بازدید 14144
فرمول قیمت‌گذاری ۱۸ خودرو تغییر کرد

این خودروها با قیمت جدید به بازار می‌آید/ تکلیف پیش فروش‌ها تا ۹ دی چه می‌شود؟

حدود دو هفته قبل، رئیس شورای رقابت از درخواست رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برای آزادسازی قیمت برخی خودروهای داخلی خبر داد، حال امروز رئیس این شورا از فرمول جدید قیمت گذاری خبر داده است، موضوعی که می تواند سمت و سوی بازار خودرو را در ماه های پایانی سال، تغییر دهد.
کد خبر: ۱۰۲۴۵۵۹
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۱ 29 December 2020

این ۱۵ خودرو با قیمت جدید به بازار می آید/ تکلیف پیش فروش‌ها تا 9 دی چه می‌شود؟

حدود دو هفته قبل، رئیس شورای رقابت از درخواست رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برای آزادسازی قیمت برخی خودروهای داخلی خبر داد، حال امروز رئیس این شورا از فرمول جدید قیمت گذاری خبر داده است، موضوعی که می تواند سمت و سوی بازار خودرو را در ماه های پایانی سال، تغییر دهد.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بیست و سوم آذرماه امسال، رضا شیوا رئیس شورای رقابت در گفتگویی اعلام کرد رئیس جدید سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با تأکید بر رقابتی بودن تولید و بازار برخی خودروهای هم‌کلاس، درخواست آزادسازی قیمت این خودروها را مطرح کرده است.

در آن مقطع، شیوا اعلام کرد: این درخواست برای بررسی بیشتر به مرکز ملی رقابت ارائه شده و این مرکز در حال بررسی تیراژ تولید و وضعیت بازار این خودروهاست. نتایج بررسی این مرکز در مورد خودروهای مذکور درصورتی که آماده باشد در جلسه ۲هفته آینده ارائه و بعد از تبادل نظر، رأی نهایی شورا در این زمینه اعلام خواهد شد. اگر این خودروها رقابتی باشند، شورای رقابت طبق روال گذشته این محصولات را از شمول قیمت‌گذاری خارج می‌کند و گرنه همچنان مشمول ضوابط قیمت تعیین شده توسط شورای رقابت خواهند بود. پیشنهاد سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برای خروج حداقل ۱۰خودرو شامل دناپلاس توربو شارژ، هایما، رانا، کوئیک، شاهین، ساینا، پژو ۲۰۷پانوراما، چانگان، آریا، کی ۱۳۲و برخی دیگر از خودروها از شمول قیمت‌گذاری شورای رقابت است.

فرمول جدید قیمت گذاری اعلام شد

حال با گذشت دو هفته از آن تاریخ، امروز رئیس شورای رقابت از تصمیمات جدید برای تغییر سازوکار قیمت گذاری خودرو خبر داده است.

رضا شیوا با اشاره به اینکه از مهرماه مرکز ملی رقابت بررسی مجددی در مورد فرمول قیمت گذاری خودرو انجام داد، گفت که طی تصمیات اخذ شده قرار نیست آزاد سازی صورت بگیرد فقط خودروها تقسیم بندی شده است، بر این اساس قیمت بخشی از خودروهای پرتیراژ و به گونه ای که برای عامه مردم به صرفه هستند، بر اساس فرمول قبلی محاسبه می شود.

وی گفت: در مورد بخشی از خودروها فرمول جدید پیش بینی شده است که طی آن دیگر تورم بخشی که در فرمول قبلی سهیم بود در فرمول جدید قرار نگرفته و قیمت به نوعی بر اساس متوسط قیمت بازار محاسبه خواهد شد.

رئیس شورای رقابت تاکید کرد که نکته اصلی در فرمول جدید این است که طی توافق صورت گرفته قرار است خودروسازها ظرفیت تولید را تا ۵۰ درصد افزایش دهند و این می تواند هزینه تولید را کاهش دهد.

وی خودروهای مشمول قیمت گذاری جدید را نیز اعلام کرد و گفت که

  • پژو پارس اتوماتیک،
  • پژو ۲۰۶ اتو ماتیک ،
  • ۲۰۷ پانوراما،
  • سمند سون پلاس،
  • رانا پلاس،
  • رانا پلاس توربو،
  • هایما توربو s5 دستی،
  • هایما توربو s7 اتوماتیک،
  • k131، ساینا s، کوئیک ،
  • شاهین،
  • آریا برلیانس،
  • چانگان و
  • زوتی
  • ... (در تصویر زیر مشخص است)

مشمول فرمول جدید می شود. به نقل از ایسنا؛ شیوا با اشاره به پیش فروش های قبلی گفت که پیش فروش هایی که تا امروز (9 دی) یعنی زمان اعلام تغییر قیمت فرمول انجام شده بر اساس فرمول قبلی محاسبه خواهد شد.

این ۱۵ خودرو با قیمت جدید به بازار می آید/ تکلیف پیش فروش‌ها تا 9 دی چه می‌شود؟

رییس شورای رقابت با اشاره به این‌که خودروهای مشمول فرمول قیمت گذاری جدید نیز با انجام قرعه کشی به فروش می‌روند اظهار کرد: بر این اساس هر سه ماه یکبار متوسط قیمت از سازمان حمایت دریافت شده و فرمول با متوسط قیمت مورد محاسبه قرار می‌گیرد.

وی با بیان این‌که حال باید دید خودروسازها از این قیمت‌گذاری جدید خوشحالند افزود: این در حالی است که آنها خواستار آزادسازی قیمت خودرو بودند ولی با توجه به این‌که بازار خودرو براساس تشخیص شورای رقابت بازاری انحصاری است باید قیمت‌گذاری در آن با توجه به فرمول محاسباتی ما صورت بگیرد.

رئیس شورای رقابت اظهار کرد: با توجه به توافق صورت گرفته بین وزارت صنعت، معدن و معدن و خودروسازها برای افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت تولید این موضوع در فرمول جدید بسیار اهمیت دارد و خودروسازها باید سعی در عملیاتی کردن این افزایش ۵۰ درصدی داشته باشند چرا که در غیر این صورت هرچقدر که تولید آنها کمتر باشد در فرمول جدید قیمت نهایی نیز پایین‌تر خواهد آمد. حال باید منتظر عملکرد خودروسازها بود.

وی این را هم گفت که به نظر نمی‌رسد فرمول جدید موجب افزایش قیمت در بازار شود اما در هر صورت منتظر هستیم دلال‌ها کم‌کم از این بازار خارج شوند چرا که دیگر قیمت‌ها و سود موجود برای آنها به صرفه نیست.

 

احتمال کاهش قیمت برخی خودروهای کارخانه ای در زمستان؟

رئیس شورای رقابت پیش از این گفته بود: ضوابط قیمت‌گذاری خودروهای داخلی به‌طور روزانه یا هر ‌ماه تعیین نمی‌شود که افزایش یا کاهش روزانه، هفتگی یا حتی ماهانه متغیرها در کاهش یا افزایش قیمت این خودروها نقش داشته باشد بلکه براساس مصوبه شورای رقابت سهم متغیرهای مختلف ازجمله نرخ ارز هر ۳‌ماه یک‌بار در قیمت تمام‌شده و ضوابط قیمت‌گذاری این خودروها لحاظ می‌شود. با این روند قیمت ارز نیز یکی از مولفه‌های مؤثر در تعیین نرخ تورم‌بخشی خودرو است که بانک مرکزی در محاسبه هر ۳ ‌ماه یک‌بار تورم‌بخشی خودرو لحاظ می‌کند و اکنون نیز نرخ تورم‌بخشی که تا پایان آذرماه بانک مرکزی تعیین و اعلام می‌کند، در سبد مذکور لحاظ خواهد شد.

در ۳‌ماهه دوم و سوم هم میزان ارزبری خودروهای پرتیراژ بر مبنای نرخ ارز بازار آزاد لحاظ شده بود در دوره۳ ماهه سوم نیز که قیمت این خودروها ۲۵درصد افزایش یافت، بانک مرکزی اعلام کرده بود که سهم نرخ ارز از این میزان افزایش قیمت خودروهای مذکور نسبت به ۳‌ماهه دوم حدود ۴۳درصد و سهم مواداولیه تولید داخل از این افزایش قیمت بیش از ۳۰درصد بوده است. مطمئنا درصورتی که با محاسبه بانک مرکزی در دوره ۳‌ماهه چهارم امسال نسبت به ۳‌ماهه سوم یعنی مهر، آبان و آذر نرخ ارز یا نهاده‌ها و مواداولیه تولید کاهش یافته باشد در کاهش نرخ تورم بخشی خودروهای مذکور نیز مؤثر خواهد بود.

 

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس
آخرین اخبار