بازدید 33042

پیگیری ترمیم حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها

وزیر علوم اظهار داشت: ترمیم و افزایش حقوق استادان بویژه استادان جوانتر را پیگیری می‌کنیم ما باید استادان را در داخل کشور نگه داریم.
کد خبر: ۱۰۳۲۷۷۱
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۳ 07 February 2021

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه ایران، تا همین چند سال پیش اگر از دانش‌آموزی می‌پرسیدید که می‌خواهد چه کاره شود؟ احتمالاً درکنار دکتر و یا مهندس شدن، گزینه استاد دانشگاه شدن را هم می‌شنیدید. گرچه استاد شدن کار چندان ساده‌ای نیست و دردسرهای خاص خود را دارد. استاد دانشگاه شدن یعنی بیش از ٢٣ سال تمام درس خواندن، پژوهش و مقاله نوشتن.

استاد شدن آن‌هم در دانشگاه دولتی یعنی نوشتن کتاب و مقالات در معتبرترین مجلات دنیا، یعنی گذشتن از تفریح و جوانی و سال‌های سال کتاب خواندن و به روز شدن. سختی استاد شدن باعث شد خیلی‌ها قید هدفی را که داشتند بزنند؛ همان‌هایی که بعد از گرفتن مدرک کارشناسی یا ارشد راهی بازار کار شدند اما در این میان بودند اندک دانشجویانی که تمام سختی‌ها را به جان خریدند.

فقط درس خواندند تا بلکه بتوانندبه رتبه ای علمی برای تدریس در دانشگاه دست یابند. واقعیت این است که حالا همان دانشجویان دیروز که اعضای هیأت علمی جوان دانشگاه‌های امروز شده‌اند به خاطر حقوق و مزایای‌شان، دلسرد و تا حدودی بی‌انگیزه شده‌اند. این موضوع را بارها رؤسای دانشگاه‌ها هم اعلام کرده‌اند که حقوق دریافتی اعضای هیأت علمی درشأن آنها نیست و چه بسا شرایط به گونه‌ای پیش برود که تعدادی از آنها به پیشنهاد دانشگاه‌های خارجی فکر و به آن پاسخ مثبت دهند.

حتی چندی پیش قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور هم گفت که میزان حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها بسیار کم است و قابل بیان نیست همین موضوعات موجب شد تا وزیر علوم برای اصلاح و ترمیم حقوق اعضای هیأت علمی اقدامات قانونی را انجام دهد.

گرچه این اقدامات با مخالفت مجلس روبه‌رو شد اما منصور غلامی به «ایران» اعلام کرد: «ترمیم و افزایش حقوق استادان بویژه استادان جوانتر را پیگیری می‌کنیم ما باید استادان را در داخل کشور نگه داریم متأسفانه برخی از استادان جوان و برخی از استادانی که چندین سال در دانشگاه‌های ما کار کرده‌اند به دلایل مختلف از جمله مباحث مالی و رفاهی دانشگاه‌ها را ترک می‌کنند. این خسارت زیادی است. این موضوع جدی شده است و امیدواریم بتوانیم حداقل نگرانی معیشتی استادان را برطرف کنیم.»

پیگیر افزایش حقوق استادان هستم

وزیر علوم موضوع افزایش و ترمیم حقوق اعضای هیأت علمی را در دستور کار خود قرار داد. مسئولان وزارت علوم بر این باورند که چندین سال است که حقوق دریافتی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ افزایش ناچیزی داشته است. همین موضوع مشکلات بسیاری را برای اعضای هیأت علمی جوانتر و البته ٨٧ هزار عضو هیأت علمی دیگر به‌وجود آورده است. علاوه بر این موضوع اصلی گلایه‌های استادان دانشگاه‌های وزارت علوم تبعیض حقوق و دریافتی‌هایشان با استادان وزارت بهداشت است.

آنها خواهان برابری و همسان‌سازی حقوق خود هستند. همین اعتراض موجب شد تا وزیر علوم موضوع همسان‌سازی حقوق شاغلان وزارت بهداشت و وزارت علوم را مطرح کند. موضوع البته با مخالفت کمیسیون تلفیق مجلس مواجه شد. در این باره البته وزیر علوم کوتاه نیامد و در نامه‌ای به رئیس سازمان برنامه و بودجه خواستار اعلام موافقت این سازمان با اجرای طرح همسان‌سازی حقوق شاغلان دو وزارت علوم، تحقیقات و بهداشت، در سال آینده به میزان ۳۵۰۰ میلیارد تومان شد.

در کنار این موضوع دولت همچنین پیگیر افزایش حقوق استادان دانشگاه‌ها است.

منصور غلامی به خبرنگار «ایران» می‌گوید: «در دوره‌های مختلف به حقوق اعضای هیأت علمی توجه شده است اما این افزایش برخی وقت‌ها قابل توجه و برخی زمان‌ها هم کم بود. البته در سال‌های اخیر این نگاه خیلی بهتر شده است. یعنی در اقدام متقابل هم دانشگاه‌ها و مراکز علمی توانستند کارهای بسیار خوبی را در حوزه رفع مسائل و مشکلات جامعه پیش ببرند. ‌البته در این مدت محدودیت‌ها، تحریم‌ها و مسائل و مشکلات اقتصادی نیز به جامعه تحمیل شده است و این موضوعات برای جامعه دانشگاهی هم مشکلاتی به‌وجود آورده است.

این موضوع را نمی‌گویم که بخواهم بگویم دانشگاهیان مجموعه‌ای جدا از جامعه هستند اما باید بگویم جایی که برای ما ارزش بیشتری به لحاظ حل مشکلات دارد دانشگاه است و انتظار می‌رود توجه بیشتری به استادان شود. برای همین ما در یکی دو سال گذشته برای ترمیم حقوق اعضای هیأت علمی تلاش کردیم البته چند سالی هم حقوق آنها بیشتر نشده بود. با این همه افزایش حقوق را سال گذشته پیگیری کردیم.

که به‌صورت محدودی انجام شد امسال هم توقع داریم که این اتفاق رخ دهد. خوشبختانه در دانشگاه‌های علوم پزشکی به این موضوع توجه بهتری شده است و ما هم انتظار داریم در دانشگاه وزارت علوم حداقل همسان‌سازی اتفاق افتد. از مجلس هم خواهش کردیم به این نکته توجه کند چرا که به هر ترتیبی که شده باید استادان‌مان را در داخل کشور نگه داریم.»

غلامی، درباره صحت خبر منتفی شدن افزایش حقوق برای اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی تأکید می‌کند: موضوع مربوط به اعمال افزایش حقوق برای اعضای هیأت علمی از طریق کمیسیون تلفیق در مجلس شورای اسلامی بود که با برگشت لایحه به دولت دیگر در کمیسیون موضوعیت ندارد. با وجود این وزارت علوم همچنان پیگیر تأمین منابع لازم برای افزایش حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از طریق سازمان برنامه و بودجه است. با قولی که رئیس سازمان برنامه داده‌اند، در اصلاح لایحه رقم مورد نیاز که قبلاً مشخص شده است، به سرجمع اعتبارات وزارت علوم اضافه خواهد شد.

مجلس نگاه ویژه‌ای داشته باشد

بحث ترمیم حقوق استادان حالا جزو مطالبه رؤسای دانشگاه‌ها هم شده است به طوری که آنها از مجلس شورای اسلامی می‌خواهند که به وضعیت معیشت اعضای هیأت علمی بویژه جوان‌ترها نگاه ویژه و خاصی داشته باشند. آن‌طور که برخی از رؤسای دانشگاه‌ها اعلام کرده‌اند حقوق و دستمزد پایین اعضای هیأت علمی جوان‌تر موجب بی‌انگیزه شدن آنها در دانشگاه شده است.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف در این باره می‌گوید: مهم‌ترین سرمایه دانشگاه‌ها استادان و اعضای هیأت علمی هستند که در حال حاضر وضعیت حقوقی خوبی ندارند این وضعیت برای جوان‌ترها مشکلات بسیاری ایجاد کرده است. هم اکنون حقوق اعضای هیأت علمی جوان در تهران به‌گونه‌ای است که توان پرداخت کرایه خانه را ندارند. یک عضو هیأت علمی جوان از بهترین دانشگاه‌های خارج یا داخل فارغ‌التحصیل شده است وقتی با این حقوق مواجه می‌شود اولین و مهم‌ترین اتفاقی که برایش می‌افتد این است که به مهاجرت فکر می‌کند. دولت در یک دوره‌ای تلاش‌های خوبی داشت و برخی از فارغ‌التحصیلان به کشور برگشتند در دانشگاه شریف از سال٩٤ تا٩٨ بیش از ١٠٠ نفر به هیأت علمی جذب شدند که ٦٥ درصد این اعضا فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های مطرح دنیا هستند.

او تأکید می‌کند: اگر یکی از اعضای هیأت علمی نتواند به‌دلیل معیشتی در کشور دوام بیاورد و به کشوری دیگر مهاجرت کند این موضوع دو مسأله بزرگ برای ما ایجاد می‌کند اول اینکه ما نتوانستیم عضو هیأت علمی خودمان را نگه داریم و دوم اینکه آنها این پیام را به فارغ‌التحصیلان دیگر کشورها می‌دهند که شرایط اعضای هیأت علمی در ایران خوب نیست.

رئیس دانشگاه امیرکبیر هم این صحبت‌ها را تأیید می‌کند و می‌گوید: استاد جوانی که ٦ میلیون تومان در ماه دریافتی دارد چطور می‌تواند به فکر تحول علمی و پژوهشی کشور باشد. اگر مجلس به افزایش حقوق اعضای هیأت علمی بویژه جوان‌ترها بی‌توجه باشد آنها مهاجرت می‌کنند. من یک سؤال را مطرح می‌کنم عضو هیأت علمی که در دانشگاه امیرکبیر تدریس می‌کند چه فرقی با استادان دانشگاه علوم پزشکی دارد. این تبعیض است و باید نسبت به همسان‌سازی حقوق مجلس ورود کند.

معتمدی با تأکید بر دریافتی حقوق اعضای هیأت علمی می‌گوید: میزان حقوق اعضای هیأت علمی بسته به رتبه‌های مختلف اعم از قراردادی، پیمانی، استادیار و دانشیار متفاوت است. یک استاد در ٣٠ تا ٣٥ سالگی شروع به‌کار می‌کند. او تا آن سن فقط هزینه کرده است و هیچ پس‌اندازی ندارد. البته همین فرد حق کار کردن در مرکز علمی دیگر را هم ندارد و فقط حقوق دانشگاه را می‌گیرد.

این استاد موظف است ٤٠ ساعت در هفته در دانشگاه حضور داشته باشد. تدریس انجام دهد. کتاب و مقاله پژوهشی بنویسد، تحقیقات علمی و صنعتی انجام دهد و استاد راهنمای دانشجویان در دوره پایان نامه باشد استادان جوان‌تر باید ٥ سال این چنین فعالیت کنند تا پیمانی دانشگاه شوند. با این همه فعالیت باید توجه بیشتری به این افراد داشته باشیم. مجلس باید نگاه ویژه‌تری داشته باشد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۶۲
انتشار یافته: ۲۵
مگه چکار می کنند؟ لگد که زیر توپ نمی زنند تا 8 میلیارد بگیرند!
فکر کادر اداری بخصوص در موسسات آموزش عالی هم باشید زیر خط فقرند آقای وزیر ....خوبه خودتا غیر انتفاعی دارید
با سلام و وقت بخیر. لطفا به این جمله وزیر توجه نمایید:(( این استاد موظف است ٤٠ ساعت در هفته در دانشگاه حضور داشته باشد. تدریس انجام دهد. کتاب و مقاله پژوهشی بنویسد، تحقیقات علمی و صنعتی انجام دهد و استاد راهنمای دانشجویان در دوره پایان نامه باشد)). حالا دانشجویان و کارمندان دانشگاه ها لطفا نظر بدهند آیا اساتید دانشگاهها 40 ساعت که هیچ، آیا 20 ساعت حضور دارند(حتی در دوران پیش از کرونا). همشون یا در غیرانتفاعی های خود مشغولند، یا هیات علمی پاره وقت آزاد هستند یا در کار خرید و فروش ملک و ماشین هستند. اگر وزیر واقعا مطمئن هستند چرا اساتید در کارتکس ساعت ورود و خروج را ثبت نمی کنند و در برابر آن مقاومت می کنند؟
چرا و بر چه مبنای منطقی استادی با 12 ساعت موظفی در هفته(تدریس چند جزوه یا کتاب به صورت تکراری در طول سالهای کاری) و مشارکت در انواع طرح ها، مقاله ها و پایان نامه ها حقوق های چند ده میلیونی در ماه می گیرند و معاف از پرداخت مالیات نیز هستند و کارمند و کارگر با 40 ساعت موظفی و ساعت ها اضافه کاری و پرداخت مالیات حقوق 4 تا 6 میلیون دریافت میکند بسیار از کارمندان و کارگران از نظر سطح سواد و تجربه فعالیت از بسیار از این اساتید برتر و برای کشور ارزش افزوده بیشتری تولید می کنند نگران رفتن انها نباشید انقدر تحصیل کرده جوان با انگیزه داریم که جای انها را پر کنند
وقتي عربستان و امارات و کويت حل 30 هزار دلار حقوق اساتيدشان را پرداخت در پي اغواي اساتيدي در داخل هستند که ميتوانند مهاجرت کنند. بنظر ميرسد حقوق امموزگاران و دبيران هم خيلي خيلي مهم است شما نميتوانيد پايين تنه درخت را ضعيف کنيد بالا تنه را بزرگ که خواه ناخواه اين درخت سرپا نمي ايستد. با حاکميت براي پيشرفت جاامع نگري کند والا بايد در اينده براي امور عادي بايد از بلژيک نيرو وارد کنيم يا همانند حال وزراي و مديران نالايق و بي تبحر با ادعاهاي بزرگ بر مسند امور باشند و هر روز گند کاري کنند که مي بينيم.اي کاش در کشور روزي اين درک وجود داشته باشد که براي اموزش بيشتر اهميت قايل شويم
برای من سوال است افزایش حقوق نباید باعث شود استادان دانشگاهها برای سکونت فقط به تهران بروند. باید فکر اساسی کنند استاد در محل کارش باشد تا محیط علمی باشد و الا تهران می روند به اصطلاح با سواد ها تهران می روند اینکه ارزش نیست. دانشگاه لندن استادش برای استخدام باید از ده کیلومتر بیشتر نمی تواند خانه اختیار کند. می گویند استا خسته می شود. الان استاد به زاهدان یا ارومیه یا قزوین از تهران می رود. الان قزوین استادها همه به تهران رفتند.
ممنون از انعکاس این خبر...ولی کاش حداقل در ستون اخبار مهم و اصلی منتشر می کردید که بیشتر مورد توجه قرار گیرد...مسئله حفظ انگیزه اساتید دانشگاه ها که محل ساخت آینده کشور هست به اندازه نقد و بررسی یکی از فیلمهای جشنواره )که هنوز هم عموم مردم آن ها را ندیده اند( ارزش ندارد؟!
جناب آقاي غلامي وزير محترم انچه گفته ايد درست درك كنيد و لمس كنيد كاگر با 2800 هزار تومان حجور بايد زندگي كند مداني عليت اينه هكه فساد اخلاقي در جامعه چيست فقر،فقر، فقر است از از زمان انحلال سازمان اداري و مديريت كشور و اختيار تدوين قوانين و مقررات به وزارت علوم شما فقط حقوق و امتيازات اعضاي هيات علمي بدون توجه و درك وضعيت حقوق اعضاي غير هيات علمي افزايش داده ايد و حتي پست هاي مديريتي غير هيات علمي را با عنوان سمت سازماني در تصاحب هيات علمي دراوردهايد آقاي غلامي وزير محترم وزارت علوم چطور امكان دارد يك عضو هيات علمي 24 ساعت در سمت سازماني (پست مديريتي) باشد و بتوان نقش موثري علمي موردانتظار در جايگاه اصلي خود به عنوان عضو هيات علمي داشته كه بابت آن حقوق و مزايا دريافت ميكند ايفا كند؟
من جز اساتیدخوشبخت وزارت علوم هستم که هم یک خانه درجنوب یک مرکزاستان دورافتاده دارم وماشین شخصی.ماهی هشت میلیون تومان دریافتی دارم وبااقساط بانکی اصلا حقوق ندارم.به جزحقوق هیچ دریافتی دیگری نداریم.شغل دوم هم نمی توانیم داشته باشیم.یارانه نداریم ،یارانه معیشتی هم نداریم،زیرذره بین هم هستیم ،امنیت شغلی هم نداریم،یاخدا....
این عزیزانی که حقوق شان را با خارج از کشور مقایسه می کنند و م خواهند معادل ارزی آن را بگیرید آیا هزینه های آن طرف را با اینجا مقایسه می کنند؟ حمل ونقل اجاره و ...
اگر مشکل هست برای همه است.شما ببینید در آن طرف آب هیئت علمی چند برابر کارگر ساده حقوق می گیرد انجا هم به همان نسبت اجرا کنید آن وقت ببینید چه قدر باید کم شود
هیچ کسی در ایران نیست که اگر برود جانشینی شایسته تر نداشته باشد. اتفاقا کسانی که دلشان جای دیگر است بروند تا جوان ترها بیایند.
اون دفعه هم نظر دادم ولی چاپ نکردی

اما بدون در کل هیات علمی ها نسبت به بقیه حقوق بگیران خیلی خیلی بیشتر دریافت میکنند و این عدالت نیست
لطفا برای پیگیری حقوق خود برای هیئت علمی نگون بخت وزارت بهداشت درد سر درست نکنید.
پیگیر افزایش حقوق هیات علمی هستی ک اختلاف حقوقش با یک کارمند وزارت علوم 10 میلیونه!!!!
انگار کارمندای این وزارت خانه بچه یتیم هستن که این آقا اصلا یادش نیست که ما هم هستیم.
این همه درس خواندن و زحمت کشیدن و صرف کردن زمانی که می تونستی وارد بازار کار بشی و درآمد داشته باشی، بعد دوباره ارزیابی و مصاحبه و استرس و استرس نتیجه: ماهی چهار میلیون و نیم دریافتی که حتی نمی تونی باهاش توی تهران خونه اجاره کنی. با این دغدغه ها می تونی به فکر حل معضلات کشور باشی یا باید فقط به فکر بقای خودت باشی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
واقعا کمشونه
نه که مملکت رو شاخ اینا میچرخه
بهشون بیشتر بدید
باسلام، نبود حقوق مناسب برای همه اقشار تحصیل کرده به تناسب موقعیتشان وجود دارد. اینکه افزایش پرداخت حقوق اعضا محترم هیات علمی بی ارتباط با عملکرد فنی آنها باشد کار درستی نیست. در بسیاری از استانها مشکلات متعددی وجود دارد که متاسفانه دانشگاه ها با وجود داشتن گروه های علمی خوب و ارزشمند راه حلی برای آنها ارائه نکرده اند یا اساسا راه حل برای آنها ندارند!. در کشورهای پیشرفته دانشگاه ها محور اصلی حل امور و معضلات هستند اما متاسفانه بخش دانشگاهی ما خود را از جامعه ایزوله کرده و برای خود تکلیفی برای برون رفت از این دشواریها تعریف نمی کند. موضوع دیگری هم که باید به آن توجه شود این است که اگر پرداختها مثل پرداخت در دانشگاه های علوم پزشکی شود به واقع کمک به خروج سرمایه و منابع از کشور کرده ایم. طی سالهای گذشته بودند از اساتید دانشگاه های علوم پزشکی که با انبوهی از دلار، راه به خارج بردند...
درود به شرفت دکتر غلامی
والله من هیات علمی دانشگاه آزاد در کرج رو میشناسم که ماشاله همش خونه است، قبل از کرونا البته. واقعا گمون نکنم هفته ای ای ۱۰ ساعت دانشگاه میرفت حقوقش هم خییلی بیشتر از من هست که هم رشته هستیم اما من واقعا دارم در یک سازمان کار تخصصی میکنم و اصلا هم استرس کاری من رو نداره. تاکید میکنم که هیات علمی هم هستن.
متاسفانه مطالب ذکر شده در گزارش واقعیت دارد. چند نفر از دوستان من که هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی داخل کشور بودند عطای هیئت علمی بودن را به لقای آن بخشیده و به کشورهای مختلفی که رفاه بیشتری در اختیارشان می گذارند کوچ کرده اند. کشوری که در اون علم و فناوری نهادینه نباشه هیچوقت نمیتونه از قافله کشورهای جهان سومی خودش رو خارج کنه. بعد از فرار مغزها حالا با پدیده فرار استادان مواجهیم.
سلام . یک نگاه هم به دریافتی هیئت علمی دانشگاه آزاد داشته باشید. استادیار پایه 1 دانشگاه سراسری حدود 9.5 میلیون دریافتی داره اما استادیار پایه 1 دانشگاه آزاد حدود 4.5 میلیون. برای کار یکسان این اختلاف حقوق چیزی جز ستم نیست .
مبارک است سال گذشته علاوه بر 15 درصد افزایش معمول و مصوب 30 درصد حقوق اعضای هیات علمی در شرایط بد اقتصادی افزایش یافت به ترتیبی که حقوق یک استاد با 30 سال سابقه که بنده فیش آن را دیدم 28 میلیون 800 بود
خوب خدا را شکر که فقط اساتید محترم داتشگاه زحمت کشیده اند درس خوانده اند عمدتا هم از عزیران چند شغلی هستند سایرین که از دانشگاه دولتی مدرک دکترای معتبر دارند اما پارتی ندارند دارند توی سایر ادارات می پوسند به انداره یک دیپلم هم ارزش ندارند
حتما پیگیری کنین!
خیلی کم میگیرن اضافه اش هم بکنین!
بخصوص که جناب وزیر قبلا زحمت پیگیری سهمیه ناعادلانه فرزندان اعضای هیات علمی در کنکور را هم متقبل شده بودن...........!
با سلام. استاد دانشگاه تربیت کننده نیروی انسانی متخصص در جامعه است. کشورهای پیشرفته بخاطر تاسیس دانشگاه و توجه به علم و دانشجو بوده که خودشان را به جایگاه برتر علم و تکنولوژی رسانده اند. از ده ها نقش تاثیر گذار استاد دانشگاه فقط به یکی بسنده می کنیم که حراست از فرهنگ یک ملت است. حتی ترجمه یک مقاله علمی و پیدا کردن معادل فارسی یک اصطلاح علمی باعث می شود که زبان ملی نمیرد.توانمندی یک کشور علاوه بر مساحت جغرافیایی و منابع طبیعی و .... بخشی هم به نیروی انسانی متخصص بر می گردد. با آرزوی سربلندی وسعادت برای همه ایرانیان
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار