بازدید 26275
اقدام متقابل ایران در چهارچوب برجام؛

چرا ایران فردا تعهدات برجامی‌اش را کم می‌کند؟/ جنگ نمی‌شود؛ فشارها هم کمتر خواهد شد

به هر حال اکنون نه آمریکا و نه ایران هیچ یک دنبال راه اندازی جنگی علیه دیگری نیستند و از طرفی ایران هم با هوشمندی خود، راهی که در طرف مقابل پیش بینی‌ها و تلاش‌های آمریکایی‌ها برای سوق دادن ایران به آن سمت بوده را برگزیده است. برخلاف برخی تبلیغات رسانه‌ای در بعضی کشور‌های منطقه و دنیا ایران به دنبال خروج و نقض برجام نیست. اقداماتی که فردا برای کاهش تعهدات هسته‌ای اجرایی خواهد کرد، کاملا در چارچوب مفاد برجام صورت می‌گیرد...
کد خبر: ۸۹۷۳۴۹
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰ 07 May 2019

سرانجام ایران پس از یک سال سکوت در مورد اقدامات ضدبرجامی آمریکا و سکوت سایر طرف های برجام به ویژه اروپایی ها در قبال چنین مسائلی، قرار است (فردا) چهارشنبه اقداماتی در مقابل آنچه آمریکایی ها در یک سال اخیر انجام داده اند، به ویژه آخرین تصمیم آنها برای تحریم، موضوعات مرتبط با مساله هسته ای ایران که خلاف صریح برجام است، انجام بدهد که از آن به نام کاهش تعهدات هسته ای برجامی یاد می شود.

به گزارش «تابناک»؛ با هماهنگی که در سطوح مختلف نظام صورت گرفته، فردا چهارشنبه قرار است همزمان با سالروز خروج آمریکایی ها از برجام، «حسن روحانی» رئیس جمهور رسما دستور کاهش برخی تعهدات هسته ای برجامی جمهوری اسلامی ایران را صادر کند؛ مسأله ای که می توان از آن به عنوان احقاق حق ایران و پاسخ به آمریکا در مقابل اقدامات خصمانه آنها و بدعهدی هایشان یاد کرد.

جمهوری اسلامی ایران از زمان انعقاد قرارداد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با 1+5 به گواه گزارش های متعدد سازمان بین المللی انرژی هسته ای به تمامی تعهدات برجامی خود پایبند بوده و ذره ای از آن عدول نکرده است، اما آمریکایی ها همواره در راه اجرای این توافق بین المللی سنگ اندازی کردند تا اینکه با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» برای فشار بر ایران و وارد کردن کشور ما به مناقشه ای جدید، آمریکایی ها تصمیم به خروج از برجام گرفتند.

حالا وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه ای که اخیرا با ترامپی ترین رسانه آمریکا یعنی فاکس نیوز داشته، از ایفای نقش و تأثیرگذاری جدی تیم B در تصمیم گیری های رئیس جمهور و دولت جدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران پرده برداشته است. این تیم که اجزای آن را «بولتون، بن‌سلمان، بن‌زائد و بی‌بی (نتانیاهو)» تشکیل می دهند، صراحتا خواستار براندازی در ایران هستند.

پاسخ ایران به آمریکایی ها در مقابل اقدامات ضدبرجامی آنها ـ که همانا کاهش تعهدات هسته ای ذکر شده برای ایران در برجام است و پیش بینی های قانونی لازم نیز برای آن شده ـ در حالی قرار است اجرایی شود که طی یک سال گذشته تلاش زیادی از سوی مقامات کشورمان برای رایزنی و مذاکره در راستای جلوگیری از اقدامات ضدبرجامی صورت گرفت، اما تکلیف آمریکایی ها که مشخص بود و اروپایی ها هم عزم جدی برای جلوگیری از چنین موضوعاتی از خود نشان ندادند.

این پاسخ ایران به آمریکایی ها و سایر طرف های برجام حرکتی در راستای نشان دادن اقتدار جمهوری اسلامی در عمل به تعهدات است. آنجا که قانون ما را مکلف به اجرای تعهداتی کرد، بنا به گزارش های متعدد سازمان بین المللی انرژی هسته ای به تمامی آنها پایبند ماندیم و حالا که نقض متعدد و صریح توافقات برجامی را شاهد هستیم مطابق با اختیاراتی که در بندهای 26، 36 و 37 داریم می توانیم نسبت به کاهش میزان تعهدات عمل کنیم.

‎تمامی اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران برای کاهش تعهدات خود پیش بینی کرده و قرار است فردا اعلام و اجرایی شود، در چارچوب برجام است و برخلاف تبلیغاتی که برخی رسانه های دنیا به راه انداخته اند، قرار نیست ایران مطابق با آنچه آمریکا در نظر دارد و از یک سال پیش برای آن تلاش کرده است، از برجام خارج شود، بلکه در اجرای مفاد مختلف این قرارداد بین المللی اکنون این اختیار را یافته که برخی تعهدات خود را به دلیل نقض صریح این توافقنامه کاهش دهد.

اکنون یک سال از خروج آمریکا از برجام می گذرد، آنها تمامی تلاش های لازم را برای وارد کردن اوج فشار بر جمهوری اسلامی ایران انجام داده اند، مهمترین تصمیمات آنها تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران و همچنین قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروه های تروریستی بود. اما با وجود این، خودشان اذعان دارند نه تنها آنچه می خواسته اند از تحریم ها به دست نیاورده اند، بلکه رژیم تحریم های آمریکا در خطر جدی قرار گرفته است.

درست است که فشار زیادی بر مردم ایران از طریق اعمال تحریم های ظالمانه و یکجانبه وارد شده است، آنها حتی از واردات دارو برای بیماران ایرانی و همچنین وارد شدن کمک های نقدی و بعضا غیرنقدی برای سیل زدگان ایرانی به بهانه تحریم جلوگیری کردند تا مردم را نسبت به دولت و حاکمیت بدبین کرده و به افزایش نارضایتی ها در داخل ایران دامن بزنند، اما باز هم نتوانسته اند نتیجه ای که پیش بینی می کردند، بگیرند.

اکنون نفت ایران بر خلاف آنچه آمریکایی ها برای به صفر رساندن صادراتش در نظر داشته اند، صادر می شود؛ هرچند محدودیت های زیادی وجود دارد. این روند هم مطمئنا با وجود همسایگان پرشمار ایران و همچنین دسترسی بسیار بالای کشورمان به آب های بین المللی ادامه دار خواهد بود و به میزان مورد نیاز ایران نفت صادر خواهد شد. لذا آمریکا هرچند فشار را بر ما وارد کرده، نمی تواند به صورت ادامه دار این مسأله را دنبال کند.

بیشتر بخوانید

به نظر می رسد با گذشت چند ماه دیگر وضعیت کم کم رو به بهبودی برود و علاوه بر حفظ شرایط موجود، راه های متعدد دیگری پیش روی ایران برای دور زدن تحریم های آمریکا و دسترسی به بازارهای بین المللی قرار خواهد گرفت و این یعنی کمرنگ شدن اثرات تحریم و همچنین شکست رژیم تحریمی آمریکا که البته آنها به شدت از این مساله ترس دارند و مسئولان و کارشناسان مختلفی در آمریکا نسبت به این مسأله هشدار داده اند.

مجموعه اقدامات آمریکایی ها این بار نه در قالب سیاست «چماق و هویچ»، بلکه در قالب سیاست «چماق و چماق محکم‌تر» علیه جمهوری اسلامی ایران دنبال شد؛ اما در نهایت هر روز کمرنگ تر می شود. آنها حتی روغن ریخته را هم نذر امامزاده می کنند و مثلا رفت و آمد طبیعی ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» به خاورمیانه را که هر از گاهی صورت می گیرد، مرتبط با اقدامات اخیر ایران می دانند؛ در حالی که این مسأله کوچک ترین ارتباطی به ما ندارد و این ناو بارها در منطقه در رفت و آمد بوده است.

«دونالد ترامپ» هم که به هیچ عنوان خواهان جنگ با ایران نیست، کنایه ای مستقیم به رویکرد «جان بولتون» مشاور امنیت ملی اش به ویژه درباره ایران داشته و گفته است: «اگر قرار بود بنا به خواسته ها و نظرات او عمل کند، امروز آمریکا در چند نقطه دنیا باید درگیر جنگ می بود.» همین موضوع کافی بود تا بولتون هم به صراحت بگوید آمریکا به دنبال راه اندازی جنگ علیه ایران نیست. موضوعی که برخی همراهان او به ویژه در تیم B به شدت علاقه مند آن هستند و برای سوق دادن آمریکا به آن سمت، تلاش های زیادی کرده و می کنند.

به هر حال اکنون نه آمریکا و نه ایران هیچ یک دنبال راه اندازی جنگی علیه دیگری نیستند و از طرفی ایران هم با هوشمندی خود، راهی که در طرف مقابل پیش بینی‌ها و تلاش‌های آمریکایی‌ها برای سوق دادن ایران به آن سمت بوده را برگزیده است. برخلاف برخی تبلیغات رسانه‌ای در بعضی کشور‌های منطقه و دنیا ایران به دنبال خروج و نقض برجام نیست و اقداماتی که فردا برای کاهش تعهدات هسته ای اجرایی خواهد کرد، کاملا در چارچوب مفاد برجام خواهد بود.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۲۹
انتشار یافته: ۵۶
بعید میدونم صبر استراتژیکتون جواب بده. چون قرار هر هفنه این شعله تحریمو بدمه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
ترسو بودن در مقابل دشمن باعث زیاده خواهی میشه. خروج ایران از برجام باید زود تر انجام میشد . شاید شرایط خیلی بهتری الان می داشتیم .
جنگ نمیشه فشارها هم بیشتر میشه
فردا قراره ترامپ تحریم جدید رو امضا کنه و پتروشیمی رو اضافه کنه
حالا چطور قراره فشار کمتر بشه
به قلمِ؟به ایشان بفرمایید ناو امریکایی به منطقه رفت و امد کرده و اخرین بار سال ۲۰۰۲ اینجا بوده.رفت و امد قبلی هم بر در دو جنگ با عراق(آزاد سازی کویت و اشغال عراق)بوده.بر مبنای چنین تحلیلها مسیر بی بازگشت انتخاب نکنیم؟؟!!هوشیار و بروز و با مطالعه باشید.
از چی می ترسید از جنگ یا تحریم هر دوش هست جنگ نظامی که به ضرر صدرصدی امریکاست به هیچ وجه جنگ نمیشه
کاهش تعهدات در چارچوب برجام یعنی چی، مگه از برجام چیزی مونده، ترامپ هر چه در دوران انتخاب گفته بود عمل کرد از خروج از توافق پیمان تغییرات آب و هوایی تا خروج از برجام، الان یه برجام بیفایده اروپایی برامون مونده که از ترس اجماع بین المللی علیه خودمان جرات نداریم از آن خارج شویم، یکسال بیشتر است که تهدید به آتش زدن برجام کرده ایم و هیچ کاری نکردیم و به سخنان رهبری گوش ندادیم و به اینها اعتماد کردیم، حالا باید اقتدار خودمان را مانند کره شمالی نشان دهیم و مانند شیر غرنده دشمنان را بترسانیم
اگر ترامپ برجام را پاره کند، ما آن را آتش خواهیم زد.
پاسخ ها
احسان رضاییان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
نتیجه آتیش زدن پرچم آمریکا تو مجلسو هم دیدیم
جنگ یک بحث حرفه ای تر از مباحث عنوان شده هست.جنگ نمی کنند بلکه جنگ می شود‌.سالهای سال شدن جنگ به طول می انجامد.اینکه عموما در نزدیک به فعل (جنگ شدن) عده ای به عنوان بانیان و یا رهبر جنگ عنوان می شود باعث عدم تحلیل علت جنگ شدن هست.دارد جنگ می شود و در جنگ اخیر جالب هست نه ایران و نه آمریکا علاقه مند به جنگ نیست.پیشگیری از جنگی که می شود مثل پشیمانی و پیشگیری از برخورد دو خودرو با سرعتی ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت هست که در فاصله اندک و شاخ به شاخ به هم نزدیک می شود.جری کردن و بستن راه تنفسی ایران و عدم تحرک جدی دیپلماتیک ایران حقیر را یاد حرکت ضعیف وزیر خارجه شوروی انداخت که عراق را در آستانه جنگ می دید.بنابراین بهترین کار کاستن ابعاد این جنگ هست.کاستن ابعاد و خسارتهای جنگ بهتر از پیشگیری از جنگ هست.حمله محدودتر به منافع آمریکا و واکنش محدودتر آمریکا و سپس گفتگوی دو کشور می تواند نجات بخش باشد.ضمنا حقیر ضد جنگ هستم ولی حقیقت با واقعیت های جاری تفاوت ظریف دارد.
دوست دارم اونایی که مرگ بر امریکا میگن تو صف اول باشن
پاسخ ها
احسان رضاییان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
من که حاضر نیستم جونمو به خطر بندازم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
همیشه بودن بار هم هستند

تو برو زیر لحاف جات امن امنه . . .
40 ساله داریم با عبارات تحریم نمیشه تحریم شد تحریم لغو شد
جنگ میخواد بشه جنگ نمیشه زندگی میکنیم
واقعا به این می گید سیاست خارجه
کم کم بسمت جنگ پیش خواهیم رفت دلابل زیادی دارد . مقایسه ایران و کره شمالی . الان اولین کار این هست که نیت و هدف بعدی امریکا باید توسط کارشناسان حوزه سیاست رصد شود که منظور امریکا چیست ایا تمام‌عربیها و حتی روس و چین از پشت با امریکا در قصیه ایران هماهنگ هستند یا نه . دوم اینکه بهرحال ایران چه چیزی را میخواهد ثابت کند استفاده صلح امیز از هسته یا خارج از مفاد صلح امیز . و سوم اینکه شرایط بسمت جنگ خواهد رفت منتها هنوز شرایط مساعد و مطلوب نیست یعنی بهانه کافی ایجاد نشده . فکر کنم کل عرب با امریکا هماهنگ هستند فقط درایت سیاسی نیاز داریم
اینها توهمات ظریف هست.ترامپ بولتون و پمپئو رو از اون جهت انتخاب کرده که آدم های محجوبی نیستن و خوب میتونن پاچه گیری کنند.بعیده افسار اینها رو رها کنه.ضمن اینکه خود بولتون و پامپئو هم از ترس و وحشت ایران از جنگ آگاه شدن و بیشتر بلوف میزنن.باید تاسف خورد به حال مردم کشورمون با این همه استرس و فشار اقتصادی.ما چه گناهی کردیم که ایرانی شدیم؟
کم میکند ؟ نمیترسد؟ بیایید یه کاری کنیم به اروپاییها بگوییم مثل آمریکا از برجام همتون برید بیرون فقط ما بمونیم توی برجام وپرچم برجامو به تنهایی به دوش بکشیم.اینجوری خود آزاریمون کامل میشه .اونها کنار وایستند ورنج مارو تماشا کنند ولذت میبرند بهتر نیست ؟اصلا بگیم برجام واس ماست .
چی شده بعضیا دلواپس شدند؟ کی بود که میگفت یه عده بزدل سیاسی هستند؟
ببینیم و تعریف کنیم
تابناک می توانی ثابت کنی آمریکا به ایران حمله نمی کند؟ طرف 200000 تن ناو هواپیمابر را به خلیج فارس اعزام کرده است. این اسباب بازی به راحتی می تواند یک کشور را از پا در بیاورد.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
مگه سیب زمینیه که وزنش رو میگی؟ یه گوشش سوراخ بشه میره ته آب. کنار تایتانیک. خخخخخخ
دقیقا
چه زیبا خط میدهید!!! شاید بخواهند فردا از برجام خارج شوند، چرا میگویید تعهدات کم کند؟ تصور کنید هنوز فردا نشده، شما اینطور تحلیل ها را منتشر میکنید و توقع دارید آمریکا فردا غافلگیر شود! همه این خبر و حرف ها مصرف داخلی دارد و ذره ای برای آمریکا دارای اهمیت نیست. وسلام
ولش کن، به من بگو گوشت کیلو چنده؟ خودرو کیلو چنده؟
امیدوارم عمق استراتژیک کشور به جای سواحل مدیترانه در داخل پیگیری شود
باسلام و ارزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان گرچه بنظر اینجانب ترامپ و تیم امریکا نهایت بد عهدی و رفتار غیر متعارف از خود نشان داده است ولی از سوی دیگر شرایط طوری شده که اروپا و روسیه و چین در نهایت جانب امریکا را در نظر خواهند گرفت و کشور های همسایه هم با توجه به شرایط تند روی که بود انها نیز جانب امریکا را در نظر خواهند گرفت لهذا بنظر در این شرایط تصمیم تند نه تنها مفید فایده نخواهد بود بلکه بد را بدتر خواهد کرد اگر بنظر اینجانب وزیر اتمور خارجه با اختیارات خاص فعالیتهای گسترده ای در عالم دیپلماسی انجام دهد و باب گفتگو با حفظ عزت و مصلحت و حکمت را بگشاید شاید و تنها شاید بتواند این گره را باز کند و تعدیلی در رفتار امریکا رخ دهد ودر غیر اینصورت بنظر تند روی باز هم تند روی بیشتر را در پی خواهد داشت و حاصلی جز فشار بیشتر ارمغان نداشته و نخواهد داشت بعنوان امر بمعروف عرض کردم ممکنه مفید باشد ما همچنان به رحمت خداوندی ایمان داریم و امید که لطف و رحمتش گشایشی ایجاد کند
حالا صادر هم بشود اصلا حتی اگر در حد حرف زدن هم باشد باید جامعه جهان آمریکا را محکوم کند که این حرف را زد چه برسد به اجرایی کردن آن!
با اینکه من خودم از اقشار ضعیف جامعه هستم ولی با این کار روحانی موافقم. ما هر چقدر عقب نشینی کنیم در مقابل آمریکا انها جلوتر میاند.ن باید تن به ذلت داد. خدا را شکر نیرو و توان نظامی قوی داریم
ترامپ مثل خروس جنگی می ماند برای ما زشته که مثل او فیگور بگیریم اگر بجنگیم نمی میریم اما ممکن است زخم عمیق بگیریم بهتره جا خالی بدهیم تا خجالت بشود
حرکت به سوی آنچه که گروه ب میخواهد یعنی جنگ و ویرانی و نابودی این مملکت. حیفا که به سوی ناکجا آباد پیش میرود
یعنی دلار دوباره میشه ۳۸۰۰ ، قیمت گوشت و مرغ و ... میاد به قیمت قبلش ، یواشکی نفت می فروشیم و خوشحال مثل قبل می ریم پراید می خریم ، میریم شمال ، دوباره گشت ارشاد میاد بهمون گیر میده چرا شلورات پاره ست البته نه از روی فقر و نداری از روی مد پاره ست، ما دوباره بنفش می شیم ، یا حال شما خوب نیست یا حال ما ، به هر حال راهمان جداست ، اشکال نداره چاپ نکن ، مملکت سانسور
ایران مسلماً به میزان بسیار جزیی از تعهدات برجامی خود خواهد کاست تا یک عکس العمل حداقلی در قبال بدعهدی اروپا نشان دهد اما صد افسوس که با این کار بیش از پیش در تحریم ها فرو خواهیم رفت و اروپا و آمریکا با هم همدست شده و زهر چشم بدی از ایران خواهند گرفت. هر کس این نظریه را قبول ندارد فقط چند هفته صبر کند تا نتیجه را به چشم خود ببیند.
در این طول عمر این حقیر
هیچ وقت فشار کمتر نشد
هیچ وقت در هیچ مورد فشار کمتر نشد
لایک...منتها قیمت ماشین و غیره رو چه کنیم؟کی باخیال آسوده وام بگیریم ماشین بخریم؟گاهی شک میکنم همه این مشکلات یکساله فقط برای این بوده که امریکا خوب سلاح بفروشه و از طرفی هم نقدینگی از مردم ایران گرفته بشه.
این تحلیل موضع ضعف را نشان میدهد ' انگار نویسنده دلش رو خوش کرده که ترامپ قصد جنگ ندارد، کمی با صلابت تر می توان دشمنرا ناامید کرد،
افغانها یه ضرب المثل دارن که میگه ما زیر بار حرف زور نمی ریم مگه اینکه طرف خیلی پرزور باشه اینم شده داستان مقاومت جانانه ملت ایران در مقابل بعثی ها واله بعثییها با آمریکا خیلی فرقشونه .
مگه ما چند سال دیگر از عمرمان مانده که همه اش یاید دلخوش به راه های جدید دور زدن تحریم ها باشیم .چرا راه هایی برای تعامل با دنیا با دست کشیدن از دخالت در لبنان و سوریه و عراق و افغانستان و... نمی کنید.دیگه این وضع غیر قابل تحمل شده است.
یک قدم از یک دولت باید خارج شد و غنی سازی بالای 20 درصد رو شروع کرد و بعد مذاکره کرد.
کم کند یا نکند ایران هیچ راهی ندارد تنهای راه هم که به نظر می رسد استارت جنگ فیزیکی با آمریکا (جهان) هست
ببینیم و تعریف کنیم چه میکنند این سیاستمداران! فقط امیدوارم حرف مفت نزنند و حرفی بزنند که عمل کنند
به نظر من کار درستی هست
از برجام خارج شوید
خوب این اقدامات ناچیز ایران چه دردی را درمان میکند گیریم ایران 5درصدغنی سازی را انجام داد واز پروتکل خارج گردید چه چیزی بدست می اورد .بلی اگر غنی ساری نود درصد را شروع کند سلاح باز دارنده داشته باشد براحتی میتواندتنگه هرمز را ببندد بعد مجبورند ازدشمنی ها دست بردارند
امریکا دنبال اینه که اقتصاد ما از درون نابود بشه. که داره بدون هزینه های جانبی جنگ انجام میده. وای به اون روزی که ترام دوباره رای بیاره. چهار سال فرصت داره تا مارو نابود کنه ازاقتصاد وناراضایتی عمومی
فردااتفاق خاصی نخواهدافتادروحانی تنهاچندجمله انتقادی مطرح میکنه مرحله بعدازاقتداردولتش تعریف کرده ویه جورابی سعی میکنه دولتش روموفق نشون بده مرحله سوم حرفهاش کنایه زدن به بعضی کشورهاست ودرحالیکه همه منتظرشنیدن دستورات صریح ومقتدرانه درمورداقدامات موثردربرابردشمن هستیم باکمال تعجب غافلگیر میشویم چون نهایتابامحکوم کردن کارامریکا اعلام میکنه که ماحتی بدون امریکاواروپابه تعهداتمون پایبندیم وبه اروپاییها یکسال دیگه وقت میده دورپایان بافرافکنی وقاطی کردن بعضی مسایل مثل گرانی ولزوم گران شدن بنزین ومعرفی استکباربعنوان عامل اصلی مشکلات مقتدرانه سخنانش روپایان میده خداوکیلی اینوداشته باشین اگردرست دراومدیه جایزه بمن بدین بزنم بزخم زندگیم
به جای رسیدیم سر کم شدن فشار باید صبح و شب بگذرونیم
بابا جمع کنید برجام و این مسخره بازی هاتون را.. برجام یک سال پیش پاره شد، و ما تو بدترین وضعیت ممکن هستیم.
بنظرم بايد از برجام خارج شويم و به برنامه اتمي خودمان ادامه دهيم و ترامپ كه عددي نيست بزرگتر از او هم هيچ غلطي نمي تواند بكند زنده باد ايران .
در این شرایط اقدام مناسبی است، ترامپ در نزدیک انتخابات اقدام به جنگ نمی کند چون سبب عدم انتخابش می شود اما بعد از انتخابات احتمال دارد. بنابراین الان بهترین زمان برای هر اقدامی در جهت کاهش تعهدات برجام است. ترامپ و آمریکا دیگر هرگز تحریمها را بر نخواهند داشت و این کاهش تعهدات شاید فقط اروپایی ها را به تعهداتشان برگرداند. اصولا ایران می تواند از این فرصت دو ساله تا پایان دور اول ترامپ استفاده کند و سطح فناوری هسته ایی خود را به شدت بالا ببرد. بعد اگر ترامپ مجددا انتخاب شد با اروپایی ها و روسیه و چین و بدون آمریکا یک توافق جدید با شرایط جدیدی بنفع ایران امضا کند.
با این کار مردم را بیشتر سپر بلا می کنید و دیگر هیچ
اگه جنگ نشه مطمئن باشین که تبانی روسیه و آمریکاست و اونا توافق کردند که نشه ، اگر هم بشه که حتما با هم توافق داشته اند ...
اصلا نظر و حرف ایران مصرف داخلی داره و بس ...
ایران بدون اجازه روسیه و چین ، آب هم نمیخوره ...
روحانی بگه از برجام پشیمانم کفایت میکنه نمیخواد از این ملت خرج کنه؟؟؟؟؟؟؟؟
چرا ما با آمریکا دشمنیم؟
ژنهای خوب و بچه های مسوولین همراه باخودشان خودشونو فقط برای خط مقد م آماده کنن دیگه پشت خط قبول نیست
آمریکا میخواهد کشورها را بدون هزینه جنگ فتح کند این دکترین شکست خواهد خورد و ایران نمونه ای عملیاتی شده برای این موضوع هست . تشدید شرایط به سمت هزینه جنگ معادلات آنها را به کلی دگرگون میکند .
اکثریت مردم جونشون به لب اومده.میگن خدا کنه جنگ بشه
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی