بازدید 5718

طرح صیانت، با کندکردن اینترنت درحال اجراست؟

زمزمه‌های طرح صیانت اگرچه مدتی است در فضای رسمی و نهادهای نظارتی مسکوت مانده، اما همچنان برای مردم عادی و کسب‌وکارها مترادف دلهره و اضطراب از عواقب و پیامدهایی است که گمان می‌رود جریان آزاد اطلاعات و ارتباطات را مختل کند.
کد خبر: ۱۱۲۷۱۰۸
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۹ 29 June 2022

به گزارش «تابناک» به نقل از دنیای اقتصاد، با این حال به نظر می‌رسد اراده‌ای جدی برای اعمال محدودیت‌های ارتباطی بر بستر اینترنت وجود دارد و گواه آن کاهش مداوم کیفیت و سرعت اینترنت و در روزهای اخیر، اختلال شدیدی است که اعتراض کاربران را به دنبال داشته. حالا حدود یک هفته است که بسیاری از کاربران به اختلال و قطعی گسترده سرویس‌های فیلترشکن و در نهایت کیفیت اینترنت، معترض هستند.

از طرفی کارشناسان هم هشدار داده‌اند که تغییرات اعمال شده بر سیستم فیلترینگ در نهایت باعث شده است که دسترسی به سایت‌هایی که در خارج از کشور میزبانی می‌شوند بر بستر پروتکل HTTPS مسدود شده و مشکلاتی را برای ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی، صاحبان سایت‌ها و کاربران ایجاد کند.

این اختلال محدود به یک شرکت سرویس‌دهنده نیست، اما در بین اپراتورهای مختلف هم کیفیتی متفاوت دارد. در بعضی اپراتورها سیستم فیلترشکن‌ها و سایت‌های رمزنگاری شده دچار مشکل شده و در بعضی دیگر این اختلال کمتر ایجاد شده است. از آنجا که HTTPS پروتکلی امن برای انتقال اطلاعات به شکل رمزگذاری شده در شبکه‌های کامپیوتری و اینترنتی است، بسیاری از سایت‌های داخلی که سرورهای میزبان آنها در خارج از کشور هستند و با این پروتکل کار می‌کنند، حالا از دسترس خارج شده یا با اختلال شدید مواجه هستند.

به همین خاطر بسیاری از فعالان و کارشناسان، این اختلالات را به اجبار سایت‌ها برای استفاده از خدمات میزبانی در داخل کشور تعبیر کرده‌اند و آن را اقدامی در راستای اجرای طرح صیانت، اما به شکلی خاموش و بی‌صدا می‌دانند. از طرفی، به دلیل آنکه این اختلال به شکلی یکسان در کیفیت خدمات اپراتورها ایجاد نشده است، نمی‌توان آن را به اختلالی زیرساختی تعبیر کرده و همین موضوع ظن به‌روزرسانی و تقویت سیستم فیلترینگ را پررنگ‌تر می‌کند.
توضیحات ناکافی و توجیهات نامرتبط

هر چند اختلال در دسترسی به اینترنت و کندی آن اتفاق جدیدی نیست و تقریبا اغلب کاربران ایرانی آن را تجربه کرده‌اند، اما شاید همزمانی آن با هک برخی سرویس‌های دولتی کمی معنادار باشد. در حالی که وب‌سایت تهران‌من متعلق به شهرداری تهران در روزهای گذشته هک شد و هنوز هم دسترسی به بخشی از خدمات ارائه‌شده در آن به راحتی امکان‌پذیر نیست، روز دوشنبه بعضی سیستم‌ها و تجهیزات شرکت فولاد خوزستان نیز مورد حمله سایبری قرار گرفتند و فرآیند تولید در این شرکت تا ساعاتی مختل شد. شایعاتی درباره حمله سایبری به شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان و فولاد هرمزگان هم منتشر شده است، در همین حال وزیر ارتباطات تاکید دارد که کندی اینترنت ناشی از افزایش تقاضا و مصرف است.

عیسی زارع‌پور دوشنبه شب در یک گفت‌وگوی تلویزیونی تاکید کرد که کیفیت اینترنت در یک سال گذشته کاهش پیدا نکرده و دولت سیزدهم به دنبال ارتقای کیفیت اینترنت به کمک شاهراه‌های جدید فیبر نوری است. او در این مورد گفت: «کسی که برنامه دارد تا فیبرنوری را در خانه مردم ببرد، هیچ‌وقت به دنبال این نیست که سرعت اینترنت را کم کند. سال گذشته فرکانس ۲۳۰۰ را به اپراتورهای همراه واگذار کردیم. طبق گزارشی که از سرعت اپراتورهای همراه منتشر شد، مشخص است که اپراتوری که تجهیزات را وارد و نصب کرده، در سه ماه اخیر توانسته سرعت بیشتری را در اختیار کاربرانش قرار دهد.»

وزیر ارتباطات معتقد است که عوامل مختلفی روی کیفیت و سرعت اینترنت تاثیر می‌گذارند و حتی نوع تلفن همراه و مودم مصرفی کاربران را هم در این موضوع دخیل می‌داند. زارع‌پور اما طبق سیاق گذشته اصرار دارد که دولت سیزدهم هیچ مشکلی برای تامین اینترنت مورد نیاز کشور ندارد و گفته است: «هر چقدر پهنای باند نیاز کشور باشد تامین می‌کنیم و منابع مختلفی برای تامین اینترنت از مسیرهای مختلف و شرکت‌های مختلف در نظر گرفته‌ایم تا اگر قطعی پیش آمد، ظرفیتی برای جایگزینی داشته باشیم. بهمن‌ماه پارسال قراردادی با یک کنسرسیوم ایرانی منعقد کردیم که به این واسطه ۷۰ درصد به ظرفیت کل شبکه زیرساخت کشور در مدت زمان هشت ماه اضافه کنند. فرآیند این کار آغاز شده و تا مهرماه ۷۰ درصد به ظرفیت کل زیرساخت گذشته اضافه می‌شود. با اینکه شبکه مادر زیرساخت ظرفیت مورد نیاز خود را دارد، اما از آنجا که قصد به سرانجام رساندن پروژه بزرگ واگذاری ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری به کاربران و کسب‌وکارها را داریم، نیاز است خودمان را برای بالا بردن سرعت دسترسی و تقاضای زیادی که از سوی کاربران وجود دارد، آماده کنیم.»

با تمام اینها اما گویا توضیحات وزیر ارتباطات همچنان نتوانسته کاربران ناراضی را متقاعد کند. ‌

پویا پیرحسین‌لو، هم‌بنیان‌گذار و ناخدای اجرایی شرکت ابرآروان در واکنش به اظهارات وزیر ارتباطات در توییتر نوشت: «وزیر ارتباطات به جای ربط دادن موضوع اختلالات اینترنت به افزایش تقاضا، مشخصا باید درباره اختلال عمده TLS/ SSL روی بخش گسترده‌ای از اینترنت پاسخ بدهد. اختلال هفته گذشته به شکل سراسری روی تمام درگاه‌های خروج اینترنت بوده است. بعید به نظر می‌رسد اختلالات عمدی نباشد و برخلاف ادعای یکی از سرویس‌دهندگان، تونلینگ از دیتاسنترهای داخلی با هر اسمی باعث بهبود کیفیت نمی‌شود. این اختلالات فقط و فقط زندگی عادی مردم و کسب‌وکارها را مختل می‌کند.»

در حال حاضر همچنان دسترسی به بسیاری از فیلترشکن‌ها امکان‌پذیر نیست، بعضی از وب‌سایت‌هایی که فیلتر نبوده‌اند، حالا در دسترس نیستند و در مقابل دسترسی به بعضی سرویس‌هایی که فیلتر شده بودند، امکان‌پذیر است. با این حال اما معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات اعلام کرده که وضعیت کیفیت شبکه اپراتورها بهبود پیدا کرده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱۷
مردم کمی از اقتصاد و گرانی در فشار هستند، حالا باید برای یک کار ساده اینترنتی هم معطل کندی سیستم ها شوند.
تو این کشور مردم فقط زمان انتخابات ارزش دارن بقیه موارد مردم حق و حقوق ندارن و هر بلایی که می خوان سرشون میارن بودن اینکه اطلاعی بهشون بدن یا آگاه سازی شود
وزیر گفته اینترنت وضعیتش خیلی خوبه!!
البته نمیدونم ایشون وزیر چی و کدوم کشور بوده!!!
ولی اینو باید فهموند که اگر درباره اینترنت صحبت میکنی تنها مرجع معتبر نظر سنجی از مردم است.
و یه چیز دیگه که حرف مفت ممنوع آقای وزیر قطع ارتباطات
اردوگاه ساختید. اردوگاه فقر و مرگ امید.
........
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
عالی گفتی
قطع کردن و فیلتر کردن اینترنت در دنیای امروز همان حکومت نظامی سابق است و قطعا تبعاتی را برای اجراکنندگان آن خواهد داشت.
بلی بلی
"وزیر ارتباطات تاکید دارد که کندی اینترنت ناشی از افزایش تقاضا و مصرف است" یاد دوران احمدی نژاد به خیر، آن موقع علت کندی اینترنت برخورد لنگر کشتی با کابل فیبر نوری در ته اقیانوس یا گاز گرفتن کابل توسط کوسه ها بود!
ای کاش اینا از مسلمانی فقط دروغ نگفتنش رو یاد میگرفتن
ببنید به افراد معترض به وضع فعلی شما شر جدیدی رو دارین اضافه می کنیند منتظر عواقب اینکارهاتون باشین چون این مدت 43 سال یک قد برای مردم برنداشتین الانم فقط دارین آزار میدین منتظر باشین
سیاست اینها از ترس فشار و فشا و فشار بیشتر به مردم است ، حالا که مردم مشکل اقتصادی دارن بیان اینترنت رو هم ضعیف کنن و گشت ارشاد هم بزارن سر کوچه و .... تا کلا مردم ناامید بشن ، ولی چنان رکبی بخورین که ندونین از کجا خوردین
هم کند شده هم قیمتش رفته بالا این طرح صیانتتون جمع کنید مشکل اینستا اینستا ببند مثل تلگرام
بالاخره صبر مردم تمام میشه
گل بود به سبزه نیز آراسته شد .
علاوه بر معضل کندی و قطعی اینترنت ، دزدی و کلاهبرداری اپراتورها را هم باید اضافه کرد و متاسفاته هیچ مرجعی هم پاسخگو و پیگیر نیست . چندین مرتبه از اپراتور همراه اول شکایت کردم ولی دریغ از یک پاسخ صادقانه و عادلانه که منجر به احقاق حق شود
خوبه با این فرمون برید البته بعد هر بلندی سرپایینی هم هست اگر این پست ومقام ها ماندگار بود به شما نمی رسید
افرین ،افرین با همین فرمون برید جلو به هیچ جا نمیرسید بجای اینکه تمام تلاشتون معطوف رفع وساده کردن مشکلات کشور ومردم باشد فقط به دنبال دشمن فرضی هستید شما هم شدید مثل دن کیشد که به جنگ اسیابها رفت ۴۳ ساله مردمو گذاشتید تو فشارو سرگردانی وسر در گمی تنها چیزی که اتفاق افتاده فقط وفقط پر کردن جیب خودتان وطرفدارهایتان بوده وهمه بچه هاتونم تو سرزمین دشمنها با پول این مردم حالشو میبرند وجالب اینجاست عوض اینکه به قول خودتون دشمن نابود بشه مردم وکشور دارند نابود میشوند بلاخره هر چیزی تاریخ انقضا دارد شما هم یک روز خواهید رفت وتاریخ درباره شماها وکارهایتان قضاوت خواهد کرد وانموقع معلوم میشود که نفرین خریدید ویا تشویق
تمام مسئولین خیلی راحت در مصاحبه هایشان در مورد اینترنت و طرح صیانت دروغ تحویل مردم میدهند و اینترنت و سرعت آنرا را که مردم براحتی می توانند درک کنند را تکذیب می کنند . حداقل شجاعت داشته باشند و واقعیت را بگویند. چرا به شعور مردم توهین می کنند
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار