بازدید 9837

لزوم بررسی مجدد افزایش حقوق کارگران

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از پیگیری این کمیسیون برای تشکیل جلسه شورای حقوق و دستمزد در راستای افزایش مجدد حقوق کارگران در سال جاری خبر داد.
کد خبر: ۱۰۱۹۴۳۰
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۶ 06 December 2020

به گزارش «تابناک»، ولی اسماعیلی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم ضمن انتقاد از فاصله قابل توجه حقوق و دستمزد کارگران با نرخ تورم، اظهار کرد: درخواست ما همواره در کمیسیون اجتماعی مجلس این بوده که حقوق کارگران ‌باید براساس نرخ تورم افزایش یابد، اما هیچ‌گاه در دولت‌های مختلف این امر محقق نشده است.

وی تصریح کرد: با توجه به متغیر بودن نرخ تورم طی سالجاری، لازم است تجدیدنظر جدی در میزان دریافتی و حقوق و دستمزد کارگران صورت گیرد، بنابراین طبق ماده 41 قانون کار، رسیدگی به میزان افزایش حقوق کارگران باید در شورای عالی حقوق و دستمزد تعیین شود.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: بنده پیشنهاد برگزاری جلسات شورای عالی حقوق و دستمزد به صورت هر شش ماه یک بار برای تعیین میزان افزایش حقوق و دستمزد کارگران را مطرح کرده‌ام، زیرا امروز در وضعیتی قرار داریم که شاهد تورم بیش از 60 درصد هستیم، حتی می‌توان گفت که این تورم شناور و روزانه متغیر است.

اسماعیلی با بیان اینکه امروز قیمت کالاهای اساسی روز به روز و یا حتی لحظه به لحظه افزایش می‌یابد، اظهار کرد: در این شرایط سفره کارگران هر روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود.

وی اضافه کرد: از طرف دیگر حقوق کارگران فقط به میزان حدود 30 تا 35 درصد در ابتدای سال و فقط یک بار افزایش یافته است، اما نرخ تورم و قیمت کالاهای اساسی روز به روز افزایش یافته است، این یعنی اینکه قدرت خرید کارگران کاهش یافته است، بنابراین ضروری است جلسات شورای عالی حقوق و دستمزد حداقل هر شش ماه یک بار برای تعیین میزان افزایش حقوق و دستمزد کارگران تشکیل شود تا حقوق‌شان مطابق با نرخ تورم، افزایش یابد.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: در جلسه‌ای که چندی پیش با آقای سالاری رئیس سازمان تأمین اجتماعی و آقای شریتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره وضعیت حقوق کارگران داشتیم، اعلام کردیم وضع موجود حقوق کارگران کمرشکن است که در این جلسه آنها از ما خواستار راهکارهایی برای حل این مشکل شدند.

اسماعیلی تصریح کرد: در این جلسه بنده نیز پیشنهاد کردم میزان دریافتی و حقوق و دستمزد کارگران هر شش ماه یک بار مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و در صورت لزوم و پس از بررسی میزان نرخ تورم، شورای عالی حقوق و دستمزد نسبت به تعیین و افزایش حقوق کارگران برای شش ماهه دوم سال تصمیم‌گیری کند که آقای شریعتمداری اعلام کرد که منابع مالی لازم برای افزایش دو بار در سال حقوق کارگران، تأمین نشده است.

وی تأکید کرد: درخواست ما همواره میزان افزایش حقوق کارگران طبق نرخ تورم و مطابق با قانون و ماده 41 قانون کار است، اما هنوز دولت به این درخواست قانونی و اجرای قانون عمل نکرده است و از طرف دیگر منابعی نیز برای افزایش دو بار حقوق کارگران در سال از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آن طور که آقای شریعتمداری گفته، تأمین نشده است؛ البته پیشنهاد ما این است که افزایش حقوق کارگران در سال‌های آتی، طی دو مرحله صورت گیرد.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: قرار است در جلسات کمیسیون اجتماعی مجلس، موضوع برگزاری جلسه شورای عالی حقوق و دستمزد برای بررسی میزان افزایش حقوق و دستمزد کارگران در نیمه دوم سال جاری ارزیابی شود، ما نیز معتقدیم باید چنین جلسه‌ای برای بررسی مجدد افزایش حقوق و دستمزد کارگران در نیمه دوم سال تشکیل شود.

اسماعیلی در پایان خاطرنشان کرد: تشکل‌های کارگری نیز در نامه‌هایی به کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خواستار تشکیل جلسه شورای عالی حقوق و دستمزد برای افزایش حقوق کارگران در نیمه دوم سال و مطابق با نرخ تورم شده‌اند که این درخواست در کمیسیون اجتماعی مجلس و در مکاتباتی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیگیری خواهد شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۹
تا وقتی تورم بالا باشد، افزایش حقوق به اندازه تورم نخواهد بود، وعده الکی ندهید. فکری به حال تورم بکنید
براحتی این درخواستها رو می دن ولی این کار همیشه از جیب کارفرماها باید انجام بشه . دولت بی عرضگی می کنه و تورم می ره بالا . چوبشو باید واحدهای خصوصی بخورن !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
نه اینکه اونا هم قیمت خدمات و کالاهاشون رو به نرخ تورم بالا نمیبرن ؟؟؟
بعد وقتی میخان دوزار حقوق کارگراشون رو اضافه کنن شیون و زاری راه میندازن...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
واحد های خصوصی هم محصول یا خدماتشونو گرون میکنن ... از جیب کارفرما بره هیچ اتفاق ناگواری رخ نمیده تا عمر کارگر که مجانی و بی ارزش هدر بره!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
واحدهای خصوصی و شرکت های تولیدی هیچ وقت ضرر نمی کنن و با نرخ ارز قیمت هاشون رو تنظیم می کنن پس دنبال بهانه الکی برای خوردن حق کارگر نباشید
وقتی منابع اش رو تامین نکردی و یا پیشنهادی برای تامین منابع پرداختش ندارید , این پیشنهاد افزایش حقوق چه فایده داره ؟ یعنی همه منتظر بودند تو نظر بدی ؟
سلام.متاسفانه همیشه افزایش حقوق و عدالت در پرداخت به کارگران موضوعی بوده که هرسال تکرار می شود ولی کارشناسی بررسی و وقت گذاشته نمی شود.تقاضا داشتم۱_ حقوق واقعی استخراج شود ۲_ با توجه به اینکه افزایش حقوق باری را بردوش کارفرمایان می گذارد مبلغ مورد توافق کارفرمایان تعیین شود ۳_مبلغ مابه التفاوت حقوق توافق شده با کارفرمایان و حقوق واقعی با توجه به تورم و شاخصه های دیگر تعیین شود۴_مبلغ مورد توافق با کارفرمایان توسط کارفرمایان مستقیم پرداخت گردد۵_ مابقی مبلغ حقوق کارگران توسط دولت با توجه به لیست ارایه شده تامین اجتماعی بصورت کارت اعتباری ,معیشتی از محل هدفمند کردن یارانه ها پرداخت گردد ,منبع دیگر محل پرداخت مبلغ از محل یارانه های پنهان که متاسفانه نصیب افراد خاص می شود هم می توان پرداخت کرد محل دیگر آن حذف معافیت های مالیاتی بعضی از بنگاه ها ی اقتصادی و مجموعه های که ادعا می کنند کمک های مستقیم به قشر کارگر دارند و...
پاسخ ها
مهیار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
مگر کارگر صدقه بگیره که کارت معیشتی بهش بدن. کارفرما همونجوریکه روز بروز نرخ محصول یا خدماتش و میبره بالا وظیفه داره حقوق کارگراش را هم اضافه کنه. ضمنا" جالبه برا من که تا صحبت از افزایش حقوق کارگر میشه یک عده میان اینجا سریع پیام میذارن که کارفرما بدبخت میشه و ... کارفرمایی که عرضه نداره از پس حقوق کارگرش بربیاد یا خودش و زن و بچش وایستن
کار کنن یا جمع کنه و بره.
حقوق ما 20 درصد اضافه شد اون 30 درصد برا حداقل حقوقه بزرگوار
20 درصد حقوق ما اضافه شد ولی تقریبا امسال 100 درصد تورم داریم این اعداد 40 50 درصد همش مزخرفه !!!!!
قشر کارگر واقعا زحمتکش و مظلوم هست.
افزایش عادلانه دستمزد این افراد باعث پیشرفت جامعه خواهد شد و هر انسانی در این شرایط گرانی باید دغدغه نان کارگر رو داشته باشه
حاجی جون انتخابات تمام شده این اشعار را بگزار برای 4 سال بعد.یا عوامفریبی یا چیزی از اقتصاد نمی دانی که بفهمی مشگل تورم در مملکت ما بواسطه کمبود عرضه در مقابل تقاضا در نتیجه منفی بودن رشد اقتصادی و فضای کسب و کار نامناسب است و نه کمبود حقوق و قدرت خرید پس شما هر قدر به سطح حقوق ها اضافه کنی قیمت ها با شدتی خیلی بیشتر از ان افزایش خواهد یافت و نه تنها قدرت خرید ترمیم نمی شود بلکه بواسطه توسعه بی ثباتی کارگاههای بلاخص کوچک به سمت تعطیلی پیش خواهند رفت و کارگر فقیر تبدیل می شود به کارگر بی کار بی درامد.
توی این وضعیت تنها جاهاییکه اصلاً تعطیل نشد کارخانجات بود و بس.
کمترین دریافتی و بیشترین کار و بدبخت ترین قشر جامعه.
گناه ما چیه که به دلیل نداشتن پارتی و ... کارگر شدیم.
اگر معرفت دارین یک سال هم که شده حقوق متناسب با تورم اضافه کنید.
نمونه افزایش قیمت از ماه اردیبهشت 99
گوشت قرمز از 60 به 160 هزار تومان
مرغ از 9 به 30 هزار تومان
برنج از 20 به 30 هزار تومان
لوبیا-عدس -نخود-لپه و حبوبات تقریباً 2.5 برابر
لبنیات تقریباً 3 برابر
اجاره منزل تقریباً 2.5 برابر
کرایه ها : 2برابر
روغن خوراکی: دوبرابر
و..................................................................
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
احسنت به این کامنت
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
برای من به عنوان یک خواننده خبر میزان درک اقتصادی مردم مهم است.خدا وکیلی فکر می کنی اگر فردا بگویند افزایش حقوق 300 درصد وضع امثال تو خوبتر می شود؟
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۷
جناب آقای خواننده خبر من هم اگه مثل شما کارمند بودم و یه دفعه 75درصد افزایش حقوق درسال 99 داشتم ایراد از درک اقتصادی کارگرا می گرفتم شما لطفا خبرت را بخون جات گرم ونرمه خبر از کارگرا نداری
اوضاع کشور ما مثل یک کلاف سردرگم شده که فقط یک شهاب سنگ از جنس اون شهاب سنگی که باعث نابودی دایناسورها شد میتونه مشکلات ما ایرانی ها را برای همیشه حل کنه !!!
آقای سالاری رئیس سازمان تأمین اجتماعی و آقای شریتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حتماً حقوق های خوبی می گیرند که درکی از فشار کمرشکن گرانی بر کارگران را درک نمی کنند فقط نمی دانم چطور چنین آفرادی رییس سازمان تامین اجتماعی و وزیر کار و رفاه اجتماعی شده اند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! افرادی که مشکلات و معضلات کارگران را درک نمی کند و باید یکی به آنها بگوید و فشار وارد کند تا شاید راه حلی از دیگران بخواهند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! الله و اکبر، علی برکت الله.
این کارفرماهای نامحترمی که اومدن از الان فریاد واویلا سردادن
مگه قیمتای محصولاتشون رو به نسبت تورم افزایش ندادن ؟
مگه کارگرای بدبخت رو تحت هر شرایطی در همین ایام محدودیت کرونایی مجبور به حضور در محل در محل کار نکردید ؟؟
حالا سر دوزار اضافه شدن حقوق باز ناله یردادید ؟؟؟؟
وقتی همه اجناس از پارسال تا امسال بین دو تا سه برابر گرون شده چرا تولید کنندها و به اصطلاح آقایان بخش کارفرمایی اینقدر در مقابل افزایش قانونی حقوق کارگران مقاومت می کنن؟ مگه شما قیمت محصولاتتون رو بر اساس هزینه ها بالا نبردید؟ قیمت هایی که بعضا تا 200 درصد افزایش داشته یعنی سه برابر شده ولی حالا برای 40 درصد افزایش حقوق که تازه خیلی کمتر از نرخ تورم رسمی کشور هست اینقدر بازی در میارید و اذیت می کنید؟ یه کمی هم از خدا بترسید و فکر اینو بکنید که آه و نفرین کارگر بیچاره یه جایی آخرش گریبان شما رو می گیره. کارگری که با حقوق 3 میلیونی باید تو این وضعیت اقتصادی یک ماه دووم بیاره و شکم خانواده اش رو سیر کنه تا شما برای تامین هزینه مسافرتهای خارجی بچه هاتون چیزی کم و کسر نذارید!
برچسب منتخب
# حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور # سید ابراهیم رئیسی # حسین امیر عبداللهیان # سیدمحمدعلی آل هاشم # مالک رحمتی
وب گردی