صفحه خبر لوگوبالا تابناک
صفحه خبر لوگوبالا تابناک

سیستم خنک‌کننده‌ای که به نیروی برق نیازی ندارد

کد خبر: ۹۳۳۹۱۳
| |
7365 بازدید
|
۲

پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی"، سیستم خنک‌کننده‌ای ابداع کرده‌اند که می‌تواند کار خود را بدون نیاز به نیروی برق انجام دهد.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا از تک‌اکسپلور، پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی" (MIT)، سیستم جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند بدون کمک هیچ ابزار خنک‌کننده‌ای، خنک شود. شاید این ایده، کمی غیرواقعی به نظر برسد اما پژوهشگران واقعا چنین سیستمی را ابداع کرده‌اند.

این سیستم جدید، هیچ بخش متحرکی ندارد و عملکرد آن، طی فرآیندی صورت می‌گیرد که سیستم طی آن، گرمای ناشی از نور خورشید را متوقف می‌کند؛ در نتیجه ابزار متصل به آن، به میزان قابل توجهی خنک می‌شود.

سیستم خنک‌کننده‌ای که به نیروی برق نیازی ندارد

نکته قابل توجه در این سیستم ساده و ارزان قیمت این است که از نوعی هواژل تشکیل شده است. این ماده سبک می‌تواند جلوی پرتوهای مرئی خورشید را بگیرد تا درون ابزار نفوذ نکنند.

پژوهشگران ام.آی.تی، این سیستم را با همکاری پژوهشگران "دانشگاه کاتولیک پاپی شیلی" (UC) ابداع کرده‌اند.

از این سیستم می‌توان برای نگهداری از سبزیجات و میوه‌ها، پیشگیری از فاسد شدن و تازه نگه داشتن آنها در نواحی دورافتاده‌ای استفاده کرد که در آنها یخچال وجود ندارد.

این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.

صفحه خبر لوگوبالا تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
اونقدر روشن و شفاف و با جزییات توضیح دادی تابناک جان که من هم ظرف دو ساعت یکیشو ساختم الان خاموش کردم چون هوا خنک هست ان شاالله اول تابسون راش میندازم.
ناشناس
|
Canada
|
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
کافران خدمت کننده به بشریت
برچسب منتخب
# اغتشاشات # جنگ ایران و اسرائیل # قیمت دلار # قیمت سکه # کالابرگ # کالابرگ الکترونیکی
نظرسنجی
در صورت تجاوز به خاک ایران، کدام گزینه باید در اولویت هدف قرار دادن باشد؟
مرجع جواهرات
آخرین اخبار