بازدید 21659
تاملی بر تغییرات احتمالی کنکور از ۱۴۰۲

«حذف کنکور» را فراموش کرده و منتظر تغییراتی متفاوت باشید!

اما بشنوید از مصوبه دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی که بر اساس آن، قرار است کنکور سراسری مختص دروس تخصصی باشد؛ تصمیمی که معنای آن حذف دروس عمومی از کنکور خواهد بود و مجال بهتری برای قیاس داوطلبان در کنکور فراهم می‌آورد که یکی از اهداف اصلی برگزاری کنکور بوده که فراموش شده است، با این یادآوری که رشته‌های تحصیلی در مدارس کشورمان بسیار محدود است و...
کد خبر: ۱۰۶۰۵۸۱
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۴ 27 June 2021
تابناک اجتماعیدرباره حذف کنکور چه‌ها شنیده و چه چیز‌هایی یادتان می‌آید؟ برنامه‌ای که از سال‌ها پیش اعلام شده و به تاکید بسیاری از مسئولان تا حد زیادی اجرایی هم شده است؛ نظرتان چیست اگر بگوییم همه این دانسته‌ها را باید دور بریزید؟!

به گزارش «تابناک»؛ تغییر در برنامه حذف کنکور خبری است که اخیرا و در پی طرح این ماجرا در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده است؛ طرحی که بخش‌هایی از آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به تصویب هم رسیده و با همین میزان تغییرات هم، تحولی بزرگ را به دنبال خواهد داشت که از سال ۱۴۰۲ اجرایی خواهد شد؛ تحولاتی که حتی می‌توان احیای کنکور خواندش.

این را می‌شود از کنکاش در پنج مصوبه جلسه ۸۴۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور ۱۴۰۲ دریافت که نخستینش، سهم ۶۰ درصدی سابقه تحصیلی در کنار سهم ۴۰ درصدی کنکور سراسری در پذیرش دانشجویان است، در حالی که در حال حاضر سهم سابقه تحصیلی در قبولی دانش آموزان در آزمون ورودی دانشگاه‌ها ۳۰ درصد است.

نکته قابل تامل در این میان، بی نیازی به کنکور برای قبولی در بسیاری از رشته‌های دانشگاهی در حال حاضر است که معلوم نیست، آیا با مصوبه یادشده تغییر خواهد کرد یا خیر؟! نکته‌ای کلیدی که احتمالا با فرجام یافتن ورود اخیر شورای عالی به کنکور سراسری، بدان پاسخ داده خواهد شد تا مشخص شود که افزایش سهم سابقه تحصیلی در قبولی در دانشگاه، منوط به رشته‌های باقی مانده در کنکور است یا خیر!

این در حالی است که می‌دانیم با افزایش تاثیر سوابق تحصیلی دانش آموزان در قبولی شان در دانشگاه، مسئولیت مدارس و وزارت آموزش و پرورش به شدت افزایش پیدا کرده و به شدت بر اهمیت آزمون‌های نهایی مدارس افزوده می‌شود. آزمون‌هایی پرتعداد و در ابعاد وسیع که باید سراسری میان همه دانش آموزان دختر و پسر به انجام برسند تا مبادا شاهد بروز آفت‌هایی جدید باشیم.
 
«حذف کنکور» را فراموش کرده و منتظر تغییراتی متفاوت باشید!

اما بشنوید از مصوبه دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی که بر اساس آن، قرار است کنکور سراسری مختص دروس تخصصی باشد؛ تصمیمی که معنای آن حذف دروس عمومی از کنکور خواهد بود و مجال بهتری برای قیاس داوطلبان در کنکور فراهم می‌آورد که یکی از اهداف اصلی برگزاری کنکور بوده که فراموش شده است، با این یادآوری که رشته‌های تحصیلی در مدارس کشورمان بسیار محدود است و این اشکال، کماکان سد راه گزینش برترین افراد با کنکور خواهد بود.

مصوبه سوم، اما به نوعی یکی از مهم‌ترین مصوبات کنکوری در کشورمان محسوب می‌شود تا جایی که می‌توان مدعی شد اهمیت کنکور را افزایش خواهد داد؛ اینکه قرار است کنکور سراسری نه یک بار در سال که دو بار در سال برگزار شود. مصوبه‌ای که هدف از آن کاهش فشار و اضطراب از روی دانش آموزان عنوان شده است؛ هرچند شاید موجب افزایش تعداد پشت کنکوری‌هایی شود که خود را در خانه محبوس می‌کنند یا حتی رونق موسسات کنکوری را به دنبال داشته باشد.

البته این روی ناخوش ماجراست که ممکن است هرگز بروز نکند، به شرطی که بدانیم افزایش تعداد  در سال و حتی تصمیم به اجرای آن برای دو بار در سال (و نه مثلا سه بار یا بیشتر) نتیجه پژوهش‌هایی باشد که آینده‌ای بهتر را برای داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها نوید می‌دهد. درست مثل مصوبه چهارم شورای عالی که بر اساس آن مقرر شده «نتایج آزمونی که دانش آموزان در آن شرکت می‌کنند تا دو سال اعتبار داشته باشد و دانش آموزان بتوانند از نتایج آن تا دو سال استفاده کنند.»

آخرین مصوبه در جلسه یاد شده شورای انقلاب فرهنگی درباره کنکور ۱۴۰۲، اما به نوعی متفاوت‌ترین آنهاست. تصمیمی که بر اساس آن دانشگاه‌های کشورمان به مانند بسیاری از دانشگاه‌ها در جهان در گزینش دانشجو صاحب سهم می‌شوند و می‌توانند مانند تحصیلات تکمیلی، «یک حد نصاب برای معدل بگذارند و بر اساس آن مشخص کنند تا چه معدلی را پذیرش می‌کنند و اگر معدل داوطلب از میزان مشخص پایین‌تر باشد، داوطلب را پذیرش نکنند.»

مصوبه‌ای که آن هم از ساز و کار اجرایش اطلاعی در دست نیست، اما بی شک از نتایجش، دسته بندی دانشگاه‌ها به دو یا چند گروه است و حتی می‌تواند آثار بلند مدتی پدید آورد که برای رفعش، تصویب و اجرای طرح‌های تکمیلی نیاز خواهد بود؛ تغییراتی که باید دید بر اساس کدام طرح‌های پژوهشی انجام شده و به تصویب رسیده اند و آیا آسیب شناسی شده اند یا خیر؟! بماند که بر اساس سخنان وزیر علوم، این پنج مصوبه، همه تغییرات کنکور ۱۴۰۲ نیستند و قرار است در جلسه آتی شورای عالی انقلاب فرهنگی باز هم در این باره بحث و بررسی صورت گرفته و چه بسا مصوبات دیگری هم در پیش باشد.
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۵
وقتی در کشور انواع مدرسه از کاملا دولتی تا کاملا خصوصی با کیفیت ها و هزینه های مختلف وجود دارد تکلیف سابقه تحصیلی روشن است هر چه پرداخت بیشتر و مدرسه بهتر باشد سابقه تحصیلی درخشان تر
جهت اطلاع، اعمال حد نصاب نمره مورد نظر دانشگاه‌ها در آزمون دکترای امسال، برداشته شد
با سلام احترام الآن چرا باید همه این خبر ها از سال 1402 اتفاق بیفته تا سال 1401 خیلی زمان مونده خوب از سال 1401 آزمایشی انجام شه و اگر شخصی پشت کنکور موند سال 1402 چه اتفاقی برایش می‌افتد لطفا از سال 1401 عملی شود تقاضا دارم ازتون
افتضاح
افتضاح
یعنی اگه کسی دوره مدرسه درسخوان نبود. یا شایدم امکان درس خوندنش کم بود. اما بعدا مثلا رفت سربازی بعد از دیپلم و تصمیم جدی گرفت درس بخونه و دانشگاه خوب بره دیگه باید فاتحه هرچه دانشگاه خوب رو بخونه؟ یا دوباره از نو بره یه دیپلم دیگه با معدل بالا بگیره بعد بره کنکور شرکت کنه
تو روخدا پیشنهادات بدرد نخور و مزخرف ندین راجب کنکور با آینده دانش آموزان رو خراب نکنین
شما رو به چیزی که می‌پرستید قسم ، این تغییرات رو برای کنکور ۱۴۰۱ هم اجرا کنید پس ما کنکوریای ۱۴۰۱ چی میشیم ؟؟؟؟ شما ها فقط از اصلاحات کنکور ۱۴۰۲ حرف می زنید
همان طور که گفتید این کار هم بازار کنکور را گرم تر می کند هم بازار پارتی بازی و دستکاری در سوابق و سخت شدن سوالات تشریحی و تشکیل بازار جدید سوالات تشریحی و ...
مشخص است طراحان هیچ تجربه کنکوری ندارند یا فقط به دنبال آزمون و خطا هستند

اما سوال این است ؟ آیا طراحان حتی یک بار سوالات غیر علمی و بی محتوای کنکورها را بررسی کرده اند ؟
مثلا سوالاتی از شیمی که دانش آموز باید مطالب غیر علمی حفظ کند و هیچ ربطی به علم شیمی ندارد
چرا جلوی این کار غیر علمی سارمان سنجش گرفته نمی شود ؟
به نظر می رسد فعلا با مشکلات موجود کنکور یا شبه آن برای رشته های پرمتقاضی اجتناب ناپذیر است ولی چرا سوالات کنکور علمی تر و کتاب محور تر نمی شود ؟
چرا زمان پاسخگویی بیشتر نمی شود تا ورق به نفع دانش آموزانی که تحلیلی مطالعه کرده اند برگردد نه تکنیکی ؟
آنچه در دست است و آسان، انجام نمی شود ولی به دنبال آزمون و خطاهایی هستند که نتیجه آن معلوم نیست
چون اول باید طرف عرضه و بازار کاررشته ها و درآمدها متعادل شود تا مساله نسبی حل شود و تا وقتی تقاضا برای چند رشته زیاد است کار خاصی نمی شود کرد جز همین آزمون فعلی ولی با تصحیح اشکالات آن
فقط برای ۱۴۰۱ اعمال نشود لطفا
چرا این تغییرات باید برای سال ۱۴۰۲باشه توروخدا برای سال ۱۴۰۱ هم اجراش کنید ما که نه تو دهم ونه یازدهم چیز زیادی یادنگرفتیم چطورباید کنکوربدیم
اصلاحات در کنکور
سالی دو بار کنکور لیسانس و کنکور دکترا برگزار گردد
سوابق تحصیلی تاثیری در کنکور نداشته باشد
دانشگاه تربیت معلم منحل شود
این اصلاحات از امسال اجرا شود
راه حل در برگزاری امتحان‌نهایی از سال دهم است.
سهمیه های کنکورو رو کی میخوان کم کنن حداقل؟
لطفا کنکور را حذف کنید چون من پسری ذارم که اهل درس خواندن نیست و دوست دارد پزشکی بخواند اما این بجه های با استعداد مانع کار هستند.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست