یعقوب رضازاده در گفتگو با تابناک:

مذاکره ایران با غربی ها از موضع ضعف نبود/مردم از احتکار و خرید‌های هیجانی پرهیز کنند/مهار ورود اتباع غیرمجاز

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است که وسعت مرز‌ها با افغانستان و پاکستان کار را زمان‌بر کرده اما به‌زودی ورود غیرقانونی اتباع بیگانه، مواد مخدر، سلاح و عناصر مخرب امنیتی به‌طور کامل مهار می‌شود.
کد خبر: ۱۳۱۳۱۹۲
|
۰۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۸ 23 June 2025
|
11221 بازدید
|
دبیر اول کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که در جریان مذاکرات وزیر امور خارچه کشورمان با طرف‌های اروپایی، خطوط قرمز نظام در حوزه‌های دفاعی، موشکی و هسته‌ای کاملاً حفظ شده و هیچ‌گونه مماشاتی در این زمینه صورت نگرفته است.
 
گفتگوی تابناک را با یعقوب رضازاده دبیر اول کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه بخوانید:
 
در جریان محورهای مذاکرات وزیر امور خارجه کشورمان با سه کشور اروپایی بودید؟
آنچه که به‌صورت کلی به بنده گزارش شده، محور گفت‌و‌گو‌ها حول تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی، تأکید بر خطوط قرمز ما در زمینه غنی‌سازی هسته‌ای و نیز مباحث مرتبط با دفاع از حاکمیت ملی و پاسخ به اقدامات خصمانه صهیونیست‌ها بوده است.
 
خطوط قرمز نظام در حوزه‌های دفاعی، موشکی و هسته‌ای کاملاً حفظ شده و هیچ‌گونه مماشاتی در این زمینه صورت نگرفته است.
به‌نظر شما در شرایط فعلی ورود به مذاکرات تصمیم درستی بود؟
قطعا بله. مذاکرات با مجوز و هماهنگی رهبری انجام شده و از موضع ضعف نبوده است. حضور عباس عراقچی در این مذاکرات برای دفاع از حقوق ملت ایران، حقوق هسته‌ای کشور، محکومیت صریح تجاوزات رژیم صهیونیستی و همچنین نمایش مظلومیت ملت ایران در مقابل افکار عمومی جهان صورت گرفت. خطوط قرمز نظام در حوزه‌های دفاعی، موشکی و هسته‌ای کاملاً حفظ شده و هیچ‌گونه مماشاتی در این زمینه صورت نگرفته است.
 
با توجه به عملیات‌های اخیر در برخورد با عناصر موساد و اتباع خارجی مشکوک، رویکرد جمهوری اسلامی در قبال این تهدیدات امنیتی چیست؟ چه تدابیری برای تقویت مرز‌های شرقی اتخاذ شده است؟
حدود دو ماه پیش بازدید میدانی از مرز‌های شرقی کشور در استان خراسان رضوی داشتیم. خوشبختانه طرح انسداد فیزیکی و اپتیکی مرز‌ها توسط ارتش(قرارگاه شمال شرق نزاجا) در حال اجراست. هر چند وسعت مرز‌ها با افغانستان و پاکستان کار را زمان‌بر کرده اما با اعتبارات اختصاص‌یافته از سوی دولت و ستاد کل نیرو‌های مسلح، امیدواریم به‌زودی ورود غیرقانونی اتباع بیگانه، مواد مخدر، سلاح و عناصر مخرب امنیتی به‌طور کامل مهار شود.
عدم انسداد کامل فیزیکی و الکترونیکی مرز موجب می‌شود پس از طرد اتباع، مجدد از مرز‌های دیگر بازگردند. به همین دلیل نیازمند تأمین اعتبار فوری برای فراجا و مرزبانی کشور هستیم تا این چرخه مخرب متوقف شود.
 
چرا موضوع خروج اتباع غیرمجاز به‌صورت جدی مدیریت نمی‌شود؟
مسئول مستقیم این موضوع وزارت کشور است و دستگاه اجرایی آن فراجا است. آنچه مشخص است، گلوگاه‌ها و ایست‌های بازرسی به‌صورت فعال عمل می‌کنند اما مشکل اصلی ثبات اتباع پس از ورود و جذب در مشاغل یا کارگاه‌هاست. همچنین عدم انسداد کامل فیزیکی و الکترونیکی مرز موجب می‌شود پس از طرد اتباع، مجدد از مرز‌های دیگر بازگردند. به همین دلیل نیازمند تأمین اعتبار فوری برای فراجا و مرزبانی کشور هستیم تا این چرخه مخرب متوقف شود.
 
عملکرد پدافند هوایی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آینده این درگیری نظامی چطور پیش‌ خواهد رفت؟
عملکرد نیرو‌های مسلح از جمله پدافند هوایی در سطح بسیار مطلوب و مقتدرانه‌ای بوده است. روزهای نخست ممکن است غافلگیری اولیه رخ داده باشد اما روز‌های بعد به‌ویژه در تهران و شهر‌های مرزی، پدافند تقویت شده و واکنش‌ها کاملاً حساب‌شده و دقیق بوده است. با توجه به اینکه پشت این حملات حمایت‌های آمریکا و برخی دولت‌های غربی وجود دارد، اما جمهوری اسلامی با اقتدار و عقلانیت نظامی توانسته پاسخ‌های سخت و مؤثر بدهد و این روند با قدرت ادامه خواهد داشت.
 
از مردم می‌خواهیم از احتکار و خرید‌های هیجانی بپرهیزند و بدانند این روز‌ها گذراست. با همدلی دولت و ملت، مشکلات اقتصادی مدیریت خواهد شد.
با توجه به شرایط اقتصادی ناشی از جنگ ترکیبی، مجلس چه برنامه‌هایی برای مدیریت وضعیت معیشتی مردم دارد؟
جنگ امروز تنها در میدان نظامی نیست؛ بلکه در عرصه اقتصادی و روانی نیز دشمن فعال است. ملت ایران در دوران دفاع مقدس نشان دادند که با صبر، مقاومت و مشارکت مردمی می‌توان از بحران‌ها عبور کرد. امروز هم دولت و هم مجلس پای کار هستند. در بحث آرد و اقلام معیشتی، ذخایر کافی وجود دارد. وضعیت پمپ بنزین‌ها نیز به حالت عادی بازگشته است. از مردم می‌خواهیم از احتکار و خرید‌های هیجانی بپرهیزند و بدانند این روز‌ها گذراست. با همدلی دولت و ملت، مشکلات اقتصادی مدیریت خواهد شد.
 
افراد چه آنها که آگاهانه در حال همکاری و چه آنها که ناآگاهانه به خط رسانه‌ای و عملیات روانی رژیم صهیونیستی کمک می‌کنند، توصیه می‌کنیم از فرصتی که نهاد‌های امنیتی برای بازگشت به مسیر صحیح فراهم کرده‌اند، استفاده کنند.
با توجه به شناسایی برخی افراد در داخل کشور که به‌صورت آگاهانه یا ناآگاهانه در راستای اهداف رژیم صهیونیستی فعالیت می‌کنند باید چه تدابیری برای مقابله با این افراد و نفوذی‌ها در نظر گرفت؟
ما در حوزه امنیت ملی، ضمن قدردانی از دستگاه‌های اطلاعاتی کشور به‌ویژه وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، به این افراد هشدار می‌دهیم که جمهوری اسلامی به‌هیچ‌وجه با عناصر نفوذی که در نقش ستون پنجم دشمن ایفای نقش می‌کنند، مماشات نخواهد کرد. به این افراد، چه آنها که آگاهانه در حال همکاری با دشمن هستند و چه آنها که ناآگاهانه به خط رسانه‌ای و عملیات روانی رژیم صهیونیستی کمک می‌کنند، توصیه می‌کنیم از فرصتی که نهاد‌های امنیتی برای بازگشت به مسیر صحیح فراهم کرده‌اند، استفاده کنند. پشیمانی پیش از اقدام دستگاه‌های امنیتی می‌تواند نجات‌بخش باشد اما اگر این فرصت از دست برود قطعاً برخورد با این افراد قاطع و بدون اغماض خواهد بود.
 
در این شرایط چه توصیه ای برای مردم کشورمان دارید؟
به مردم عزیز ایران توصیه می‌کنیم که حفظ آرامش عمومی، پرهیز از شایعه‌پراکنی و همکاری با نهاد‌های اطلاعاتی برای شناسایی عناصر مشکوک نقش بسیار مهمی در حفظ امنیت کشور دارد.
 
گفتگو: مهتاب بهرامی آسترکی
اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
اتباع کلا اخراج بشن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
یاد دولت 13 گرامی
مرزها کلا شدن دروازه ورود!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
بله یاد دولت 13 به خیر ران گوسفندی می گرفتیم 375 تومن اونم 1 کیلویی نه کیلو آشغال گوشت! ماهیچه ی گوسفندی 375 تومن! گوساله 299 تومن!!! همه گرم و نه یخ زده! اینا یه نمونه اش! برو با دولت پیر پزشکیان خوش باش که تو 10 ماه مملکت رو به این روز فلاکت بار انداخت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
دوربینهای شهری را در مرزها نصب کنند و بعد از ورود غیر قانونی یک پیامکی به متخلف و والدینش ارسال کند.
ک ظ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
اون مقامی که میگفت اینا برادران ماهستند ومردم هرچقدرگفتنداینهارو مهارکنید حالا بیاد تحویل بگیره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
درسته! چقدر گفتیم اینها رو راه ندین اینطور بی حساب و کتاب! ما مردم از شما جلوتریم چرا گوش نمیدید؟!
بهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
۵ تا ۶ میلیون افغانی در ایران هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
مذاکره دیگه نباید تکرار شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
عراقچی نباید باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
در مورد اتباع غیر مجاز خیلی دیر بیدار شده اید.
عباسعلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
درسته که دولت در زمینه کنترل اتباع ضعیف عمل کرده اما مردم چرا به آنها خانه اجاره می دهند یا کارفرماها چرا به آنها کار می دهند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
وقتی بدون حاشیه و ارزانتر کار میکنه چرا بهشون کار ندیم؟
خخخخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
ما خونمون تایباد هست هر روز حتی الان که جنگ شده تاریخ 2 تیر دارن گله ای میان داخل
بهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۲
تا حالا خواب بودید همه ۵ تا ۶ میلیون افغانی به راحتی از مرز بی در و دروازه ایران وارد شدند و تمام ضربه را از همین افغانی ها خوردید
شما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۳
چرا دولت هیچ اقدامی برای ورود اتباع خارجی به ایران کاری نمیکنه.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
الی گشت