بازدید 10066

بساط زیرمیزی پزشکان همچنان پهن است

موضوع زیرمیزی یا به قول جامعه پزشکی، دریافت‌های غیر معمول، سال‌های سال است که جایگاه پزشکان پاک دست را متزلزل ساخته است و باعث شده احترام پزشکان نزد مردم و بیماران، تا حدودی رنگ ببازد.
کد خبر: ۹۴۶۲۳۳
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۸ 24 December 2019

وقتی طرح تحول سلامت کلید خورد و تعرفه ها به یکباره نجومی بالا رفت، گفته شد که زیرمیزی پزشکان جمع خواهد شد. اما محکومیت ۴ پزشک متخصص، نشان داد که این بساط همچنان پهن است.

به گزارش »تابناک» به نقل از مهر، موضوع زیرمیزی یا به قول جامعه پزشکی، دریافت‌های غیر معمول، سال‌های سال است که جایگاه پزشکان پاک دست را متزلزل ساخته است و باعث شده احترام پزشکان نزد مردم و بیماران، تا حدودی رنگ ببازد. این موضوع را جامعه پزشکی نیز باور دارد و می‌داند که عده‌ای قلیل و اندک از همکاران آنها، با رفتارهای غیر اخلاقی خود، این جایگاه را تضعیف ساخته‌اند.

عیسی مالمیر رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ، در گفتگو با خبرنگار مهر، مهم‌ترین چالش نظام سلامت کشور را مادی گرایی شدن حرفه پزشکی دانست و گفت: به دلیل اینکه بحث مادی گرایی در جامعه پزشکی بیش از پیش و بسیار فراتر از حد انتظار رسوخ پیدا کرده است، اخلاق پزشکی به فراموشی سپرده شده است.

وی بر بازبینی طرح تحول سلامت و همچنین طرح‌های مشابه در حوزه سلامت تاکید کرد و افزود: تعرفه‌ها نباید به گونه‌ای تصویب شود که بعضی پزشکان به درآمدهای کلان برسند و برخی گروه‌های پزشکی مثل خدمات پاراکلینیکی، آزمایشگاه‌ها و…، با همه زحمات و سختی‌هایی که رشته آنها دارد، از تعرفه‌ها محروم شوند.

حسین قشلاقی عضو شورای عالی نظام پزشکی، معتقد است که عدم اعمال تعرفه واقعی و حق واقعی درمانگر مطابق عرف و قانون، تبعات قابل توجهی دارد از جمله اینکه شاهد افزایش دریافت‌های نامتعارف خواهیم بود که اثرات روحی و اجتماعی نامناسبی در جامعه ایجاد می‌کند.

به نظر می‌رسد، نباید بین تعرفه‌ها و دریافت زیرمیزی، ارتباط چندانی برقرار شد. زیرا، وقتی تعرفه‌ها در سال آغازین اجرای طرح تحول سلامت، به یکباره رشد ۱۲۰ تا ۳۰۰ درصدی یافت، حالا نمی‌بایست شاهد زیر میزی می‌بودیم. اما، خب هست و همچنان این سفره پهن است.

ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در پاسخ به این سوال که تعرفه‌های کدام گروه‌های پزشکی می‌بایست افزایش یابد، به خبرنگار مهر، گفت: آن دسته از پزشکان نسخه نویس که در مطب نشسته‌اند و بیمار ویزیت می‌کنند، فقط با همین تعرفه‌ها امورات خود را می‌گذرانند. یعنی باید از پول ویزیت بیمار، هزینه‌های اجاره مطب، حقوق منشی، پول آب و برق و گاز و…، را بپردازند.

وی به موضوع زیرمیزی و راهکار قطع ارتباط مالی بین پزشک و بیمار اشاره کرد و افزود: زیرمیزی همیشه بوده، اما شامل همه پزشکان نمی‌شود. بلکه درصد اندکی هستند که این قبیل پول‌ها را می‌گیرند و مردم هم این پول‌ها را می‌دهند.

محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار، در واکنش به دریافت‌های زیرمیزی در حرفه پزشکی، به خبرنگار مهر، گفت: بدبختی نظام سلامت وقتی شروع شد که پای پول به نظام سلامت باز شد و گروهی منفعت طلب به بهانه افزایش کیفیت خدمات پزشکی و حضور بیشتر پزشکان در مراکز درمانی، اقدام به تعرفه گذاری خدمات پزشکی کردند.

جریمه ۴ پزشک متخصص در تهران به دلیل دریافت‌های غیر معمول از بیماران، نشان داد که تعرفه‌ها ارتباط چندانی با موضوع زیر میزی ندارد و برخی از پزشکان که البته درصد زیادی از جمعیت پزشک کشور نیستند، همچنان عادت به گرفتن زیرمیزی دارند.

محمدعلی اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران، در ارتباط با خبر محکومیت ۴ پزشک متخصص، گفت: بازرسان ویژه دانشگاه علوم پزشکی گزارشی در مورد دریافت مبالغی خارج از تعرفه مصوب و دریافت ۶۰۰ میلیون ریال از ۱۲۴ بیمار به شعبه تعزیرات ارسال کردند که برای رسیدگی به شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات بهداشت، دارو و درمان تعزیرات حکومتی تهران ارجاع شد.

وی افزود: شعبه پس از رسیدگی پرونده، تخلف این چهار پزشک را محرز دانست و آنها را در مجموع به پرداخت ۱۱ میلیارد ریال جریمه نقدی در حق دولت و استرداد حدود ۷ میلیارد ریال به شکات محکوم کرد.

این خبر نشان می‌دهد، آن دسته از پزشکان که زیرمیزی می‌گیرند، می‌خواهند قداست و جایگاه حرفه پزشکی را زیر سوال ببرند.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۸
انتشار یافته: ۱۰
آقا چند وقت پیش واسه یه عکس ام آر آی به یه مرکز تصویر برداری در تهران حوالی فردوسی مراجعه کردیم،هزینه عکس حدود ۵۰۰ تومن شد منشی به ما گفت ۲۰۰ ت رو کارت بکشید مابقی رو برید پول نقد بیارید چرا؟؟؟ برا مالیات آیا؟؟
بغیر از 10 تا 20 درصد از پزشکان دلسوز بقیه مثل دلالها و بسازبفروشها و دلارفروشها و ..... هستن!!

آدمی را آدمیت لازم است!!
تابناک شماهم به ارقام ناچیزگیرنده اینهمه درادارات زیرمیزی ورومیزی وپول چای میلیونی ورشوه وچه وچه گرفته میشودحالا شمافقط اعتراض کن که آیا برای گرفتن زیرمیزی کارت خوان داشته اندیامثل سایر پول مفت گیران بدون کارت خوان چنین کاری شده چون پزشک که نبایدمثل سایراقشارپول ناحق بگیردحتی زیرمیزی چون مالیاتش واجب است
پزشکی که اینقدر با سواده که مردم به خاطر اینکه توسط اون درمان بشن، حاضر میشن زیر میزی که هیچ، بلکه هر جای میزی بدن، حقشه که هر چی دلش میخواد بگیره. اگر مردم دوست ندارن، برن پش این کسایی که از پزشکی و تخصص فقط اون کاغذ پاره را دارن و به عنوان پروانه زدن به دیوار و کیفشو میکنن و ژستشو میگیرن

زوری که نمیتونید با سوادها را هم قد بی سوادها کنید. درست اینه که بی سوادها را بکشید بالا اگر توانمند شدن که هیچ، خودکار رقابت بین پزشکان هم ایجاد میشه و اگر نه مدرکشونو بگیرین که مردم را بیچاره نکنن

به عمل کار برآید به سخندانی نیست
درونمان خودمان و برونمان دیگران را می سوزاند.
ان پزشکی که دردرملن سهل انگاری می کند ودرمان لازم را انجام نمیدهد بجای ان درمانی که منافع اش در ان است و درامد داردمثلا بیمار بایک امپول یا سرم سلامتی خود رادبدست می اورد اسرار انژیو کزدن را دارند بعد فوتی تحویل میدهند معلوم نیست چه بلایی بسر بیماز اورده بودند که وزنش سه برابر شده بود در اوززانس حشمت رشت
کسانی که باجان مردم بازی می کنند خانواده ها را عزادار می کنند بررسی شود
اتفاقا مشکل دوستانی هستند که درآمدشون بیشتر هست وگرنه یه پزشک عمومی که زیرمیزی نمیگیره معمولا پزشکانی بیشتر زیرمیزی میگیرن که دست به تیغ هستند
پزشکای امروزی اعتمادی رو که مردم در طی قرن ها به پزشکان کردن رو در طی چند سال دارن بر باد میدن. اون هم به خاطر حرص و ولع پول اندوزی
علی برکت الله.
اگر تعداد پزشک متخصص زیاد شود خیلی از مشکلات کم خواهد شد.
مافیای پزشکی اجازه افزایش تعداد را نمی دهد و حتی در بعضی از موارد با جذب دانشجوی غیر ایرانی( عمدتا یمنی و لبنانی) در تخصص پزشکی ظرفیت را از حد کم فعلی هم کمتر می کند .
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر