صفحه خبر لوگوبالا تابناک
با دویست و چهل و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین

استقرار کم سابقه لشکر ۱۰۱ هوابرد ارتش آمریکا در نزدیکی مرز اوکراین برای جنگ/پیام تهدیدآمیز ارتش اوکراین به بلاروس/ هشدار زلنسکی درباره خطر حمله روسیه به سد بزرگ خرسون

دویست و چهل و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۴۶۵۱۳
| |
81506 بازدید
|

استقرار کم سابقه لشکر ۱۰۱ هوابرد ارتش آمریکا در نزدیکی مرز اوکراین برای جنگ/هشدار زلنسکی درباره خطر حمله روسیه به سد بزرگ خرسون

بین الملل تابناک: دویست و چهل و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

استقرار کم سابقه لشکر ۱۰۱ هوابرد ارتش آمریکا در نزدیکی مرز اوکراین برای جنگ

لشکر ۱۰۱ هوابرد ارتش آمریکا برای اولین بار در ۸۰ سال اخیر همزمان با تداوم تنش‌های فزاینده بین روسیه و ائتلاف نظامی ناتو در اروپا مستقر شده است.

به گزارش پایگاه شبکه خبری سی.بی.اس نیوز، این واحد پیاده‌نظام ارتش آمریکا مشهور به واحد "عقاب‌های غرّان" برای استقرار در ضمن داشتن آمادگی رزمی در هر میدان جنگی در جهان در عرض چند ساعت، تمرین کرد.

شبکه خبری سی.بی.اس نیوز آمریکا در گزارشی نوشت این لشگر ارتش آمریکا در فاصله چند مایلی از مرز اوکراین مشغول اجرای مانورهای تمرینی برای جنگ با روسیه است.

خبرنگار این شبکه آمریکایی‌ نوشت که سوار بر یک هلی‌کوپتر بلک هاوک ارتش آمریکا در ضمن همراهی ژنرال جان لوباس، جانشین فرمانده این واحد و سرهنگ ادوین ماتایدس، فرمانده تیم رزمی تیپ دوم بازدید یک ساعته‌ای از منطقه‌ای در لبه اراضی ائتلاف ناتو در فاصله حدودا سه مایلی مرز رومانی با اوکراین داشته است.

از لحظه‌ای که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه حمله به اوکراین را در ۲۴ فوریه آغاز کرد، نیروهای او از سمت شبه‌جزیره کریمه، منطقه‌ای در اوکراین که مسکو کنترل آن را در سال ۲۰۱۴ به دست گرفت، به سمت شمال پیشروی کرده‌اند.

در مدت بیش از هفت ماه گذشته، نیروهای روسیه تلاش کرده‌اند در امتداد سواحل دریای سیاه در منطقه خرسون، با هدف تصرف شهرهای بندری مهم میکولائیف و اودسای اوکراین پیشروی کنند. هدف آنها قطع تمامی دسترسی‌های اوکراین به دریا و محصور کردن این کشور و نیروهای نظامی آن در خشکی است.

این تهدید از سمت رومانی به قلمروی ناتو نزدیک بوده و به همین دلیل یکی از زبده‌ترین لشکرهای مخصوص حمله هوایی در ارتش آمریکا با مقادیری تجهیزات سنگین به آنجا اعزام شده است.

لوباس به سی.بی.اس گفت: "ما آماده دفاع از هر وجب از خاک ناتو هستیم. ما دارای قابلیت‌های منحصر به فرد، اعم از قابلیت حمله هوایی هستیم... ما یک نیروی پیاده‌نظام سبک هستیم، اما قابلیت تحرک‌پذیری را با پشتیبانی هواپیماها و حملات هوایی خود به همراه داریم."

خبرنگار شبکه سی.بی.اس نوشت، هلی‌کوپتر بلک هاوک حامل او، با رفتن به سمت شمال و سواحل رومانی در سمت دریای سیاه، سرانجام در یک سایت مخصوص عملیات خط مقدمی که در آن نیروهای آمریکایی و رومانیایی در حال کوبیدن اهداف در جریان یک تمرین مشترک حمله زمینی و هوایی بودند، فرود آمد.

به نوشته سی.بی.اس، رزمایش این نیروها با گلوله‌های واقعی تانک و توپخانه برگزار شد. هدف از این مانور تمرین بازسازی نبردهایی بود که نیروهای اوکراین با سربازان روسیه در آن سوی مرز انجام می‌دهند و اجرای این مانورهای جنگی در فاصله‌ای بسیار نزدیک به آن مرز، این پیام را به روسیه و متحدان آمریکا در ناتو نسبت به حضور ارتش آمریکا در نزدیکی آنها می‌دهد.

بر اساس این گزارش، در مجموع حدود ۴۷۰۰ سرباز متعلق به پایگاه مقر لشگر ۱۰۱ هوابرد ارتش آمریکا در فورت کمپل کنتاکی، برای تقویت جناح شرقی ناتو مستقر شده‌اند.

فرماندهان واحد نظامی "عقاب‌های غران" به سی‌بی‌اس نیوز گفتند که همیشه "آماده هستند امشب بجنگند" و در حالی که ماموریت آنها در آنجا دفاع از قلمرو ناتوست، اگر درگیری تشدید یا حمله‌ای به ناتو انجام شود، "کاملاً آماده عبور از مرز اوکراین و ورود به این کشور هستند."

هشدار زلنسکی درباره خطر حمله روسیه به سد بزرگ خرسون

زلنسکی، ارتش روسیه را به مین‌گذاری برای غیرقابل استفاده کردن سدها و نیروگاه‌ها متهم کرد و درباره یک "فاجعه بزرگ" در صورت خراب شدن سد منطقه خرسون هشدار داد.

به گزارش دویچه‌وله، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در پیام خود در این باره گفت: «بر اساس اطلاعات ما سد نیروگاه برق آبی کاخوفکا توسط "تروریست‌های روسی" مین گذاری شده است. در صورت شکستن سد ۸۰ شهرک و شهر خرسون زیر آب می‌رود.»

زلنسکی هشدار داد که این "یک فاجعه در مقیاسی عظیم" خواهد بود.

سد نیروگاه برق آبی کاخوفکا بر روی رودخانه دنیپرو در منطقه خرسون واقع شده است که در حال حاضر تحت تصرف نیروهای روسی است.

زلنسکی در سخنرانی ویدئویی خود در نشست اتحادیه اروپا در بروکسل، روسیه را متهم کرد که زیرساخت‌های انرژی کشورش را به "میدان جنگ" تبدیل کرده است. رئیس جمهور اوکراین گفت که هدف مسکو این است که در پاییز و زمستان اوکراین با مشکلات جدی برق و گرمایش روبرو کند و تا حد امکان "اوکراینی‌ها را به مهاجرت به کشورهای شما وادار نماید".

زلنسکی افزود: حملات هوایی روسیه به زیرساخت‌های اوکراین ادامه دارد و ارتش روسیه همچنان به نیروگاه‌های این کشور با موشک و هواپیماهای بدون سرنشین حمله می‌کنند.

با این حال او تاکید کرد که روسیه در این مسیر نیز "شکست خواهد خورد". به گفته زلنسکی این اقدامات روسیه "تنها جامعه بین‌المللی را بسیج می‌کند تا فشار بیشتری بر دولت ترور وارد کند".

زلنسکی همچنین روسیه را به تاخیر عمدی در عبور کشتی‌های حامل غلات اوکراینی بر اساس توافقی با میانجی‌گری سازمان ملل متهم کرد و گفت ۱۵۰ کشتی در انتظار بارگیری هستند.

او در سخنرانی ویدئویی خود در روز جمعه گفت: "این یک صف مصنوعی است. فقط به این دلیل به وجود آمده که روسیه عمداً عبور کشتی‌ها را به تاخیر می‌اندازد." زلنسکی گفت که این تاخیر به این معنی است که ۳ میلیون تن غلات همچنان مسدود است و خاطرنشان کرد که این مقدار برای تغذیه ۱۰ میلیون نفر کافی است.

کی‌یف از ماه ژوئیه، زمانی که سازمان ملل متحد با روسیه، اوکراین و ترکیه توافق نامه امضا کرد، تقریبا ۱۱ میلیون تن غلات و سایر مواد غذایی صادر کرده است. قرارداد در نوامبر به پایان می‌رسد. سفیر روسیه در سازمان ملل در ژنو گفته است که مذاکرات در مورد تمدید توافق به خوبی پیش نمی‌رود زیرا نگرانی‌های مسکو به درستی در نظر گرفته نشده است. روسیه قبلاً از این قرارداد انتقاد کرده بود و شکایت داشت که صادرات خودش آسیب دیده و بیشتر غلات به اروپا تحویل داده شده است نه به کشورهای فقیری که در آنجا بیشتر مورد نیاز بوده است.

شرکت ملی انرژی اوکراین اعلام کرده است که محدودیت‌هایی در مصرف انرژی برقرار می‌شود. این محدویت‌ها به خاطر آسیب‌دیدگی تاسیسات زیرساختی در سراسر کشور اعمال می‌شود. این شرکت قبلا مجبور به قطع برق در روز پنجشنبه گذشته شده بود.

اولکسی آرستویچ، مشاور دفتر رئیس جمهور در کی‌یف نیز این را رد نکرد که معضل تامین انرژی ممکن است طولانی مدت باشد. او گفت: «ما ممکن است با موقعیتی مواجه شویم که در آن هفته‌ها یا حتی ماه‌ها بدون آب، بدون روشنایی و گرما و با محدودیت‌های عمده بنشینیم.» اما او اطمینان داد که "اوکراینی‌ها بر مشکلات غلبه خواهند کرد".

از سوی دیگر اوکراین روز جمعه اعلام کرد که ارتش تاکنون کنترل ۸۸ شهرک را در منطقه خرسون در جنوب این کشور بازپس گرفته است. کریلو تیموشنکو، معاون دفتر رئیس جمهور اوکراین درباره عملیات ارتش اوکراین برای بازپس گیری شهرک‌های تحت کنترل نیروهای روسیه در مناطق خارکیف و خرسون این کشور بیانیه‌ای ارائه کرد.

وی گفت که آنها کنترل ۸۸ شهرک در خرسون و ۵۵۱ شهرک در منطقه خارکیف را پس گرفته‌اند و افزود که ۱۱۸۲۷ غیرنظامی در این مناطق ساکن هستند.

همچنین یک فرماندار محلی روز جمعه اعلام کرد که اوکراین دوباره منطقه بلگورود روسیه را گلوله باران کرده است. این مقام افزود که هدف این حمله عمدا زیرساخت‌های غیرنظامی بوده است.

ویاچسلاو گلادکوف در کانال تلگرامی خود نوشت: «خدا را شکر، قربانی یا زخمی نداریم» و توضیح داد که ساکنان منطقه مورد نظر روز قبل تخلیه شده بودند. گلادکوف گفت که مقامات محلی همچنان خانه به خانه در روستا می‌روند و سعی می‌کنند مردم را متقاعد کنند که برای امنیت خودشان آنجا را ترک کنند.

هشدار سازمان ملل درباره افزایش تنش در بحران اوکراین

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح با هشدار نسبت به اینکه بحران در اوکراین در مسیر تنش بیشتر قرار دارد، خواستار حل و فصل مسالمت آمیز آن شد.

رزماری دی کارلو معاون دبیر کل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح عصر جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل با عنوان حفظ صلح و امنیت در اوکراین در خصوص اینکه بحران در اوکراین در مسیر تنش بیشتر قرار دارد، هشدار داد و خواستار حل و فصل مسالمت آمیز آن از طریق گفت وگوهای سیاسی و دیگر ابزارهای مسالمت آمیز با تاکید بر تمامیت ارضی اوکراین شد.

معاون دبیرکل سازمان ملل درباره وضعیت وخیم غیرنظامیان در اوکراین نیز هشدار داد و اعلام کرد که تا ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) حدود ۶ هزار نظامی کشته و بیش از ۹ هزار نفر زخمی شده‌اند.

دی کارلو با اشاره به حملات اخیر روسیه به مناطق و تاسیسات غیر نظامی در اوکراین، گفت که این حملات غیرقانونی علاوه بر بجا گذاشتن تلفات غیرنظامی، زیرساخت‌های حیاتی چون نیروگاه‌ها را مورد هدف قرار دادند.

این مقام ارشد سازمان ملل گفت: آسیب دیدن تاسیسات تولید انرژی اوکراین بر اثر حملات روسیه در کنار افزایش قیمت‌های گاز و زغال سنگ، میلیون‌ها غیرنظامی را در معرض تهدیدهای شدید قرار داده است.

معاون دبیرکل سازمان ملل اظهار داشت بر اساس سند ارائه شده از سوی کمیسیون مستقل بین المللی تحقیق درباره اوکراین، دلایل منطقی مبنی بر وقوع جنایت‌های جنگی و نقض حقوق بشر و قوانین بین المللی در اوکراین وجود دارد.

دی کارلو افزود به گفته این کمیسیون، سربازان روسی مسوول اکثریت قریب به اتفاق این جنایات بوده‌اند.

این مقام سازمان ملل با اشاره به تاثیر جهانی جنگ در اوکراین بر امنیت غذایی، انرژی و اقتصاد جهان، خواستار تمدید توافق نامه صدور غلات برای حفظ امنیت غذایی در سراسر جهان شد.

دی کارلو در عین حال بر لزوم دسترسی بدون موانع به مواد غذایی و کودهای روسیه نیز تاکید کرد.

 
اشتراک گذاری
برچسب ها
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۶۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
این لشکر ۱۰۱هوابرد (عقاب های غران!!!)فقط تو هالیوود میجنگن یا عراق وافغانستانم بودن؟!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
ه ه ه ه
خیار شور !
با نمک !
ناشناس
| Australia |
۱۷:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
بودن عراق رو دو هفته ای گرفتن افغانستان رو سه هفته. البته لازم به ذکره اون دو هفته عراق یه هفته ش به خاطر طوفان شن معطل شدن افغانستان هم به خاطر مناطق کوهستانی وگرنه شما همون یه هفته حساب کن جفتشو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
عالی بود
ناشناس
| Canada |
۱۹:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
هنوز در ایران متوجه نشدیم که پوتین و کاهش تولید نفت عربستان در واقع در جهت منافع حزب دمکرات هست. حزب
دمکرات دهها سال هست که دشمن قسم خورده استفاده از نفت وگازدر دنیا و طرفدار شدید افزایش سرمایه گذاری در انرژی های جدید که بزرگ سرمایه داران حزب دمکرات وامریکا و اروپا در ان سرمایه گذاری سنگینی کردند هست. برای سوددهی این انرژی ها نیاز هست که نفت و گاز در دنیا گرانتر از 85 دلار باشد. دقیقا به همین خاطر بود که زمان اوباما با وجود نفت 130 دلاری باز نفت و گاز ایران تحریم شد و نفت و گاز ونزویلا و یمن و لیبی و سوریه هم با جنگ داخلی از بازار خارج شد و حالا هم از زمانی که دوباره بایدن و دمکراتها امدند شدیدا قیمت نفت و گاز در دنیا گران شده و خود روسیه و حالا عربستان هم تحریم جوری حرکت داده شدند که تولید نفت کاهش یابد تا قیمت نفت و گاز در دنیا افزایش یابد. در کوتاه مدت نفت و گاز گران می شود ولی در میان مدت و بلند مدت کشورهایی مانند روسیه و عربستان و ایران و کلا تولید کننده نفت و گاز و از جمله ایالات تولیدن کننده نفت و گاز که همگی طرفدار حزب جمهوریخواه هستند بشدت تضعیف می شوند ضمن اینکه با گران شدن نفت و گاز درامد های مالیاتی دولتهای امریکا و اروپا بشدت افزایش می یابد و در عوض چین که بزرگترین وارد کننده نفت و گاز دنیا با فاصله زیاد هست بیشترین هزینه را می دهد. دمکراتها دیوانه نیستند که ندانند وقتی بایدن دستور داد نیروهای امریکایی از عربستان عقب بشینند به این معنی است که موقعیت را برای پوتین برای بازیگری در اوپک و خاورمیانه ایجاد می کند ولی هدف واقعی دمکراتها همین کاهش تولید نفت و گاز در دنیا هست. می بینید با همین تصمیم عربستان و اقدام روسیه در اکراین تمام 5 کشور اصلی تولید و صادر کننده نفت و گاز دنیا یعنی روسیه و عربستان و ایران و ونزویلا و امارات را از بازار نفت دارند خارج می کنند.و باور کنید سیاست و اقتصاد بین الملل خیلی پیچیده تر از تفکرات پوتین و کارشناسانی هست که حداکثر بازه زمانی 6 ماه اینده را در نظر می گیرند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
تو عراق و افغانستان هم رسیدن متجاوز همیشه نابوده
ناشناس
| Germany |
۲۱:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
فیلم رمبو رو ندیدی
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
هیچ اتفاقی نمی‌افتد
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
بحران اوکراین با تنش زایی غرب و عدم ایفای تعهدات غرب به معاهدات قبلیش ایجاد شده و با دامن زدن غرب روز بروز تشدید میشود چه بسا هر لحظه تنش بین تایوان و چین هم تبدیل به جنگی تمام عیار شود و تنها کشوری که عامل اصلی این جنگها هستند و آسیب نمی بیند آمریکاست
پاسخ ها
کاظم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
نه مهندس اشتباه نکن. خونخواری روس‌ها و طمع بازگشت به امپراتوری پوشالی شوروی سابق عامل جنگ بود. وگرنه اشغال خاک دیگران نمی‌دونم چه ربطی به پیمان ناتو داره. در واقع ناتو بهانه‌ای رسانه ای بود واسه توجیه اشغالگری جدید روسها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
ایول کدخدا
کدخدا مچکریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
میراث پوتین برای روسیه انزوای جهانی است آلمان را نگاه کنید؟ اروپا را فتح کرد اما نه با جنگ.
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
همین که جنگ روسیه رو با آلمان مقایسه کردی مشخص شد یه استاد به تمام معنایی؛ تحلیلگر بزرگ قاره سبز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
اشتباهی منفی زدم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
اقتدار و ابهت از سر و کله ارتش کدخدا میباره
پوتین سوراخ به حالت ویبره قرار گرفته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
بخصوص در افغانستان. ظاهرا موقع در رفتن کفش هم
نپوشیده بودن
green
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
رفیق ناتو!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
لازمه اروپا توسط روسیه گوشمالی بشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
فعلن روسیه اوکراینو بگیره تا بعد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
ایول اکراین
ناشناس
|
Syrian Arab Republic
|
۱۵:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
لشگر هوابرد امریکا با پوشک مستقر شده یا بدون پوشک
پاسخ ها
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
چقدر بامزه ای !!!!!!
آریایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
شبا تو آب نمک میخوابی اینقدر با نمکی ؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
هر هر هر
چقدر خندیدیم !
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا # جنگ رمضان