بازدید 14711
«تابناک اقتصادی» بررسی می‌کند

ظلم به تولید ملی با تصمیم سازمان برنامه و بودجه / تأمین مالی از بانک‌ها برای کشاورزان سخت‌تر شد / آیا پای IMF درمیان است؟

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی نوشت: بر اساس اطلاعات دریافتی، نزدیک سه ماه است که سازمان برنامه و بودجه از اختصاص یارانه به بانک کشاورزی جهت ارائه تسهیلات موضوع تبصره ۱۸ خودداری می‌کند! بانک کشاورزی نیز پرداخت تسهیلات با نرخ سود ۷ و ۹ درصد به کشاورزان متقاضی ساخت گلخانه را متوقف کرده است.
کد خبر: ۹۶۹۱۱۳
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۳ 30 March 2020

تابناک اقتصادیاهمیت حفظ و تامین امنیت غذایی یکی از مهمترین مسائل جهان است و حتی این موضوع باعث شده تا کشورهای به اصطلاح توسعه یافته به خرید زمین های کشاورزی در خارج از مرزهای خود روی بیاورند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ یکی از راه‌هایی که می‌تواند امنیت غذایی را برای شهروندان در پی داشته باشد، سرمایه گذاری در کشاورزی و توسعه روستایی به منظور افزایش تولید مواد غذایی و تغذیه است. رشد روزافزون جمعیت و همچنین تغییرات اقلیمی باعث شده است تا کشاورزی سنتی، جوابگوی نیاز‌ها نباشد و از این روی کشت‌های گلخانه‌ای رونق دو چندانی یافته اند.

به همین دلیل در سال گذشته، طرحی در راستای حمایت از طرح‌های گلخانه‌ای اجرایی شد. این طرح بر آن بود تا با ارائه تسهیلات مناسب از طرح‌های تولید محصولات گلخانه‌ای در استان‌های کشور حمایت کند.

روند کار به این صورت بود که جهاد کشاورزی با هماهنگی نظام مهندسی برای متقاضیان ساخت گلخانه، مجوز صادر می‌کرد و متقاضیان با نام نویسی در سامانه سیتا (سامانه یکپارچه تسهیلات اعتباری) جهت دریافت تسهیلات به بانک کشاورزی معرفی می‌شدند. پرداخت این تسهیلات بدون محدودیت با سود ۹ درصد برای مناطق برخوردار و ۷ درصد برای مناطق محروم و بازپرداخت هفت ساله بود که شامل یک سال مشارکت در ساخت، یک سال تنفس و پنج سال بازپرداخت تسهیلات می‌شد.

به تازگی خبر‌های منتشره پیرامون پرداخت این تسهیلات، حکایت از آن دارد که نزدیک سه ماه است که پرداخت این تسهیلات به متقاضیان متوقف شده است.

دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام در این رابطه نوشت؛

ظلم به تولید ملی با تصمیم سازمان برنامه و بودجه/ تأمین مالی از بانک‌ها برای کشاورزان سخت‌تر شد/ آیا پای IMF درمیان است؟

بر اساس اطلاعات دریافتی، نزدیک سه ماه است که سازمان برنامه و بودجه از اختصاص یارانه به بانک کشاورزی جهت ارائه تسهیلات موضوع تبصره ۱۸ خودداری می‌کند! بانک کشاورزی نیز پرداخت تسهیلات با نرخ سود ۷ و ۹ درصد به کشاورزان متقاضی ساخت گلخانه را متوقف کرده و تسهیلات را فقط با نرخ سود ۱۸ درصد می‌پردازد. این در حالی است که اکثر قریب به اتفاق کشاورزان، توانایی تامین وثیقه با همان نرخ سود ۷ و ۹ درصد را هم نداشتند؛ چه رسد به تامین وثیقه برای نرخ سود ۱۸ درصد. یکی از فوری‌ترین کار‌ها برای جهش تولید در سال جاری، کاهش نرخ سود بانکی در صنعت به ۱۲ درصد، کشاورزی به ۹ درصد و برای کسانی که زیان دیده اند ۷ درصد است. بیشتر از این ظلم به تولید ملی به شمار می‌رود.

بنابراین، می‌توان سه نقد به عملکرد سازمان برنامه و بودجه در موضوع قطع روند پرداخت این نوع تسهیلات وارد کرد و یک پرسش را از این سازمان داشت.

در ابتدا نقد‌های وارد به این قطع روند پرداخت تسهیلات برای ساخت گلخانه: اول، فارغ از این که این عدم پرداخت تسهیلات برای ساخت گلخانه با نرخ سود ۷ درصد و ۹ درصد، می‌تواند جهش تولید در سال جاری را رقم بزند و امنیت غذایی را برای سالیان سال برای ایرانیان فراهم آورد؛ بنابراین، این نقد به عملکرد سازمان برنامه و بودجه وارد است که عدم پرداخت این نوع تسهیلات به نوعی قطع یارانه به کشاورزان و تضعیف امنیت غذایی کشور است.

دوم، مطابق گزارش های تهیه و منتشر شده توسط اتاق بازرگانی ایران پیرامون پایش محیط کسب و کار، در سال های اخیر همواره «دشواری تأمین مالی از بانک‌ ها» به عنوان یکی از سه مانع اصلی بر سر راه کسب و کارها مطرح بوده است. سه گزارش آخر، در این زمینه نیز تایید کننده همین موضوع است. حالا سازمان برنامه و بودجه با تصمیمی که گرفته، به نوعی این مانع را برای کشاورزانی که متقاضی ساخت گلخانه هستند، تشدید کرده است.

ظلم به تولید ملی با تصمیم سازمان برنامه و بودجه/ تأمین مالی از بانک‌ها برای کشاورزان سخت‌تر شد/ آیا پای IMF درمیان است؟

سوم، این توقف پرداخت تسهیلات و تضعیف امنیت غذایی در حالی است که شیوع ویروس کرونا در کل دنیا، باعث شده است تا در سال پیش روی به دلیل توقف فعالیت های تولیدی به خصوص فعالیت های کشاورزی، از یک سو محصولات کشاورزی و غذایی از اهمیت دو چندانی برخوردار باشند و به راحتی کشورها حاضر به صادرات این اقلام به سایر کشورها نشوند و از سوی دیگر به دلیل مشکلات پیش آمده در زمینه ورود ارز و کاهش درآمدهای ارزی کشور، واردات اقلام کشاورزی که در داخل می توانند تولید شوند، به صلاح کشور نباشد. دیگر شرایط کنونی کشور با شرایط سال 1395 کاملا متفاوت است و دولتمردان از جمله شخص رئیس سازمان برنامه و بودجه نمی توانند این ادعا را داشته باشند که واردات محصولات کشاورزی از خریدهای تضمینی آنها برای دولت ارزان تر تمام می شود.  

و اما پرسشی که از سازمان می توان داشت به توئیت سیدیاسر جبرائیلی، کارشناس مسائل اقتصادی بازمی گردد. وی طی یک یادداشت در توئیتر نوشت: حذف یارانه کشاورزی که در قالب تخفیف نرخ سود تسهیلات بانکی به کشاورزان پرداخت می‌شد، هر بهانه‌ای که داشته باشد، بخشی از طرح "اصلاح ساختاری بودجه" است که بهار ۹۸ با نقش‌آفرینی IMF تدوین شده است. هر جا نئولیبرالیسم پا گذاشته، حمایت دولت از تولیدکنندگان و قشرهای فقیر قطع شده است.

همان گونه که از تصویر زیر ملاحظه می گردد، در چارت تهیه شده برای اصلاحات ساختاری بودجه توسط سازمان برنامه و بودجه در بخش هزینه کرد کارا، در زیربخش اصلاح نظام یارانه ها و بیمه موضوع یارانه کشاورزی مطرح شده است.

ظلم به تولید ملی با تصمیم سازمان برنامه و بودجه/ تأمین مالی از بانک‌ها برای کشاورزان سخت‌تر شد/ آیا پای IMF درمیان است؟

حالا پرسش از سازمان برنامه و بودجه این است، آیا این قطع روند پرداخت تسهیلات به متقاضیان ساخت گلخانه که به نوعی پرداخت یارانه کشاورزی می باشد، در راستای اصلاحات ساختاری بودجه بوده است؟

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
خزانه دولت خالی شده. بودجه خودشو به زور تامین میکنه چه برسه به بقیه
سکوت مطلق !
سکه شد ۶۶۰۰۰۰۰
اسکناس دلار ۱۶۶۰۰
حواله دلار ۱۷۰۰۰
راحت بالای 90 درصد تولیدات دامی ، آبزی ، باغی و زراعی ما در سالهای اخیر به کشور های همسایه صادر میشد . نتیجشم ده برابر شدن قیمت مواد خوراکی و خالی و محقر شدن سفره خود ایرانیها با وجود چند برابر شدن تولید !!! کشاورز سانتافه صفر خرید ولی مرغ و گوشت و آجیل و خشکبار از سفره ها پر کشید . طرف سفرش خالیه این میگه بجای غذا شاخص بورس رو برات میکنم 100 تریلیارد !! تا اینکه کرونا هر چی کاسه کوزس بهم ریخت
ماشین آلات کشاورزی که در بدترین وضعیت ممکن قرار دارند. قیمت تراکتورهای جدید چندین برابر شده و دولت نه تنها هیچ فکری به تعویض تراکتورهای 40 تا 50 سال نمیکند، بلکه روز به روز با افزایش هزینه ها کار را بر کشاورزان سخت میکند. کارخانه داران تراکتورها را با نرخ سود خیلی بالا به مردم میفروشند که تنها دلالان توان خرید انها را دارند و پس از خرید 20 میلیون هم دلال میکشه روش میفروشه به یک کشاورز بدبخت.
تعویض تراکتورهای فرسوده به آرزویی برای کشاورزان تبدیل شده است.
من امروزکلی مغازه رفتم تواین اوضاع واحوال برنج نتونستم گیر بیارم
البته برنجی که درتوانم باشد
من خودم پروانه ساخت گلخانه را دریافت کردم و منتظر دریافت تسهیلات از بانک کشاورزی هستم که فعلا هم به خاطر عدم تخصیص نقدینگی و هم به خاطر شرایط موجود کرونایی مشخص نیست ساخت گلخانه به کجا میرسد . ولی همه مشکلات را نباید به گردن سازمان برنامه و بودجه و بانک انداخت .
در حالت عادی توجه و تامین مالی بخش کشاورزی به عنوان بخش اساسی و اصلی غذا و سلامت مردم بسیار مهم و با اهمیت است حالا در این شرایط و آینده مبهم دیگر کشورها این توجه و اهمیت باید بسیار بیشتر باشد ولی متاسفانه ....
به نظر من وام ندادن بهترین کاره دولته
هر کی برای گلخانه گرفت بد بخت شده
والا من ۱۰ سال گلخونه زدم
سال ۹۰ خیار میفروختم کیلو ۹۰۰ تومن سال ۹۸ هم تابستون دادم کیلو ۸۰۰ ت
من که به ندرت گلخونه دار موفق دیدم
واقعا باید این دولت مخصوصا این نوبخت هرچه زودتر برکنار ویا اصلا دولت را برکنار کنند چرا باید نسخه پیچی IMF یل همان صندوق بین المللی پ.ل در ایران اجرا بشه چرا هرجا اسم تولید میاد چوب لا چرحش می زارند . اصلا این سازمان مدیریت با بودجه ریزی دنبال همین سرنخ ها می رور تا ایران از تولیدات کشاورزی پایین بکشه و فقط برای زدن زیرساحتها تیشه به دست گرفته در اموزش وپرورش هم با حداقا قراردادن حقوق معلمان ریشه اموزش وپرور ش از بیخ داره درمیاره
کشاورزان هم چند گروه هستن،الان سرمایه دارهای شهرما اکثرا گوجه کارانی هستند که تو جنوب فصل زمستون گوجه می‌کارند، کاش یه خبرنگار بیاد یه گزارش تهیه کنه که چقد پول‌های بادآورده قیمت مغازه وملک را توشهرما بهم ریختن، همسایه من با یه دمپایی لنگه به لنگه خودم دیدم که توکوچه رد میشد، الان خداروشکر چندساختمان وملک چند میلیاردی ومغازه داره..
مگه دیگه تولید ملی هم باقی مونده.
هيچ مسئول دولتی در ايران حامي توليد نميباشد . شما به مناطق صنعتي هر شهري برويد ٩٠ درصد تعطيل كرده اند . اينكه وزير و رييس جمهور آمار توليد ٤ تا كارخانه خام فروش را اعلام نمايد هنر نيست . لطفا صدا و سيما برنامه ريزي نمايد و هر هفته به يك منطقه برود و از فاجعه نابودي توليد گزارش تهيه نمايد . در خصوص بورس نيز بايد گفت مكاني براي منبع درآمد دولت و بانكها گرديده است و مردم بسيار مراقب باشند بدليل اينكه هيچوقت اين دولت حافظ منافعشان نبوده است بلكه حافظ منافع سرمايه داران ميباشد
بغیر از هزینه های اولیه ازجمله خرید زمین، طرح، کارشناسی و ترددهای بسیار...میلیونها تومان فقط و فقط برای اخذ وام خرج کردم‌ مثلاً ۶ میلیون بابت کارشناسی وثیقه ها ، ۵ میلیون هزینه طرح بانک، صدها هزار تومان هزینه کپی و اوراق و بنزین و .... حالا اگر نمی خواهند وام بدهند حداقل این خسارتها را جبران کنند....اگر مسلمان هستید و به حق الناس ایمان دارید بدانید که شما را نمی بخشیم. ما را بدبخت کردید
بیش از یک دهه است که بانکهای دولتی ایران تبدیل شده است به پلکان ترقی بانکهای خصوصی / تمام حمالیهای نظام بانکی متعلق به بانکهای دولتی بخصوص ملی است وتمام سودآوریهای اقتصادی برای براینکهای خصوصی امثال صندوق بسیجیان ووو / چه از این بانکداری ؟؟؟
از اول هم هدف این دولت نابودی کشاورزی ایران بود و هست
صرف نظر از میزان منطبق بودن توسعه گلخانه ها در این طرح با برنامه های خرد و کلان اقتصاد ملی و میزان بهره وری حاصله این طرخ،توسعه این امر با توجه به محدودیت منابع آبی از نان شب واجب تر است اما اقتصاد علم تخصیص منابع محدود به نیازهای نامحدود است و ما باید انتخاب کنیم که می خواهیم سیاست های پوپولیستی مبتنی بر پول پاشی را ادامه دهیم و یا اینکه منابع محدود کشور را صرف چنین کاری کنیم تا کسری منابع آن را متوقف نکند
مملکتیکه زور دولتش به دلال وسلطان ومافیای واردات نرسه معلومه چه به روزش می اید........
باید تقاضا رو بیشتر کنیم. باید تقاضا بیشتر بشه از طریق یارانه. چاپ پول افزایش حقوق و. حقوق ها و یارانه ها باید به بشکه نفت خام باشه. ایها الناس چرا ایران باید دنبال تورکیه برای بانکداری باشه .
چرا باید پول فقط در تهران باشه. مگه بیسواد و داهاتی حق نداره ؟ مگه کشاورزا و تولیدکننده گان قدیمی حق ندارن ؟ تولید زیاد بشه خب بشه. مصرف مردم زیاد شده ؟ شکاف طبقاتی کم شده ؟
حقوق و یارانه متناسب با قیمت بشکه نفت باید باشه. نفت طلای سیاهه .
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار