بازدید 44514

منتقدی که پشت پروژه تحریم جشنواره فیلم فجر بود، به شبکه سعودی می‌رود؟

پیش بینی شکست تحریم جشنواره برای هر شخص آشنا به مختصات سینما از جمله منتقد سینمایی ـ که نقش کلیدی در تحریک و تشویق سینماگران به انصراف از جشنواره فیلم فجر داشت ـ واضح و مبرهن بود؛ منتقد سینمایی که در دوران فعالیت در ایران، عملکرد نرمال و قابل قبولی داشت، ولی ظاهراً پس از مهاجرت به ترکیه، این رویکرد متفاوت را در پیش گرفت...
کد خبر: ۹۵۴۷۳۳
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۰ 26 January 2020

منتقدی که پشت تحریم جشنواره فیلم فجر بود، به شبکه سعودی می‌رود؟یک منتقد فیلم که نقش موثری در تشویق سینماگران در مشارکت در پروژه تحریم سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر داشت، مجموعه همکاری‌هایی را از ترکیه با شبکه ایران اینترنشنال شروع کرده و دور از انتظار نیست در آینده به این شبکه سعودی ملحق شود؛ اقدامی که پس از اجرای این پروژه ناکام، دور از انتظار نبود و چنین به نظر می‌رسد قرار است این شبکه، محور عملیات روانی علیه ایران در همه عرصه‌ها باشد.

به گزارش «تابناک»؛ با حضور نرگس آبیار (نویسنده و کارگردان)، تورج اصلانی (کارگردان و مدیرفیلمبرداری)، عباس بلوندی (طراح صحنه و لباس سینما)، فریدون جیرانی (نویسنده و کارگردان)، سعید راد (بازیگر)، محمدمهدی عسگرپور (کارگردان و تهیه‌کننده)، طهماسب صلح‌جو (منتقد)، مازیار میری (کارگردان) سینما، مهدی جعفری (کارگردان و مدیر فیلمبرداری)، روح‌الله حجازی (کارگردان، فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده)، مصطفی رزاق‌کریمی (کارگردان و مستندساز)، فرشته طائرپور (تهیه‌کننده و فیلمنامه‌نویس) و هادی مقدم‌دوست (فیلمنامه‌نویس و کارگردان) در ترکیب هیات داوران جشنواره فجر، حالا می‌توان پروژه تحریم مهم ترین رویداد فرهنگی کشور را شکست خورده تلقی کرد.

منتقدی که پشت تحریم جشنواره فیلم فجر بود، به شبکه سعودی می‌رود؟

رویدادی که هیچ فیلمی از آن انصراف نداد و بلیت‌های آن در چند دقیقه نخست عرضه به فروش رفت، از دوازدهم بهمن ماه بدون افتتاحیه آغاز می‌شود و چنین به نظر می‌رسد که با وجود کمپین‌های راه افتاده، عمده بدنه سینما که آثاری در این رویداد و شانسی برای بردن جوایز داشتند، صحنه را ترک نکردند و قرار است همراه با منتقدین و تماشاگران، فیلم‌ها را در سینمای ملت به عنوان سینما رسانه‌ها و منتقدین و سینمای چارسو به عنوان سینمای اهالی سینما تماشا کنند. بدین سان اگر اتفاق خاصی در این دوره رخ دهد، صرفاً می‌تواند از سوءمدیریت‌ها در رویدادی باشد که در فاصله چند روز تا برگزاری پوستر ندارد. البته حرف و حدیث‌های دیگری نیز مطرح است؛ نظیر داورانی که در حال تولید فیلم هستند و مشخص نیست چگونه همزمان هم فیلم‌ها را در کاخ جشنواره تماشا می‌کنند و هم سر صحنه فیلم‌هایشان حضور دارند؟!

در کنار این مسائل، موضوع کلیدی به حاشیه رفتن کمپین تحریم جشنواره بود که «تابناک» شکست خوردن آن را پیش بینی کرده و در گزارشی متذکر شده بود، جشنواره فیلم فجر صرفاً کارکرد یک فستیوال هنری را ندارد، بلکه مهم‌ترین ویترین برای رونمایی از فیلم‌ها و بازاریابی از میان تماشاگران عمومی برای اکران عمومیِ پس از جشنواره است و از این منظر، تفاوت معناداری با سایر جشنواره‌های فجر دارد که سطح اهمیت کمتری نزد افکارعمومی دارند.

منتقدی که پشت تحریم جشنواره فیلم فجر بود، به شبکه سعودی می‌رود؟

فیلم‌های سینمایی نیز به عنوان گران‌ترین آثار هنری در عصر حاضر، باید با بازگشت هزینه تولید همراه شود و امکان عدم نمایش آن شبیه یک تابلوی نقاشی یا یک مجسمه نیست؛ بنابراین حتی اگر یک کارگردان سینما نظیر مسعود کیمیایی، قصد انصراف از حضور در جشنواره فجر را داشته باشد، صرفاً فیلم در حوزه کارگردانی داوری نمی‌شود و سرمایه گذاران فیلم‌های سینمایی، اجازه خروج فیلم را نمی‌دهند، چون دارایی‌شان را پای یک فیلم سینمایی گذاشته‌اند و انتظار دارند، سرمایه‌شان در معرض دید عمومی قرار گیرد و هزینه‌های صرف شده بازگردد.

اگر فیلم سینمایی از کیفیت بالایی برخوردار باشد، نمایش فیلم در جشنواره فجر ـ حتی اگر منجر به بردن سیمرغ‌های بلورین نشود ـ یک تبلیغ گسترده برای فیلم به ارمغان به همراه می‌آورد و تجربه نشان داده، تاثیر بسیار چشمگیری در اکران عمومیِ پس از جشنواره و فروش بالای چنین فیلم‌هایی دارد. قاعدتاً صاحبان چنین آثاری، که به دنبال بازگشت سرمایه‌شان هستند، از این فرصت نمی‌گذرند و البته این فیلم‌ها تنها نیستند و با توجه به آنکه جشنواره فجر، تنها فرصت جدی «دیدن شدن» فیلم‌های سینمایی است، از این موقعیت نمی‌گذرند. واقعیت آن است، هرچند بعضاً شاهد موضع‌گیری‌های سیاسی هستیم، تجربه نشان داده تصمیم‌گیری‌ها اقتصادی است.

منتقدی که پشت تحریم جشنواره فیلم فجر بود، به شبکه سعودی می‌رود؟

اکنون دقت این تحلیل و پیش بینی مشخص شده و البته این پیش بینی برای هر شخص آشنا به مختصات سینما از جمله امیر پوریا منتقد سینما ـ که نقش کلیدی در تحریک و تشویق سینماگران به انصراف از جشنواره فیلم فجر داشت ـ واضح و مبرهن بود؛ منتقد سینمایی که در دوران فعالیت در ایران عملکرد نرمال و قابل قبولی داشت اما ظاهراً پس از مهاجرت به ترکیه، این رویکرد متفاوت را در پیش گرفت و علیه جشنواره‌ای که سال‌ها در آن حضور ثابت داشت، موضع گیری کرد.

پوریا به تازگی با شبکه ایران اینترنشنال وابسته به خاندان سعودی همکاری‌اش را آغاز کرده و دور از انتظار نیست که در آینده نزدیک به بریتانیا انتقال داده شود تا برنامه سینمایی را برای این شبکه راه اندازی کند. از این منظر به باور برخی موضع گیری‌های اخیرش، بدون اعلام اینکه از ایران رفته، می‌تواند زمینه ساز حضور در این شبکه باشد؛ موضوعی که به مرور زمان و در آینده نزدیک مشخص خواهد شد. سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر بدون حضور معدودهای چهره‌های تحریمی از جمله این منتقد، با نمایش 28 فیلم بلند داستانی، بار دیگر فرصت تماشای بهترین‌های سینمای ایران و بی‌شک همان‌گونه که جشنواره کن، برلین و ونیز به صرف دولتی بودنشان کم‌رونق نمی‌شوند، مهم‌ترین رویداد سینمایی ایران نیز به روال گذشته پیش خواهد رفت.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۵
انتشار یافته: ۲۱
نقد های آب دوغ خیاری و سطح هنرستانی این اقا رو دیدم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۷
متاسفانه در ایران وطنفروشی برای بسیار افتخار شده است.
در هیچ کشور دنیا در وضعیت های بحرانی یا جنگی در مقابل کشور خود نمی ایستند. اما سلبریتی های ما در مواقع بحرانی بحان سازی بیشتری می کنند.
نتیجه اش امیدواری مخالفین و بردن فوتبال از ایران است
با ارعاب و تهدید کار پیش نمیرود و اگر بشود از ته دل نیست , انعکاس جامعه است رفتار مردم و سلبریتیها , ولی میشود با تحریم و بریدن نان آنها و کار شبانه روزی صدا و سیمای میلی , همه را مجبور به همه کار کرد , حتی اعتراف !
اصولا جوگیر شدن محدود به قشر خاصی نیست.
بعضی اصلا نمی دادند لیلی زن بود یا مرد چنان هیجانی می شدند وقتی انصراف می دادند، در ذهن شان خودشان را قهرمان تصور می کردند، واقعا بعضی ها چقدر خیالپردازی می کنند.
به نظر می آد حمله به فراستی و هفت هم علیرغم انتقاداتی هم که به آنها وارد است به خصوص حمله به فراستی به خاطر نقد اسکورسیزی کار این فرد باشه که در اینستاگرام ش روشن است
آن عده ایکه قرار بود جشنواره را تحریم کنند اما بعدا تغییر عقیده دادند، قطعا تهدید شده اند.
توییت های مهناز افشار که دست تنابنده را اگر درست باشد رو کرده را چرا در خبرهات نیست؟
مشکوک می زنی تابناک
اینجا همینه اینجا ایرانه هر کس به هر چی اعتراض کنه میشه خائن و جاسوس بیگانه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۷
دوغت بنوش
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۷
پس نتیجه می گیریم: 1- مهناز افشار به خاطر وطن پرستی توئیت های نیش دار می زنه و هیچ پشت و پرده ای وجود ندارد.
2- کیمیا علیزاده پس از سالها تحمل شرایط سخت، بی عدالتی و ... نگهان 180 درجه تغییر جهت میده و قبل از رفتن از ایران از خجالت خیلی ها در میاد .
3- هدیه تهرانی به طور اتفاقی در کنار سفیر انگلیس قرار می گیره و برای آزادی کشورش هر چی در چنته داره رو میکنه و ...
هموطن کمی مطالعه و سواد رسانه داشتن برای همه خوبه
خائنهاعاقبت مشخصی دارند، این قانون دنیاست. این بیچاره هم چندصباحی باپول کثیف آغشته به خون کودکان ایران ويمن وسوریه وبحرین وعراق ولبنان وفلسطين، خوش باشه ازدیدناظربیرونی، ولی آخرش چی؟!!! ماصبوریم، آینده به میانشان خواهدداد............
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۷
احسنت
نمیشناسمش
به نظر من برای اسم بردن از این شبکه بهتره از{ عربستان (ایران) اینترنشنال} استفاده کنید
تابناک تو که بزرگترین سانسورچی هستی!!
وطن فروشان عاقبتی جز غلتیدن در طویله سعودی ها ندارند
با تحریم جشنواره مشگلی حل نمیشود اگه راست میگین میومدین اونجا تریبونم داشتین حرف میزدین البته حرفی نداشتین بزنید شما یک سری هنرمند ترسو و جوگیر شده این
سردار ایرانی آریوبرزن رااسکندرمقدونی نتوانست شکست دهد. مگرباهمکاری خائنین ایرانی مزدورکه بعداز شکست دادن سردارایرانی آنهارانیز نابودکرد.خائنین درکشورمادردوره های متعددی که ایران موردهجوم بیگانگان بوده همکاری کرده اند.ولی دشمن بعدازورودبه ایران آنها راهم نابودکردن است.مردم ایران بایدبداننددشمن بعدازورودهمانندمغولان رفتار خواهدکرد.مغولان چکارکردندخودتان مطالعه کنید.
اینها هنرمند نیستند یک مشت بی سواد همان بهتر که رفتند ادمهای فرصت طلب
مغولان در تهاجم به ایران چکارکردند.
(آمدند، کشتند، سوختند، بردند و رفتند )این خلاصه رفتارمغولان با مردم ایران بود.دراین میان مزدوران ایرانی نیزهمکارآنهابودند.
غربیهادردوران قاجاریه و پهلوی با مردم ایران چه رفتاری کردند بطور خیلی خلاصه(عهدنامه های متعدد مانندگلستان ،ترکمنچای ، مفصل و ....قرارداد1907،قراردادجدایی بحرین)
چه بلائی درجنک جهانی اول و دوم برسر مردم ایران آوردند بهتراست خودتان مطالعه کنید. وامادرموشک باران عین السد
مردم ایران بایدبدانندکه بازهم مزدوران غربزده بیکارننشسته بودند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل