیک ببینم.

وی حضور در ایران را برای خود اتفاقی با اهمیت خواند و افزود: من اینجا هستم تا در خصوص فوتبال و جام جهانی با شما، مردم ایران صحبت کنم. خوشحالم از اینکه شبکه پنجم سیما با دعوت از من چنین فرصتی را در اختیارم گذاشت تا با مردم ایران آشنا شوم.

این اسطوره فوتبال برزیل در خصوص استعداد و توانایی جوان‌های ایرانی برای پرداختن به فوتبال گفت: من در ایران مردمی را دیدم که فطرتا ورزشکار هستند، مردمی که علاوه بر هوش بالا توانایی بدنی و فیزیکی خوبی دارند. زمانی که در عربستان مربیگری می کردم با فوتبال آسیا و ایران آشنا شدم و متوجه شدم فوتبال در این قاره و کشور شما چقدر پیشرفت کرده است. نظر من در مورد فوتبال ایران مثبت است و اعتقاد دارم فوتبال شما در آسیا موفق‌ترین و باهوش‌ترین است.

جرزینهو به رشد فوتبال ایران اشاره کرد و گفت: امیدوارم ایران بتواند با تلاش و کمک مسئولان ورزش و فدراسیون فوتبال به جام جهانی 2014 راه پیدا کند. این دیگر به تلاش دست اندرکاران فوتبال ایران بستگی دارد که چطور برنامه‌ریزی کرده و آن را به اجرا در آورند.

وی به علاقه مردم ایران به فوتبال برزیل اشاره کرد و با ابراز تاسف از وداع زودهنگام این تیم با جام جهانی 2010 گفت: متاسفانه کادر فنی تیم ملی برزیل راهکار مناسبی را برای حضور در جام جهانی در پیش نگرفته بود و همین مسئله باعث ناکامی تیم دونگا شد که امیدوارم دیگر تکرار نشود.

این بازیکنان تاریخی فوتبال برزیل که در جام جهانی 1970 در 6 مسابقه هفت گل به ثمر رسانده است، افزود: می دانم در فوتبال ایران یک گرایش خاصی به فوتبال برزیل وجود دارد. من هم مانند شما از شکست برزیل ناراحت و آزرده شد. من در شگفتی هستم که مردم ایران این طور نگران فوتبال هستند. این برای من خیلی جالب است که مردم ایران تا این اندازه به فوتبال اهمیت می دهند.

وی از برقراری ارتباط با مردم ایران ابراز خرسندی کرد و با ابراز امیدواری از تداوم این ارتباط در پاسخ به دلایل ناکامی تیمهای بزرگ و مدعی در نوزدهمین دوره جام جهانی گفت: خیلی مسائل دست به دست هم داد تا این نتایج رقم بخورد، مسائلی دنباله دار که ریشه در گذشته دارد.

جرزینهو برزیل را کارخانه بازیکن سازی خواند و گفت: در دنیا بازیکنان برزیلی زیادی حضور دارند که از همین ماشین بازیکن سازی بیرون آمده‌اند. در کشور شما هم با یکی از این بازیکنان آشنا شدم.(منظور جرزینهو جانواریو بود)

این اسطوره فوتبال برزیل در ادامه مدعی شد تیم کشورش در جام جهانی 2010 هدفش قهرمانی نبوده و به همین خاطر با حذف در مرحله یک چهارم نهایی مجازات شده است، افزود: واقعیت زندگی این است، یکی باید اشتباه کند و دیگری از آن بهره لازم را ببرد. برزیل در این جام جهانی مرتکب اشتباه شد و حریفان از آن استفاده لازم را بردند.

"مردم برزیل طاقت شکست را ندارد"، جرزینهو این را گفت و افزود: مردم برزیل طاقت ندارند که تیم محبوب‌شان هشت سال بدون جام باشد. کار ما برای چهار سال آینده که میزبان جام جهانی خواهیم بود، دشوار است.

وی در خصوص اختلاف نظر و جدال رسانه‌ای پله و مارادونا نیز گفت: من نمی دانم بین آنها چه می گذرد و نمی توانم در این خصوص اظهارنظر کنم. اما این را می دانم که این اختلاف نظر و جر و بحث را خود پله و مارادونا به وجود آورده‌اند. اما این را لازم است بگویم که در برزیل هر پسربچه‌ای دوست دارد، فوتبالیست شود و بالاتر از پسربچه‌های آرژانتینی بایستد، همین احساس هم بین بچه‌های آرژانتینی وجود دارد و آنها نیز می خواهند بالاتر از برزیلی‌ها باشند.

جرزینهو در ادامه به تعریف و تمجید از فوتبال ایران پرداخت و گفت: آن چیزی که نظر مرا به خود جلب کرد، فیزیک و هوش بازیکنان ایرانی است. در فوتبال اگر هوش و ذکاوت نباشد، تکنیک و تاکتیک راه به جایی نمی برد. من این را در فوتبال شما می بینم اما نمی دانم چرا در 20 سال گذشته اینقدر از فوتبال روز دنیا عقب افتاده‌اید؟ در گذشته کشوری مانند عربستان جایگاهی در فوتبال آسیا نداشت اما امروز این کشور در فوتبال از ایران پیشی گرفته است، چرا؟

بازیکن پیشین تیم ملی برزیل در خصوص اشباع شدن بازیکنان جوان پس از دستیابی به شرایط مالی مناسب افزود: این یک مسئله جهانی است و فقط مختص ایران و برزیل نیست. اگر امروز از یک بازیکن جوان برزیلی سئوال کنید که هدف چیست؟ قطعا پاسخ خواهد داد که حضور در فوتبال اروپا، آنهم با انگیزه دستیابی به امکان مالی مناسب. این جریان جهانی شده است و همه کشورها آن را انجام می دهند. به همین خاطر امروز می بینیم کشورهای تولیدکننده در فوتبال دنبال فقر بازیکن هستند.

وی افزود: من دارم روی این کار می کنم که بازیکن برزیلی در کشورش به فوتبال خود ادامه دهد و به کشورهای خارجی نرود، مانند زمان ما که همه با عشق به برزیل بازی می کردند. ما امروز 2 هزار بازیکن در کشورهای مختلف داریم، با این تعداد بازیکن چند تیم ملی می توانیم، داشته باشیم. ما کشوری هستیم که 200 میلیون نفر جمعیت دارد، مردمی علاقمند به ورزش و فوتبال. با این شرایط برزیل پنج بار قهرمان جهان شده و عناوین متعددی را در رده‌های مختلف بدست آورده است. در کشورما 60 میلیون نفر به نوعی درگیر با فوتبال هستند.

جرزینهو خاطر نشان کرد: ما در برزیل به بازیکنانی احتیاج نداریم که برای پل خارج از کشور می روند، ما بازیکنانی می خواهیم که عاشق فوتبال باشند. امیدوارم مسئولان فدراسیون فوتبال برزیل روی افرادی سرمایه گذاری کنند که عاشق کشورشان هستند نه آنهایی که برای پول از کشور خارج می شوند. فوتبال و فوتبالیست واقعی در برزیل است نه در کشورهای دیگر.

وی تیم ملی برزیل در دهه 70 را بهترین تیم تاریخ فوتبال این کشور و حتی جهان عنوان کرد و گفت: در آن تیم پنج بازیکن شماره 10 به نامهای پله، جرزینهو، جلسون، ریوینیو و توستیتائو حضور داشتد و ماریو زاگالو پنج بازیکن را در خط حمله گذاشته بود. آن تیم تکنیکی ترین و بهترین بازیکنان را داشت.

وی با ابراز بی اطلاعی از برخورد بد دونگا با مطبوعات برزیلی گفت: در فلسفه برزیل بی احترامی به دیگران وجود ندارد. مردم برزیل مهربان و با احساس هستند. مردم برزیل فوتبال را دوست دارند، برای آن گریه می کنند، پیراهن خود را پاره می کنند و ... . نمی دانم دونگا این فلسفه را از کجا آورده است.

جرزینهو یادآور شد: همیشه با مطبوعات رابطه خوبی داشته‌ام و اعتقاد دارم مطبوعات و رسانه ها فوتبال را بیشتر از کمیته ها و کادرهای فنی می فهمند. مطبوعات در دورانی که فوتبال بازی می کردم، نقاط ضعف و قوت مرا گوشزد می کردند و در کنارم بودند. نقش مطبوعات در رشد فوتبال خیلی مهم است.

وی با بیان اینکه در جام جهانی 2010 برخی ستارهها به فکر ساق پاهای خود بودند، افزود: بزرگان فوتبال برزیل به اروپا رفتند و در فوتبال این کشور تغییرات مثبتی را ایجاد کردند. دیگر فوتبال اروپا خشک و شدید نیست و تکنیک برزیلی وارد فوتبال کشورهای این منطقه شده است.

این اسطوره فوتبال برزیل فرصت حضور در فوتبال ایران را مغتنم شمرد و افزود: باید این رفت و آمدها بین فوتبال ایران و برزیل وجود داشته باشد و تداول پیدا کند. همانطور که فوتبال برزیل باعث رشد فوتبال اروپا شد، می تواند موجبات تحول فوتبال ایران را فراهم آورد.

وی در خاتمه تصریح کرد: در فوتبال برزیل بازیکنان جوان به ما احترام زیادی می گذارند و ما را پدران خود می دانند. چرا که اگر ما نبودیم، اینها امروز نمی توانستند در فوتبال رشد کنند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟