بازدید 30385
یک کارشناس روس در پایگاه «المانیتور» نوشت؛

دیدگاه روسیه نسبت به اقدام آمریکا علیه سپاه چیست؟!

تعیین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (IRGC) از سوی ایالات متحده به عنوان یک «سازمان تروریستی خارجی»، آخرین تلاش دولت دونالد ترامپ برای اعمال فشار سیاسی بر ایران است. مسکو که با تهران در حمایت از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه متحد شده، این اقدام آمریکا را محکوم کرده است. با این حال می تواند مزایای غیر منتظره ای برای مسکو به همراه داشته باشد.
کد خبر: ۸۹۳۱۸۳
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۴ 20 April 2019

قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه های تروریستی خارجی از سوی آمریکا، واکنش های زیادی را در سراسر جهان به دنبال داشته و مقامات بسیاری از کشورها نسبت به آن واکنش نشان داده اند.

به گزارش «تابناک»؛ در همین رابطه، یکی از بازیگرانی که به نظر می رسد، بر خلاف تصور واکنش محکمی به این اقدام آمریک نشان نداد، روسیه است. در این زمینه، وبگاه آمریکایی المانیتور در مطلبی به قلم Julia Sveshnikova به این موضوع پرداخته و نوشته است: تعیین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (IRGC) از سوی ایالات متحده به عنوان یک «سازمان تروریستی خارجی»، آخرین تلاش دولت دونالد ترامپ برای اعمال فشار سیاسی بر ایران است. مسکو که با تهران در حمایت از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه متحد شده، این اقدام آمریکا را محکوم کرده است. با این حال می تواند مزایای غیر منتظره ای برای مسکو داشته باشد.

در سال های اخیر، روسیه و ایران در مبارزه با نیروهای ضد دولتی در سوریه شراکت داشته اند، اما همان طور که فاز نظامی فروکش می کرد، روابط میان مسکو و تهران رشد کرده است. به این ترتیب، روسیه ابتکارات تحت هدایت آمریکا را ـ که مربوط به ایران است ـ با دقت زیاد سنجش و ارزیابی می کند.

رجب صفروف، مدیر مرکز مطالعات مدرن ایران در مسکو نوشت: «مسکو در پی تعهد و مشارکت سازنده با تهران در مورد سوریه و فراتر از آن بوده است. در واقع، طی پنج سال گذشته، روسیه به طور جدی در سوریه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که اکنون به عنوان یک سازمان تروریستی تعیین شده، فعالیت کرده است.

خط اصلی انتقاد روسیه از تصمیم آمریکا بر این واقعیت تمرکز دارد که واشنگتن در حال سوق دادن خاورمیانه در یک وضعیت آنارشیک بسیار وخیم است. روس ها به صورت مشابهی از چنین منطقی نیز در ماجرای انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس و به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان اشغالی از سوی ترامپ استفاده کرده اند.

با این حال و جالب آنکه، روس ها هرگز رسما هیچ اشاره ای به دسیسه اسرائیل در تروریستی اعلام کردن سپاه نکرده اند. مسکو به شدت نسبت به حساسیت های اسرائیل آگاه است و برای جلوگیری از خصومت با اسرائیل، تنها مستقیم موضع آمریکا را هدف قرار می دهد.

چگونه روسیه از اقدام آمریکا علیه سپاه نفع می برد!؟

روسیه بر این باور است، مسیر مقابله با ایران مخرب و کوته نظرانه است. در همین زمینه، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته است، ایجاد یک معماری امنیتی پایدار در منطقه بدون مشارکت ایران غیرممکن است؛ همان طور که نقش قابل توجهی در ایجاد ثبات در عراق، سوریه و افغانستان دارد.

بیشتر بخوانید

با وجود همه نگرانی ها از سوی مسکو، روسیه در نهایت منافعی را از این تصمیم ترامپ علیه سپاه برای خود پیدا خواهد کرد و به نظر می رسد مسکو آزادی عمل بیشتری به مسکو در دو بعد سیاسی و نظامی خواهد داد.

این تصمیم محدودیت ها و گرفتاری های عمده ای برای ارتش، سرویس اطلاعاتی و دیپلمات های ایالات متحده در منطقه در پی خواهد شد. از این به بعد، مقامات آمریکایی نمی توانند با همتایان خود در عراق، سوریه یا لبنان مذاکره کنند؛ اگر آن ها با سپاه پاسداران در ارتباط باشند.

از سوی دیگر، افزایش فشار آمريکا بر ايران باعث می شود که تهران وابستگی بيشتری به دشمنان ژئوپوليتيک آمريكا ـ یعنی چين و روسيه، داشته باشد.

بنابراین این اقدام دست کم سه دلالت اصلی دارد؛

نخست: استدلال روسیه در برابر سیاست های آمریکا علیه ایران تقویت می شود. در شمار فزاینده ای از ابتکارت ضد ایرانی آمریکا، واشنگتن صرفا در پی حمایت از اسرائیل است. حتی اگر متحدان اروپایی از آن پیروی کنند، اکثر آن ها در جستجوی روزنه و راه میانبری برای برقراری ارتباط با تهران هستند و در نهایت احساس همترازی بیشتری با دستورکارهای روسیه نسبت به آمریکا نشان خواهند داد.

دوم: این مسأله موضع مسکو به عنوان یک میانجی بی طرف را تقویت خواهد کرد و نسبت به دیگران، مسکو احتمالا یک میانجی مناسبی برای طرفین به حساب خواهد آمد. به این دلیل که مسکو بر خلاف ترامپ، صرفا تخم مرغ هایش را در یک سبد قرار نمی دهد و با همه طرف ها روابط موازی خود را حفظ کرده است.

سوم: روسیه با قرار گرفتن سپاه در لیست گروه های تروریستی خارجی، می تواند اهرم لازم برای جلوگیری از عملیات نظامی ایران در نواحی معینی از سوریه را به دست آورد و یا در مورد برخی پروژه ها و صنایعی که از سوی ایران اجرا می شوند، روس ها می توانند ادعا کنند که تصمیم ترامپ ممکن است این پروژه ها را با عوارض امنیتی و سیاسی مواجه سازد و از این طریق خود مدیریت آن ها را بر عهده گیرند. در واقع، با توجه به اینکه سپاه نقش عمده ای در فرایند بازسازی سوریه در دوران پسا جنگ بر عهده دارد، تصمیم ترامپ می تواند از نفوذ سپاه در اقتصاد سوریه کم کند و زمینه را برای نقش آفرینی و نفوذ بیشتر مسکو فراهم آورد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴۱
آمریکا و روسیه هماهنگ هستن.مطمئن باشین پشت سر باهم معامله کردن که مولر ترامپ رو بی گناه اعلام کنه.
یک چیزی بگم.آمریکا و روسیه دو ابر قدرت هستن.50 سال پیش درحالی اونها در حال فرود اومدن روی ماه بودن ما هنوز موتور گازی هم نمیساختیم.پس بهتره مسیری رو نریم که به تقابل با یکی از این دو ابر قدرت منتهی بشه.
باید آروم و مسالمت آمیز زندگی کرد.
پاسخ ها
میلیمتر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
حرفهاتون تا حدی درسته ولی درباره ابرقدرتی روسیه اشتباهه و میدونیم روسیه بنیه نظامی و فنی مهندسی و سخت افزاری و زیرساختی قدرتمندی دارد که صرفا عمکردشون بازدارندگیست و درباره دیگر المانهای ابرقدرتی مانند فرهنگ و اقتصاد و مباحث نرم افزاری و غیره بسیار ضعیف و عقب افتاده هستند اون وقت که ابرقدرت فقط نظامی بودن که اسمشون شوروی بود با تحریمهای به مراتب کمتر از تحریمهای الان ایران به اون روز افتادند و تجزیه شدند از درون و رهبرانشون هم تسلیم رو پذیرفتند و برید ببینید حتی بعد از فروپاشی شوروی تا پایان دهه نود و کمی پس از ۲۰۰۰ چه شرایط اسفبار اقتصادی و فرهنگی داشتند که از بی پولی همه اسلحه خونشون رو برای حراج گذاشته بودند حتی اون محرمانه ها و اتمیها و استراتژیکهاشون و کشوری با این رزومه به هیچ وجه ابرقدرت جهانی نبوده و نیست اگر روسیه ابرقدرت باشد باید به کره شمالی هم بگیم ابرقدرت ولی ابرقدرت اونیه که با یک تحریم دلار اینجوری کشور رو به خاک سیاه میشونه و درباره قوت نظامیشون هم که میدونید و اگر نمیدونید چی بگم والا

یا حق
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
نه دوست عزیز زندگی مسالمت امیز میشه سبک زندگی غربی ما ملت جهادیم همونطور که اقامون امام حسین رو در روی ظلم ایستاد ما هم تا ظهور حضرت اقا ولی العصر رودرروی ظلم وایمیستیم
ما میتوانیم در بخش صنایع و یا بازسازی سوریه توسط بخش خصوصی اقدام کنبم نه تحت عنوان سپاه. چرا موضوع را الکی سختش میکنید. ضمنا روسبه هم خودش از طرف امریکا تحریم است و نمیتواند حداقل دراین مورد از ما پیشی بگیرد.
خیلی ناراحته
هدف امریکا فقط مالی است بقیه حرفها بهانه است چرا نیم ذارن ماهواره پرتا کنیم چون در اینده ایران میتونه ماهواهر کشورهای دیگه را پرتاب کند و کلی درامد دراد چرا با هسته ای مخالفن برای فروش برق و اورانیوم غنی شده عاقل باشید امریکا دوست ما نیست...
پاسخ ها
صادق
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
هردرامدی هم اشته باشه به مردم نمیرسه همون بهتر که نداشته باشه
کشورهایی که به روسیه اعتماد کرده بودند :
لهستان
یوگسلاوی
کوبا
لیبی
عراق
سوریه
کره شمالی
ونزوئلا...
..
..
.
.
هرکدامشان بدبخت تر از دیگری !!!!!!!!!!!!!
چقدر بدبختیم که میخواهیم واکنش روسیه رو ببینیم
بابا ببینید واکنش واقعی مردم واقعی خودمون چیه
اینه که مهمه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
تابناکه دیگر
میلیمتر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
خیلی از آقایون نیفرمایند مردم کی هستند مردم چی فکر میکنند آخه مردم کیلویی چند
تاریخ کشورمون نشون داده از دیگ روسیه آبی برای وطن گرم نمیشه .به نظر من باید به نیروی داخلی خودمان تکیه کنیم وبه اندیشمندان وجوانان خودمان بها بدهیم وبا مهندسی معکوس در تمام زمینه ها جلو برویم .حتی از مخالفان با عقایدمان که به ساز ما نمیرقصند ولی به ایران وایرانی تعهد دارند وبه دنبال پیشرفت کشور هستند نیز باید کمک بگیریم .به جای زیاد کردن فیلتر های عقیدتی باید فیلترهای دانش کاربردی را جایگزین کنیم .به نظرم بهتر از این است که با کمونیست ومسیحی طرف حساب بشویم .اینان لا اقل قلبشان برای وطن میتپد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
الان سالهاست شروع شده
ناشناس
| Belgium |
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
موضوع اینه که تو دنیا کشور مستقلی نداریم یا متکی به آمریکا و غرب یا روس وچین و در کشور ما دولتی‌ها تمایل به غرب و بقیه یل به روس وچین حالا تو منگنه گیر کردیم با این دیپلماسی .بهترین راه اتحاد در داخل و روابط با کل دنیاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
از روسیه به ما ترکمن چای گلستان به توپ بستن مجلس و حرم امام رضا و قائله آذربایجان است. از امریکا به ما سرنگونی مصدق تجهیز صدام و بمباران تاسیسات نفتی سرنگونی هواپیمای مسافربری فشار اقتصادی و بدبختی های دهه های اخیر
بارها مسکو گفته متحد ایران نیست در سوریه فقط هدفشون تو برخی مواضع یکی شده در سوریه
تاالان می گفتید تحریم های اخیر آخرین تلاش آمریکاست ! میبینید که سپاه را هم اضافه کردند بنا براین نگویید این آخرین تلاش آمریکاست!
کسایی که به روسیه و چین اعتماد میکنن با کسایی که به اروپا و امریکا اعتماد میکنن فرقی ندارن ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
عزیز روابط با انها بر اساس منافع است که ادامه پیدا می کند یا نمی کند ولی امریکا و اروپا منافعی در کار نیست
استفاده اش را از سپاه برای محکم کردن جای پای خود در سوریه کرده است و دیگر نیازی به این ها ندارد.ملت از اول می دانستند تکیه بر روسیه و چین مانند تکیه بر باد است.
روسها همانند روباه و کفتار در پی برداشتن سهم خود از این دعوا بین ایران و آمریکا هستند . آنها هیچگاه برای ما و منافع ما قدمی برنداشته و بر نمی دارند.
سپاه محبودترین نیروی نظامی حال حاضر دنیاست.آمریکا از سپاه ناراحت چون داعش ایجاد شده توسط آمریکارا سپاه شکست داد.
ازنظربنده بعنوان یک ایرانی، سیاست خارجی جمهوری اسلامی درمقابل آمریکا با انگیزه دشمنی، بسیاراشتباه، کاملاغلط ،نادرست و غیر حتی مقابله غیراصول سیاسی است!؟ بطوریکه مسیر معادلات سیاسی را مسدودکرده ودرمسیرراهبرد زوری قرار گرفته است!؟ تاریخ کشورمان و اکثریت مردم براین اصل واقفندکه روسیه هرگزنمیتواندبا ایران همراه باشد مگربصورت دوستی عادی آنهم با قواعد سیاسی که درحد حفظ روابط بین المللی درامور مختلف چون تجارت و بده بستانهای معمول درجهت خنثی سازی هرگونه تنش ودسیسه وکینه ورزی هزینه ساز برای کشورومردم درفرآیندرشدوتوسعه قابل قبول میتواند باشدپس با این حساب، نزدیکی زیادازآنچه گفته شد روشی نادرست بشمارمیرود!؟ وعلنی کردن دشمنی وخسومت با آمریکا دراین دوران مترقی و مدرن،نه تنها از قاعده سیاست خارج است بلکه این رودررویی، آنقدرهزینه های تقابل را بر کشور و مردم سنگین میکند که راهی برای ادامه روند ادعا باقی نمی گذارد و مضافا اینکه نوعی تسلیم شدن در برابر دشمن را تقویت مینماید!؟ که این گمانه در سالهای اخیر محتمل تر خودرانشان میدهد! ودرخصوص واکنش روسیه نسبت به کنش واقدام آمریکا پیرامون تروریستی خواندن سپاه پاسداران،باید گفت که نقش روسیه درهمکاریهای چنددهه اخیرباایران،فقط وفقط منافع ومنافع سرزمین وملت ودولتش بوده و بس!؟ و چون کشورما ازبعدازانقلاب تا کنون، حتی یک سیاستمدار درحدواندازه نزدیک به سیاستمداران روسیه نداشته و ندارد و آنهایی که مدعی سیاستمداریند بجزسیاست ورزی خرابکارانه،از الفبای سیاستمداری واقعی،چیزی نمیدانندوحالیشان نیست پس سیاستمداران روسیه بدون هرگونه به زحمت افتادن!سیاست ورزان کشورمان را براحتی بازی داده و ازآب گل آلودبرای خودشان ماهی میگیرند! وچهل سال است که ایران وایرانی پولها ومنابع عظیمشان را خرج میکند واندخم یک کوچه اند وحتی نتیجه برجام نیز مبین این مدعاست!؟ واکنش روسیه در زمینه موضع گیری علیه تصمیم آمریکا پیرامون تروریستی خوانده سپاه پاسداران، تا حدی میتواند باشد که منافع روسیه کاملا حفظ شود و مضاعف بر منافع مستمرقبلی، منافع جدیدی نیز برای روسیه به ارمغان آورد!؟
با سلام
مطمئن باشید این دو ابرقدرت همیشه باهم بوده اند و خواهند بود. در ظاهر با هم دعوا می کنند و در خفا با هم هستند.
روسیه یک ابرقدرت است و برای پیشبرد اهدافش در مقابله با بلوک غرب، نیاز چندانی به ایران ندارد، بلکه به ما تنها به عنوان یک کارت بازی نگاه میکند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
کاملآ

.احسنت
مسکو هیچگاه متحد ایران در سوریه و عراق نبوده و در اینده نزدیک بیشتر مشخص خواهد شد .
روسیه در مواقع سخت وگرفتاری های ایران همیشه در نقش یک دشمن پنهان بازی کرده واز پشت خنجر زده وهمیشه در برابر غرب با کارت ایران بازی و به نفع خودش سوء استفاده کرده است . روسیه حاضر است به تمام نقطه جهان سلاح مدرن خودرا بفروشد ولی به ایران نمیفروشد اکنون هواپیمای جنگی مدرن سوخو 35 را به چین میفروشد. ولی ایران دوبرابر قیمت آن را بدهد باز به ایران نمیفروشند .البته تحریم ها را الکی بهانه کرده اند ولی انگونه نیست. اگر میبینید اس 300 هارا به ایران داده بعلت حکم دادگاه لاهه بوده وگرنه آنهارا هم نمیداد . لذا خود روسیه هم میداند بعلت اعمال منافقانه اش مردم ایران از روسیه نفرت دارند
مرگ بر روسیه
روسیه دنبال سود و شارکت و سود بری از ایران است و هیچ منافعی برای ایران نداشته و ندارد. فقط منافعی میخواد از ایران عایدش شود. و بس.
ایران از ۷۰ سال قبل چوب شانه خالی کردن روسیه از تعهدات خود نسبت به ایرانرا تجربه کرده و ختی امام راحل نیز دراین. مورد اشکارا بیان فرمودند که الان این مدرک بر سر دربهای وزارت خانهای ایران در خارج ار کشور مشاهده میشود بنابر این هیچ موقع نباید به روسیه اعتماد کرد
اولین مشکلی که برای سپاه بوجود آورده ایم سالها اینست که سپاه چرا درگیر کارهای عمرانی میباشد.سپاه به عنوان یک نیروی نظامی مطرح بوده وحالا هم به عنوان یک نیروی عمرانی می خواهد درسوریه باشد حساسیت رااز روی سپاه بردارید.
باسلام به نظرمن مسولین مملکت بجای رفتن به اروپا وامریکا تکیه بر هوش واستعداد جوانانش کند واین همه هزینه های سفرهایشان را صرف تحقیق وپژوهش نخبه هایش کند .خانه ومسکن بدهد تا با ارامش فقط وفقط تحقیق کنند درهمه زمینه ها .ومدیران لایق وجوان سر کار بگذارد .وخصوصی سازی اشتباه هست
از روس ها نامردتر پیدا نمی کنید در بدترین شرایط ممکن از پشت خنجر میزنن
یادت نره کشورهایی که با امریکا دوست هستند کیها هستند.
آلمان، چک،ژاپن، کره جنوبی تایوان ،ووووووووووو،ایران پیش از ۵۷.کشوری که صد در صد بیکار نداشت از کره جنوبی پاکستان و... میامدن کار میکردن حالا کجا هستیم
لعنت بر روسیه و نوکران روس که هر چه می کشیم از این دو است
این مقاله به تئوری توطئه بیشتر شبیه بود.
همه‌ی کشورها باید در مقابل امپریالیسم صهیونیسم جهانی با هم متحد باشند. ما همین الان بسیار کمتر از ظرفیتی که باید و شاید با رقبای استکبار جهانی مراوده داریم و این اشتباه هست.
به جان هم افتادن کشورها بدبینی آن ها نسبت به هم همان چیزی هست که آمریکا می‌خواهد. ای کاش ذره‌ای از این همه تئوری‌های توطئه که می‌بریم و می‌دوزیم را موقع مذاکره با غرب داشتیم.
مقابل همسایه‌ها و رقبای آمریکا یک‌سره پر از شک و تردید هستیم و دشمنی و حسادت و ترس و رقابت و مقابل غرب یکسره خودباخته و خودفروخته هستیم و تسلیم و توسری خور و عاشق و شیفته.
چون ذهن این مردم را در دو قرن اخیر انگلیسی ها کانالیزه کردند
دنیا دنیای منافع است لطفا این اصل را بفهمید و دوستی مداوم اصلا درکار نیست اگر میخواهید تصمیمتان خریدار داشته باشد باید خود را قوی کنیم
چیزهای که روسیه با کمک ایران بدست آورد غیر قابل باور برای خودش است، هر معامله که روسیه بخواهد برعلیه این دست آوردش انجام دهد، هیچ گاه این استواری را برایش ندارد. همین اجاره بندر طرطوس از آرزوهای دیرین روسها از زمانها بسیار دور بود یعنی رسیدن به آبهای گرم مدیترانه، و این با کمک ایران محقق شد. البته ایران باید ارزش کارهایش، واقف باشد، و کاملاً آگاهانه آنها را درک کند. روسیه با کمک ایران بازی گر بزرگ منطقه ای، و جهانی شد، بدون نیروهای ایران هیچ موفقیتهای پایدار برای روسها بدست نمیامد. روسیه هر قدر برای ایران هزینه دهد، چند برابر آنرا در بلند مدت بدست میاورد، پوتین کاملاً به این مسئله واقف است.
روسیه با ایران خیلی همکاری میکنه..آره...سلاح هاش رو به ایران میفروشه ایران هم توی سوریه وجاهای دیگه مصرفشون میکنه!....دوستی وهمکاری از این نزدیکتر؟!
روسیه هیچوقت یار ما نبود در هشت سال جنگ مخرب ترین سلاح به صدام میداد
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر