بازدید 2993

واکنش مصر به تلاش اسرائیل برای ورود به پرونده آب در اتیوپی

دبیرکل حزب عربی مصر تاکید کرد، رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند مدیریت پرونده آب در اتیوپی را به دست بگیرد، البته این تلاش از سوی این دولت اشغالگر عجیب نیست.
کد خبر: ۹۴۵۸۱۳
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۹ 22 December 2019

دبیرکل حزب عربی مصر تاکید کرد، رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند مدیریت پرونده آب در اتیوپی را به دست بگیرد، البته این تلاش از سوی این دولت اشغالگر عجیب نیست.

به گزارش ایسنا، سید عبد الغنی، دبیرکل حزب عربی دموکرات ناصری مصر در گفت‌وگو با شبکه خبری روسیا الیوم اظهار کرد: عجیب نیست دولت اشغالگر صهیونیستی برای مدیریت پرونده آب در اتیوپی تلاش کند چرا که این امر با شعارهای کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) از جمله "از نیل تا فرات"-در راستای طرح اسرائیل برای کنترل بر اراضی عربی همسو است.

سید عبد الغنی در ادامه گفت: مذاکرات اتیوپی و اسرائیل به منزله ادامه طرحی با هدف به زانو در آوردن مصر از طریق کنترل منابع آبی اتیوپی است.

دبیرکل حزب عربی مصر افزود: جمال عبد الناصر در استفاده از قدرت نرم در آفریقا و به شکل خاص در اتیوپی موفق عمل کرد اما این امر پس از مرگ او کاملا تغییر کرد.

احمد رفعت، روزنامه‌نگار و کارشناس مسایل امنیت ملی مصر نیز اظهار کرد: با رویکرد خوش‌بینانه‌ای که درباره گفت‌وگوها میان سه کشور مصر، اتیوپی و سودان در پرونده سد النهضة وجود دارد، اسرائیل پیشنهاد مدیریت آب‌های اتیوپی را جهت انتقال "تجربه آبی" خود به آدیس آبابا مطرح کرد. به نظر می‌رسد رویاها و بلندپروازی‌های اسرائیل در بهره‌مندی به هر شکلی از آب‌های نیل، رهبران آن را بر آن داشت از هر بحران و مشکلی مربوط به این رودخانه استفاده کنند، حال یک بار با تشویق برخی طرف‌ها به اقداماتی مشخص و یا با مامور کردن طرف سوم به فروش و تحویل موشک‌های پدافند هوایی و یا با خدمات دهی... نمی‌دانم تجربه‌ اسرائیل در زمینه سد چیست؟ مساحت استان اسوان که سد العالی در آنجا ساخته شده، به تنهایی دو برابر مساحت فلسطین است، اسرائیلی‌ها چه تجربه‌ای دارند در حالی که عمر تقریبا نیم قرنی مخزن آب اسوان بیشتر از تاریخ اسرائیل است؟

عباس شراقی، کارشناس مسایل آبی مصر نیز در گفت‌وگو با روسیا الیوم اینکه هدف اسرائیل از ابراز تمایل برای همکاری با اتیوپی در این زمینه، سد النهضه باشد را تکذیب کرده و گفت: هدف اسرائیل به طور کلی همکاری در مدیریت آبی است.

شراقی با اشاره به اینکه روابط اسرائیل-اتیوپی پس از سفر آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی به تل‌آویو وارد مرحله تازه‌ای شده، گفت: این به‌ آن معنا نیست که همکاری اعلام نشده‌ای میان دو طرف در حوزه سد النهضه وجود نداشته باشد.

این کارشناس مصری افزود: اسرائیل اهداف روشنی از حضور در قاره آفریقا و اتحادیه آن دارد و تلاش می‌کند همانند فلسطین یک عضو ناظر باشد اما مشکلات زیادی وجود دارند که مانع این امر می‌شوند.

شراقی در ادامه هدف اعلام شده اسرائیل را مدیریت خوب مساله آب دانست و گفت: احتمالا اسرائیل در پرونده آب نه فقط در اتیوپی بلکه در کل حوزه رودخانه نیل، نقش دیگری را در اعمال فشار بر مصر ایفا می‌کند؛ نقشی که به دلیل اطلاع از حساسیت و اهمیت مساله آب برای مصر آن را علنی نمی‌کند.

نادر نورالدین، کارشناس آب در گفت‌وگوی ویژه‌ای با روسیا الیوم اظهار کرد: کارشناسان اسرائیلی برای مدیریت و هدفمندسازی منابع آبی اتیوپی در این کشور حضور دارند و این امر ارتباطی با ذخیره‌سازی آب و یا سدسازی ندارد. این همکاری بر اساس ماموریت سازمان ملل برای اسرائیل جهت توسعه نحوه آبیاری و کاربردهای آب و امنیت غذایی در آفریقا در سال ۲۰۱۰، میان اسرائیل و تمامی کشورهای آفریقایی وجود دارد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار