به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، سید اسماعیل صالحی روز دوشنبه در جلسه نهضت سبز استان در استانداری چهارمحال و بختیاری افزود: برای اجرای این پویش مردمی، کاشت گونههای بادام، گلابی وحشی و زالزالک در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، این طرح در همه استان و در مناطق خاص از جمله منطقه آبسرده اردل، سیاسرد بروجن، تپه نورالشهدای بن، جاده سلامت سامان ، پارک تهلیجان شهرکرد، منطقه چالهگاه خانمیرزا و منطقه آسجم لردگان، پارک جنگلی چلیچه فارسان، منطقه طارم در کوهرنگ و ناغان شهرستان کیار اجرا میشود.
صالحی با اشاره به خشکسالی اخیر، شیوع آفات و بیماری درختان جنگلی و بهرهبرداری بیرویه و تخریب جنگلها گفت:اجرای پویش مردمی احیای جنگلهای زاگرس ،محدود به مهلت زمانی خاص نیست و تا پایان فصل بذرکاری ادامه خواهد داشت و بذر مورد نیاز در اختیار دوستداران طبیعت و بهرهبرداران قرار خواهد گرفت.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اجرای طرح توسعه گیاهان دارویی و مرتعی در استان با توجه به خشکسالی و کاهش این گونهها افزود:کاهش گونههای گیاهی و دارویی در سطح چهار هزار هکتار مراتع استان با آغاز بارشها شروع شده است.
محمدرضا محمدی افزود: در این طرح گونههای گیاهی و خوراکی شامل کلوس، باریجه و آنغوزه به ۲ روش کشت بذر و ریشه انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه توسعه کشت گیاهان خوراکی و دارویی و همچنین توسعه جنگل دراستان یک اولویت است، گفت: در این طرحها ،گونههای سازگار با طبیعت استان و مقاوم به کمآبی و بذرهای ضدعفونی شده و بومی استان کشت میشود.
به گفته وی، پویش مردمی احیای جنگلهای زاگرس در مناطقی که ضریب حفاظتی بالا داشته باشند اجرا می شود تا از تخریب جنگلها جلوگیری و فضای سبز توسعه پیدا کند.
محمدی گفت: برای اجرای این طرح در مناطقی که جنگل وجود ندارد از ظرفیت بوستانها، پارکهای جنگلی و فضاهای سبز استفاده میشود.
معاون امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اهمیت توسعه فرهنگ درختکاری و جنگلکاری و حفظ و حراست از منابع طبیعی گفت:اجرای پویش مردمی احیای جنگلهای زاگرس نیازمند همکاری همه گروهها دارد.
مجید نظری افزود: برای اجرای طرحهای توسعه جنگلکاری و مرتعداری باید از ظرفیت مرتعداران و جوامع محلی و بهرهبرداران استفاده کرد.
وی به خشکسالی و کاهش بارش در سالهای اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: اجرای این طرحها یکی از مهمترین اقدامات در حوزه آبخیزداری است.
به گفته وی، بارشهای خوبی در۲سال گذشته در استان نداشتیم و میانگین بارش هماکنون در استان ۶۸میلمتر است که نسبت به مدت مشابه پارسال هفت درصد و بلند مدت ۲۳درصد کاهش داشته است.
رییس اداره آموزش، ترویج و مشارکت مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت:اجرای پویش احیای جنگلهای بلوط در همه مناطق استان اجرا میشود.
هومان خاکپور افزود: در استان به منظور توسعه فرهنگ جنگلکاری طرحهای مختلف از جمله طرح هر مدرسه یک نهالستان و یک ساعت با محیطبان در مدارس دست اجراست.
به گفته وی، اجرای طرح هر مدرسه یک نهالستان از استان چهارمحال و بختیاری آغاز شد تا ارتباط کودکان با نهال و بذر توسعه یابد.
وی به مشکلات جنگلهای حوزه زاگرس از جمله بهرهبرداری غیر اصولی، خشکسالی، آفت و بیماری اشاره کرد و افزود:هم اکنون وضعیت جنگلهای حوزه زاگرس خوب نیست و توسعه پویشهای مختلف درختکاری در توسعه و احیای این جنگلها اثر گذار است.
به گزاش ایرنا، یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگلها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل میشود.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.