تابناک بررسی می‌کند

یک نکته ویژه از دیدار هیات پاکستانی با رهبر انقلاب

تصویری که از دیدار اخیر هیات پاکستانی با رهبرانقلاب منتشر شده، یک نکته ویژه دارد.
کد خبر: ۱۳۰۸۰۳۷
|
۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۵ 27 May 2025
|
6530 بازدید

یک نکته ویژه از دیدار هیات پاکستانی با رهبرانقلاب

به گزارش تابناک، در دیدار اخیر نخست‌وزیر پاکستان با رهبر انقلاب، توجه برخی به این نکته جلب شد که شهباز شریف بدون کفش و با جوراب در جلسه حضور یافته، در حالی‌که دکتر پزشکیان کفش به پا دارد و رهبر انقلاب نیز طبق معمول صندل پوشیده‌اند.

در برخی فرهنگ‌ها، به‌ویژه در مواجهه با مقامات دینی یا مکان‌های مقدس، درآوردن کفش نوعی احترام تلقی می‌شود.

این تفاوت به احتمال زیاد از آداب شخصی یا پروتکل داخلی هیئت پاکستانی ناشی می‌شود؛ در برخی فرهنگ‌ها، به‌ویژه در مواجهه با مقامات دینی یا مکان‌های مقدس، درآوردن کفش نوعی احترام تلقی می‌شود. از سوی دیگر، مسعود پزشکان، رئیس جمهور کشورمان یا مقامات میزبان بر اساس عرف جاری و هماهنگی با میزبان از کفش رسمی استفاده می‌کنند.

 رهبر انقلاب نیز طبق رویه همیشگی، صندل به پا دارند که سبک پوشش همیشگی ایشان است.

تابناک چندی پیش گزارشی از تشریفات مخصوص بیت رهبری و آداب دیپلماتیک ویژه رهبرانقلاب منتشر کرده بود که مرور دوباره آن می تواند جالب باشد: اینجا را کلیک کنید

اما نخست وزیر پاکستان کیست؟

میان محمد شهباز شریف، متولد ۲۳ سپتامبر ۱۹۵۱ در لاهور، ایالت پنجاب پاکستان، سیاستمدار و بازرگان برجسته‌ای است که هم‌اکنون از مارس ۲۰۲۴ به عنوان بیست و چهارمین نخست‌وزیر پاکستان فعالیت می‌کند.

 او پسر میان محمد شریف، صنعتگر و بنیان‌گذار گروه صنعتی اتفاق، و برادر کوچک‌تر نواز شریف، نخست‌وزیر پیشین پاکستان، است. خانواده شریف اصالتاً از کشمیر به لاهور مهاجرت کردند. شهباز در دانشگاه دولتی لاهور در رشته علوم انسانی تا مقطع کارشناسی تحصیل کرد و سپس وارد تجارت خانوادگی در صنعت فولاد شد و هم‌اکنون سهام‌دار یک شرکت فولاد است.

 فعالیت سیاسی او از دهه ۱۹۸۰ در دوران ریاست‌جمهوری ضیاءالحق آغاز شد و در سال ۱۹۸۸ به عنوان نماینده وارد مجلس ایالتی پنجاب شد. او در ۲۰ فوریه ۱۹۹۷ برای اولین بار وزیر ارشد ایالت پنجاب، پرجمعیت‌ترین ایالت پاکستان، شد.

 پس از کودتای نظامی پرویز مشرف در ۱۹۹۹، به زندان افتاد و در سال ۲۰۰۰ به عربستان سعودی تبعید شد. در سال ۲۰۰۷ به پاکستان بازگشت و در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳ بار دیگر وزیر ارشد پنجاب شد، که این دوره‌ها او را به طولانی‌ترین وزیر ارشد این ایالت تبدیل کرد. پس از سلب صلاحیت برادرش نواز شریف در سال ۲۰۱۷ به دلیل افشاگری‌های اسناد پاناما، شهباز رئیس حزب مسلم لیگ نواز (PML-N) شد.

او در ۱۱ آوریل ۲۰۲۲، پس از رای عدم اعتماد به عمران خان در جریان بحران سیاسی پاکستان، با ۱۷۴ رای از پارلمان به عنوان بیست و سومین نخست‌وزیر پاکستان انتخاب شد و تا اوت ۲۰۲۳ خدمت کرد. سپس در ۳ مارس ۲۰۲۴، با ۲۰۱ رای در برابر ۹۲ رای عمر ایوب، نامزد مورد حمایت حزب تحریک انصاف، بار دیگر نخست‌وزیر شد. شهباز شریف در داخل پاکستان به عنوان یک مدیر کارآمد و پرکار شناخته می‌شود و در اجرای پروژه‌های زیرساختی در پنجاب شهرت دارد. او رابطه دوستانه‌ای با ارتش پاکستان دارد، برخلاف برادرش که گاه با ارتش تعارض داشت.

 سرکنسول چین در لاهور او را «دوست قدیمی چین» خوانده و از نقشش در تقویت روابط با چین تقدیر کرده است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت