صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

متكي: نامه‌اي از اوباما دريافت نكرده‌ايم

متكي در خاتمه در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه روزنامه نيويورك تايمز مدعي شده كه آقاي اوباما براي مسئولين ايراني نامه نوشته است، آيا صحت دارد، ‌افزود: ما نامه‌اي دريافت نكرده‌ايم.
کد خبر: ۱۰۶۸۰۳
| |
2890 بازدید

وزير امور خارجه در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه روزنامه نيويورك تايمز مدعي شده كه آقاي اوباما براي مسئولين ايراني نامه نوشته است، آيا صحت دارد،‌افزود: ما نامه‌اي دريافت نكرده‌ايم.

به گزارش خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امور خارجه امروز (چهارشنبه) پس از اتمام جلسه هيئت دولت در جمع خبرنگاران در مورد پيشنهاد لاوروف براي مذاكره ايران، آمريكا، روسيه و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي براي تامين سوخت راكتور تهران اظهار داشت: با تركيه و برزيل موضوع توافقنامه تهران مبني بر تبادل سوخت بررسي مي‌كنيم و بعد از مشورت‌ها با اين دو كشور نظر خود را در اين موضوع اعلام خواهيم كرد.

وي در خصوص سؤالي مبني بر اينكه برخي كشورهاي همسايه به ايرانيان و خبرنگاران ويزا نمي‌دهند، تصريح كرد: افراد طبق درخواست معمول خودشان براي سفر به كشورها درخواست ويزا مي‌كنند كه ممكن است به اين ويزا درخواست مثبت داده نشود كه اين عدم موافقت آنها جزو حقوق حاكميتي كشورها است.

وزير امور خارجه با بيان اينكه در كشورهاي همسايه موردي مبني بر اينكه به ايرانيان ويزا ندهند،‌ نداريم افزود: در خصوص خبرنگاران اگر بخواهند به كشورها سفر كرده و با مشكل ويزا برخورد كنند وزارت امور خارجه براي دريافت ويزا با آنها مساعدت خواهد كرد.

متكي در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر اينكه انسداد حساب بانكي برخي تجار ايراني در امارات را تائيد مي‌كنيد، ‌خاطرنشان كرد: در اين باره اطلاعات رسمي دريافت نكرده‌ايم اما اگر مورد خاصي وجود داشته باشد، بايد به صورت موردي مطرح و پيگيري شود چراكه روند كار اقتصادي با امارات طي 5 سال گذشته رو به رشد بوده و جريان طبيعي خود را طي مي‌كند.

وي با بيان اينكه گزارشات كلي از بازرگانان و تجار در كشورهاي حاشيه خليج فارس نشاندهنده آن است كه به فعاليت‌هاي اقتصادي خود مشغول هستند،‌گفت: ‌در برخي كشورها مانند عمان و قطر در يكي دو سال اخير اين روند،‌ روند رو به رشدي بوده است.

وزير امور خارجه در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر اينكه مقامات عربستان از تحريم عليه ايران حمايت كرده‌اند ارزيابي شما چيست، اظهار داشت: اظهارات رسمي كشورها در پاسخ به تصميم شوراي امنيت يك مسئله است و مناسباتي و روابطي كه با ايران دارند يك مسئله ديگر، به همين دليل نوع روابط اقتصادي با كشورها خارج از حوزه‌هاي قطعنامه است و روند طبيعي خود را ادامه مي‌دهد به همين دليل اگر كشوري احيانا حرف حقوقي يا معذوري را در اين زمينه مطرح كند آن را جدي نمي‌گيريم.

متكي در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر اينكه نشست سه‌جانبه ايران، ‌تركيه و برزيل چه زماني برگزار مي‌شود، افزود: طي يكي دو روز آينده آخرين هماهنگي‌ها را انجام خواهيم داد اما با توجه به پيشنهادها اين جلسه در تهران است.

خبرنگاري به سخنان رئيس‌جمهور در خصوص اينكه بايد اعضاي جديدي به گفت‌وگوها اضافه شود آيا به غير از تركيه و برزيل كشورهاي ديگري را مدنظر داريد، وزير امور خارجه در اين باره گفت: ما مجموعه امور خود را در دو بخش پيگيري مي‌كنيم يكي در مورد تبادل سوخت كه چارچوب مذاكرات خاص خود را دارد، بحث گروه وين كه برزيل و تركيه پيگير آن بودند.

متكي با بيان اينكه ايران، تركيه و برزيل موضوع تبادل سوخت را دنبال مي‌كنند، ‌به موضوع دوم در ارتباط با 1+5 اشاره كرد و گفت: در جهت طرح مباحث و موضوعاتي كه دغدغه‌هاي عمومي است يعني بخش‌هاي مشترك دو بسته پيشنهادي كه آن مذاكرات در گذشته در 1+5 بود، بايستي كشورهاي ديگري كه نگاه‌هاي متفاوت دارند و تبادل آرا و تنوع آرا مي‌تواند در تقويت اين مباحث و جدي‌تر شدن اين مسائل كمك كند؛ به همين دليل اين موضوع را در دست بررسي داريم.

وي در پاسخ به پرسش ديگري در مورد نامه‌هايش به اعضاي شوراي امنيت نيز گفت: محتواي كلي اين نامه‌ها اعتراض به رويكرد شوراي امنيت در صدور قطعنامه با مبناي دو گانه است چرا كه اين قطعنامه غيرحقوقي و غيرعادلانه است و ما به كشورهايي كه به آ‌ن راي مثبت داده‌اند اعتراض كرده‌ايم و به نوعي از كشورهايي كه به آ‌ن راي نداده‌اند تشكر كرده‌ايم.

متكي هم‌چنين از نبود مشكلي خاص در روسيه براي انجام تعهداتش درباره نيروگاه بوشهر خبر داد و در مورد اعزام كشتي‌هاي ايراني به غزه نيز گفت: بدنه‌هاي مردمي و سازمان‌هاي مردم نهاد كشورهاي مختلف در آسيا و آمريكاي لاتين و در ديگر مناطق جهان ارتباطات خوبي براي هماهنگي در جهت نهضت ياري‌رساني به مردم غزه دارند و ما از اين تلاش‌ها حمايت كرديم و هم اكنون فكر مي‌كنيم با توجه به فريبكاري رژيم صهيونيستي خوب است كه اين كارها كماكان ادامه يابد.

متكي در خاتمه در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه روزنامه نيويورك تايمز مدعي شده كه آقاي اوباما براي مسئولين ايراني نامه نوشته است، آيا صحت دارد، ‌افزود: ما نامه‌اي دريافت نكرده‌ايم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار