بازدید 22329

پخش صحنه‌های احضار روح بدون درجه بندی سنی

به رغم هشدار قسمت های اولیه مبنی بر نامناسب بودن برخی صحنه های سریال رمضانی «احضار» برای گروه سنی کمتر از ۱۴ سال، دوشنبه ـ ۳۰ فروردین ماه ـ قسمت هایی از این سریال با موضوع احضار روح، بدون توجه به این درجه بندی سنی روی آنتن رفت.
کد خبر: ۱۰۴۷۱۵۰
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۸ 20 April 2021

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سریال معرفتی یا همان ماورایی «احضار» که در شب های ماه رمضان از شبکه اول سیما پخش می شود، با صحنه هایی همراه است که در مخاطب و خصوصا گروه سنی کودک و نوجوان ایجاد رعب و وحشت می کند.

ساخته علیرضا افخمی در پخش اولین قسمت، با این توضیح از سوی پخش شبکه اول سیما همراه شد که «سریال احضار مجموعه ای در گونه ملودرام اجتماعی با موضوع معرفتی است و چنانچه در بعضی قسمت ها تماشای صحنه یا سکانسی برای کودکان مناسب نباشد، قبل از شروع تصویر مورد نظر علامت ۱۴ + درج خواهد شد.»

در راستای این تصمیم، در قسمت های اولیه پخش سریال «احضار»، در برخی سکانس ها شاهد استفاده از علامت «۱۴ +» بودیم که به نوعی پخش صحنه های رعب و وحشت را توجیه می کرد؛ هرچند که پخش همین صحنه های درجه بندی شده از شبکه ای سراسری، آن هم در ساعتی که اغلب اعضای خانواده دور هم جمع هستند، از سوی برخی مخاطبان با واکنش همراه و اینگونه عنوان شده بود که فرزندانشان تحت تاثیر صحنه های ترسناک سریال قرار گرفته اند.

اما در شرایطی که در قسمت ششم این سریال، مخاطب با صحنه هایی از احضار روح مواجه بود، این درجه بندی از سوی پخش شبکه اول سیما به فراموشی سپرده و یا غیرضروری تشخیص داده شد.

این در حالی است که مخاطب در این قسمت با سکانسی مواجه می شود که شخصیت «مائده» برای احضار روح به خانه «مینو» (فالگیر) می رود و در خیال خود با کاراکتر «کامرانی» دیدار می کند؛ ضمن اینکه این فرد که مدعی احضار روح است (با بازی افسانه چهره‌آزاد)، در لحظاتی با لرزش های غیرمتعارف صورت و دست، مدعی حضور روحی در اتاق می شود و به نوعی بر رعب و وحشت صحنه می افزاید.

شخصیت های مینو و مائده در صحنه احضار روح سریال «احضار»

هرچند که در روند داستان از سوی سازندگان به مخاطب توضیح داده شده که در حقیقت احضارکننده روح یا همان مینو، فردی شیاد است که از طریق ورود همدستش به تلفن همراه افراد، به اطلاعات آنها دست پیدا می کند، اما از آنجا که کودکان و نوجوانان اغلب توانایی تشخیص لایه های پنهان داستان را ندارند، درجه بندی سنی در این صحنه ها ضروری به نظر می رسید.

بر اساس این گزارش، این روزها استفاده از علائم هشداردهنده سنی برای بینندگان، از پروتکل های ضروری و رایج در شبکه های تلویزیونی مطرح دنیا محسوب می شود و تاکنون بارها درباره ضرورت استفاده از این علائم به هنگام پخش برنامه های تلویزیونی، به صداوسیما هشدار داده شده است.

«احضار» به کارگردانی علیرضا افخمی و تهیه‌کنندگی محمودرضا تخشید هر شب حدود ساعت ۲۲ و ۱۵ دقیقه روی آنتن می رود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۱۸
بیخیال جدا
تو این مملکت کدام استاندارد رعایت میشه که توقع داشته بلشیم این یکی بشه؟؟!!!
حالا اونقدر هم ترسناک نبود
ما تو خانواده نگاه نمی کنیم این مزخرفات رو.تو اون ساعت پخش همچین سریالی اشتباهه
البته ما قبل از پخش سریال یک واکسن ایمنی به بچه ها تزریق میکنیم وانها ریلکس تماشا میکنند
فرمول واکسن هم اینست که اینها همش قصه های کارتونی است ولی بازیگرانش ادمند اصلا نگران نباشیدچون حقیقت ندارد
بیشتر خنده دار بود تا ترسناک....خصوصا چشمان همیشه خندان خانم چهره آزاد .. مینوی رمال .....
من با این یال و کوپالم خنده ام گرفت
دراکولا با بازی کیریستو فرلی و با آن آهنگ و ریتمهای ترسناک هنوز بعد از شصت سال در روحیه ما باقی مانده است .
پاسخ ها
اسماعیل
| Netherlands |
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۱
جه ربطی داشت به موضوع ، صحبت در رابطه با ذهن کودکان
که درگیر میشه حالا هی بیاین بگین ترسناک نبود ،مگه شما بچه هستید؟
روح که ترس نداره جن ترس داره..
راستش از آقای افخمی انتظار چنین سریالی رو نداشتم. به نظرم سطح پایینه.
اصلا ترسناک هم نیست و بیشتر حوصله سر بر هست.
کجاش ترسناکه! بیشتر طنزه. با اون قیافه های مثلا روحی شون! بزنید +2 خوب است!
وای وای چقدر هم ترسناک بود :)))
از بیکاری به چیزایی گیر میدین به خدا
با سلام
ممنون از توجه تابناک به این مسئله مهم. واقعا در این ساعت از ماه مبارک رمضان خانواده در کنار هم بوده و معمولا برنامه ها و سریال های رمضان مورد تماشا قرار می گیرد. کودکان در این شبها یا باید با ترس سریال را نگاه کنند و یا با والدین مشاجره که چرا نباید با والدین مشغول تماشای سریال باشند. که نهایتا موضوع با خاموش کردن تلویزیون و دلخوری به اتمام می رسد و عزیزانی که می توانند قطعا به شبکه های مفید ماهواره سر می زنند. در یک جمله می توان به کج سلیقگی و ضعف مدیران صدا و سیما پی برد که حتی مسئله ای به این سادگی و لی تاثیرگذار را مد نظر برنامه ها و سیاست های خود قرار نمی دهند. بویژه که در این شرایط اسفبار اقتصادی و اندوه ناشی از مرگ و میر کرونایی که جامعه را بشدت ناامید و اندوهناک کرده است. حتی ابتدایی ترین برنامه ریزان هم می دانند که در این شرایط مردم به شادی نیاز دارند نه پرداختن به موضوع بسیار سطحی و ...
از منتقد و نویسنده این سایت محترم درخواست میشود در مورد خانواده هایی که اجازه دیدن سریالهایی با موضوعات نامناسب برای کودکان را میدهند نیز مطلبی عنوان نمایند
همین وضعیت کرونایی در مملکت خودمون چیزی از فیلم ترسناک کمتر نداره، دلیلی نداره توی این وضعیت فیلم ترسناک به خورد این ملت بدین. متوفقش کنین این فیلم مسخره رو.
تمام این مطالب برای جذب مخاطب و تبلیغ این سریال بی سر وته میباشد
اين سريال بيشتر تقليدي از فيلم هاليودي روح ( gost ( است چونن عيناً همين صحنه در اون فيلم هم بود
اشاره به موضوع بسیار خوبی شده . من یه دختر5 ساله دارم که به صورت تصادفی چند سکانس از این فیلم رو دیده و شب ها دیگه اتاق خودش نمیخوابه از ترس.
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام
وب گردی