کلید حل ناترازی برق در دست بخش خصوصی

معاون اول رئیس جمهور گفت: در همکاری با بخش خصوصی باید به نقطه‌ای برسیم که دولت یک ناترازی مانند برق یا یک پروژه را مطرح کند با سرعت وارد عمل شده و در سریع‌ترین زمان به نتیجه برساند.
کد خبر: ۱۳۰۶۲۶۳
|
۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۰ 18 May 2025
|
856 بازدید
|
۵

بخش خصوصی، کلید حل ناترازی برق

به گزارش تابناک به نقل از مهر؛ محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار اعضای «مجمع کارآفرینان ایران» که بیشترین سهم بازار در ۲۰ رشته صنعتی را در اختیار دارند، گفت: در همکاری با بخش خصوصی باید به نقطه‌ای برسیم که دولت یک ناترازی مانند برق یا یک پروژه را مطرح کند و بخش خصوصی با سرعت وارد عمل شده و آن را در سریع‌ترین زمان به نتیجه برساند.

وی با بیان اینکه راهبرد اصلی دولت که برآمده از سیاست‌های کلی نظام و برنامه هفته توسعه است، بر محوریت بخش غیردولتی یا خصوصی قرار دارد، گفت: شاید این مسیر را در برنامه سوم یا چهارم توسعه به دلیل نوع نگاه به بخش خصوصی و تفسیرهایی که از اصل ۴۴ می‌شد، نمی‌توانستیم دنبال کنیم اما با ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری، مسیر نقش‌آفرینی بخش خصوصی هموار شد و نگاه حاکمیت به بخش خصوصی تغییر کرد و این در حالی است که در دهه ۶۰، تمرکز اصلی بر فعالیت بخش دولتی با حضور محدود بخش خصوصی بود.

عارف افزود: دولت اگر بخواهد در اجرای برنامه‌ها به تنهایی عمل کند، موفق نمی‌شود و هیچ راهی جز توجه به بخش غیردولتی، تعاونی‌ها و بخش خصوصی نداریم، بخش خصوصی در دو دهه گذشته ظرفیت و توانایی همراهی با خواسته‌های مردم که خواسته‌های حکومت است را نشان داده است، برخی شرکت‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی با آنکه مبالغ هنگفتی از دولت طلبکار هستند اما باز هم به همکاری خود با دولت ادامه می‌دهند و امیدواریم که تعامل و همکاری بخش خصوصی با دولت را نهادینه کنیم تا مسیر هموارتر شود.

وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: برنامه هفتم توسعه با شاخص‌های ارزشمندی پیش روی ماست و این ظرفیت در کشور وجود دارد که به اهدافمان برسیم و بخش خصوصی نشان داده که منافع شخصی و شرکتی، اولویت اول آنها نیست چرا که از افراد متدینی تشکیل شده که نگاه بلندمدت و عمیق به مسائل معیشتی مردم دارند و می‌توانند در تحقق رشد هشت درصدی برنامه هفتم توسعه کمک کنند و ما شاهد هستیم که این بخش در نهضت رفع ناترازی برق استقبال خوبی کرده‌اند و این الگویی است برای کارهای مشترک دیگری که باید انجام شود.

عارف ادامه داد: متأسفانه سازوکار روشن و مشخصی برای استفاده از این ظرفیت وجود ندارد، در حالی که بخش خصوصی برای تأمین بخشی از این ناترازی تعهد می‌کند اما در نظام اداری و کارشناسی به مانع برخورد می‌کند و به همین دلیل است که معتقدیم در نظام اداری باید تجدیدنظر شود.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: باید به جایی برسیم که دولت یک ناترازی یا یک پروژه را مطرح کند و بخش خصوصی با سرعت وارد عمل شده و تعهد اجرای آن را بدهد البته که همه واقف هستیم که هر تعهدی دو طرفه است و باید هر دو طرف برای اجرای صحیح تعهد گام بردارند.

وی تشکیل چنین جلساتی را مهم دانست و تصریح کرد: تلاش می‌کنیم از تجربیات موفق چند دهه‌ای شما استفاده کنیم و تلاش می‌کنیم تا سازوکار همکاری‌های منظم‌تر و شفاف‌تر را پیدا کنیم و بتوانیم از تجارب شما در راستای منافع ملی استفاده کنیم، البته بخش خصوصی هم نباید در همان مسیری را که برخی مجموعه‌های دولتی را گرفتار کرده، برود چرا که اگر قرار باشد بخش خصوصی هم کاری را که تعهد شش ماهه داده، شش ساله انجام دهد، آن وقت نمی‌شود آن را بخش خصوصی واقعی دانست بلکه همان بخش دولتی‌است که در چرخه بروکراسی گیر افتاده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه برای کاهش بروکراسی و تعامل صمیمانه و دوستانه با بخش خصوصی و کارآفرینان تلاش خواهیم کرد، افزود: در جلسه با نمایندگان بخش خصوصی اصلاً فکر نمی‌کنیم که ما به عنوان دولت در یک طرف میز هستیم و شما در طرف دیگر میز، بلکه ما و شما هر دو در یک طرف میز هستیم و همه می‌خواهیم به مردم خدمت کنیم و در مقابل تحریم‌های ظالمانه بایستیم و برای رفع مشکلات خدمت کنیم و نشان دهیم که می‌توانیم تحریم‌ها را خنثی کنیم، البته که ما داوطلبانه به دنبال تحریم‌ها نبوده و نیستیم.

وی گفت: ما نقش بخش خصوصی را در دوران دفاع مقدس دیده‌ایم و شاهد آن بوده‌ایم که چقدر کارخانجات بخش خصوصی، تولیداتشان را برای رفع تولیدات مورد نیاز جبهه و عقبه جبهه تغییر دادند، فداکاری آنها را در دوران کرونا هم دیده‌ایم و حالا زمان نقش‌آفرینی دیگری است.

عارف انتظار دولت از بخش خصوصی را نقش‌آفرینی در تحقق برنامه هفتم دانست و عنوان کرد: این جلسات را به نوعی می‌توان «نقش‌آفرینی بخش خصوصی در تحقق برنامه هفتم» نامید.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه عرق ملی کارآفرینان ما بی‌نظیر است و سرمایه آنها در داخل کشور می‌ماند، گفت: عرف نوشتن قانون در دنیا، با هدف تسهیل‌گری است اما متأسفانه گاهی ما برای مچ‌گیری قانون می‌نویسیم و در این شرایط، آدم ناسالم راه خود را پیدا می‌کند و این آدم سالم است که در این مسیر دچار مشکل می‌شود، توصیه‌ام این است که نهادهای نظارتی بروند، ببینند مشکل کارآفرین کجاست و آن مانع را رفع کنند و این البته نافی تلاش برای سالم‌سازی نیست.

عارف تصریح کرد: قوانین و مقررات مربوط به تسهیل‌گری که در طی دهه‌ها، تصویب شده کم نیست مهم این است که ببینیم خروجی‌اش چیست و مهم‌تر اینکه آنها را عملی کنیم.
وی با اشاره به اینکه بروکراسی، مساله مشترک ما و شماست، گفت: امروز باید با توجه به تجارب موفقی که در دوران تحریم به دست آورده‌ایم، در سال سرمایه‌گذاری برای تولید، سازوکار سرمایه‌گذاری موفق و تحولی را فراهم کنیم.

عارف درباره شیوه‌های ایجاد سازوکار موفق سرمایه‌گذاری گفت: ما باید برای سرمایه‌گذار اطمینان خاطر فراهم کنیم تا او بتواند تولیداتی با قیمت خوب و مناسب ایجاد کند، علاوه بر تولید برای داخل، راهبردمان باید تجارت با کشورهای منطقه و از جمله کشورهای اوراسیا باشد.

در ابتدای این جلسه گزارشی درباره مجمع کارآفرینان ایران بیان شد که بر اساس آن اعضای این مجمع، مدیران ارشد ۵۰۰ شرکت برتر ایران هستند که ۱۰۰ شرکت برتر در این فهرست، ۳۵ درصد جی دی پی کشور را با زنجیره تأمین گسترده و تجارب بسیار بالا در اختیار دارند.

در این جلسه، ۲۵ عضو مجمع در توضیحاتی کوتاه با بیان مشکلات رشته فعالیت خود و بیان اینکه دولت باید در کنار شرکت‌های پیشران و بزرگ بایستد، خواستار آن شدند تا مشکلات شرکت‌های پیشران بخش خصوصی ریشه‌یابی شده در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور نظرات و پیشنهادات شرکت‌های خصوصی به کار گرفته شود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۸
همه چیز رو بندازید روی دوش مردم،خوب شما ها هم لطفا برید دیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۸
مشارکت مردم چقدر ما مردم خوبی هستیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۸
اگر با افزایش قیمت مشکل حل می شد تا کنون چند بار با همین بهانه قیمت ها را چند برابر کردید اما مشکل بدتر از قبل شد
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۷:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۸
واقعا دولت و مسئولین چه کنند با این مردم پر توقع؟!!!!!!!!
مردم اگر عرضه داشتند می رفتند نیروگاه می ساختند می رفتند انرژی پاک تولید می کردند دولت خدمتگزار مجبور نبود مازوت بسوزاند!!!!
مردم اگر عرضه داشتند کارخانه های تصفیه آب و فاضلاب برای شهرهای خودشان می ساختند دولت مجبور نبود فاضلاب را در محیط زیست رها کند !!!!
مردم اگر عرضه داشتند کارخانه های بازیافت زباله می ساختند دولت مجبور نبود زباله ها را در کوه و جنگل و بیابان چال کند تا ته مانده آبهای زیر زمینی با شیرآبه های سمی فاسد شوند!!!!
مردم اگر پرتوقع نبودند در ماه مصرف برق مصرف نمی کردند و با همین سقف ۲۰۰ کیلوو.ات ساعت که دولت خدمتگزار تعیین کرده است و فقط با دو لامپ روشنایی وبقیه با شمع و افتابه و ... قناعت می کردند تا دولت خدمتگزار به راحتی برق ارز دیجیتال را تامین کند به راحتی برق مرذدم شریف عراق را تامین کند !!!

کلا هر چه دولت می کشد از دست این مردم بی کفایت پر توقع است !!!!!! بقیه مشکلات هم مقصرش آمریکا و دشمن است !!!!
سالار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۸
افزایش قیمت فقط بهانه هست . قبض امسال در مقایسه با قبض سال قبل همان دوره افزایش ۱۳ برابری را نشان میده .
برای یک واحد تولیدی کوچک در قم طی یک هفته بخاطر افت ولتاژ و قطع برق بالای ۱۵۰ میلیون خسارت دیدم . کی جواب میده
با اینکه در شهرک صنعتی نیستم روزی ۶ ساعت برق ندارم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت