بازدید 7989
۶

قیمت میوه از مزرعه تا مغازه چقدر چاق می‌شود؟

این روزها قیمت میوه به یک باره سر به آسمان نهاده و در کنار سایر مواد غذایی هر روز فشار اقتصادی مردم را بیشتر می‌کند اما سؤال این جاست این قیمت‌های فضایی از مزرعه تا مغازه چقدر رشد می‌کند؟
کد خبر: ۱۰۱۶۱۹۳
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۴ 20 November 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، افزایش قیمت میوه در سبد خانوار به عنوان یک محصولی که به ظاهر ارتباط چندانی با دلار ندارد آزاردهنده است، آن هم در سالی که به واسطه نزولات جوی باغات کشور روزهای شادابی را سپری کرده‌اند و حال و روز زمین‌های کشاورزی خوب است.

گوجه‌ فرنگی شاید تراژدی‌ترین قسمت داستان بود جایی که قیمت آن تا سقف ۳۰ هزار تومان بالاتر رفت و قیمت خیار هم سقف ۱۰ هزار تومان را شکست!

اما کشاورزان و باغداران در گوشه کنار ایران روایت دیگری را نقل می‌کنند مثلا در خلخال در اردبیل قیمت همین‌گوجه فرنگی تا همین یک‌ماه پیش ۸۰۰ تومان بود و سیب‌زمینی که الان در بازار تهران تا ۸ هزار تومان رسیده است ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ تومان از کشاورزان اردبیلی خریداری شد. قیمت خرید سیب هم در این استان بالاتر از ۲ هزار تومان نرفت. قیمت پیاز در زنجان حداکثر تا ۱۳۰۰ تومان رسید اما همان محصول پس از انبار اکنون به ۸ هزار تومان رسیده است.

امسال انار ساوه با توجه به مرغوبیت آن ۳ تا ۱۰ هزار تومان از باغدار خریداری شده اما ۸ تا ۲۵ هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. یک کشاورز به فارس می‌گوید: بخشی ناچیزی از این افزایش قیمت به علت هزینه‌های از جمله تخلیه و حمل محصول بوده اما بیشتر آن عاید واسطه‌ها شده است.

اوضاع کشاورزان مازندران اما از بقیه استان‌ها کمی بهتر است پرتقال و نارنگی از ۳ تا ۸ هزار تومان متغیر است. اما این میوه‌ها به چه قیمتی به دست‌ مصرف کنندگان می‌رسد؟

آن‌چه که بازاریان و مردم در آن هم‌نظر هستند آن است که نظارتی بر این عرضه‌های نامتعارف در هیچ مرحله‌ای وجود ندارد، مشاهدات میدانی خبرنگار فارس اما روی دیگر ماجرا را نشان می‌دهد جایی قیمت میوه در ۱۵ کیلومتر از میدان اصلی میوه و تره‌بار تهران تا درب مغازه‌ها اختلاف قیمت ۱۰۰ تا ۱۲۰ درصدی را پیدا می‌کند، جایی که باید قیمت حداکثر ۳۵ درصد افزایش این یابد. گرچه برای دلالانی که میوه‌ها را از مزارع جمع می‌کند اصلا قانونی وجود ندارد. تلاش خبرنگار فارس برای گفت‌و‌گو با مدیرکل تعزیرات حکومتی شهر تهران در پاسخ به این افزایش قیمت عجیب میوه بی‌نتیحه ماند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۶
دقیقا 1400 % چاق میشود. چرا که در ایران اقتصاد لیبرالی حاکم است و قیمت را دلال ها و یا عرضه و تقاضا تعیین میکنند. اما اگر اقتصاد اسلامی بود هر جنسی قیمتی داشت و با احتکار زیاد نمیشد و عرضه و تقاضا قیمت ان را تعیین نمیکرد و سود اسلام 10% است نه 1400%.
اگر در این کشور مانند کشورهای غربی اسلام حاکم بود همه ثروتمند بودند و اجناس فراوان و ارزان بود. در کشور ما مسلمان زیاد است اما از اسلام خبری نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
در این اوضاع که کم فروشی و گرانفروشی و احتکار در ایران بیشتر از همه جای دنیا و در طول تاریخ است هیچ راهی نیست جز اعدام کردن دلال ها و محتکران و گرانفروشان و مفسدان کلان اقتصادی
اما در کشوری هستیم که وقتی مردم مطالبه اعدام مفسدان را دارند به انها گفته میشود مگر شما قاضی هستین که میگویید مسد اقتصادی اعدام باید گردد!!!!!
. نه شما قاضی هستید که وضعیت فساد به اینجا رسیده
یه مقداری تمرکز از روی حجاب و اینجور چیزا باید روی معیشت مردم قرار بگیره
مردم دیگر با درصد کاری ندارند فقط میدانند که دیگر نمیتوانند میوه بخرند
خطاب به ناشناس پرچم کانادا
به عرض مبارک میرساند که اقتصاد کلان بازار به دست موتلفه میباشد که هیچکس و هیچ ارگانی یارای مقابله با انها را ندارد.
توصیه می شود بجای دلال ها، تعاونی های توذیع میوه و صیفی جات در استانها شکل بگیرند و و ظیفه دریافت تولیدات و عرضه محصولات کشاورزی را بطور ظابطه مند عهده دار شوند تا ضمن دستیابی کشاورزان به حق الزحمه واقعی تر خود، قیمت مصرف کننده محصولات نیز منطقی تر گردد.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس
آخرین اخبار