نگاهی به رفتار رهبر انقلاب در گذر از فتنه (1)؛

اقداماتی عقلانی که معترضین هیچ گاه از آن حمایت نکردند

«بعضى‏ها در انتخاباتى كه دو سه ماه ديگر انجام خواهد گرفت، از حالا شروع كرده‏اند به خدشه كردن. اين چه منطقى است؟ اين چه فكرى است؟ اين چه انصافى است؟»/« ...البته، قاعده مردم سالاری اين است كه اكثريت بر اقليت تقدم پيدا می كند، ولی اين به معنای ايجاد تعارض و دشمنی نيست و همه وظيفه دارند مانع از شكل‌گيری فضای كدورت و تعارض شوند.»
کد خبر: ۱۰۳۱۰۵
|
۱۸ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۲ 08 June 2010
|
18009 بازدید
 بررسی مواضع رهبر انقلاب در روزها و هفته های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته حکایت از منطق، درایت و دوراندیشی خاصی دارد که هر عقل سلیمی که بنا را بر عدوات و بدخواهی از پیش نگذاشته باشد، به حکم وجدان آن را می پذیرد، همان گونه که رهبر انقلاب در حرم امام فرمودند که در پاسخگویی به انتقادات، هر روشی جایز نیست و انسان با قول سدید و محکم و آکنده از استدلال و منطق، باید در برابر انتقاد ایستاده و به تنویر افکار و تلطیف مواضع بپردازد.

 به گزارش «تابناک»، در همین راستا، رهبر انقلاب در اولین روز سال گذشته، با اشاره به مباحث جاری توسط برخی که از شش ماه پیش از انتخابات زمزمه های تقلب در انتخابات را سر داده بودند، مردم را متوجه این جریانات کرده و با خطاب قرار دادن این افراد می‌گویند:

«در مورد انتخابات به فضل الهى و به حول و قوه‏ الهى انتخابات سالمى است. من مى‏بينم بعضى‏ها در انتخاباتى كه دو سه ماه ديگر انجام خواهد گرفت، از حالا شروع كرده‏اند به خدشه كردن. اين چه منطقى است؟ اين چه فكرى است؟ اين چه انصافى است؟ اين همه انتخابات در طول اين سى سال انجام گرفته است ـ در حدود سى انتخابات ـ مسئولان وقت در هر دوره‏اى رسماً متعهد شده‏اند و صحت انتخابات را تضمين كرده‏اند، و انتخابات صحيح بوده است؛ چرا بيخود خدشه مي كنند، مردم را متزلزل مي كنند، ترديد ايجاد مي كنند؟ كه البته در ذهن مردم عزيز ما با اين حرفها ترديد ايجاد نخواهد شد. من به مسئولان انتخابات هم سفارش و تأكيد مي كنم؛ به طور حتم بايستى انتخابات را جورى برگزار كنند كه پرشور باشد؛ دست همه‏ نامزدها باز باشد؛ مردم آزادانه بتوانند انتخاب كنند و انتخابات، سالم و با امانت كامل انشاءاللَّه انجام بگيرد و انجام خواهد گرفت.»
 
 به راستی، نظامی که انتخابات سال 76 را در حالی برگزار کرد که مجری انتخابات و دولت وقت ـ حداقل در ظاهر ـ مخالف جهت‌گیری های سیاسی پیروز آن انتخابات بود و در سال 84 و در رقابت بین آقای هاشمی و احمدی نژاد نیز که انتخاباتش توسط دولت اصلاحات برگزار شد و این در حالی بود که در هر کدام از این دو مقطع، این نظام بود که به فرمایش رهبری تضمین سلامت انتخابات را داده بود و سال گذشته هم رهبر انقلاب این تضمین را از سوی نظام داده بود و جالب اینکه فعالان هر دو جناح که سابقه برگزاری انتخابات را داشتند، تقلب را غیر ممکن می دانستند.

بنا بر این گزارش، رهبر انقلاب حتی با تأکید بر اینکه «بنده يك رأى دارم، آن را در صندوق مى‏اندازم. به يك نفرى رأى خواهم داد، به هيچ كس ديگر هم نخواهم گفت كه به كى رأى بدهيد، به كى رأى ندهيد؛ اين تشخيص خود مردم است»، راه را بر سوء استفاده‌های احتمالی هر دو جریان رقیب بست و کیست که نداند که همه این اقدامات، اساسا بر منطقی مبتنی بر سیره عقلا استوار بود که حتی اگر هم از سوی برخی اشخاص و جریانات، اعتقادی به تبعیت از ولایت نیست حداقل به پیروی از عقل، این منطق ضروری را بپذیرند.

علاوه بر این، رهبر انقلاب، با تأکید بر قواعد بازی و موافقت با مبارزات انتخاباتی و تشریح اینکه هیچ کس نمی تواند دیگری را به خاطر طرفداری از شخص دیگر زیر سئوال ببرد، فضا را به گونه‌ای مطلوب برای رقابت‌های انتخاباتی همان گونه که در سال گذشته شاهد آن بودیم، فراهم نمودند آنجا که ایشان فرمودند:

«نامزدهاى مختلف هر كدام طرفدارانى دارند، علاقه‌مندانى دارند. علاقه‌مندان اين نامزد نمي توانند اعتراض كنند به علاقه‌مندان آن نامزد كه شما چرا به او علاقه‌مندى، به نامزد مورد علاقه‌ من علاقه‌اى ندارى. نه، اين جزو افتخارات كشور ماست. افراد گوناگون مى‌آيند؛ با منش هاى مختلف، با سلایق مختلف، با شيوه‌هاى گوناگون كار، در مقابل مردم قرار مي گيرند. يك عده اين را مى‌پسندند، يك عده آن را مى‌پسندند، يك عده آن دیگری را مى‌پسندند؛ اين افتخار است؛ اين خوب است. هر كدام از نامزدهاى محترم هم طرفدارانى دارند. بعضى‌ها از اين طرفداران متعصب هم هستند، خيلى علاقه‌مند سرسختند به آن نامزد خودشان. خيلى خوب، باشند، حرفى نيست؛ اما مواظب باشيد، مراقب باشيد كه اين علاقه‌مندى‌ها به اصطكاك نينجامد؛ به اغتشاش نيانجامد.»

پس از انجام و برگزاری انتخابات نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی، ضرورتا منطبق با سیره عقلا برای رفع شبهه برای زدودن سوء تفاهم های احتمالی، با تمامی امکانات پیش بینی شده در قانون، فرصت را در اختیار نامزدهای معترض قرار دادند تا مطالبات آنان بر آورده شود. ایشان فرمودند:

«البته من خودم شخصاً در اين انتخابات هم مثل همه‌ انتخابات‌ گذشته ـ شماها همه‌تان مسئولين هستيد، بوده‌ايد، ممشاى بنده را مي‌دانيد ـ به مسئولين كشور اعتماد كردم؛ به وزارت كشور، به شوراى نگهبان؛ در حالى كه مي دانيد در موارد متعدد، مسئولين از سلائق مختلف بودند، اما من به مقام مسئولى كه مي‌شناسم و قاعده‌ كار او را مي‌دانم، اعتماد مي‌كنم. در اين نوبت هم همين جور است؛ من اعتماد مي‌كنم، اما اين اعتماد من موجب نمي‌شود كه اگر چنانچه شبهه‌اى در ذهن كسانى هست، اين شبهه دنبال نشود و تعقيب نشود و بررسى نشود و حقيقت قضيه آشكار نشود؛ نه، شبهات را برطرف كنيد، منتها آن چيزى كه از همه مهمتر است، اين است که همه سعى كنيد، وحدت ملى و وحدت كشور را حفظ كنيد؛ هر كسى به نحوى، هر كسى وظيفه‌اى دارد.»

این گزارش می‌افزاید: رهبر انقلاب، نه تنها از نهادهای ذیربط می خواهد که به اعتراض نامزدهای معترض رسیدگی کنند، بلکه شمارش مجدد را در صورت لزوم نیز توصیه می کنند و این اقداماتی عقلانی، منطقی و قانونی است که سران معترض با کوفتن بر طبل فتنه و ندیدن نیمه پر لیوان هیچ گاه از آن حمایت نکردند:

«البته، قاعده مردم سالاری اين است كه اكثريت بر اقليت تقدم پيدا می‌كند ولی اين به معنای ايجاد تعارض و دشمنی نيست و همه وظيفه دارند مانع از شكل گيری فضای كدورت و تعارض شوند. اين اشكالات حتما بايد رسيدگی شود و من از شورای محترم نگهبان و وزارت كشور می خواهم اشكالات مطرح شده دقيقا بررسی شود تا شبهه ای باقی نماند. اگر بررسی اشكالات مستلزم شمارش مجدد برخی صندوق‌ها بود، اين كار نيز حتما با حضور نمايندگان ستادها انجام شود تا برای همه اطمينان بوجود آيد.»

بر این اساس به نظر می‌رسد، اکنون که در سالگرد آن حماسه بزرگ و بی نظیر در تاریخ انقلاب هستیم، باید برای روشن شدن خط مشی‌ها، رفتارها و گفتارها، بار دیگر تمام این موارد و اتفاقات را در فضایی منطقی و به دور از هرگونه تعصب و گروه‌گرایی مرور کنیم و بدانیم که قانون‌مداری و اخلاق محوری در هر جامعه ای و با هر ایدئولوژی و تفکری امری عقلانی است که باید بدون هرگونه شرط و شروطی به آن گردن نهاد و هرگونه اعتراض و انتقادی را در چهارچوب آن پیگیری کرد؛ حتی اگر بیشترین انتقاد را به فرد منتخب داشته باشیم و...  
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۸ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۸
کدام معترضین ؟؟ منظورت آشوب گران عاشورا 13 آبان و ... هستتند یا توهین کنندگان به عکس امام ؟؟ کدومشون تابناک با بصیرت ؟!!!
بیطرف
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۸
لطفا باکس "نظرات کاربران" را از زیر این خبرهایی که اجازه یا جرات نمایش نظر خوانندگان در مورد آنانرا ندارید حذف کنید ! با اینکه شما نمایش نخواهید داد اما اعتراضات 6 ماه قبل از انتخابات به دلایلی نظیر انتصابهای مشکوک در وزارت کشور بود وگرنه هیچ آدم عاقلی به اتفاقی که قرار است در آینده بیفتد پیشاپیش اعتراض نمی کند. کمی به شعور مردم احترام بگذارید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۸ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۸
جانم فداي رهبر اين فدايي اسلام وملت ونايب برحق امام زمان(ع) ، صراط مستقيم را دريابيد كه خيلي زود دير ميشود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۸
با تشکر وتقدیر از گزارش روشن گرایانه شما ... اما نمی توان امیدبه روشن شدن کسانی داشت که چشمان خود را بر روی حقایق می بندند ... به امید آنکه همگی ما با چشمانی باز در این وادی حرکت کنیم...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۵ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۸
با سلام
بنده شخصاً و صمیمانه آقای خامنه ای رو دوست دارم. ولی چرا انقد از ایشون به طور شعاری و توخالی حمایت محض می کنید؟ خسته نشدید؟ کسی هست که تردید داشته باشه ایشون میتونستند آرامش بیشتر و واقعی تری را ایجاد کنند؟ اندکی انصاف...
من هم درست مثل شما اعتقاد دارم باید از رهبر محترم حمایت بشه، ولی این مستلزم نقد است و نه متعارض با اون.
چاپ کنید لطفاً
مرسی
مینا سربلند
|
United Arab Emirates
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۸
حضرات آقایان تابناک شما فضای منطقی را دیدید کافی است. وقتی صندوق دربسته و شمارش نشده بدلیل مسائل امنیتی از حوزه انتخابات خارج میشود و به فرمانداری و استانداری و وزارت کشور منتقل میشود و بعد از کلی وقت کشی دیگر شمارش آراء معنی ندارد. آقایان منطقی و منطق دیده تاریخ روشن کننده تمام تاریکیها خواهد بود حالا شما بزن بر طبل تبرئه مسئولین و به اصطلاح آقایان اقدامات عقلانی. این حرفها رو بعید میدانم خودتان هم قبول داشته باشید مگر از داروی که آقای ابطحی در زندان خورد میل کرده باشید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۸
درود بر رهبر فرزانه انقلاب
رهسپاريم با ولايت تا شهادت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۸
من هنوز موندم این تابناک مزدور چقدر می تونه خر و نفهم باشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۸
تابناک خیلی پستی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۹ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۹
پیشنهاد ریاست جمهوری دوره بعد به شما دادن که این مزخرفات می نویسین
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت