به گزارش خبرنگار تابناک از یزد، سیداحمد هاشمی مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد شامگاه دوشنبه در نشست «چله رسانهای» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار با اصحاب رسانه اظهار داشت: برای تحقق سیاست فرزندآوری، سه مؤلفه افزایش ازدواج، کاهش سن ازدواج و کاهش طلاق باید همزمان پیگیری شوند.
وی افزود: افزایش سن ازدواج در جامعه بیشتر ریشه در دغدغههای اقتصادی و نگرانی از هزینههای آغاز زندگی مشترک دارد.
مدیرکل ورزش و جوانان یزد با اشاره به آمار سال جاری گفت: در سال ۱۴۰۳ تاکنون ۱۵ هزار و ۴۷۳ نفر متقاضی دریافت وام ازدواج بودهاند که تنها ۱۰ هزار و ۴۵۵ نفر موفق به دریافت آن شدهاند و ۵۰۱۸ نفر همچنان در صف انتظار قرار دارند. با این حال، استان یزد در این زمینه رتبه پنجم کشور را دارد.
هاشمی ادامه داد: در فروردینماه امسال، ۶۶۰۵ نفر متقاضی دریافت وام ازدواج بودند اما تنها ۱۳۸ نفر موفق به دریافت آن شدند که موجب شد یزد به رتبه ۲۴ کشور سقوط کند.
وی تصریح کرد: لازم است شورای هماهنگی بانکها هرچه سریعتر نسبت به افزایش سرعت پرداخت وام ازدواج اقدام کند؛ اگر مشکلی در این روند وجود دارد، نباید به صورت منطقهای بروز کند و تنها آمار استان یزد را دچار افت شدید کند.
سمت دیگر سخنان هاشمی به مسائل فرهنگی و اجتماعی اختصاص داشت. وی بیان کرد: افزایش آمار طلاق و کاهش سن آن، بیش از هر چیز تحت تأثیر تغییرات اجتماعی است که شاید ریشه در فرهنگ غربی داشته باشد و باید برای مواجهه با آن، برنامهریزیهای فرهنگی دقیقتری صورت گیرد.
وی در تشریح برنامههای هفته جوانی جمعیت خاطرنشان کرد: جشنوارههای رسانهای و فرهنگی، تجلیل از فعالان حوزه جمعیت، کمپینهای میدانی با شعار «یک فرزند بیشتر برای ایران جوان»، نشست با گروههای اثرگذار و جلسات تخصصی از جمله مهمترین اقدامات این هفته خواهد بود.
هاشمی گفت: در هفته ازدواج نیز برنامههای گستردهای در دستور کار قرار دارد از جمله پخش زنده با حضور کارشناسان حوزه ازدواج، برگزاری جشن ملی ازدواج با حضور معاون رئیسجمهور در امور زنان و وزیر ورزش و جوانان در یزد و همچنین جشن وصال در تمام شهرستانهای استان.
وی ادامه داد: اجرای طرح «عقدی نو» نیز برنامهریزی شده و به دنبال مکان ثابتی هستیم تا عقد جوانان در آن بهصورت رایگان و مستمر برگزار شود.
در ادامه این نشست، احسان خواجهرضائی مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد اظهار داشت: بر اساس مواد ۳ و ۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر، مکلف به تأمین زمین در همان شهر و در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر در شهرکهای اطراف هستیم.
وی گفت: استان یزد یکی از نخستین استانهایی بوده که فرآیند تخصیص زمین را بهصورت جدید آغاز کرده و تاکنون پنج مرحله قرعهکشی انجام شده است. مرحله ششم نیز بهزودی برگزار میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی یزد افزود: تاکنون ۱۹ هزار و ۴۰۰ متقاضی در این طرح ثبتنام کردهاند که پس از پالایش، ۱۲ هزار و ۴۶۲ نفر تأیید نهایی شدهاند و برای حدود ۹۲۰۰ نفر نیز زمین تخصیص یافته است.
خواجهرضائی بیان کرد: بر اساس این طرح، خانوادههایی که دارای چهار فرزند زیر ۲۰ سال باشند یا فرزند سوم به بعد آنها پس از تاریخ معین به دنیا آمده باشد، مشمول دریافت زمین رایگان میشوند. البته در یکی از بخشها هزینه آمادهسازی بهصورت اقساط ۱۰ ساله از متقاضی دریافت خواهد شد.
وی افزود: تأخیر در تحویل قطعات در پروژه «شهرک زندگی» ناشی از نامشخص بودن ضوابط تحویل در کارگروههای مربوطه بود که با ورود وزارت راه و شهرسازی، این مسئله تعیین تکلیف شد و در ماههای اخیر پیشرفت خوبی داشتهایم.
همچنین آزاد معلم، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار یزد اظهار داشت: فارغ از اتفاقات ملی، استان یزد در یک مقطع تاریخی حساس قرار دارد؛ استانی که همواره بهدلیل شرایط طبیعی، جمعیت محدودی داشته و عمدتاً مهاجرپذیر بوده است.
وی گفت: امروز یزد به یکی از مقاصد اصلی مهاجران داخلی و خارجی تبدیل شده که بهزودی چهره جمعیتی آن را دگرگون خواهد کرد.
معلم ادامه داد: بنیان اقتصادی استان طی دهههای گذشته بر پایه نیروی کار ارزان و دسترسی به انرژی ارزان بنا شده است اما امروز در هر دو زمینه با بحران مواجه هستیم؛ نه نیروی کار به وفور گذشته در دسترس است و نه سوخت و انرژی به قیمت گذشته.
وی تصریح کرد: عبور موفق از این بحرانها تنها با اتخاذ رویکردی علمی و مبتنی بر سیاستگذاری دقیق ممکن خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.