بازدید 19448

کاهش التهابات کرونا در ایران همزمان با افزایش شمار قربانیان «کووید ۱۹»

تا همین اواخر در کشورمان هر سرفه یا گلودرد یا علایم مشابه، افراد بیمار و دور و اطرافیان ایشان را به شدت نگران می‌کرد و این تشویش را به دنبال داشت که مبادا پای ویروس جدید کرونا و سندرم تنفسی حاد در میان باشد؟! وضعیتی که عامل رقم زدنش ویروسی است که هنوز مشخص نیست، سوپ خفاش عامل ابتلای اهالی شهر ووهان در چین به آن بوده یا سوپ نوعی مورچه خوارِ فلس دار؟!
کد خبر: ۹۵۸۴۶۶
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۶ 12 February 2020
تابناک اجتماعیبه رغم افزایش شدید شمار قربانیان «کووید ۱۹» در چین در هفته‌های اخیر، اوضاع در کشورمان به گونه‌ای است که می‌شود از حکمفرما شدن آرامش در جامعه خبر داد.

به گزارش «تابناک»؛ با عبور شمار قربانیان نسخه جدید ویروس کرونا از مرز هزار تن، سازمان جهانی بهداشت برای بیماری ناشی از آن نام رسمی انتخاب کرد: «کووید ۱۹» (COVID-۱۹)، نامی که برگرفته از "کرونا"، "ویروس"، "بیماری" و سال ۲۰۱۹ است و احتمالا رعب آورتر از «سارس» و «مرس» در اذهان عمومی طبقه بندی خواهد شد.

کووید ۱۹ که تقریبا جان همه قربانیانش را در سال ۲۰۲۰ میلادی گرفته، بیماری مشابه سارس و مرس، دو بیماری مشهور دیگری که نسخه‌های دیگر ویروس کرونا رقم می‌زنند است که تا همینجا هم بیش از آن دو بیماری جان گرفته است. با این یادآوری که هنوز روند ابتلا به آن ادامه دارد و حتی شیوع ویروس مربوط به آن هم متوقف نشده است.

عاملی که موجب شده هفته‌های اخیر، بسیاری از ساکنان کره خاکی، به ویژه آسیایی‌ها شرایط کابوس باری را تجربه کرده و با همه توان برای پیشگیری از ورود این ویروس به کشورشان وارد عمل شوند؛ اقداماتی که در کشورمان نیز ـ هرچند با تاخیر ـ در دستور کار قرار گرفته و ظاهرا کارگر هم واقع شده است.

این را می‌شود از آرامشی که بر جامعه ایرانی حکمفرما شده دریافت؛ آرامشی که جایگزین التهابات شدیدِ هفته‌های گذشته شده و حتی برخی شایعات و حتی تصاویر و اخبار منتشره از کشف چند فرد مبتلای به این ویروس در کشورمان هم قادر به برهم زدنش نیست.

 

رفع نگرانی از شیوع ویروسی که شماری از مبتلایانش را به بیماری مرگبار سوق می‌دهد که احتمال خلاصی از آن بسیار اندک است؛ بیماری‌ که حالا نام اختصاصی یافته، اما از اهمیتش برای ایرانیان کاسته شده و در نتیجه دیگر رصد لحظه به لحظه آمار و ارقام مربوط به مبتلایان به آن و کشور‌هایی که ویروس در آن شناسایی شده، در دستور کار عمومی ایرانیان نیست.

این در حالی است که تا همین اواخر در کشورمان هر سرفه یا گلودرد یا علایم مشابه، افراد بیمار و دور و اطرافیان ایشان را به شدت نگران می‌کرد و این تشویش را به دنبال داشت که مبادا پای ویروس جدید کرونا و سندورم تنفسی حاد در میان باشد؟! وضعیتی که عامل رقم زدنش ویروسی است که هنوز مشخص نیست، سوپ خفاش عامل ابتلای اهالی شهر ووهان در چین به آن بوده یا سوپ نوعی مورچه خوارِ فلس دار؟!

سوالاتی که بعد از اندیشیدن تدابیر ویژه در هیات دولت کشورمان برای مقابله و پیشگیری از ورود این ویروس به کشورمان، به مرور اهمیت خود را از دست دادند؛ هرچند این موضوع می‌تواند تا حدودی نگران کننده هم باشد، چون شاید اصول مراقبتی را کمرنگ کرده و موجبات قرار گرفتن مردم در معرض خطر را فراهم آورد. خطری که برخی فکر می‌کنند با استفاده از ماسک‌های تنفسی می‌توانند با آن مقابله کنند، در حالی که اشتباه می‌کنند.

درست مانند باوری که در برخی ریشه دوانده که خوردن سیر برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس یا ویروس‌های مشابه کارگر واقع می‌شود، در حالی که سازمان بهداشت جهانی تاکید دارد این گونه نیست، همان گونه که تاکید دارد استفاده از دهان شویه و شست و شوی بینی با محلول نمک و مالیدن روغن کنجد اطراف بینی (همه این راه‌ها اخیرا توسط مردم کشور‌های مختلف برای مقابله با ویروس جدید به کار بسته می‌شوند!) بی فایده هستند.

اطلاعاتی که بهتر است در جریان‌شان قرار گیریم تا با اتکا به واقعیات بکوشیم از ابتلا به این ویروس در امان بمانیم؛ واقعیاتی مانند رعایت نکات بهداشت، از جمله استفاده از دستمال موقع عطسه و سرفه، شست و شوی مداوم دست‌ها با آب و صابون و دیگر شوینده ها، فاصله گرفتن از افراد بیمار، مراجعه به پزشک در صورت بروز علایم بیماری و دیگر پرهیز‌های رایج از بیماری و شیوع عامل رقم زدن آن که می‌تواند ویروس کرونا باشد یا ویروس سرماخوردگی.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲۷
فقرخیلی بدترازویروس کرونااست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
حالا قدر اسلام را بدانید که خوردن حیوانات گوشت خوار را
حرام کرده .
سوپ مورچه خوار فلس دار؟؟!!
کرونا ماهارو نکشه زحمت کشتن مارو مدیران نالایق مثل خاوری میکشن من یه دهه شصتیم که هیچی از زندگیم نفهمیدم.راستی از زینب ابوطالبی چه خبر
امیدواریم مثل آنفلوآنزا نباشد
در آنفلوآنزا اولش تکذیب کردند ولی بعد از چند هفته بیش از یکصد قربانی گرفت و سرانجام مسئولان اعتراف کردند !!!!!!
سازمان بهداشت جهانی اشتباه کرده! وقتی اینجا برای درمان سرماخوردگی و عوارضش (که از خانواده کروناست) سیر داره جواب میده، دیگه خزعبلات سازمان بهداشت جهانی که قطعا دمشون به مافیای دارو و تجهیزات پزشکی بستس برام اهمیت نداره. در ضمن دوست ندارم بر سر این ویروس سیاهی لشگر تبلیغات سرمایه داری غرب بر علیه کشورهای مستقلی مثل چین باشم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
توهم توطئه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
محسن واقعا توهم زدی ها!
ناشناس
| France |
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
سیر غیر از بوی گند هیچ خاصیت دیگری ندارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
چینی ها گربه ها را زنده زنده می خواند .نیستند و خدا را هم قبول ندارند بد تر از همه که مستقل و از بشریت جدا شدند .
بهمن تمام شده و زمینه چینی برای اعلام مبتلایان در ایران آغاز شده است؟
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
هنوز انتخابات اسفند مونده
اقدامات پیشگرانه ای که در سایت های خارجی نوشته:
دست ها را مداوم با آب و صابون )حداقل 20 ثانیه( و پدهای الکلی بشویید و ضدعفونی کنید.
2-از ماسک استفاده کنید و مطمئن شوید هنگام استفاده کاملا کیپ صورت باشد.
3-ماسک را فقط تا زمانی بر روی صورت نگه دارید که مرطوب نشده باشد به محض مرطوب شدن آن را با ماسک جدید عوض کنید.
44-هنگام عوض کردن ماسک آن را از پشت سر گرفته و از روی صورت بردارید و به قسمتی که دوی بینی و دهان قرار دارد دست نزنید.
5-ماسک را در سطل زباله کاملا بسته بیندازید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
ماسک زدن بدتره .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
بابا مصب تو شکر! تو از پزشک ها هم جلو زدی! الحمدالله ما ایرانی ها برای همه چیزهایی هم که کوچکترین اطلاعی ازشون نداریم می تونیم تز بدیم!
من هنوز علت این همه سر و صدای جامعه جهانی رو نفهمیدم آنفولانزا که تعداد کشته های بسیار بیشتری داره همه ساله پس چرا کرونا با هزار نفر کشته اینقدر خطرناک معرفی میشه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
دوست من ، آنفولانزا در سال تقریبا 1/3 کره زمین رو درگیر میکنه که بیشتر از 2 میلیارد نفر می شن و از این بین حدود 0.01% از بیماران به علت کهولت سن یا ضعف سیستم ایمنی بدنشون فوت می شن
کرونا تلفاتش تا به اینجا 91% بوده، یعنی از هر 100 نفری که مریض میشن، 91 نفر میمیرن
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
دوست عزیز چجوری تلفاتش تا اینجا ۹۱ درصد بوده وقتی که کشته هاش حدود ۱۰۰۰ نفر و مبتلایانش بیش از ۳۵۰۰۰ نفر هستند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
ناشناس جان پس با این حساب از 40 هزار نفرس که تا به حال در سراسر دنیا مبتلا شدن 36 هزارشون باید مرده باشن!پروفسور 40 هزار مبتلا شدن 1300 نفر مردن یعنی تقریبا 3 درصد!
بالاخره 22 بهمن تموم شد و شما هم مثل cnn این موضوع رو تیتر کردید
بهتره مصاحبه جالب خبرنگاران رو با یک مقام مسئول بیمارستان بقیه ا... قبل از 22 بهمن رو بازخوانی کنید تا بفهمید منظورم چیه
به گفته سایت شهرخبر اولین فوتی کرونا در تهران ثبت شد.
با این سیستم بهداشتی ما اگر در اینجا اپیدمی بشه فقط اونهایی میتونن شانس بیارن که سیستم ایمنی قوی دارن.برای اینکه سیستم ایمنیتان قوی شود کلا شیرینی جات را حذف کنید،آفتاب بگیرین،استرس را کم کنین،ورزش ریتمیک بکنین،سرخ کردنی را حذف کنین،اگه بیماری زمینه ای دارین مثل قند،برونشیت،بیماری های کبدی و کلیه ای خودتون ،خودتون را قرنطینه کنین.قوی بودن سیستم ایمنی مهمترین عامل است اگه بیشتر از سالی دو بار سرما میخورین سیستم ایمنیتان ضعیف است.
پیشگیری در شرایط حاضر بسیار مهم هست و اهمیت آن در مراکز بهداشتی و درمانی مخصوصا بیمارستانها و درمانگاههت از اهمیت ویژه ای برخوردار هست. متاسفانه طی چند روز گذشته ، اجبارا مراجعه به بعضی مراکز ذکر شده داشتم و هیچ علامتی از استفاده از ماسک توسط حتی کارکنان آن مراکز ندیدم. متاسفانه شاهد سرماخوردگی و انفالانزای هم مراجعه کنندگان و هم چند پرستار بودم.بسیار بسیار در شرایط فعلی ضروری می باشد که با ابلغ رسمی وزارت بهداشت نه تنها کارکنان این مراکز ماسک استفاده کننده بلکه مراجعه کنندگان هم حتما رعایت و استفاده از ماسک را داشته باشند و این مورد در این شرایط اجباری گردد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
سه میلیون ماسک رو به عنوان کمک انسان دوستانه فرستادن چین. حالا دو روز دیگه که ویروس همه گیر بشه باید تقاضای مرجوعی کنن!:-)))))
خیلی خیلی نگرانیم به هیچ وجه التهابات کاهش پیدا نکرده خطر جدی است شما بی خبرید
کشورهای پیشرفته از نظر بهداشتی که ویروس کرونا نتوانسته در آنها نفوذ کند ایران، کره شمالی، عراق، سوریه، غزه و کشورهای آفریقایی...
مطمئن باشین تا انتخابات 2 اسفند اعلام نمیکنن چند نفر مبتلا شدن
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل