بازدید 25305

فاصله طبقاتی در ایران؛ از میلیاردرها تا هزاری‌ها

این طبقه متوسط همیشه نگران گران شدن و ارزان شدن دلار و سکه است. چون می‌داند به صورت مستقیم روی زندگی‌اش تاثیر می‌گذارد و می‌تواند آنها را ندارتر کند.
کد خبر: ۹۸۰۶۱۸
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۲ 26 May 2020

به گزارش «تابناک»، مصطفی داننده در یادداشی در عصرایران نوشت: برخی آدم‌ها در کشور از میلیارد حرف می‌زنند. خانه‌شان چندین میلیارد قیمت دارد. ماشین‌شان چند میلیارد می‌ارزد. سفرهای‌شان خارجی است. ویلاهای‌شان فراخ است.

این که از این پول‌ها را از کجا آورده‌اند، نمی‌دانیم! واقعا تصورش برای ما حقوق بگیرها سخت است. چگونه آدمی می‌تواند ۳۰ میلیارد پول خانه بدهد؟

گاهی پول خانه یکی از این میلیاردرها، به اندازه سرمایه کل یک خاندان بزرگ است. یعنی همه خاندان سرمایه‌شان را هم روی هم بگذارند، نمی‌توانند پول خانه دوست میلیاردرمان را بدهند.

یک زمانی پول‌دارها کارخانه‌دار و تولیدکننده بودند، امروز اما رنگ و بویی دیگر گرفتند بدون اینکه به کشور کمک کنند.

برخی آدم‌ها در این کشور از میلیون حرف می‌زنند. خانه‌شان به زور و به لطف تورم و گرانی سال‌های اخیر به حدود یک میلیارد رسیده است. ماشین‌شان از حدود ۵۰ میلیون تا سیصد میلیون قیمت دارد. سفرهای‌شان معمولا شمال است و اگر ویلا داشته باشند، کوچک است.

این آدم‌ها طبقه متوسط رو به بالا هستند. در زمان درستی خانه خریدند یا یک سرمایه گذاری درست انجام دادند یا از ابتدا خانواده‌ای داشتند که دست‌شان را گرفته است.

زندگی این افراد بد نیست. یعنی می‌توانند گلیم خود را از آب بگیرند. شرایط بد اقتصادی می‌ترساندشان اما خیال‌شان از ته جیب راحت است.

برخی از آدم‌ها در این کشور از میلیون حرف می‌زنند. خانه‌شان حدود ۵۰۰ میلیون به پایین یا کمی به بالا قیمت دارد. مستاجر هستند. ماشین ندارند. کم سفر می‌روند اگر هم بروند شمال است با چادر مسافرتی یا یک ویلای کرایه‌ای ارزان قمیت.

این آدم‌ها طبقه متوسط رو به پایین هستند. این افراد معمولا کارمند یا حقوق بگیر بخش خصوصی هستند. زیاد می‌دوند اما درجا می‌زنند و تورم و گرانی همیشه آنها را عقب نگه می‌دارد. در زمانی نه چندان دور می‌توانستند طبقه زندگی خود را تغییر دهند و به یک پله بالاتر بروند و یا امید به خرید خانه و ماشین داشته باشند اما حالا باید مواظب سقوط و از دست ندادن داشته‌های خود باشند.

این طبقه متوسط همیشه نگران گران شدن و ارزان شدن دلار و سکه است. چون می‌داند به صورت مستقیم روی زندگی‌اش تاثیر می‌گذارد و می‌تواند آنها را ندارتر کند. این افراد همیشه در آخر ماه دفتری برای نوشتن قسط‌ها خود و باقی مانده ناچیز حقوق دارند.

برخی افراد در این کشور اما از هزار حرف می‌زنند. حرف زدن و نوشتن از این افراد سخت است اما چاره چیست باید از آنها گفت و نوشت تا شاید کسی متوجه وضع زندگی آنها شود. افرادی که در انتهای خط فقر زندگی می‌کنند و تنها به فکر نان شب خود هستند. دم دستی‌ترین آرزوی آنها هر روز، آوردن نان برای شام فرزندان خانواده است.

این افراد کارگرانی هستند که حقوق کافی نمی‌گیرند. چند ماه حقوق طلب دارند. مستاجر هستند یا در جنوبی‌ترین نقاط شهرها در خانه‌هایی کوچک زندگی می‌کنند. آفتاب نزده بیرون می‌روند و در میانه تابش مهتاب به خانه می‌آیند. آنها برای چند هزارتومان کار می‌کنند.

شاید ماه به ماه گوشت و مرغ مصرف نکنند. شاید روزها رنگ برنج را نببیند. آنها مسافرت نمی‌روند و بچه‌های‌شان تعریفی از دریا و حتی حرم امام رضا ندارند. خانه‌شان یک اتاق است و دیگر هیچ.

فاصله طبقاتی در ایران هر روز در حال بیشتر شدن است. برخی زندگی‌شان میلیاردی است و برخی لنگ چند هزار تومان هستند. تورم و گرانی یقه بخشی از جامعه را چسبیده است و آنها را طبقه، طبقه به زیر خط فقر می‌کشاند.

درهمین طبقاتی که در این نوشتار کوتاه به آن اشاره شد بازهم طبقه وجود دارد. طبقه متوسط امروز ایران به ده‌ها بخش تقسیم می‌شود، همانطور که مرفهین به چندین بخش مختلف تقسیم می‌شود.

در این وضعیت به شدت باید هوای بخش ضعیف جامعه را داشت. آنها در حال تمام شدن هستند و دیگر جانی برای جنگیدن با این شرایط را ندارند.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۱۰
همان هایی که از هزار حرف میزنند بسیاریشون عقلشون صد تومن هم نم ارزه
لابد این هم تقصیر امریکاست!!
بعنوان پیشنهاد در مبلغ بالا حالا دقیق نمی توانم بگویم فقط 20 در صد پول در اختیار فرد باشد. انسان موجود اجتماعی است و می بایست به هم کمک کنند. یکی از تیمساران بازنشسته در آمریکا می گفت پولی که به آمریکا می برم فقط بیست در صد به من می دهند بقیه را دولت فدرال می گیرد.شاید برای همین در کشور ما برج ساز به قتل می رسد.
عدالت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
این کارو میکنن تا ملت برده شن
بد ترین وخطرناک ترین عاملی که میتواند باعث فروپاشی اجتماعی شود از بین رفتن تدریجی طبقه متوسط یک جامعه است که بین دو قشر مرفه وفقیر بمنزله یک مرز وحایل عمل میکند..در شرایط بحران اقتصادی بخش کمی از طبقه متوسط به بطرف بالا وبخش عظیمی بطرف پایین سقوط میکند ودر این مرحله است که اگر دلسوزان کشور فکری اساسی نکنند جامعه به انبار باروتی تبدیل میشود که خدایناکرده با یک جرقه منفجر میشود
پسری هستم مجرد. 30 را به تازگی رد کردم . فقط درس خواندم بهترین دانشگاه ها ارشد و دکترا بهترین رشته مهندسی. شاگرد اول بودم باهوش چند اختراع نصفه نیمه. پول زیادی نداشتم. فرصت های سرمایه گذاری در اقتصاد بیمار ایران را بلد نبودم. اگر با اندک سرمایه ام سکه زمین یا هر کاری میکردم وضعم خیلی بهتر بود. متاسفانه چون خودم و دخترخانم از دو شهر اقلیت قومی هستیم گفتنش سبب ایجاد جنگ قومیتی میشه. به خاطر پول بهم خیانت کرد. چند ساله بشدت افسردم. تازه با بازارهای مالی آشنا شدم. هنوزم دیر نیست برای پولدار شدن. اما عشقم رفت. امید زندگی ام رفت. تمام دو روز عید گریه کردم. اون الان با شوهر پولدارشون خوش و خرمه. کلی می تونستم به جامعه خدمت کنم با ایده هام با طرح هام. حال دلمردگی و بی انگیزگی و رخوت تمام وجودمو پر کرده. هزاران نفر مثل من. من پاک زندگی کردم. دستم به نامحرم نخورد. نمی خوام آلوده بشم. مسئولان عزیز زندگی چند تا جوان را مثل من خراب کردید؟ با دلار 10 تومنی خونه خریدید ماشین خریدید ما باید چه کنیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خدا باعث و بانیش را .............. بقیشو شما بگید. ممنون که به درد دلم گوش دادید.

نمی خوام یاس و ناامیدی تزریق کنم. من خودکشی نمی کنم. من برای غلبه بر افسردگی تمام تلاشمو می کنم. من از خدا کمک می خوام و به خلق خدا و مسئولان هیچ امیدی نداشته و ندارم و نخواهم داشت....
خدا کشورمان را حفظ کند.
باسلام.با این حرفها دردی دوا نمیشود تو همه سایت و روزنامه ها پر شده از این مطالب. بس که از این حرفهانوشتیم و گفتیم اینطوری شد. باید اقدام اساسی کرد. 2 ساله دنبال گرفتن خونه ام هر سری رفتم بگیرم املاکی گفت پولت کمه برو چند ماه دیگه بیا. به خودم که اومدم دیدم همون پول رو باید بدم برا رهن خونه. با شعار درست نمیشه. به نظر شما دولت مردان از این قضیه خبر ندارن. حالا سوال اینجاس چرا اقدام نمیکنن. ممنون
کاش می شد هوایمان را نداشته باشید تا زودتر تمام شویم. از بس برای نجات ما طرح و برنامه و میزگرد و همایش و ... برگزار کردید و دم از خدا و پیامبر و امید به ظهور و روز قیامت زدید، از خدا هم خسته شدیم. هرچند می دانم نگرانی اصلی شما رفاه حال ما نیست، بلکه نابودی و ریشه کن شدن سنگ آسیاب زیرین تان است.
دیگر تمام منافع ایران و سرزمینش مال طبقات مرفه است و سایر طبقات هیچ سهمی در آن ندارند و فقط برای آن سربازی می کنند.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان