بازدید 6942
معاون سازمان انرژی اتمی:

بزرگترین حامی صنعت هسته‌ای رهبر انقلاب است

معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه مقام معظم رهبری، همواره بزرگترین حامی صنعت هسته‌ای بودند و هستند، گفت: لازم است در مسیر معرفی کاربرد‌ها و تاثیرات گسترده فناوری‌ها و فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای در زندگی عموم مردم گام برداریم.
کد خبر: ۱۰۳۸۲۶۷
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۶ 02 March 2021
به گزارش تابناک به نقل از فارس به نقل از دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای سازمان انرژی اتمی، «جواد کریمی‌ثابت» معاون سازمان انرژی اتمی و رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای ایران امروز (سه‌شنبه) ۱۲ اسفند۱۳۹۹ در دیدار جمعی از مسئولان دفاتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در استان تهران که از فعالیت‌های جاری پردیس شهید شهریاری (تهران) و زیرساخت‌های پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای بازدید کردند، گفت: مقام معظم رهبری، همواره بزرگترین حامی صنعت هسته‌ای بودند و هستند و لازم است در مسیر معرفی کاربرد‌ها و تاثیرات گسترده فناوری‌ها و فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای در زندگی عموم مردم گام برداریم.

* برنامه هسته‌ای ایران که حاصل زحمات و توان متخصصان داخلی بوده، طیف وسیعی از فعالیت‌های این حوزه را دربرمی‌گیرد
معاون سازمان انرژی اتمی در این نشست ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص تاریخچه و سابقه فناوری هسته‌ای در ایران و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای و کاربرد‌های مختلف آن در پزشکی، کشاورزی، صنعت، حمل و نقل، تولید برق و ... بیان کرد: برنامه هسته‌ای ایران از سال ۱۳۳۵ با آغاز ساخت مرکز اتمی دانشگاه تهران شروع شده و در سال ۱۳۳۸ با راه اندازی این مرکز، سال ۱۳۴۰ با احداث راکتور تحقیقاتی تهران و سال ۱۳۴۶ با بحرانی شدن و افتتاح این راکتور ۵ مگاواتی ادامه یافت.

وی افزود: برنامه بلندپروازانه هسته‌ای ایران در سال ۱۳۵۳ با تصویب قانون انرژی اتمی و شکل گیری سازمان انرژی اتمی ایران، آغاز و تولید ۲۳ هزار مگاوات برق طی ۲۰ سال با حمایت سه قطب بزرگ هسته‌ای دنیا آلمان، فرانسه و آمریکا هدفگذاری شد و همه فعالیت‌ها به جز غنی سازی در آن پیش بینی شده بود که به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ و خروج شرکت‌های خارجی از ایران و سختی‌ها و محدودیت‌های ناشی از جنگ تحمیلی در دهه ۶۰ دچار رکود شد.

کریمی ثابت با اشاره به از سرگیری مجدد فعالیت‌های هسته‌ای ایران در دهه ۷۰ با رویکرد کاملا درونی و بومی تصریح کرد: سرعت روند کار در اواخر دهه ۷۰ افزایش یافت و دهه ۸۰ به اوج خود رسید و دستاورد‌های مهمی در حوزه‌های غنی سازی، تولید سوخت و ... حاصل شد و این در شرایطی محقق شد که تمام دنیا در مقابل ایران ایستاد و نه تنها هیچگونه حمایتی صورت نگرفت، بلکه با تشدید تحریم‌ها فشار بیشتری از بیرون وارد شد.

وی صنعت هسته‌ای ایران را جزء گسترده‌ترین صنایع در دنیا عنوان کرد و ادامه داد: برخی کشور‌ها در حوزه سوخت ورود نکرده‌اند و برخی وارد حوزه گداخت نشده‌اند، در حالی که برنامه هسته‌ای ایران که حاصل زحمات و توان متخصصان داخلی بوده، طیف وسیعی از فعالیت‌های این حوزه را دربرمی‌گیرد و بدون وابستگی به سایر کشور‌ها به حرکت خود ادامه می‌دهد و دستاورد‌های ارزشمندی به دست آورده است.

کریمی ثابت ضمن تاکید بر نقش پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای به عنوان یکی از ارکان اصلی سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه توسعه پژوهش و فناوری اظهار داشت: زمان آن رسیده است که اصطلاح «فناوری هسته‌ای» را جایگزین «انرژی هسته‌ای» کنیم، زیرا انرژی مربوط به رویکرد نخستین فناوری است و دستاورد‌های عظیمی در کنار آن وجود دارد که انرژی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. به طور مثال امروزه در دنیا بحث بر سر مزیت‌های انرژی خورشیدی است در حالی که اگر مسئله تولید برق را با توجه به مسایل زیست محیطی مورد بررسی قرار دهیم، هزینه تولید برق از انرژی هسته‌ای توان رقابت با برق حاصل از سایر منابع از جمله منابع تجدیدپذیر را دارد.

وی با نگاهی به کاربرد‌های غیرانرژی حوزه هسته‌ای و عدم وجود جایگزین برای آن‌ها تصریح کرد: تولید پیشران‌های هسته‌ای برای تامین سوخت موردنیاز حمل و نقل دریایی دنیا که سهم ۸۵ درصدی را در این حوزه به خود اختصاص داده است، تجهیز راکتور برای تولید رادیودارو‌های درمانی و تشخیصی و ... تنها در گرو توسعه فناوری‌های هسته‌ای امکانپذیر است و جایگزین دیگری به جز انرژی هسته‌ای برای این فعالیت‌ها وجود ندارد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای همچنین بار اصلی برنامه هسته‌ای ایران را بر دوش مقام معظم رهبری خواند و گفت: ایشان همواره حامی این برنامه بوده و هستند و لازم است ما هم بخشی از این بار را بر دوش بگذاریم و در مسیر معرفی کاربرد‌ها و تاثیرات گسترده فناوری‌ها و فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای در زندگی عموم مردم گام برداریم. در این راستا مجموعه‌ای که شما عزیزان در آن فعالیت می‌کنید نقش کلیدی در آگاهی دادن و پذیرش جامعه نسبت به استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای برعهده دارد و با توجه به سؤالات زیاد موجود در جامعه درخصوص این حوزه و عدم ارائه پاسخ‌های فنی مناسب به آنها، باید فناوری هسته‌ای را به خوبی تبیین کنیم و ضرورت به کارگیری آن در تولید برق، امنیت غذایی، تولید و نگهداری خوراک دام، تولید گیاهان مقاوم به شوری، باد و ...، محیط زیست، تولید واکسن، افزایش زمان نگهداری محصولات کشاورزی، شناسایی کرونا و ... را برای مردم به ویژه نسل جوان توضیح دهیم و دفاتر نمایندگی نهاد رهبری می‌تواند در این زمینه بسیار تاثیرگذار باشد، زیرا توان انتقال نگاه‌ها و دغدغه‌های مقام معظم رهبری به نسل جوان و دغدغه‌ها این نسل را به ایشان دارد.

وی افزود: از این رو درخواست ما این است که توجه ویژه‌ای به موضوع فناوری‌های هسته‌ای مبذول داشته و بستر مناسبی برای نقش آفرینی ما در جهت معرفی این حوزه و شنیدن دغدغه‌ها و سؤالات موجود در این زمینه در دانشگاه‌ها فراهم آورید تا مطالبه را از بدنه جوان جامعه تقویت کنیم و این نسل را با ضرورت و اهمیت و نقش فناوری هسته‌ای در زندگی و آینده او آشنا سازیم.

کریمی ثابت در پایان درخصوص تفاوت‌های فناوری هسته‌ای ایران با کشور‌های منطقه نیز گفت: کشور‌هایی مانند عربستان و امارات که به تازگی وارد عرصه فناوری هسته‌ای شده‌اند مجبورند از چرخه سوخت صرفنظر کنند تا بتوانند از فناوری هسته‌ای مانند نیروگاه بهره‌مند شوند در حالی که ما کل چرخه سوخت را در اختیار داریم و تمام مراحل از اکتشاف معدن تا مصرف سوخت و پسماند را مدیریت می‌کنیم و بنابراین بدون نیاز و وابستگی به قدرت‌های هسته‌ای می‌توانیم این فناوری را تولید کنیم و مورد استفاده قرار دهیم.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر