هشدار دبیر و روزنه‌ای برای بازگشت امیررضا/ قمار سنگین معصومی برای المپیک ۲۰۲۸

رفتن بدون رضایت‌نامه به این سادگی‌ها هم نیست، این را شاید فردین معصومی بهتر از پسرش بداند. او دنیادیده است، سختی‌های زندگی قهرمانی را می‌شناسد، قطعاً نمی‌تواند برای دردانه پسرش تصمیم احساسی بگیرد.
کد خبر: ۱۳۱۶۴۳۳
|
۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۹ 11 July 2025
|
12898 بازدید
|

هشدار دبیر و روزنه‌ای برای بازگشت امیررضا/ قمار سنگین معصومی برای المپیک ۲۰۲۸

امیررضا معصومی، پدیده کشتی ایران، حالا در موقعیتی ایستاده که هر تصمیمش می‌تواند آینده حرفه‌ای‌اش را دگرگون کند؛ رفتن به تیم ملی آذربایجان بدون رضایت‌نامه، یعنی سه سال دوری از میادین رسمی کشتی. سفری که همراه با پدرش، فردین معصومی، به باکو انجام داد، آیا جسورانه است یا احساسی؟

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، بالاخره اتفاقی که در این مدت بحث در موردش زیاد بود، رخ داد. امیررضا معصومی که دفعه قبلی حضورش در ارمنستان، پروژه تفریحی عنوان شد، به آذربایجان رفت و زیر نظر ختاگ گازیموف رقیب روسی‌الاصل رضا یزدانی تمرین کرد.

به کمی دورتر برمی‌گردیم، حتی دورتر از فینال جام تختی و مبارزه امیررضا معصومی با امیرحسین زارع. فرزند کوچک فردین معصومی، از همان روزی که قهرمان نوجوانان جهان شد، مشخصاً مدعی بود. پرزور، با فیزیک فوق‌العاده برای تبدیل شدن به یک سنگین‌وزن ششدانگ، باانگیزه، رو به جلو، سرشار از انرژی و میل به پیشروی.

پیشتر هم مشخص بود که او می‎‌خواهد چه کاری را دنبال کند، حتی همان وقت که زمان دربی‌های فوتبالی، کل کل آبی و قرمز با پدر پرسپولیسی‌اش داشت. او مسیر را خوب پیش رفت، قهرمان نوجوانان جهان، جوانان جهان و زیر ۲۳ سال جهان؛ آن هم ۶ بار. اگر آلبانی سال ۲۰۲۲ به کشتی امید‌های ایران ویزا می‌داد، یقیناً تعداد مدال‌هایش در این سه رده سنی به ۷ رسیده بود.

تجربه تلخ او با پنجمی (سال ۲۰۲۳)؛ از اولین باری که ملی‌پوش بزرگسالان شد و به قهرمانی آسیا رفت، فروردین ماه امسال در آسیایی ۲۰۲۵ اردن با طلا جبران شد؛ آن هم در سالی که او دیگر از ۲۰ سالگی عبور کرده و وارد ۲۱ سالگی شده است.

سال ۲۰۲۴ آخرین سالی بود که امیررضا معصومی می‌توانست در جوانان جهان کشتی بگیرد و از حالا به بعد سه سال متوالی دیگر می‌توانست نماینده زیر ۲۳ سال ایران در جهانی‌ها باشد؛ میدانی که قطعاً برای او کوچک است و پیش از این دو نشان طلا از امید‌های جهان دارد؛ بنابراین وقتی از آسیایی برگشت، مصاف انتخابی امسالش با امیرحسین زارع، این بار رنگ و بوی دیگری داشت.

کشتی‌گیری که طبیعتاً برای رسیدن به دوبنده تیم ملی، مسیر پیچیده‌تری نسبت به حریف مازندرانی‌اش خواهد داشت، هم در چرخه‌های قبلی و هم چرخه امسال.

اگر در برخی اوزان هنوز فلسفه معافیت عده‌ای جوانِ بدون دستاورد در چرخه‌ی امسال مشخص نشده؛ اما در خصوص ۱۲۵ کیلوگرم امیرحسین زارع علاوه بر آنکه نقره المپیک ۲۰۲۴ را گرفته، طی ۵ سال متوالی حضور در تیم ملی، ۲ نشان طلا و یک برنز جهانی به همراه یک نقره و یک برنز المپیک را به دست آورده و طبیعتاً باید در چرخه یک گام که نه، چند گام از رقیبش پیش باشد.

هشدار دبیر و روزنه‌ای برای بازگشت امیررضا/ قمار سنگین معصومی برای المپیک ۲۰۲۸

امیررضا معصومی یکی از معاف‌شدگان از مسابقات کشوری بود، چون طلای امید‌های جهان را در سال ۲۰۲۴ گرفته بود. برای آنکه به مرحله نهایی انتخابی تیم ملی و مصاف با امیرحسین زارع برسد، باید در تورنمنت بین‌المللی و قهرمانی آسیا طلا می‌گرفت که گرفت. بهمن ماه در رنکینگ زاگرب و فروردین ماه در آسیایی اردن. در فینال رقابت اول مِیسون پاریس آمریکایی را شکست داد و در فینال مسابقه دوم، مونختور مغولی را که سال ۲۰۲۳ شکست تلخی را مقابلش تجربه کرده بود.

اردیبهشت ماه، اما در فینال جام تختی که غول مرحله آخر بود؛ به امیرحسین زارع باخت. باختی که امیررضا و پدرش معتقد بودند در شرایط عادلانه رقم نخورده است و استناد آنها به همان فن اجرا شده از سوی امیررضا در تایم اول بود.

داور وسط همان لحظه ۴ امتیاز داد، اما ژوری، ۲ امتیاز را تأیید کرد. خیلی‌ها در مورد این فن اظهارنظر کردند که ۴ یا ۲ امتیازی بوده، فن کنده فرنگی که در نهایت کمیسیون داوران اعلام کرد از رئیس ترکیه‌ای کمیسیون داوران اتحادیه جهانی نظرخواهی کرده و لِوِنت شِن آن را ۲ امتیازی خوانده و همین ملاک عمل شد که مبارزه دو کشتی‌گیر سنگین‌وزن تکرار نشود.

این، اما مورد تأیید معصومی‌ها قرار نگرفت و آنها همچنان معترض بودند و چند روز بعد از آن، امیررضا معصومی عکسی از خود با استفاده از ایموجی پرچم ارمنستان در اینستاگرامش منتشر کرد که برخی آن را حضور این کشتی‌گیر در ایروان برای دو تابعیتی شدن تلقی کردند.

هرچند بار‌ها این موضوع از سوی فدراسیون کشتی ارمنستان تکذیب شد و آنها تأکید کردند که معصومی برای تفریح آمده و مذاکره‌ای اتفاق نیفتاده است، اما همچنان موضوع رفتن معصومی داغ بود تا اینکه اعلام شد او از آذربایجان پیشنهاد دارد، چیزی که قبلاً هم فردین معصومی در موردش صحبت کرده بود.

جنگ ۱۲ روزه، بسته شدن مرز‌ها و لغو پروازها، این سفر را به تعویق انداخت، در حالیکه معصومیِ پدر، از آماده شدن ویزای کاری پسرش خبر داد و در نهایت نیز آنها روز چهارشنبه از مرز زمینی وارد آذربایجان شدند.

جبرئیل حسن‌اف – قهرمان سابق و عضو کادرفنی تیم ملی آذربایجان- که ظاهراً در اداره پلیس این کشور هم مشغول است، به استقبال آنها آمد. روز پنجشنبه هم عکس حضور امیررضا و فردین معصومی در تمرین تیم ملی آذربایجان در کنار ختاگ گازیموف سرمربی کشتی آزاد آذربایجان، جبرئیل حسن‌اف قهرمان پیشین کشتی جهان و المپیک، حاجی علی‌یف عنوان‌دار جهان که به تازگی به فدراسیون کشتی کشورش پیوسته منتشر شد و فردین معصومی تأکید کرد که پسرش در تمرین این تیم شرکت کرده و آذربایجانی‌ها پیشنهاد خود را مطرح کرده‌اند، اما هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

فردین معصومی گفت که اولویت پسرش تیم ملی ایران است و باید آنها شرایط را بررسی کنند؛ این سفر و این صحبت‌ها در شرایطی مطرح شد که درست روز قبل از آن، علیرضا دبیر در جمع خبرنگاران ابتدا پدرانه و برادرانه، تأکید کرد که امیررضا معصومی برایش بهتر است که بماند و رقابت کند، مثل همان کاری که او خودش قبلاً در مواجهه با محمد طلایی قهرمان جهان کرده بود و در ادامه هم صراحتاً گفت این اردوی آخری است که امیررضا معصومی فرصت شرکت در آن را دارد و اگر نیاید از تیم خط خواهد خورد.

البته باز هم موکداً گفت که هرچند به کشتی‌گیران درجه دو و سه رضایت‌نامه می‌دهد که دو تابعیتی شوند، چون این برای تقویت روابط با کشتی دنیا خوب است و درآمدزایی هم دارد، اما چون امیررضا معصومی کشتی‌گیر درجه یک است، به او رضایت‌نامه نمی‌دهد؛ بنابراین امیررضا معصومی و پدرش که در نقش مدیر برنامه‌های پسرش عمل می‌کند، با علم بر اینکه دبیر رضایت‌نامه نمی‌دهد و این کشتی‌گیر اگر به تیم ملی آذربایجان بپیوندد، باید ۳ سال از کشتی دور باشد، به باکو رفته و در تمرین این تیم شرکت کردند.

البته که فردین معصومی تأکید کرده هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده و از این رو، همچنان می‌توان این را یک روزنه رو به بازگشت دانست. اینکه برگردد و البته این پیام را به همه منتقل کرده که همیشه در سطح دنیا با پیشنهاد دو تابعیتی شدن روبه‌روست؛ که حتی مخاطبان عام کشتی هم می‌دانند که اگر زارع و معصومی هر دو در مسابقات جهانی و المپیک شرکت کنند، باتوجه به خالی شدن سنگین وزن جهان از مدعیان عنوان‌دار و باتجربه‌ای، چون طا‌ها آکگول ترکیه‌ای، گنو پتریاشویلی گرجستانی و عدم بازگشت گیبل استیوسون آمریکایی؛ سکو‌های اول و دوم از آن کشتی‌گیران ایرانی است و آنها با اختلاف زیادی با سایر مدعیان سنگین‌وزن جهان، فقط به رقابت با هم فکر می‌کنند. از این رو، نیازی به سفر و مصاحبه برای اثبات چنین چیزی نبود، آن هم در روزگاری که دو تابعیتی‌ها، کشتی جهان را در سیطره خود درآورده‌اند!

پژمان درستکار هم بار دیگر تاکید کرده که امیررضا معصومی نمی‌رود و در ایران می‌ماند. شاید در این میان، سفری که گردن امیررضا معصومی و پدرش افتاد، برای این بود که اثبات کنند پیشنهادات واقعی است و آنها حتی حاضرند قید سه سال کشتی نگرفتن را بزنند، اما بدون رضایت‌نامه هم بروند به این امید که امیررضا در المپیک ۲۰۲۸ آمریکا کشتی بگیرد.

هشدار دبیر و روزنه‌ای برای بازگشت امیررضا/ قمار سنگین معصومی برای المپیک ۲۰۲۸

امیررضا معصومی اگر بدون رضایت‌نامه به آذربایجان یا هر کشور دیگری برود، طبق قوانین سه سال نمی‌تواند کشتی بگیرد که شروع آن از فروردین ۱۴۰۴ است که او برای آخرین بار دوبنده تیم ملی ایران را در مسابقات قهرمانی آسیا به تن کرده است. به همین خاطر جهانی‌های ۲۰۲۵، ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ را از دست خواهد داد، اما اگر نماینده سنگین‌وزن آذربایجان نتواند سهمیه بگیرد، او از مسابقات گزینشی ورود کرده و سهمیه گرفته و به المپیک خواهد رفت؛ البته که فردین معصومی هم خوب می‌داند شاید به حرف راحت باشد، اما یک سیب را به زمین بیندازی، هزار چرخ خواهد خورد و امیررضایی که امروز مدعی طلای جهانی است، شاید سه سال دیگر -در حالیکه در هیچ میدانی نتوانسته کشتی بگیرد- زندگی‌اش می‌تواند کاملاً دگرگون شده باشد.

ضمن اینکه در این ایام ممکن است موازنه قدرت هم در سنگین‌وزن جهان به هم خورده باشد، کشتی‌گیران فوق‌العاده‌ای ظهور کرده باشند که حتی کسب سهمیه هم برای امیررضا بعد از سه سال دوری از مسابقه رسمی، ممکن نباشد.

اگر همه این احتمالات از سوی امیررضا در نظر گرفته نشود، طبیعتاً پدرش که باتجربه و دنیادیده و از همه مهم‌تر عنوان‌دار جهان است، بیشتر از هر کسی می‌داند سه سال دوری از مسابقه چه بلایی می‌تواند سر پسرش بیاورد. او قطعاً به عنوان پدر، بزرگتر و مشاور پسرش، باید همه اینها را در نظر بگیرد. اگر رضایت‌نامه بگیرد، اما می‌تواند با زارع، این بار نه در چرخه انتخابی بلکه در جهانی کشتی بگیرد که البته دبیر صراحتاً عنوان کرده که هرگز به این کشتی‎‌گیر رضایت‌نامه نمی‌دهد.

حالا این معصومی‌ها هستند که باید تصمیم بگیرند و قطعاً معصومی پدر چیزی جز صلاح پسرش نمی‌خواهد و باید مانع از تصمیم احساسی معصومیِ پسر شود. آنها باید تمام جوانب را در نظر بگیرند، رفتن در شرایطی که امیررضا رضایت‌نامه نداشته باشد و سه سال از میادین دور شود، یک هندوانه دربسته است. ممکن است او بعد از سه سال همچنان در اوج بوده و حتی ایراداتش را برطرف کرده و به مصاف رقیب ایرانی خود برود و این هم شاید اتفاق بیافتد که اساسا از اوج خارج شود و سنگین‌وزن کشتی جهان هم با تغییرات عمده‌ای مواجه شده باشد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۹
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
بدید بره اما دیگه راه ندین به کشور خودش و خانواده اش رو . اینجا جای خائن نیست .
پاسخ ها
امیر مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
فکر کنم تا حالا کلمه انتخاب به گوش شریفت نرسیده
آرش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
تواصلانمیدونی خائن ب کی میگن.به یکی مثل تومیگن خائن ک فکرکردی هرچی خلاف نظرت بود ب کشور راه ندن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
چقدر این ادبیات آشناست!!بله یادم اومد،اقلیتی که میگه همه برید تا ایران بمونه برای ما!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
درود بر رسول خادم
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
اگر بمونه سرنوشتش در بهترین حالت میشه مثل کامران قاسمپور. باید 10 سال دیگه پشت زارع بمونه تا بتونه شکستش بده. الان 21 سالشه، 3 سال هم محروم بشه در 24 سالگی میتونه المپیک شرکت کنه. من اگر بودم میرفتم. مطمئنم اونجا باشه اگر اولین رقابت نتونه در رقابت دوم زارع رو شکست میده. اتفاقی که اگر ایران باشه نمی افته. پدرش به اندازه کافی پولدار هست که نیاز مالی نداشته باشه ولی زندگی فقط پول نیست،
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
دنیای ورزش دهها سال است ک ورزشکاران در همه رشته ها می‌روند تابعیت میگیرن و یه چیز عادی هست متاسفانه ما جهان سوم هستیم و اونی ک میخواد از عمر قهرمانی ش ک نهایتش ۸سال است استفاده کنه را خائن می‌نامیم اونم قهرمانی ک بارها سرود و پرچم ما را بالا برده..بماند اینجا بشه حریف تمرینی زارع؟پس زحمات معصومی کجا دیده بشه؟باید بره دنیای جدیدی برا خودش مهیا کنه.اینجا دبیر و فدراسیون تماما طرفدار زارع هستن در آخرین انتخابی همه چی رو برا برنده شدن زارع از قبل چیده بودن فردین خوب می‌داند چه خبر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
چطور فوتبالیستها مثل طارمی برن اروپا به به چه چه داره ؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
طارمی رفته یه تیم ملی دیگه نابغه جان؟واقعا فرق باشگاه و تیم ملی رو نمیدونی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
شرایط رشته های مختلف متفاوته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
اقا زندگی خودشه .... الان چند تا دکتر و مهندس عالی رتبه رفتن و برای کسی هم مهم نیست این هم مثل اونها..... فشار فقط نتیجه عکس می ده
ایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
سالها سوخته سرایی و سلیمانی هر دو قهرمان جهان بودند و در کشور رقابت داشتند
هرکسی که مدعی است باید خودش را اثبات کند نه وطن فروشی
دم دبیر گرم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
سلام. چرا مثل بقیه جاها ، بین معصومی و زارع شرط برد دو مسابقه از سه مسابقه را نذاشتند که حرف و حدیثی باقی نمونه
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
کار درستی کرد..‌‌کشتی ورزش بی رحمیه..بدون مدال جهانی و المپیک در رده بزرگسالان هیچ ارزشی نداری.. انتخابی ناعادلانه باعث میشه تعییر پرچم بدن..
آذربایجان نفوذ بالایی در اتحادیه داره و به راحتی پاسپورت آذربایجان رو بهش میدن و حداکثر سال ۲۰۲۶ با پرچم آذربایجان به میدان‌میاد
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
این وطن فروشی نیست و ما هم حق نداریم که دوران و شانس قهرمانی را بخاطر استدلال های اشتباه بگیریم چون امیر رضا معصومی جوان هست و جویای نام و افتخار چه ایرادی داره مثل سایر ورزشکارهای ایرانی بدرخشد و مدت قهرمانی خودش را طولانی تر کند و صاحب رکورد جهانی شود چرا وقتی توانایی مدعی بودن در جهان و المپیک را دارد مسئله را حیثیتی و شخصی کنند و بعنوان ذخیره پشت آقای امیر حسین زارع قرار بگیرد چون هر مدالی که کسب شود یک ایرانی کسب کرده مهم مسئله ملی و افتخارات فرزندان ایران زمین هست در همه میادین بین‌المللی و کسب تجربه و پیشرفت قوای بازدارندگی بخاطر امتیازات تیمی و گروهی مردود است و اگر اینطور هست هیچ کس نباید برای کسب علم و دانش و پیشرفت در دانشگاه های خارج از ایران ورود پیدا کند چون آنها هم باید نوع دیدگاه خائن هستند لطفاً استفاده از این نوع کلمات مخرب بدون فهمیدن و درک درست معنی کلمه گفته ها و تصمیمات اشتباه غیر منطقی را تایید نکنیم باعث خوشحالی ست که در کشور دیگه در امر کشتی بتواند از علم کشتی آن کشور استفاده کند و بنام خود و ایران ثبت کند
پاسخ ها
حسن بهاری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
درود به درک و فهم و شعور شما هم وطن آگاه و عزیزم??♥️♥️??♥️♥️
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت