بازدید 5165
۹

امیدواری شهروندان به بهبود وضعیت کشور در سال آینده

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) به منظور پایش افکار عمومی در ارتباط با برخی از مسائل روز کشور، در نیمه مردادماه ۱۴۰۰ نظرسنجی پیرامون نگرش شهروندان درخصوص آینده کشور در سطح ملی انجام داد.
کد خبر: ۱۰۷۳۴۸۸
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۲ 01 September 2021

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، نظرسنجی ایسپا پیرامون نگرش شهروندان درخصوص آینده کشور در روزهای ۱۷ تا ۲۰ مردادماه ۱۴۰۰ در مقیاس ملی انجام شد. اطلاعات این نظرسنجی با رعایت اصول علمی و با در نظر گرفتن جمعیت ۱۸ سال به بالای کل کشور (اعم از مناطق شهری و روستایی) با تعداد نمونه ۱۵۷۰ نفر به شیوه مصاحبه تلفنی گردآوری شد. در این نظرسنجی، ۵۰.۴ درصد پاسخگویان مرد و ۴۹.۶ درصد را زنان تشکیل می‌دادند. ۲۴ درصد در بازه سنی ۲۹-۱۸ سال، ۴۹.۷ درصد در سنین ۴۹-۳۰ سال و ۲۶.۳ درصد در سنین ۵۰ سال و بالاتر از آن بوده‌اند. ۶۹.۷ درصد پاسخگویان را افراد متأهل، ۲۳.۹ درصد آنها را افراد مجرد و ۶.۵ درصد را افراد بدون همسر (طلاق یا فوت) تشکیل داده‌اند. ۳۸.۲ درصد پاسخگویان این نظرسنجی در مراکز استان‌ها، ۳۵.۸ درصد در سایر شهرها و ۲۶ درصد در روستاها سکونت داشته‌اند.

میزان امیدواری به احیای برجام

در سؤالی از شهروندان پرسیده شده است «تا چه اندازه امیدوارید مذاکرات برجام به نتیجه برسد؟». بر اساس نتایج طرح نظرسنجی حاضر، ۳۱.۸ درصد شهروندان گفته‌اند اصلاً امیدوار نیستند مذاکرات برجام به نتیجه برسد، ۱۳.۱ درصد آنها در حد کم و ۲۲.۷ درصد نیز در حد متوسط امیدوار هستند که برجام احیا شود. فقط ۱۵ درصد از مردم در حد زیاد یا کاملاً امیدوار هستند که مذاکرات برجام به نتیجه برسد و ۱۷.۵ درصد نیز به این سوال پاسخ نداده‌اند.

میزان امیدواری به مذاکرات برجام بر حسب متغیرهای جنسیت، تحصیلات و محل سکونت معنادار شده است یعنی نسبت مردانی که از احیای مذاکرات برجام ناامید شده‌اند از زنان بیشتر است. این عدم امید به احیای برجام در بین افراد دانشگاهی بیشتر از افراد غیردانشگاهی است و افراد غیردانشگاهی بیشتر از افراد دانشگاهی، امیدوار هستند مذاکرات برجام به نتیجه برسد. شهروندان ساکن در مراکز استان‌ها، در مقایسه با سایر شهروندان، امید کمتری به احیای برجام و به نتیجه رسیدن مذاکرات دارند.

نگرش مردم به وضعیت کشور در سال آینده

از شهروندان پرسیده شده است « فکر می‌کنید در سال آینده وضعیت کشور نسبت به الان چه تغییری خواهد کرد؟». طبق نتایج به دست آمده، ۴۱.۳ درصد مردم گفته‌اند وضعیت کشور در سال آینده نسبت به الان بهتر می‌شود. ۱۴.۸ درصد گفته‌اند وضعیت کشور تغییری نمی‌کند، اما ۲۸.۸ درصد معتقدند در سال آینده، شرایط کشور بدتر می‌شود. ۱۴.۳ درصد نیز نمی‌دانند وضعیت کشور در سال آینده چگونه خواهد شد.

نگرش مردم به وضعیت کشور در سال‌های آینده، بر حسب متغیرهای زمینه‌ای به جز محل سکونت معنادار نشده است. افراد ساکن در روستاها و شهرهای غیر مرکز استان بیشتر از افراد ساکن در مراکز استان‌ها، به بهبود وضعیت کشور در سال آینده امیدوار هستند و درصد بیشتری از افراد ساکن در روستاها (۲۰.۳ درصد) گفته‌اند نمی‌دانم در سال آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۹
زهی خیال باطل!!!!!!
همین الان هم اوضاع خوب و عالی شده
کجا امار گیری کرده ؟ سوئیس یا سوئد یا قطر یا امارات و بعد به اسم ایران جا زده
به همین خیال باشند ملت عزیز و .....
الان نوبت ته دیگ ایران رسیده و کلی هم خوشمزه اس !!! خخخخخخخ
نشون میده حدود چهل و یک و سه دهم درصد هنوز نمیدانند
از کدام شهروندان نظرخواهی کرده؟ شهروندان لبنانی و یمنی و طالبان و داعش؟
طفلک های خوش خیال
بهبوداوضاع کشور؟همیشه ازاین گمانه زنیهای بی پایه واساس میکنید،اماهرسال دریغ ازپارسال،تاسیاست خارجی بنابردشمنی وکینه توزی ونفرت پراکنی،اوضاع درست نمیشه،بفهم..نفهم
ماشاالله تحلیل داده. قشنگ هر طور دلت خواسته تحلیل کردی. عدم اعتقاد به تغییر وضع یک مولفه منفی هست وقتی وضع فعلی بد هست که با در نظر گرفتن درصدی که معتقد هستند وضع بدتر میشه در مجموع ۴۳.۶ درصد نگاه منفی دارند به وضعیت در سال آینده. تازه اگر داده ها قابل اعتماد باشه.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس
آخرین اخبار