بازدید 14135

عزم کشورهای عربی برای کاهش تنش با ایران جدی است!؟

پس از چندین ماه تنش جدی در خاورمیانه و به ویژه خلیج فارس، تحولات جدیدی در حال وقوع است که منجر به خوش بینی فزاینده ای در میان ناظران منطقه ای شده است. جایی که عربستان سعودی خواهان مذاکره با ایران شده و ایران نیز پاسخ مثبت داده است. از سوی دیگر، باید به نشست مشترک گارد ساحلی ایران و امارات نیز اشاره کرد. بسیاری از ناظران نیز نسبت به آمادگی طرفین برای مذاکره و مصالحه بدبین هستند و معتقدند که اختلافات و شکاف ها چنان عمیق هستند که امکان مصالحه وجود ندارد.
کد خبر: ۹۱۵۲۴۶
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۸ 31 July 2019

پس از چندین ماه تنش جدی در خاورمیانه و به ویژه خلیج فارس، تحولات جدیدی در حال وقوع است که منجر به خوش بینی فزاینده ای در میان ناظران منطقه ای شده است. جایی که عربستان سعودی خواهان مذاکره با ایران شده و ایران نیز پاسخ مثبت داده است. از سوی دیگر، باید به نشست مشترک گارد ساحلی ایران و امارات نیز اشاره کرد.

به گزارش تابناک، با این حال، بسیاری از ناظران نیز نسبت به آمادگی طرفین برای مذاکره و مصالحه بدبین هستند و معتقدند که اختلافات و شکاف ها چنان عمیق هستند که امکان مصالحه وجود ندارد.

در این رابطه، باید به ششمین نشست مشترک گارد ساحلی ایران و امارات متحده عربی با حضور مقامات مربوطه و به منظور بررسی همکاری‌های مرزی دو کشور در تهران اشاره کرد.

لازم به ذکر است که روز گذشته یک هیات 7 نفره از مقامات ارشد گارد ساحلی امارات متحده وارد تهران شد و پیرامون موضوعات مرزی و ساحلی مذاکره کردند.

 در این نشست همکاری مرزی دو کشور، تردد اتباع و ترددهای غیر مجاز و یا بدون اطلاع و تسهیل و تسریع تبادل اطلاعات طرفین مورد بررسی قرار گرفت.

پنجمین نشست مشترک گارد ساحلی ایران و امارات نیز مهر سال 1392 به مدت دو روز در تهران برگزار شده بود.

عزم کشورهای عربی برای کاهش تنش با ایران جدی است!؟

سالم محمد الزعابی مدیر اداره همکاری امنیتی بین المللی وزارت خارجه امارات به ششمین نشست مشترک گارد ساحلی ایران و امارات که روز گذشته در تهران برگزار شد، واکنش نشان داد.

وی ضمن ابراز خرسندی از نتایج ششمین نشست مشترک گارد ساحلی ایران و امارات در تهران، اعلام کرد: نشست در راستای تکمیل دیدارهای قبلی کمیته مشترک میان دو کشور است که برای بحث موضوعات دریایی برگزار می شود.

پاسخ مثبت به طرح «عدم تعرض» ایران

محمد ایرانی سفیر ایران در کویت نیز از استقبال از طرح عدم تعرض ایران از سوی کشورهای منطقه سخن گفته است و در مصاحبه با یک روزنامه کویتی اظهار داشت: در خصوص طرح ایران برای امضای پیمان «عدم تعرض» با کشورهای منطقه «پاسخ‌های مثبتی» از برخی کشورها دریافت کرده‌ایم.

وی افزود که این پیشنهاد «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران تنها مختص کویت نیست بلکه همه کشورهای منطقه را شامل می‌شود و ما پاسخ‌های مثبتی از برخی کشورها دریافت کردیم و منتظر پاسخ دیگر کشورها هستیم و باید بگویم که این طرح یکی از طرح‌های مهم در سطح بین‌المللی است و اصل و اساسی برای حل بسیاری از اختلافات و مشکلات موجود در منطقه خواهد بود.

ایرانی تصریح کرد که ایران از هر گونه همکاری با کشورهای اسلامی استقبال می‌کند و تقویت روابط بین کشور و عراق را خیر و مصلحتی برای همه ملت‌های منطقه می‌داند.

همکاری دو بانک اماراتی با ایران

گفتنی است خبرگزاری «ایلنا» نیز از قول دبیر کل کانون صرافان ایران نوشته بود که دو بانک اماراتی برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کرده اند.

شهاب قربانی، دبیر کل کانون صرافان ایران درباره روابط مالی این کشور با امارات متحده عربی در حوزه بانکی ، صرافی و نقل و انتقلات ارزی گفته است:

«تا آنجا که ما اطلاع داریم دو بانک اماراتی برای همکاری مالی با ایران اعلام آمادگی کردند. صحبت‌هایی در این خصوص آغاز شده اما هنوز در بازار عملیاتی نشده است».

سیگنال های مثبت ایران و عربستان

«عبدالله یحیی المعلمی» نماینده دائم عربستان در سازمان ملل روز چهارشنبه هفته گذشته از آمادگی ریاض برای ایجاد روابط همکاری میان کشورهای عربی و ایران خبر داد. المعلمی پیش‌تر هم اعلام کرد عربستان خواستار جنگ با ایران نیست و برای «تعامل دیپلماتیک» با تهران آمادگی دارد.

او گفت: عربستان سعودی «خواستار جنگ با ایران، نه در یمن و نه در خارج از آن نیست.» عبدالله المعلمی با بیان آمادگی عربستان برای تعامل دیپلماتیک با تهران گفت: این مساله به زمینه‌ای مشترک نیاز دارد. او همچنین تماس‌ها با تهران در جریان نشست سازمان همکاری اسلامی را که در مکه در ابتدای ژوئن برگزار شد، تایید کرد.

محمد جواد ظریف نیز در حاشیه جلسه امروز هیات دولت درباره‌ احتمال مذاکره با عربستان تاکید کرد:‌ اگر عربستان آماده باشد ما هم همواره آماده‌ایم. ما هیچ‌گاه باب گفت‌وگو با همسایگان را نبسته و نخواهیم بست.

در نهایت پس از تنش هایی که در منطقه ایجاد شد، برخی از کشورهای عربی که رویکرد خصمانه ای را در قبال ایران در پیش گرفته بودند، اکنون به نظر می رسد در حال تغییر سیاست های خود در منطقه و در برابر ایران هستند.

در واقع، با توجه به ناکامی طرح های تهاجمی آن ها در قبال ایران، سیاست جدیدی را مطابق پیشنهادات ایران در پیش گرفته اند. طرح عدم تعرض ایران می تواند پایه و اساس تحولات جدیدی در منطقه باشد که منجر به حل و فصل بحران های منطقه و به ویژه بحران های سوریه و یمن شود. حال باید منتظر ماند و دید عزم کشورهای عربی برای ایجاد یک تحول مثبت در منطقه تا چه اندازه جدی است.

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۱
کشورهای عربی نهایت خباثت و دشمنی را در حق ملت ایران انجام دادند. به نظرم این کشورها بایستی مورد برخورد نیروهای نظامی قرار گیرند. به عنوان مثال موشکباران محدود نقاط استراتژیک و به صورت ادامه دار تا اخراج نیروهای خارجی از منطقه.
پیمان عدم تجاوز به نظر مناسب نمی رسد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
اینها کار خودشون رو انجام دادن و الان رفتن یه گوشه و نظاره گر هستن.آتش رو روشن کردن الان هم از شعله ها دور میشن و از نور و حرارت آتش لذت میبرن
ناشناس
| Austria |
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
سه حالت متصور است:
حنای تحریم آمریکا دارد رنگ می بازد و آمریکا به آنها سیگنال داده با ایران وارد مذاکره شوند (محتمل ترین حالت) وترامپ هم به این آرامش ساختگی برای انتخابات نیاز دارد

دومین حالت ناامید شدن آنها از آمریکا است که چون نوکر آمریکا هستند این امر بعید است

سومین احتمال با توجه به تشکیل ناوهای ائتلافی و صلح از اینطرف ایجاد دوستی بین ایران و کشور های عربی است تا در صورت حملات نظامی کوتاه آمریکا ایران به هم پیمانان او کاری نداشته باشد
سیروان کردستان
| Turkey |
۰۴:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۰
اینا نقشه اعراب هست و امیدوارم رضایت اماراتی ها به معنی دادن . امتیازاتی در مورد مرزهای آبی و سه جزیره ما نباشد.
صیاد
| Romania |
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۰
لطفا نظرات آب دوغ خیاری ندید
سعید
| Sweden |
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۰
البته منظور سه دولت سعودی اماراتی و بحرینی است.
عربستان و امارات بعد از کلی تلاش و خباثت با ایران وقتی با سمبه ی پرزور ایران در برابر امریکا و به گل نشستن عملیات نظامی شون تو یمن مواجه شدن از در کاهش تنش با ایران دراومدن.
امارات غلام حلقه به گوش امریکاس و امریکا با سوق دادن سعودی و امارات جهت کاهش تنش با ایران بعد از کلی فشار به ایران و عدم نتیجه می خواد جناب ترامپ یه دستاورد با ایران کسب کنه. خصوصا که انتخابات امریکا نزدیکه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
آیا مشت آهنین در این مورد بهتر جواب میدهد؟!!!!
قطعا خير
امارات و عربستان جزو تیم بی نبودند؟؟؟؟
ایران اف ای تی اف تصویب کرده که خبر ۲ بانک اماراتی میدهید؟؟
شبکه بانکی ما در حد صرافها باقی خواهد ماند.
در بحرین امروز علیه ما جلسه دریایی دارند ان وقت شما از خوشبینی اوضاع مقاله میزنید؟؟
کشوهای عربی کیلو چند؟؟؟؟ با امریکا تنش را کاهش دهید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
ینی واقعا باور داری قصد آمریکا کاهش تنش با ایران هست؟؟؟
عربستان و امارات عضو تیم C شدند.
خسته نباشید.
یک روز میگویید تیم بی و الان میگویید کنار امدن با ایران!!!!!!!
اصلا جغرافیای سیاسی خاورمیانه را مقاله نویس درکی ندارد.
اگر بیگانگان بگذارند
آیا کار ظریف با خنده ها یش است یا زدن پهباد و گرفتن کشتی انگلیسی؟ احتمال دوم قوی تر است چون مچ دو ارباب این کشورهای حاشیه نشین خلیج فارس رو خوابوندیم حالا حساب کار اومده دستشون.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
هر دو جانم
هر وقت از نظر نظامی قوی میشیم اینا میان مذاکره هر وقت تسلیم میشیم شاخ شونه می کشن
باز هم نقشه انگلیس
حکومت کشور عربستان سعودی و اکثریت دست اندرکاران آن و کشور امارات مستنیر بوده و هزاران هزار شازده های آنان هم آمریکایی سخن میگویند و هم پاسپور ت آمریکایی دارند و دفتری هم در واشینگتن دارا هستند.
این عجز و زبونی از حال افتاده مقروض اتازونی و مادر پیر و فرتوتش انگلیس میباشد که به تپ تپ افتاده اند و دفتر داران خود را جهت سازش نزد ایرانیان میفرستند.
باید مراقب بود. برخی معتقدند این آقایان عربها از ترس درگیری بین ایران و امریکا رو به دوستی با ایران گذاشته اند تا از ترکش درگیری احتمالی در امان باشند در حالی که خود جزو ایادی آمریکا هستند.
پاسخ ها
فاطمه دختر بابایی
| United States of America |
۰۳:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۰
منطقی ترین توجیه همینه!
شایدم فکر میکنن به قدر کافی در آتش جنگ دمیدن و آتش خوب گرفته و میخوان از تبعات جنگی که فکر میکنن قراره اتفاق بیافته در امان بمونن و بگن در جنگ بی طرف هستن! البته خیلی باید ساده لوح باشن اگر فکر میکنن در صورت وقوع جنگ علیه ایران چیزی مرتفع تر از یک ساختمان یک طبقه در دبی یا ابوظبی باقی خواهند ماند.
ایران نباید گول بخوره.
اروپا و کشورهای عربی همه بخشی از پازل آمریکا برای پایان دادن به ایران هستن.
دولت نباید جوگیر بشه.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۰
نترس گول نمی خوره. ولی این بهترین فرصت برای دیکته کردن بعضی چیزاست.
اینها فقط قدرت ایران و عجز امریکا رو که دیدن فهمیدن با ایران در افتادن براشون هزینه زیاد داره و امریکا غلطی نمیتونه بکنه
بهتر است نگاهی به تاریخ روابط این کشورها با جمهوری اسلامی بیندازید.
در شرایطی که هر آن ممکن است جنگی در بگیرد و از خاک همین کشورهای عربی به ما حمله شود ، مطرح کردن طرح عدم تعرض به چه معناست؟
اینکه مجبور شدند بر خلاف میل باطنیشون به ایران ابانس بدند نتیجه ی مقاومته نظامه.اما اینکه باید هزینه جنایاتشون را بپردازند مساله ی مهمتریه.خدا رحمت کنه امام خمینی را که این کشور را سرافراز کرد
به عربستان و امارات هرگز نباید روی خوش نشان داد
بسی جای شکر دارد که این کشورها در حال رسیدن به واقعیت ها هستند
اگر ایران اطمینان بدهد که به مراکز حساس اقتصادی و نفتی کشور های حاشیه حمله نمی کند در دام ریاکاری آنها افتاده و راه را برای حمله آمریکا به ایران هموار نموده است.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر