بازدید 95681
کیوسک بین الملل تابناک

درخواست عجیب وزیر خارجه نروژ از ظریف / بازگشت آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل / واکنش روسیه به ادعاهای برجامی بایدن / تدوین مکانیزم مقابله با تحریم‌ در اتحادیه اقتصادی اوراسیا

درخواست عجیب وزیر خارجه نروژ از ظریف، بازگشت آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل، واکنش روسیه به ادعا‌های برجامی بایدن، تدوین مکانیزم مقابله با تحریم در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و برگزاری رزمایش مین روبی آمریکا و ژاپن، از جمله مهمترین خبرها، رویداد‌ها و تحولات بین الملی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۰۳۳۱۲۶
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۰ 08 February 2021

درخواست عجیب وزیر خارجه نروژ از ظریف| بازگشت آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل| واکنش روسیه به ادعاهای برجامی بایدن| تدوین مکانیزم مقابله با تحریم‌ در اتحادیه اقتصادی اوراسیا

کیوسک بین الملل تابناک: درخواست عجیب وزیر خارجه نروژ از ظریف، بازگشت آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل، واکنش روسیه به ادعا‌های برجامی بایدن، تدوین مکانیزم مقابله با تحریم در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و برگزاری رزمایش مین روبی آمریکا و ژاپن، از جمله مهمترین خبرها، رویداد‌ها و تحولات بین الملی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

درخواست عجیب وزیر خارجه نروژ از ظریف

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:درخواست عجیب وزیر خارجه نروژ از ظریف| بازگشت آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل| واکنش روسیه به ادعاهای برجامی بایدن| تدوین مکانیزم مقابله با تحریم‌ در اتحادیه اقتصادی اوراسیا

«اینه ماری اِریکسن سوریده» وزیر امور خارجه نروژ امروز (دوشنبه) از گفت‌وگوی خود با «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

به نوشته صفحه توئیتر وزارت خارجه نروژ، اِریسکن در این تماس با ظریف، خواستار بازگشت ایران به اجرای کامل تعهدات ذیل توافق هسته‌ای شد.

وی در این باره گفت: «مباحثه خوبی با ظریف داشتم و از گفت‌وگو با ایران درخصوص مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و چندجانبه خرسندم. از ایران خواستم به پایبندی کامل به برجام بازگردد».

ظریف چند روز پیش با بیان اینکه آمریکا کشوری بود که از برجام خارج شد و تعهداتش را نقض کرد، تاکید نمود: «الان هم وظیفه آمریکاست که به برجام بازگشته و تعهداتش را اجرا کند. به محض اینکه آمریکا تعهداتش را اجرا کند و ما نفع اجرای این تعهدات را ببینیم، ما هم تعهدات خود را کامل اجرا می‌کنیم و این در بالاترین سطح جمهوری اسلامی، توسط مقام معظم رهبری اعلام شده است.»

رئیس دستگاه دیپلمای ایران، خروج یکجانبه آمریکا از برجام را نمونه بارز قانون‌شکنی توصیف کرده و گفت: «اقداماتی که ایران کرد، بر اساس توافق برای جبران اقدامات طرف آمریکایی بود و به معنی تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست.»

وی در واکنش به اظهارات «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، مبنی بر اینکه بازگشت برجام، بستری برای توافق‌های متعاقب آن است، خاطرنشان ساخت: «امیدهایی که اعضای دولت جدید آمریکا دارند و ادعا می‌کنند که ایران باید به توافق هسته‌ای بازگردد، نه منطقی است و نه هیچ وقت اجرا خواهد شد. منطق این است کسی که خارج شده، به توافق بازگردد و ما که در آن بودیم، اقدامات خود را ادامه می‌دهیم».

بازگشت آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
درخواست عجیب وزیر خارجه نروژ از ظریف| بازگشت آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل| واکنش روسیه به ادعاهای برجامی بایدن| تدوین مکانیزم مقابله با تحریم‌ در اتحادیه اقتصادی اوراسیا

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به نقل از دو مقام آگاه در دولت آمریکا اعلام کرد که «جو بایدن» رئیس جمهور جدید ایالات متحده به زودی پیوستن مجدد این کشور به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را اعلام می کند.

بنا به این گزارش، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و یک دیپلمات بلندپایه این کشور در شهر ژنو روز دوشنبه این خبر را اعلام می کنند.

این دو مقام آگاه همچنین گفتند که واشنگتن خواستار عضویت کامل در این شورا شده است و اینکه تا پایان سال میلادی جاری (۲۰۲۱) ایالات متحده تنها به عنوان یک عضو ناظر و بدون حق رأی در این شورا شرکت خواهد کرد.

گفتنی است، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا در ژوئن ۲۰۱۸ از این نهاد جهانی خارج شد و «نیکی هیلی» سفیر وقت آمریکا در سازمان ملل مدعی شد که شورای حقوق بشر یک سازمان «مملو از ریاکاری و تزویر» است که به رغم عضویت کشورهایی که به زعم واشنگتن ناقضان اصلی حقوق بشر هستند؛ مانند ونزوئلا، چین و جمهوری دموکراتیک کنگو، از اسرائیل انتقاد می کند!

اما گزارش ها نشان می دهد که بایدن ضمن باور به لزوم اجرای اصلاحات در شورای حقوق بشر سازمان ملل، معتقد است که رویکرد باید به سمت «مشارکت با این نهاد جهانی به شیوه ای مبتنی بر اصول» باشد.

 

واکنش روسیه به ادعاهای برجامی بایدن

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
درخواست عجیب وزیر خارجه نروژ از ظریف| بازگشت آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل| واکنش روسیه به ادعاهای برجامی بایدن| تدوین مکانیزم مقابله با تحریم‌ در اتحادیه اقتصادی اوراسیا

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در نهادهای بین المللی در پیامی توئیتری، به ادعاهای برجامی شب گذشته جو بایدن رئیس جمهور آمریکا واکنش نشان داد.

بایدن در مصاحبه با شبکه «سی بی اس» مدعی شده بود: ایالات متحده برای آغاز دوباره مذاکرات تحریم‌ها را برنخواهد داشت!

این اظهارات تکرار ادعاهای مشابهی است که پیشتر از سوی «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید مطرح شده بود، مبنی بر اینکه «توپ در زمین ایران است» و گام اول برای بازگشت کامل به برجام باید از سوی ایران برداشته شود.

در واکنش به این ادعاها، دیپلمات روس نوشت: این همان چیزی است که از آن بیم داشتیم. هم ایران و هم آمریکا خواهان احیای کامل اجرای برجام هستند حال آنکه درگیر بحث غیرسازنده و بی حاصلی شده اند مبنی بر اینکه چه کسی باید نخستین گام را بردارد. واضح است که تنها راه پیشرفت، همگام سازی قدم های دو طرف است.

این در حالی است که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران، گفته بود که «جوزف بورل» به عنوان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام، می‌تواند قدمها را در مشورت با ایران و آمریکا هماهنگ کند؛ پیشنهادی که از سوی دولت جدید واشنگتن رد شد!

اولیانوف همان موقع نیز به این خودخواهی برجامی آمریکا واکنش نشان داد و در پیامی توئیتری نوشت: امیدوارم این ارزیابی نادرست باشد. در غیر این صورت، شاهد شعله ور شدن آتش خودبینی و جاه طلبی های بی حاصل خواهیم بود: اینکه از طرف مقابل بخواهیم برای گام نخست پیش قدم شود، راه به جایی نخواهد برد. دیگر وقت آن رسیده که آمریکا و ایران قدم های هماهنگ شده ای برای ازسرگیری اجرای کامل برجام بردارند.

تدوین مکانیزم مقابله با تحریم‌ در اتحادیه اقتصادی اوراسیا

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
درخواست عجیب وزیر خارجه نروژ از ظریف| بازگشت آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل| واکنش روسیه به ادعاهای برجامی بایدن| تدوین مکانیزم مقابله با تحریم‌ در اتحادیه اقتصادی اوراسیا

«رومان گالاوچینکو» نخست وزیر بلاروس گفت: در چارچوب اتحادیه اقتصادی اوراسیا سازوکارهای لازم برای مقابله با اعمال تحریم علیه کشورهای عضو این اتحادیه تدوین می‌شود.

وی با بیان این که امروزه اعمال تحریم‌ها بدون هیچ گونه شواهد خاصی به یک ابزار عادی تبدیل شده، گفت: بنابراین در چارچوب اتحادیه اقتصادی اوراسیا سازوکارهای لازم برای مقابله با چنین اقدامات خصمانه علیه یکی از کشورهای عضو تهیه خواهند شد.

نخست وزیر بلاروس گفت: برای انجام این کار باید معیارها و سازوکارهایی تدوین شود.

بلاروس پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری و پیروزی مجدد «الکساندر لوکاشنکو» تحت تحریم‌های غرب قرار گرفت.

طرفداران «سوتلانا تیخانافسکایا» رقیب اصلی لوکاشنکو در انتخابات ریاست جمهوری در پی اعلام نتایج انتخابات، تظاهرات کردند؛ اما لوکاشنکو از برگزاری دوباره انتخابات یا استعفا خودداری کرد و در نتیجه اعتراضات سرکوب شد.

پس از این، کشورهای غربی که از ادعاهای تیخانافسکایا پشتیبانی می‌کردند، بلاروس را تحریم کردند.

 

برگزاری رزمایش مین روبی آمریکا و ژاپن

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
درخواست عجیب وزیر خارجه نروژ از ظریف| بازگشت آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل| واکنش روسیه به ادعاهای برجامی بایدن| تدوین مکانیزم مقابله با تحریم‌ در اتحادیه اقتصادی اوراسیا

نیروی دریایی آمریکا از برگزاری یک رزمایش ویژه با نیروی دریایی ژاپن ـ که چند روزی است از شروع آن می‌گذرد ـ خبر داد.

به گزارش «وبگاه نیروی دریایی آمریکا»، این رزمایش مشترک با تمرکز بر عملیات دشوار مین روبی برای مقابله با تهدیدهای بالقوه در سواحل جنوب غربی ژاپن آغاز شده است. نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده که یکی از اهداف این رزمایش، افزایش آمادگی دو کشور در مقابله با شرایط غیرمترقبه به ویژه عملیات مین روبی است.

چند فروند کشتی رزمی آمریکا از جمله ناو «یواس‌اس واریر» و «یواس‌اس چف» و اسکادرانی از بالگرد‌های این کشور متعلق به ناوگان هفتم دریایی این کشور در این رزمایش حضور دارند و قرار است پس از خاتمه این رزمایش ۹ روزه در خلیج «ساسه‌بو» مستقر شوند.

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا چندی قبل تلفنی با «یوشی‌هیده سوگا» نخست‌وزیر ژاپن گفت‌وگو کرد. بایدن در این تماس تلفنی به سوگا وعده داد که اتحاد آمریکا با ژاپن را با هدف مقابله با فعالیت نظامی روزافزون چین در منطقه آسیا-اقیانوسیه تقویت کند. رئیس‌جمهور جدید آمریکا و نخست‌وزیر ژاپن در این تماس هم‌نظر بودند که اتحاد امنیتی بین دو کشور، «سنگ بنای صلح و رفاه در منطقه آزاد آسیا-اقیانوسیه» است.

بایدن در اظهاراتی خلاف رویکرد «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا درخصوص متحدان این کشور در شرق آسیا، وعده داد، تدابیر امنیتی را در منطقه تقویت خواهد کرد.

این در حالی است که چالش‌ها بین اهالی جزیره «اوکیناوا» در ژاپن و حدود ۲۷ هزار نظامی آمریکایی مستقر در این جزیره همچنان بالاست. اکثر اهالی اوکیناوا با افتتاح یک پایگاه نظامی جدید آمریکا در این جزیره مخالفت کرده و می‌گویند که چنین پایگاهی آسیب‌هایی را به محیط زیست وارد می‌کند و مشکلات امنیتی برای اهالی این جزیره به وجود می‌آورد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۲۰
مگر الان در کشور بابت خروج آمریکا از برجام مشکلی داریم؟
خدای بزرگ را شاکریم که به جز مختصر گرانی که آن هم برای قاطبه مردم حل شده و به تناسب درامدهایمان چندین برابر شده مشکل خاصی کشور عزیزیان ندارد الان کمترین وابستگی به اجانب را در یک قرن اخیر داریم فقط یکی از سلبریتی هایشان به نام س ذ کمی مشکل داشت و با کمی هوار داد مشکل حل شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
اره مشگل داریم اغازاده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
بله دیگه واسه شمایی که پولتونو میرید طلا و خونه و یا هرچیزی دیگه ای میخرید و ارزش دارایی و اموالتان باید زیاد بشه مشکلی نداشته باشید و دارایی تون زیاد بشه ولی کسی که کارگر معمولی هست و یه فرزند شیرخوار داشته باشه را یه پوشک ۴۰ تومنی را باید ۶۵ تا ۷۰ بده اگه مستاجر هم باشه ۵۰ میلیون پول پیشش شده ۲۵ تومن شما که مشکلی براتون بوجود نمیاد بدبخت بقیه میخوای نظر بدی حداقل منصفانه نظر بده شایدم سیری و نمیفهمی
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
خخخخخخخخخ
عمر این دولت که ناکارآمدترین دولت تاریخ چند دهه اخیر ایران بوده خیلی به درازا کشیده شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
از اول خم قرار بود این دولت ناکارامدترین دولت باشه وقتی این دولت رشد اقتصادی منفی هفت را به مثبت شش رساند خیلی ها عصبانی شدند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
از دولت احمدی نژاد چه خبر؟
مثل اینکه خیلی دولت ایشان به مزاق شما خوش آمده است!؟
دلار۲۵۰۰۰ تومان بایک کلمه حرف ۷۰۰ تومان ترقی کرد فکرکنم تاشب عید سی تاراردکنه بیچاره مامردم کشورعزیز
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
دلال دلار هستی ، درسته؟ می خوای با این حرف ها دلار باز بالا بره؟ ولی کور خوندی از این خبرا نیست
واقعا که عجب درخواست عجیبی کرده وزیر خارجه نــــــــــــــــروژ

با زبان بی زبانی گفته دست از لجاجت بردارید

کمر مردم خمه، آقایون و آقازاده ها که کک شون هم نمیگزه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
ما ابتدا فکر میکردیم با نابودی برجام اب از اب تکان نمی خورد اما مشکلات سه سال اخیر کمی ما را عاقل کرده و بلاخره به هر شکل به برجام باز خواهیم گشت بخصوص اینکه دولت بعدی اصولگرا خواهد بود
ابراهیم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
دقیقا با شما موافقم بنظرم هم ایران و هم آمریکا دلشون میخواد
به برجام برگردن منتها غرور هیچ کدوم اجازه نمیده حتی تو سخنرانی بایدن هیچ حرفی از ایران نزد بحرحال هردو طرف منظرن یکی کوتاه بیاد تا گفتگو ها از سرگرفته بشه و به توافق برگردن که این به نفع هردوطرف هست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
بر نمی داریم آقا ، برنمی داریم.شیر فهم شدی
اول تو قطع کن ، نه اول تو قطع کن نه
پس بیا با هم قطع کنیم
عشقولانه سیاسی ملت هم که حیرون و سرگردون
امریکا یا ایران هرکدام مشکلاتش بیشتر است پیشقدم شود
تحریم نعمت هست و مردم عادی تاوان شعارها را باید بدهند
بالاخره معنی دیپلماسی رو هم فهمیدم یعنی ظریف دو پهلو حرف بزند و اعلام کند که آمریکا باید به برجام باز گردد پس هر کشوری می‌تواند. همینطوری وارد یک معاهده شود و آمریکا هم رک و پوست کنده هر حرف مسخره ای بزند چرا ظریف رک حذف نمی‌زند
آقا الکی میگن ما حالمون خوبه هنوز تا اون درجه آخر پدر ملت در نیامد ادامه بدید اصلا ناراحت نباشید ملت تحملشون زیاده شما یه وقتی به روی مبارکتون نیارید که آقازاده ها تو بلاد کفر خدای ناکرده بهشون سخت بگذره
بنده به عنوان مدرس علوم سیاسی با بیش از چهل سال به عرض شما می رسانم که این زیاده خواهی نیست این یک تله برای عصبی کردن ایران و خروج ایران از برجام بعد آنها درخواست مذاکره از اول را بکنند که شامل برجام های دوم و سوم و خواسته های نتانیاهو و اعراب بادیه نشین خلیج همیشه فارس باشد و مهمتر اینکه مورد تایید سناتور های جمهوری خواه آنها باشد، یعنی کلا تحمیل و خلع سلاح و به زانو زدن ایران را نامش را بگذارند مذاکره که هیچ کشور مستقل و صاحب استقلال و غیور زیر بار این یوغ سرافکندگی نمی رود، عملا تحریم های آنها پر شده چیزی برای ارعاب و تحریم ندارند یعنی خشاب بی فشنگ ،ولی ایران کارت های زیادی دارد ، متأسفانه یک عده دیپلمات ها در هفته های گذشته خیلی اصرار به برداشتن تحریم‌ها کردند که این اصرار را آنها التماس و باعث خرسندی آنها از این شرایط شد، بنده علاوه بر اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی و باز هم به کاهش تعهدات ادامه دهیم توصیه میکنم تا این وزیر که خود را علامه سیاسی می داند به فکر تعامل سوق پیدا کند،
بله و ما خودمان انتخاب کردیم اینچنین مفلوک و بدبخت باشیم
از سخنان ظریف
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل