بازدید 21707

کندی اینترنت بعد از ۹ شب عمدی است؟

مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرف‌کننده رگولاتوری، با تأیید نامناسب بودن کیفیت اینترنت در ساعات اوج مصرف می‌گوید: «از چند هفته قبل، مسیر ارتباطات بین‌الملل زیرساخت از طریق قطر، با قطعی همراه بوده و ۸۵۰ گیگابیت از ظرفیت اینترنت زیرساخت از دست رفته است».
کد خبر: ۱۰۴۰۴۲۷
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۲ 13 March 2021

به گزارش تابناک به نقل از روزنامه همشهری، در حالی که چند هفته از اختلال و کندی اینترنت در ساعات پیک مصرف می‌گذرد، در نهایت اعلام شده که مسیر ارتباطات بین‌الملل زیرساخت از طریق قطر، با قطعی همراه است و تا ۱۵ فروردین هم درست نمی‌شود.

 کندی و اختلال در اینترنت کیفیت کشور مسئله امروز و دیروز نیست. مدتهاست که کاربران و کسب‌وکار‌ها با این مسئله دست و پنجه نرم می‌کنند. در هفته‌های اخیر، اما ماجرا به اختلال شدید اینترنت در ساعت ۲۱ به بعد مربوط بود که به‌تدریج باعث گسترش اعتراض کاربران شد.

به‌تازگی، اما سرانجام پس از مدتی نه چندان کوتاه از شکایات کاربران در فضای مجازی در مورد کند شدن سرعت اینترنت در ساعات پس از ۹ شب، یک مقام مسئول در این مورد اظهارنظر کرده است.

به‌تازگی یکی از کاربران توییتر تصویری از پاسخ شرکت مخابرات ایران را که از طریق سامانه ۱۹۵ دریافت کرده بود، مبنی بر «اعمال پالسی و سیاست محدودکننده از سمت شرکت زیرساخت» منتشر کرد. این مسئله شایعه عمدی بودن اختلال اینترنت را در شبکه‌های اجتماعی مطرح کرد، اما اکنون بار دیگر گفته شده که قطعی کابل عامل این مشکل بوده است.

چه اتفاقی رخ داده؟
پیمان قره‌داغی، مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرف‌کننده رگولاتوری، طی گفت‌وگویی با تأیید نامناسب بودن کیفیت اینترنت در ساعات اوج مصرف می‌گوید: «از چند هفته قبل، مسیر ارتباطات بین‌الملل زیرساخت از طریق قطر، با قطعی همراه بوده و ۸۵۰ گیگابیت از ظرفیت اینترنت زیرساخت از دست رفته است».

او براساس گزارش شرکت زیرساخت که به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه شده، می‌گوید: «قطعی در دریای مدیترانه و حد فاصل مصر و ایتالیا رخ داده و اپراتور بالادست شرکت قطری اعلام کرده تا ۴ فروردین به‌دلیل مانور نیرو‌های ناتو امکان ورود به حریم دریایی نقطه قطع را ندارد». با این حال، پیش‌بینی قره‌داغی حاکی از این است که این قطعی حداقل تا ۱۵ فروردین برطرف نخواهد شد.

مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرف‌کننده رگولاتوری همچنین با اشاره به اینکه کیفیت پایین اینترنت در استان‌های جنوبی کشور و اصفهان بیشتر از سایر نقاط کشور مشاهده می‌شود، می‌گوید: «این قطعی معادل ۲۰ درصد کل ارتباطات بین‌الملل کشور را شامل می‌شود»؛ که رقم بالایی محسوب می‌شود.

تکذیب عمدی بودن
پس از آن که یکی از کاربران توییتر پرسشی را در سامانه ۱۹۵ در مورد کیفیت پایین اینترنت مطرح می‌کند، پاسخی به این شرح دریافت می‌کند: «با سلام، مشکل کلی محدودیت پهنای باند در تمامی مناطق مخابراتی کشور در ساعات پرترافیک (ساعت ۲۱ الی یک بامداد) به‌دلیل اعمال Policy از سمت شرکت ارتباطات زیرساخت است.»

قره‌داغی در واکنش به پاسخ سامانه ۱۹۵ این موضوع را رد می‌کند و اعمال هرگونه محدودیت عمدی از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت را تکذیب می‌کند.

او با اشاره به اینکه کمبود پهنای باند در ساعات اوج مصرف، از سوی کاربران محسوس است، در توضیح پاسخ سامانه ۱۹۵ به امانتداری این سامانه در انعکاس کامل پاسخ اپراتور اشاره می‌کند و می‌گوید که «پاسخ منتشر شده، ادعای مرکز پشتیبانی مخابرات ایران است که اعلام اشکال در آن به‌درستی ذکر شده، اما دلیل آن فاقد استناد و [در نتیجه]نادرست است.»

مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرف‌کننده رگولاتوری همچنین به این موضوع اشاره می‌کند که بخش اعظمی از شکایات مشتریان مخابرات ایران، ارتباطی به زیرساخت ندارد و مربوط به کیفیت نامناسب خدمات مخابرات ایران در نقاط دسترسی و همچنین نحوه پاسخگویی است.

مسئله مهم دیگر این است که چرا پهنای باند ورودی اینترنت به کشور بیشتر نمی‌شود تا قطعی در یکی از مسیر‌ها باعث دردسر و مشکل برای میلیون‌ها کاربر داخلی نشود.

اطلاع‌رسانی مشکلات اینترنت؛ تعطیل!
با توجه به تأیید قره‌داغی مبنی بر نامناسب بودن کیفیت اینترنت در ساعات اوج مصرف طی چند هفته اخیر، پرسشی که بی‌پاسخ می‌ماند این است که چرا طی این مدت، درباره این موضوع اطلاع‌رسانی نشده است. آیا نهادی که عنوان «حفاظت از حقوق مصرف‌کننده رگولاتوری» را برخود نهاده، موظف نیست به کسانی که بابت خدمات دریافتی، هزینه می‌کنند، توضیح دهد که علت کاهش کیفیت اینترنت در یک بازه زمانی نه چندان کوتاه چیست؟ موضوع نبوداطلاع‌رسانی‌ها هم با واکنش یکی دیگر از کاربران روبه‌رو شده و می‌گوید: «در بعضی از کشور‌ها رگولاتور الزاماتی برای اپراتور‌های کابل‌های دریایی (به خاطر حساسیت استراتژیک این خطوط) درخصوص زمانبندی گزارش قطعی یا اختلال دارد و جزو قوانین بسیار سختگیرانه است.» همچنین این سؤال مطرح می‌شود که وقتی چنین اتفاقی بار‌ها تکرار شده است، شرکت ارتباطات زیرساخت چه تدابیر جایگزینی برای رفع مشکل اندیشیده است؟

مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرف‌کننده رگولاتوری در پاسخ به پرسش اخیر می‌گوید که زیرساخت باید مجموعه تمهیداتی را برای رزرو پهنای باند در شرایط قطع پیش‌بینی کند و اقدامات لازم را انجام دهد.

این در حالی است که به‌گفته قره‌داغی، شرکت ارتباطات زیرساخت به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده که روال اخذ مجوز از سوی مرکز ملی فضای مجازی برای افزایش ظرفیت بین‌الملل به طول انجامیده و آن مرکز هم اخیرا برای ۴۰۰ گیگابیت ظرفیت ذخیره مجوز صادر کرده که تا ۴۸ ساعت آینده به‌طور کامل وارد مدار خواهد شد.

با توضیح قره‌داغی پرسش دیگری که مطرح می‌شود این است که چرا مجوز برای افزایش پهنای باند به‌ویژه در شرایط کرونا از سوی نهاد‌های بالادستی داده نمی‌شود و همچنین درصورت اعطای مجوز، چرا فرایند اعطای مجوز به همان کندی سرعت اینترنت است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱۹
باز هم دروغ پشت دروغ، کاملا عمدیه و خسارت مشتری هم پرداخت نشده!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
دقیفا گذاشته اند یعد از عید ما درسن کنند که میگویند 15 فروردین ما هم که شاخ داریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
صد در صد عمدیه و هدف هم فیلترینگ هست هم امنیتی جهت حلوگیری از حمله سایبری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
شب ها به جای اینترنت بازی بفرمایید فرزند بیاورید
سبوس برنج شمال
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۳
کلا نه شب به بعد خاموشیه


مگه نمیدونستی؟


اینجا ایرانه
دلیل این مشکلات : اشتراک منافع#تضاد منافع
چند روز دیگه که اینترنت ماهواره ای اومد آنوقت باید دنبال کاربربر بگردین , آسیاب به نوبت
باز کوسه ها به فیبر نوری حمله کردن؟
ما ادعا داریم ابرقدرت اسلامی هستیم اینرنتمون به کشورک قطر وصله! وارداتمون به کشورک امارات! اقتصادمون به انتخابات امریکا امنیتمون هم که....... زیر سوال برده.چه میکنید مسولین محترم
وقتی تکذیب می کنید ما دیگه کاملا مطمین می شویم عمدی است
معلومه که تکذیب میکنن. چرا این همه خرابی و قطعی فقط توو ایران اتفاق میفته؟ کم دروغ بگین
مخابرات در این قضیه صرفا مجری هستش و نهادهای بالادستی کلا مخالف حضور مردم در اینترنت هستن
بیچاره دانشجو وکلاس مجازی و غیبت
کم کم زمزمه های ، انقلابی دیگر به گوش می رسد و حاکمیت با این نوع رفتار ، به این زمزمه ها سرعت می بخشد
عوضش امنیت داریم
بهتر از کشور آمریکا با میلیون ها جمعیته که همگی کرونا گرفته، و بیچاره و فقیر بدون حتی یک دلار پول در خیابان ها سرگردان به دنبال غذا و امنیت میگردند و توسط دیگران مورد آزارن و از بحران مدیریتی رنج میبرن
اینترنت ماهواره ای که بیاد دیگه تمااااام
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
همون امریکایی ک میگی قدرتمند ترین کشور دنیاس و تو کرونا بیشتر حجم درمان شدگان رو داره
از بس دروغ گفته اید کسی حرف راست شما را هم قبول نمیکند
مال منم قبلا از ساعت ۹ تا ۱ کند میشد اما الان ۲ روزی میشه که از ۵ ظهر تا ۱ شب کند میشه به مخابرات هم زنگ میزنم میگن شاید مشکل از کابل یا کارت شبکتون باشه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل