تهران در برابر معتادان متجاهر/ افزایش ۸هزار نفری اسکان؛ معتادان، خیابان را ترک می‌کنند؟

تهران، زیر آسمان سربی خود، همیشه قصه‌هایی دارد که در پیاده‌روهایش گم می‌شوند؛ قصه‌هایی از مردان و زنانی که در حاشیه‌های شهر، میان بوی تعفن و نگاه‌های عبورگر، گم شده‌اند.
کد خبر: ۱۳۰۷۴۱۶
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۴ 24 May 2025
|
1405 بازدید
|
۲

چالش‌های تهران در برابر معتادان متجاهر/ افزایش ۸هزار نفری اسکان؛ معتادها، خیابان را ترک می‌کنند؟

این بار اما شهرداری می‌گوید دستی به روی آن‌ها دراز کرده است: مددسراهایی با غذای گرم، روان‌درمانگر، و وعده‌ای برای بازگشت به زندگی. ظرفیت پذیرش دوبرابر شده، اما این آغاز راه است.
 
به گزارش تابناک، افزایش ظرفیت ساماندهی معتادان متجاهر در تهران؛ تلاشی برای التیام زخم‌های شهر است. خیابانهایی که به معتادادن معتاد شده و حالا باید به فکر ترک انها باشد.
 
تهران امروز، مسائلی دارد که هر کدام نیاز به نهادی خاص دارد تا حل و فصل شود. یعنی معضلات پیچیده و گاه بحرانی‌اند. با این حال، مدیران شهری از تشکیل «قرارگاه اجتماعی» می‌گویند، از مددسراهایی که حمایت می کنند، از حقوق ماهانه پانزده میلیونی برای پاکبان‌هایی که روزی در دام اعتیاد اسیر بودند. این‌ها همان‌هایی هستند که می‌توانند چهره شهر را تغییر دهند. برازنده تهران نیست که خیابان‌هایش پاتوق معتادان باشد.
 
جمع‌آوری معتادان از شهری همانند تهران کاری سخت و پیچیده است که مدیریت شهری تهران بیش از هر نهاد دیگری با چالش‌های آن درگیر است.
 
تلاش برای تهران دوست‌داشتنی به عنوان شعار کمپین مدیریت شهری، آغاز اتفاقی خوب بود، هرچند هنوز معتادانی در شهر به راحتی پرسه می‌زنند و در کوچه‌ها و پس‌کوچه‌ها هم مصرف می‌کنند، اما بسیاری از آن‌ها نیز توسط شهرداری تهران ساماندهی شده‌اند.
 
در ماه‌های اخیر و البته از سال ۱۴۰۲، موضوع جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهر در تهران به یکی از مباحث مورد توجه شهروندان و مسئولان تبدیل شده است. بر اساس اظهارات سید محمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، این اتفاقات در سال ۱۴۰۲ رخ داده و طبیعتاً در سال جاری توسعه یافته است.
 
همان زمان، نقیب مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفته بود، در دوره مدیریت شهری فعلی، ظرفیت مددسراهای پایتخت ۱۰۰ درصد افزایش یافته و خدمات مختلفی از جمله درمان، مددکاری، روان‌شناسی، تغذیه و اسکان موقت به مددجویان ارائه می‌شود.
 
تشکیل قرارگاه اجتماعی برای کاهش آسیب‌ها
پیش از این، رهاسازی مجدد معتادان و متکدیان پس از جمع‌آوری، چرخه‌ای ناکارآمد ایجاد کرده بود. برای حل این مشکل، قرارگاه اجتماعی تهران با مشارکت نهادهای مختلف تشکیل شده تا رویکردی یکپارچه در مدیریت آسیب‌های اجتماعی داشته باشد. در حال حاضر، ۲۹ پایگاه خدمات اجتماعی در مناطق ۲۲گانه فعالند و ۱۱ مرکز یاور شهر با ظرفیت بیش از ۸۰۰۰ نفر به ارائه خدمات می‌پردازند.
چالش‌های تهران در برابر معتادان متجاهر/ افزایش ۸هزار نفری اسکان؛ معتادها، خیابان را ترک می‌کنند؟
بر اساس قانون، هزینه روزانه نگهداری هر معتاد ۸۷ هزار تومان تعیین شده، اما در مواردی مانند معتادان زخم‌باز یا نیازمند مراقبت ویژه، این رقم تا ۵۰۰ هزار تومان افزایش می‌یابد. این آمار برای سال گذشته است و طبیعتاً اعداد سال جاری بزرگ‌تر و بیشتر از این مقدار است.
 
علاوه بر درمان، شهرداری برنامه‌هایی برای جامعه‌پذیری بهبودیافتگان دارد، از جمله استخدام آن‌ها به عنوان پاکبان با حقوق ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان. همچنین، مراکز جامعه‌پذیری در مناطق ۱۶، ۱۹ و ۶ در دست احداث است.
 
کار اجتماعی؛ نیازمند مشارکت همه دستگاه‌ها
اقدامات شهرداری در حوزه اجتماعی تاکنون با انتقاد چندانی روبه‌رو نشده که حمایت هایی را نیز در پی داشته است، یعنی اثرگذار بوده، اما موفقیت پایدار در این زمینه مستلزم همکاری همه نهادهای مسئول است. سازمان‌های بهزیستی، قوه قضاییه، وزارت بهداشت و نهادهای حمایتی باید بیش از پیش در فرآیند ساماندهی، درمان و بازتوانی آسیب‌دیدگان اجتماعی مشارکت کنند تا بار مالی و اجرایی تنها بر دوش شهرداری نباشد.
 
به نظر می‌رسد رویکرد جدید، اگرچه گام مثبتی است، اما بدون همراهی سایر ارگان‌ها و تأمین منابع پایدار، ممکن است به نتیجه مطلوب نرسد.

 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
من اگه کاری از دستم بر میومد انجام میدادم. مسوولین کم کاری میکنن. یک معتاد خیابان گرد به کمک نیاز داره و باید تا سلامتی کامل تحت نظر بمونه.
جانی
|
Canada
|
۱۶:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
اقا اینا مدارک شناسایی ندارن همونجا کارت ملی شناسنامه گواهینامه موتور سواری بدین بهشون بعدش دندانشون همه خراب بعد ترک همش درد میکشن از خیرین بخواین کمک کنند دندان جوانان درست بشه خجالت میکشن بخندد یا حرف بزنن بعدش از کشور خارجشون کنید بفرستین برن کشورهای دیگه چون مواد فروشا نمیزارین درست بشن حدقل ببرین جایی گروهی کار کنن کشت وصنعتی چیزی
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت