بازدید 13698
جلال میرزایی در گفت‌وگو با «تابناک»؛

برای حل مسائل سیاسی به دنبال راهکار اقتصادی می‌گردیم/ با کلی‌گویی مشکل معیشت مردم درست نمی‌شود

چند وقتی است، از صدر تا ذیل نظام در حال انتقاد از گرانی و تورم در کشور شده اند، به گونه‌ای که همه مدیران دولتی، نمایندگان مجلس و رؤسای قوا از وضعیت موجود ناراضی هستند و این نارضایتی را نیز علنی از زبان مردم بیان می‌کنند؛ اما نکته این است که هیچ واکنشی از سوی بازار به این انتقادات وجود ندارد.
کد خبر: ۹۱۲۴۰۳
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۱ 18 July 2019

برای حل مسائل سیاسی به دنبال راهکار اقتصادی می‌گردیم/ با کلی‌گویی مشکل معیشت مردم درست نمی‌شودچند وقتی است، از صدر تا ذیل نظام در حال انتقاد از گرانی و تورم در کشور شده اند، به گونه‌ای که همه مدیران دولتی، نمایندگان مجلس و رؤسای قوا از وضعیت موجود ناراضی هستند و این نارضایتی را نیز علنی از زبان مردم بیان می‌کنند؛ اما نکته این است که هیچ واکنشی از سوی بازار به این انتقادات نمی‌شود!

به گزارش «تابناک»؛ با اینکه در روز‌های اخیر بهای ارز کاهش چشمگیری داشته، قیمت دیگر اقلام به هیچ عنوان تغییر پیدا نکرده و حتی گاهی افزایش‌هایی نیز داشته است.

بسیاری از اقتصاددان‌ها، دلیل این وضعیت را عدم نظارت بر بازار و نوعی رهاشدگی و افسارگسیختگی در بازار‌ها ـ که ناشی از عدم نظارت دولت بر بازار است ـ می‌دانند. با این حال، برخی نمایندگان مجلس بر این باورند که دلیل گرانی‌ها و مشکلات موجود در بازار اقتصادی نیست. به باور این افراد، چون دلایل این وضعیت، اقتصادی نیست، نمی‌توان با راهکار اقتصادی آن را حل کرد؛ بنابراین، ریشه این معضلات را باید در مسائل سیاسی یافت و تا زمانی که مشکلات سیاسی کشور رفع نشود، هیچ یک از این مشکلات قابل حل نیستند.

جلال میرزایی در گفت‌وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: اگر بخواهیم کلی درباره مشکلات اقتصادی کشور صحبت کنیم و راهکار‌های کلی ارائه دهیم، به چیزی جز شعار نخواهیم رسید و بنابراین، هم طرح مسأله و هم راهکار، هر دو شعاری خواهند بود.

وی گفت: شعاری صحبت کردن و شعاری نسخه پیچیدن نیز راه به جایی نخواهد برد. این مسیر را مدت هاست ما رفته ایم و به آن عادت کرده و به جایی هم نرسیده ایم. با این حال، اگر بخواهیم دقیقا مشکل را پیدا کنیم و در این موضوع به صورت جدی وارد شویم، بحث جدایی است.

این نماینده افزود: واقعیت این است که بازگشت تحریم‌ها و خروج ترامپ از برجام باعث شد تا ارزش پول ملی ایران به شدت کاهش یابد و همین باعث کاهش قدرت خرید مردم شود. از این فرصت نیز برخی سوءاستفاده کردند و با احتکار کالا‌ها و مواردی از این دست قیمت‌ها افزایش بیشتری پیدا کرد و فشار را بر مردم زیاد کرد.

وی همچنین یادآور شد: در حالی که درآمد‌ها ثابت است و یا افزایش اندکی داشته، هزینه‌ها چند برابر شده است؛ عاملی که باعث بروز این مشکلات شده است. در واقع عوامل، خارجی و سیاسی است، ولی ما در داخل کشور برای حل مسائل سیاسی به دنبال راهکار اقتصادی می‌گردیم. این اولین ایراد ماست. مشکلات سیاسی از طریق راهکار‌های سیاسی قابل حل هستند، همان طور که در اوایل دولت روحانی این سیاست به خوبی اجرا شد و دولت مسیر درستی پیمود و گشایش‌های بسیاری ایجاد و شرایط را آرام کرد، رشد اقتصادی کشور و تورم هم مثبت شد؛ هرچند همچنان در اشتغال زایی مشکلاتی داشته ایم.

وی در ادامه گفت: در اوضاع کنونی باید راهکار‌های سیاسی برای حل مشکلات ارایه دهیم و در داخل هم نظارت دقیق داشته باشیم؛ اما اینکه فقط گفته شود، مردم در فشارند، یا تحریم‌ها ۳۰ درصد مشکلات است و ۷۰ درصد داخلی است، کاری از پیش نمی‌بریم و نمی‌توانیم مشکلات را حل کنیم.

وی در پایان افزود: چند وقت پیش هم رؤسای اقتصادی مجلس بعد از نشستی که با لاریجانی داشتند، مأموریت پیدا کردند تا راهکار و دلایل مشکلات موجود را بررسی کنند. اکنون به این نتیجه رسیده اند که برای برون رفت از این مشکلات ابتدا مسائل بین المللی حل شود، چون در این صورت، می‌توان راهکار‌های حل مسائل داخلی را نیز به راحتی پیش برد؛ با این حال همه این موارد نیز به معنی این نیست که ما در داخل ضعف مدیریت و استراتژی لازم در راستای توسعه کشور نداریم.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۵۰
دم انتخابات شد آقایان تخم کفتر خورده اند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
امریکاهرروزتحریمهای جدید اعمال میکند ازانطرف ظریف درپوشش حضوردرنشست های سازمان ملل رفته نیویورک داره همینطورامتیاز یکطرفه میده غافل ازاینکه ترامپ مثل اوباما نیست وتمام پیشنهادات او رافورارسانه ای میکند !!!!
كشوري كه همه دنيا را دشمن خود بداند اقتصادش به همين بلا دچار مي شود . خود كرده را تدبير نيست .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۷
اشکال از مدیریت نقدینگی دولت ۱۱ است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۷
همه دنیا و البته بیشتر مردم خود را نیز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۷
مردم ایران با دنیا دشمن نیستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۷
بله و فکر هم میکنن به تمام اونا میفهمونن که خودشون درست میگن
تنها مانده راه کارهای اقتصادی را از سطل زباله ها در مسیر کوچه ها پیدا کرد پس این همه هزینه مملکت کرد و صدها دکترای اقتصاد گرفتند و امروز اینها چه خاکی به سرِ این مردم میریزند اگر نمیتوانند پس چرا به مدرکگرایی ادامه میدهید
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۷
مدرکگرایی برای پست ها با حقوق نجومی است.
دلیل گرانی 1- اقا زادگان 2- کاسبان تحریم 3- مافیای خوردرو 4-اسکله های قاچاق 5- دولت در سایه و....
می باشد . دائیه شکست قدرت های اول جهانی را داریم در صورتی که در کشورمان نمی توانیم این لکه های ننگ را پاک کنیم .
اگه بحث مذاکره با آمریکا باشد مردم عادی راضی هستند ولی همین افراد اشاره شده گریبان چاک می کنند و مخالفت می کنند . بد بختی های تحریم را مردم به دوش می کشند
عذاب وجدان نگرفتن چه خوب است. آنهایی که این وضعیت معشیتی را برای مرد رقم زده اند، چقدر بی خیال و رها از عذاب وجدان به زندگی و درامدهای نجومی و با پشت کردن به رای مردم خود و وجدانشان را از همۀ تقصیرها رهانیدند. چهار سال دوره اول دولت ناکارآمد یازدهم با محکومیت شدید مخالفان داخلی برجام گذراند، آنقدر مخالفان این توافق نامه مورد حجمه قرار دادند و واقعیات را پنهان کردند که، مخالفان برجام شدن آدم بده.
دوره چهار ساله دوم دولت بی تدبیر هم با حمله به اروپا عالم و آدم در حال سپری شدن است و هر روز یک الم شنگه معشیتی برای مردم به را میاندازند. کسی که برای حرف مردم تره هم خورد نمیکنه ولی ای اهلی رسانه شما از این مدعیانی بجز یک 19.5 بقیۀ کارنامه شان 20 است بپرسید، در یک مصاحبه مطبوعاتی بگویند چه کردند؟
خوشا به حال کسانی که نمیدانند عذاب وجدان یعنی چه. تا پایان دوره دوم بفهمی و نفهمی حدود یک سال و نیم مانده است. نبود فقط یک سال و نیم دیگر، باید یه مقصر خوب برای باقی مانده دولت بی تدبیر دوازدهم پیدا کنیم!!
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۷
یعنی اگر برجام از اول نبود و کمی بیشتر غنی سازی کرده بودیم حالا همه چیز ارزانتر شده بود. مخالفان برجام ( موافقان تحریم) امروز پا پیش بگذارند و ارزانی بیاورند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
از روزی که مردم به روحانی رای دادن مقصر همه مشکلات چهل ساله پیدا شده ، در ضمن در مورد ححمه قرار دادن فکر کنم اشتباهی متوجه شدی ، از روزی که برجام تصویب شد مخالفانش با تمام قدرت تلاش کردند که سودش به مردم نرسد ( از ترس اینکه شاید دولت پیش مردم محبوب شود
جالبه همه اعتراض دارن اما هیشکی نمیگه مسئول مستقیم این افزایش و کاهش کیه!
با مسئولینی طرفیم که توانایی کنترل یه بازار رو نداره!
بابا صد رحمت به علاالدوله!!!
با اين فرمون كه بريم جلو مي تونيم دنيا رو مديريت كنيم !
مسولين توانايي حل مشكلات مردم را ندارند ويا نمي خواهند مردم از وجود انها بي بهره اند فقط حقوق هاي ميليوني از بيت المال ميبرند ...
موعد انتخابات است و جیک جیک و قربان صدقه رفتن نمایندگان برای مردم. خرشون از پل گذشت میشن امثال همون نمایندگان بد دهن و هتاک
متاسفانه سیاستهای نابخردانه کشوررابه وضعیت وخیم فعلی کشانده باوجود این همه منابع خدادادی تحمیل این زندگی ذلت بار خفت بار بی شرمانه است ملت شریف ایران شایسته این زندگی بانکبت نیستند فقر بیداد میکند بی کاری بیداد میکند تورم لجام گسیخته امان مردم رابریده
اختلافات بین المللی ما حل شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پس باید با این مشکلات بسازیم و بسوزیم چون دولت در سیاست خارجی اختیار چندانی ندارد
پاسخ ها
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۷
آفرین ، زدی به هدف ، باهوشها مطلب رو گرقتن ، مادر همه مشکلات همینه و بس
کی که بها بده به این تحلیلا منطقی؟
دونوع مشکل داریم ۱-مشکل معیشت دولت که نوع خوراک آن ارز است که خوشبختانه با درایت (نقشه)آقایان حل شده و در حال سراشیبی است.۲-.اما مشکل معیشت مردم که آب و نان است همچنان ثابت یا مثل مرغ و دیگر اقلام در حال صعود است
نتیحه این که برجام موشکی و منطقه ای رو کلید بزنیم درسته؟
دقیقا باید ب عکس باشه یعنی برای حل مشکلات اقتصادیه که سیاست ورزی لازمه و مسوولین ما اینو بلد نیستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
سیاست دست یکیه که مسئولیت ندارر و اقتصاد دست یکی دیگه که همه مسئولیتها رو گردن اون میندازن
کسانی که در اقتصاد همه چیز را هیچ و پوچ کردند ادعای سیاست هم دارند !!!!!!!

در این کشور حتی پزشکان هم دلال شده اند .

ایران روزهای سخت تر و بدتری درپیش دارد

مردم قربانی بزرگ این بی تدبیری ها هستند
همه هم میدونن که سیاست خارجی دست دولت و مجلس نیست .حالا پیدا کن پرتقال فروش را بدبخت شدیم رفت
آقای میزرایی، دلیل کاهش ارزش پول ملی تحریمها نیست بلکه دنباله روی دولت آقای روحانی از صندوق بین المللی پول و اجرای سباستهای نئولیبرالی تعدیل اقتصادی است که هدف آن پایین آوردن دستمزدها و قیمت تولید داخلی و در نتیجه مهیا نمودن بازار کار و تولید ارزان ایران برای سرمایه گذار خارجی است. اما ایران دارای دو دولت است که در چهل سال گذشته موجب سردرگمی در سیاست گذاری و در نتیجه مشکلات بسیاری شده است. بهتر است یکی از این دو دولت خود را بنفع دیگری منحل کند تا شاید در اقتصاد و سیاست فرجی حاصل شود.
تایناک چپی راستی دولت سایه کیه در آمد کشور دست دولنه ته جای مرحم نمک به زخم ملت نپاشید دولت سایه اصلاخ طلبانند و نحومی بگسران
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
دولت در سایه اصلاح طلبانند !!!!!! جل الخالق
دلیل اصلی که همان مشکل سیاسی در روابط و عرصه ی بین المللی و گفتمان است. در وهله ی دوم عدم نظارت بر قیمت کالاها و برنامه ریزی درست است، به علت تغییر مرتب نرخها گویا نظارت بر نرخ آنها تعطیل شده، دلالها هم از این فرصت استفاده می کنند و با احتکار و بالا نگه داشتن قیمتها مانع از نرخ منطقی کالاها می شوند دلبل دیگر هم بعضی از بازاریان و فروشنده ها هستند، به این دلیل که کالایی را قبلا" گران خریده اند، حال گویا اگر فراوان هم شود باید نرخ را هوچنان بال نگه دارند و این یک سیکلی می شود که مردم باید ضررش را بکشند و دیگر اینکه بعضی از بازاریان به صورت مرتب و کم کمک نرخها را بالا می برند، بهدلیل اینکه می بینند نظارتی در کار نیست. موضوع دیگر بی برنامگی و سر رشته ی کار از دست در رفتن و سردرگمی است که گویا نوعی عجز و ناتوانی برای کنترل وجود دارد. همین بازاز اجاره و مسکن یک مثال واضح است. هیج قاعده و سامانی ندارد.راهکار هم به همان علت العلل به وجود آمدن این شرایط بستگی دارد. که باید دردرجه ی اول متمرکز روی آن شد و در ضمن آن تا حد ممکن بقیه ی شرایط و اوضاع را نظم و کنترل و اصلاح کرد. در سیاست باید از دگم اندیشی و رفتار یک بعدی و هیجانی و تند و بی تعمق پرهیز کرد چون اینجا جای آن نیست که بشود با فدرت صرف مشکلات و مسائل را حل کرد و یا روابط را بهبود بخشید. نوعی مقبولیت و جذب هم باید وجود داشته باشد. جوانب و نتایج را باید سنجید و عاقلانه با توجه به منافع و مصالح کشور قدم برداشت. در داخل اصل عدالت اجتماعی را باید تحقق بخشید. مالیات را در حهت گسترش و رشد تولید، رفع بیکاری و کارآفرینی و معضلات و به وجودآمدن تعادل با راهکارهای منطقی، درست و دقیق و مجدانه اخذ کرد. تعرفه ها و نرخ خدمات را اصلاح کرد. نمایندگان که در این زمینه ها اختیار و مسؤولیتهایی دارند، می توانند در جهت رفع آنها تا آنجا که وظایفشان اقتضا می کند داشته باشند. اینک می گویند ریشه ی مشکلات اقتصادی تا حد زیادی سیاسی است، ببینند اشال کار از کجاست و به مسؤولیت قانونی خود که در قبال ملت و کشور دارند، عمل کنند، آیا در امور کشور، اگر می بینند در جایی اشکال هست، همچنان باید بر مدار نادرست ادامه یابد و باقی بماند؟
وی گفت: شعاری صحبت کردن و شعاری نسخه پیچیدن نیز راه به جایی نخواهد برد. این مسیر را مدت هاست ما رفته ایم و به آن عادت کرده و به جایی هم نرسیده ایم. با این حال، اگر بخواهیم دقیقا مشکل را پیدا کنیم و در این موضوع به صورت جدی وارد شویم، بحث جدایی است.
اگه راست میگن سطح زندگی اشرافیشون رو کمی بیارن پایین.... همش شعار و حرف.........شدیم رکورددار.....فقط اختلاس 14000 میلیاردی بانک سرمایه که حدود 1 میلیارد دلار میشه جز بزرگترین دزدیهای قرن هست.......
چه عجب ! بالاخره يه مسئول پيدا شد كه حرفهاى شعارى ورد زبان مسئولان را به زبان نياورد و علت العلل مشگلات را بيان كرد ، اقاى ميرزائى درست مى گويد مشگل سياسى است نه اقتصادى ، دلار ارزان شده چون واردات همه چيز ، چه مصرفى و چه سرمايه اى و چه مواد اوليه بدليل تحريمها مشگل است و لذا تقاضاى دلار كاهش يافته است ، اما از ان طرف چون عرضه كالا كاهش يافته ، اجناس ارزان نشده و بعضا نيز گرانتر شده است ، حالا هركس بسته به جناح سياسى خود ، شعار گوناگون مى دهد ، يكى علت ارزان شدن دلار را سرنگونى پهباد امريكائى و گرانى اجناس را عدم نظارت مى نامد و ديگرى ............
برای نمونه عرض می کنم: ماشین پر۱ید این افتخار ملی تا قبل از سعود دلار حدود ۷ ملیون معاملعه می شد. الان دلار ۳ برابر ۴۲۰۰ تومان شده. پس پراید که کلا تولید داخلی و نیمه دولتی است نباید اصلا تغییر قیمت داشته باشد ولی در بدترین شرایط نبایدقیمتش بیش از ۳ برابر افزونی دلار یعنی ۲۱ ملیون تومان باشد. حالا توجیه بفرمایید مابقی تفاوت قیمت کنونی بازار که حدود ۵۵ تا ۶۰ ملیون می باشد به جیب چه کسی می رود؟
پاسخ ها
رضا
| Canada |
۰۱:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
برادر جان پراید در سال۷۸ شد ۷ میلیون ان زمان قیمت اپارتمان نوساز در مناطق متوسط تهر ان بود ۲۰۰ هزار
تومان و الان ۲۰ میلیون تومان یعنی ۱۰۰ برابر است حالا تو می خو اهی قیمت خودرو فقط ۳ برابر شود؟شما کی از توهم خواستن و داشتن رفاهی که وجود ندارد خارج می شوید؟اگر چند سال با دوپینگ نفتی قدرت خرید پراید را پیدا کر دید بدانید مهمانی تمام شده است و از این به بعد باید به پراید ۶۰ میلیونی به بالا فکر کنید دیگر پول مفت نفت در کار نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
پراید ۷ ملیونی زمانی بود که دلار ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ تومن بود(سال ۸۹) ، دلار که شد ۳۶۰۰ پراید هم ۲۲ ملیون شد ، الانم که تقریبا ۱۲۰۰۰ حساب کنیم پراید شده ۵۰ ملیون ، پس همیشه بستگی به دلار داشته ، چه بخواهیم چه نخواهیم اقتصاد به دلار و ارز وابسته است ، و داشتن و سهولت تبادل ارز هم وابستگی کامل به سیاست خارجی صحیح داره
دراین کشور کسی بفکر حل معیشت مردم نیست فقط مدیران با شعار بی عمل فرافکنی می کند
برادر هر ملت ودولتی اول باید ببیند که از روزگار چه می خواهد بعد همه برنامه های خود را براساس آن بچیند.اگر دنبال رفاه اقتصادی هستید مسیر همانی است که سنگاپور،مالزی،ترکیه،امارات و کره جنوبی رفته اند و اگر به دنبال تبدیل شدن به چگوارا هستید باید بدانید امثال او وحتی سید حسن نصرالله رهبر گروههای چریکی محدود بوده اند و سرنوشت یک کشور ۸۲ میلیونی را به
ارمان ها و راه و روش خود گره نزده اند بخواهیم یا نخواهیم امریکا امپراطور ظالم و شیطانی دنیاست اما قدرت تقریبا مطلق دارد تا جایی که بدون اذن او نمی شود صنعت هوایی یا صادرات نفت داشت یا اینکه اگر دنبال درامد گردشگری هستیم باید آنگونه رفتار کنیم که گردشگر می خو اهد نه آنگونه که خودمان می خواهیم مانند ترکیه اسلامگرا با سواحل انتالیا هر وقت این موارد حل شد ‌همه چبز درست می شود
ولی با رانت وسیستم بانکی مثلا" اسلامی بدون رب(تمسخرودرازگوش کردن مردم) وغارت بیت المال مشکل اقتصادی مردم حل میشه. باید بپزیریم که سیستم و افارد شاغل درسیستم اقتصادی واداری ما هم آلوده باید دئر ریخته وهمه آنها مورد بازرسی ومحاکمه قرارگیرند البته توسط ترجیها" یک دولت بی طرف
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
بپذیریم
ترجیحا
ینی من یه نظر دادم منتشر نکردید فهمیدم تابناک تو چه مرامیه
کاش مسئولانمان ما یه خورده از حکام ترکیه یاد میگرفتن، الان نماد واقعی مقاومت جلوی آمریکا همین ترکیه هست، با قدرت تمام از روسیه s400 رو خرید، آمریکاییها هم تنها کاری که تونستن بکنن کنار کذاشتن ترکیه از پروژه f35 بود. ولی نه توان تحریم ترکیه رو داشتن و نه تونستن ترکیه رو به انزوا بکشونن.
آقای دکتر جلال میرزایی نماینده محترم و زحمت کش ایلام هستن. با زحمات ایشان از نظر تورم استان ایلام در مقام آخر قرار گرفته و وضعیت اقتصادی در ایلام بهبود یافته. کاشکی بقیه مسئولین کار اقتصادی را از آقای جلال میرزایی یاد بگیرند. ممنون از ایشان
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
پیشرفت خیره کننده استان حاصل زحمات طاقت فرسا و بی منت استاندار توانمند و تیم اقتصادی قدرتمند و بسیار باسواد ایشان است، نماینده چه کاره است
سلام بر سانسورچی
از کرامات شیخ ما این است... شیره رو خورد و گفت شیرین است... وفاداریم به نمایندگان ملت که بعد از مدتها جلسه و بررسی و سوزاندن فسفر مغز به این یافته بسیار بزرگ دست یافتند!!!!!
پیشنهاد می کنم دوره بعدی انتخابات مجلس، شورای نگهبان برای احراز صلاحیت کاندیدا ها تست هوش هم بگذارد ، شاید این یکی خوب جواب بده و صلاحیت ها بهتر احراز بشه
تنها دلیل گرانی فقط و فقط ناکارامدی دولته و اینکه همه چی رو رها کردن ...بابا مگه زمان دولت قبل تمام دنیا ایران رو تحریم نکردن هماه طول کشید همه چی رو جمع کردن اینو با مدرک دارم میگم ...ولی الان چی کی باورش میشد سکه بشه ۵میلیون طلابشه ۵۰۰تومان دلار بشه ۱۷تومن
مردم کشوری که درامد سرانه اش ۵۰۰۰ دلار است و رشد اقتصادی چندانی هم ندارد باید فقیر بودن را بپذیرند مثل ۷۰ درصد کشورهای دیگر دنیا حالا اینکه یک عده شعار می دهند ماست سیاه است و عوام مردم چنین کشوری مستحق سوار شدن خو روی هیبرید روز هستند نادرست است
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر