پول نبود، ۳۲۰ تن گوشت ۷ سال در گمرک ماند!

معاون سازمان اموال تملیکی می‌گوید ۳۲۰ تن گوشتی که هفت سال پیش وارد گمرک شد مجوز سازمان دامپزشکی را برای ترخیص دریافت نکرد و باید منهدم یا به صورت مصرف ثانویه تعیین تکلیف می‌ شد اما به دلیل هزینه بالای سردخانه و عدم پرداخت بودجه دولتی برای تامین هزینه های شخصی وارد کننده، تحویل و تعیین تکلیف این محموله امکان پذیر نبوده است.
کد خبر: ۱۰۳۲۵۷۴
|
۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۹ 06 February 2021
|
11363 بازدید
|
۹

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، اخیرا ماجرای ۳۲۰ تن گوشت وارداتی از مغولستان و دپو در گمرک از سال ۱۳۹۲ مطرح شد که بعد از هفت سال تعیین تکلیف آن در دستور کار قرار گرفته است.

مسئولان گمرک ایران در این باره اعلام کردند که واردکننده در مرحله‌ اول نتوانسته به دلایلی از جمله مشکلات بانکی در زمان مقرر ترخیص را انجام داده و از این رو گمرک طبق قانون، اظهارنامه متروکه را برای تعیین تکلیف به سازمان املاک تملیکی سپرده است اما در ادامه صاحب کالا درخواست اعاده اظهارنامه و طی فرآیند ترخیص را داشته و این اقدام صورت می‌گیرد ولی به دلیل عدم تائید سازمان دامپزشکی و با توجه به تاریخ انقضای محموله امکان ترخیص پیدا نمی‌کند و بار دیگر گمرک اظهارنامه متروکه را به سازمان اموال تملیکی می‌فرستد ولی این سازمان از سال ۱۳۹۳ نسبت به تحویل گوشت از گمرک اقدام نکرده است.

این‌که چرا در این مدت سازمان اموال تملیکی گوشت‌های متروکه را تحویل نگرفته موضوعی است که میرمعینی- معاون بهره برداری و فروش سازمان اموال تملیکی- در رابطه با آن به ایسنا توضیحاتی ارائه کرده است.

اظهارنامه آمد اما دوباره برگشت

این مقام مسئول در سازمان اموال تملیکی با اشاره به این‌که طبق ماده(۲۴) قانون امور گمرکی بعد از این‌که کالا از سوی گمرک متروکه اعلام می‌شود باید به سازمان اموال تملیکی ارسال شود، گفت: بر این اساس گمرک نیز طبق قانون اظهارنامه متروکه مربوط به این ۳۲۰ تن گوشت را برای ما ارسال کرد و در جریان بررسی برای اقدام نسبت به تحویل کالا بودیم که درخواست اعاده طبق تبصره ذیل ماده(۳۳) قانون گمرکی به سازمان اموال تملیکی آمد و اعلام شد که اظهارنامه متروکه این محموله گوشت به گمرک برگردد تا تشریفات قانونی گمرک جهت صدور پروانه ثبت انجام شود.

وقتی گمرک اظهارنامه را فرستاد دیگر امکان استفاده از گوشت ها نبود

وی ادامه داد: سازمان اموال تملیکی اظهارنامه را به گمرک می‌فرستد ولی صاحب کالا نمی‌تواند مجوزهای لازم برای ترخیص به ویژه تائید سازمان دامپزشکی را دریافت کند و کالا در گمرک باقی می‌ماند. از این‌رو گمرک باید دوباره اظهارنامه متروکه را به سازمان اموال تملیکی باز می‌گرداند اما زمانی به سازمان اعلام می شود که تاریخ مصرف گوشت ها منقضی شده بود .

میرمعینی درباره اینکه چرا سازمان اموال تملیکی بعد از اعلام گمرک برای تحویل کالا اقدام نکرده است توضیح داد: به هر صورت این گوشت‌ها در آن زمان فاسد و دیگر امکان استفاده نداشتند و باید منهدم می‌شدند، این در حالی است که برای تحویل گوشت‌ها که در سردخانه بودند باید هزینه سردخانه پرداخت می‌شد، ولی صاحب کالا از پرداخت هزینه انهدام امتناع کرد و از سویی امکان پرداخت از بودجه عمومی برای تعیین تکلیف وجود نداشت و زمان طولانی شد. به هر حال بودجه ای برای پرداخت هزینه های اشخاص حقیقی در نظر گرفته نشده و چرا باید دولت برای کالای انهدامی شخصی از بیت المال هزینه پرداخت کند؟

۴۰ تن با قیمت ناچیزی فروش رفت

معاون بهره برداری و فروش سازمان اموال تملیکی با اشاره به اینکه طی رایزنی‌های صورت گرفته و ورود دادستان استان و اقدامات گمرک تمهیداتی برای تعیین تکلیف این گوشت‌ها اندیشیده شد و سازمان اموال تملیکی نیز در این راستا اقدام کرده است افزود: اخیرا کارخانه‌ای متقاضی دریافت بخشی از این محموله ۳۲۰ تنی گوشت شده که می‌خواهد آن را خریداری و به مصرف ثانویه برساند که برنامه آن تبدیل به پودر برای غذای ماهی است، از این رو حدود ۴۰ تن را به این کارخانه با قیمت ناچیزی فروخته شده است.

وی یادآور شد: این طور نیست که در حال حاضر متقاضیان زیادی برای خرید این محموله گوشت وجود داشته باشد بلکه بر اساس تقاضایی که باشد به صورت تدریجی و مرحله‌ای به فروش می رود.

اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
دارايي هاي اين ملت در سايه سوء مديريت و ندانم كاري مسئولين بي مسئوليت به باد مي رود!!! اگر اين گوشت ها متعلق به همين مسئولين بي عرضه بود باز هم همين طور بي خيال مي شدند تا فاسد و تاريخ گذشته شود ؟!!!!
ناشناس
|
Austria
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
ما که خیی وقت رفتیم سراغ خاویاربادمجوووووووووون

چون تلویزیون صادقانه داره تبلیغشو میکنه
ناشناس
|
Turkmenistan
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
واقعا شرم اوراست كه اين جيزها مينويسيد فكر نميكنم تو هيجايدنيا اين طور اتفاقي افتاده باشد سيصد بيست طن كوشت ينج هزار ماشين وهزارهاي جنسهاي ديكر دركمكات كشور سال ميماند جرا جونكه براي دزديدن ورشوه كرفتن قانون شفاف نيست اين مسخره اي باسم مجوز درست كرديت براي اينكه بدهيد بدوستان وفاميلهاي خودتون قانون تجارت بايست طوري باشد كه همه بتونند ازش استفاده كنند وقانون بايست طوري باشد كه هر وقت جنس رسيد توكمرك بموجب تعرفه كمركي يك روز ترخيص شود نه من بروم بگردم دنبال رشوه گيرها كه بتونم از طريق اونها جنسم ترخيص كنم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
چند سال پیش محموله گوشتی توسط یکی از شرکتها وارد و در گمرک ماند علت این امر واردات گوشت منجمد به جای گوشت گرم بود طی مراجعه به معاون سیاستها و مقررات ارزی بانک مرکزی ایشان اظهار داشتند چون نوع کالا فرق کرده ارز تخصیصی باید توسط امور تعزیرات تعیین تکلیف شود در حالیکه نوع کالا عوض نشده بود فقط گوشت منجمد به جای گوشت گرم وارد شده بود و ایشان مسئول بحران گوشت و گرانی آن در سال 97 را رقم زدند و باید پاسخگو باشند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
این مطلب نشون می‌دهه وقتی اشخاص عادی پا تو کفش آقازاده‌ها می‌گذازند چه بلایی سرشون میاد اونم کاملا قانونی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
حیف و میل سرمایه در این مدیریت جهانی
رضوی نژاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
اگر من کاره ای بودم مستقیما رییس گمرک و سازمانهای مربوطه را بخاطر کاغذ بازی از کار انفصال و خسارات و جرایم را از اموال انها برداشت می کردم
ابراهیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
مدیریت فشل و احمقانه چیزی بجز بر باد دادن پول و زمان و امکانات نیست.در تمام زمینه ها عقل و تدبیر آخرین چیزیست که حضرات دلال بدنبالش میگردند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
قوه قضائیه باید با عوامل این کار شدیدا برخورد کنه
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران # جنگ ایران و اسرائیل # سوخو # اس 400
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟