بازدید 5987

کارکرد فیزیوتراپی بعد از شکست کووید-19

ابتلا به ویروس کووید-19 علائم و مشکلات متعددی برای بیمار در پی دارد. ابتلا به علائم تنفسی، گوارشی، قلبی و... از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانند منجر به بستری‌شدن بیمار شوند.
کد خبر: ۱۰۰۸۵۲۲
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۴ 12 October 2020

به گزارش تابناک، ابتلا به ویروس کووید-19 علائم و مشکلات متعددی برای بیمار در پی دارد. ابتلا به علائم تنفسی، گوارشی، قلبی و... از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانند منجر به بستری‌شدن بیمار شوند.

طولانی‌شدن این دوره از بیماری با کاهش‌وزن، درد، ضعف عضلانی و ناتوانی همراه خواهد بود. به‌دنبال کاهش وزن ناشی از این بیماری، هم بافت چربی و هم بافت عضلانی تحلیل می‌رود و از آنجا که هر دو آنها ثبات‌دهنده مفاصل و ستون فقرات هستند، کاهش قابل ملاحظه‌شان باعث افزایش فشار ناشی از وزن و حرکات روزمره بر مفاصل و ساختارهای مختلف تشکیل‌دهنده آنها می‌شود و درد و التهاب و آسیب‌های متعدد را به دنبال خواهد داشت.

کمردردهای ناگهانی و اسپاسم عضلات گردن و ستون فقرات پشتی از مشکلات شایعی است که به‌دنبال بروز یک دوره بیماری و افت آمادگی جسمانی بیماران بروز می‌یابد. علاوه بر این تحمل بیماران در انجام فعالیت‌های فیزیکی معمول مثل بالارفتن از سربالایی یا پله و بلندکردن و حمل بار کاهش و توان عملکردی آنها تنزل می‌یابد.

گاهی این عوارض در بیمارانی که بیماری آنها طولانی‌تر شده تا آنجا وسعت می‌یابد که حتی بعد از بهبود علائم تنفسی و تثبیت حال عمومی قادر به انجام کارهای شخصی خود نبوده و در نشست و برخاست و راه‌رفتن هم مشکل دارند.اینجاست که فیزیوتراپی بعد از این‌که یک‌بار در مراحل حاد بیماری با تمرین‌های تنفسی و راه‌بردن بیمار و تمرین‌های دامنه حرکتی در بخش آی‌سی‌یو به تیم درمان در نجات جان بیمار کمک کرد، بار دیگر وارد عمل می‌شود تا بیمار را به زندگی قبلی بازگرداند و او را در انجام فعالیت‌های شغلی، تفریحی و مهارتی یاری کند.

فیزیوتراپیست با کمک شیوه‌های درمانی همچون تحریکات مختلف الکتریکی، لیزر، اولتراسوند، انواع گرمای سطحی و عمقی و سرمادرمانی به کاهش درد و التهاب مفاصل و ساختارهای اطراف آن کمک می‌کنند و اسپاسم عضلات درگیر را بهبود می‌بخشند. کاهش درد و اسپاسم و التهاب و آزادسازی بافت‌های غشایی عضلانی با تکنیک‌های دستی و در ادامه آموزش راه‌رفتن با توانایی‌های موجود بیمار، شرایط جسمانی و روانی او را متحول کرده و آینده‌ای روشن‌تر و امیدوارکننده‌تر را پیش‌روی او ترسیم می‌کند.

تمرین‌درمانی بخش مهمی در راه‌اندازی بیماران در این دوره است که با کمک ابزارهای مختلفی همچون توپ ژیمناستیک، توپ پیلاتز، رول بادی، قرقره و کش‌های لاستیکی و تخته‌های تعادل صورت می‌گیرد. انجام تمرین‌های کششی، تقویتی، تعادلی و عملکردی، روش‌های مختلفی برای بازگشت سریع‌تر توانایی‌های قبلی بیمار در درمان فیزیوتراپی است.

 

روزنامه جام جم

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار