بازدید 14438

ملاقات غیرمنتظره سیلاب و «مد اکبر» در اروندرود!/ این بزرگ‌ترین مد در ۲۵ سال اخیر است/ رئیس جمهور به لرستان رفت

هنوز بارندگی‌های اخیر به پایین دست مسیر رود در خوزستان نرسیده که نگرانی‌ها از آب گرفتگی و غرق شدن خانه و کاشانه مردم در دو شهرستان جنوبی این استان به اوج خود رسیده است. در پی احتمال بروز «مد اکبر» و پس زدن آب دریا در رود‌ها و نهر‌هایی که به آن می‌ریزند، در آبادان و خرمشهر نگرانی‌ها اوج گرفته و وضعیت فوق العاده اعلام شده است. نگرانی از ملاقات غیرمنتظره سیلاب‌ها و مدی که هر ساله در این روز‌ها اوج می‌گیرد.
کد خبر: ۸۹۳۱۲۰
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰ 20 April 2019
تابناک اجتماعی -
هنوز بارندگی‌های اخیر به پایین دست مسیر رود در خوزستان نرسیده که نگرانی‌ها از آب گرفتگی و غرق شدن خانه و کاشانه مردم در دو شهرستان جنوبی این استان به اوج رسیده است.

به گزارش «تابناک»، در پی احتمال بروز «مد اکبر» و پس زدن آب دریا در رود‌ها و نهر‌هایی که به آن می‌ریزند، در آبادان و خرمشهر نگرانی‌ها اوج گرفته و وضعیت فوق العاده اعلام شده است. نگرانی از ملاقات غیرمنتظره سیلاب‌ها و مدی که هر ساله در این روز‌ها اوج می‌گیرد.

البته این مد بزرگ به خودی خود نگران کننده نیست و مردمان مجاور دریا با آن آشنایی کافی دارند؛ اما مسأله اینجاست که تمامی رود‌ها بر اثر بارش‌های پر حجم اخیر لبالب از آب هستند و جایی برای پس زدن آب دریا در مد ندارند؛ وضعیتی که پیش بینی می‌شود، موجب خروج آب از بستر رودخانه و روانه شدن آن در شهر‌ها شود.

این در حالی است که طی روز‌های اخیر، حجم بزرگی از آب از بالادست استان خوزستان به جنوب روانه شده و اوضاع در مناطقی چون تالاب شادگان بحرانی شده است؛ اوضاعی که تلاقی مد و سیلاب، می‌تواند بحرانی‌ترش کند و از این روی، تدابیری مانند ساخت سیل بند در آبادان در دستور کار قرار گرفته است.
 
روحانی: مردم از آزمون بزرگ سیل موفق بیرون آمدند
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۲۱:۱۶

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه مدیریت بحران استان خوزستان گفت: غرب می‌گفت کشور ایران با غبار نمکی از بین می رود و می گفتند که قابل احیا نیست بنابراین منطقه شمال غرب ایران کلا باید جمع کنند و بروند. بقیه کشور را هم می‌گفتند که خشکسالی، گرد و غبار مردم را از پا در می آورد و یأس و بذر ناامیدی در ذهن مردم ایجاد کرده بودند. خداوند در بهار و فروردین امسال با دست پر قدرت خود ضربه اساسی براین تفکر زد. اینقدر این تفکر شدید بود و مردم را تحت فشار قرار داده بود که خود من روزها و ساعت ها فکر می‌کردم که برای آینده ایران چکار باید بکنیم. یک ضربه اساسی برایجاد یأس و نا امیدی استکبار جهانی و صهیونیست بود.

وی افزود: خسارت سیل بسیار عظیم و زیاد است، خداوند هم رحمت را نازل کرده و در کنار آن زحمت را برای عده ای از بندگان خوب را ایجاد کرده. در سیل اخیر سه حادثه من را تحت تأثیر قرار داد. اولین آق قلا بود که برای من بسیار نگران کننده بود. بعدا حادثه پل دختر بود که در شب بارندگی شدید با استاندار لرستان در تماس تلفنی بودیم. خیلی شب سختی بر من گذشت تا فردا که مقداری بارندگی رد شد و هلکوپترها توانستند به پلدختر رسیدند و بسیار خوشحال شدیم که جان مردم ایران در سلامت بود.

روحانی در ادامه بیان کرد: مردم علیرغم اینکه بسیار مشکلات دارند اما روحیه آن ها خیلی خوبی بود بار سنگینی بر دوش نهادها، نیروهای مسلح و دیگر دستگاه‌ها است. تردیدی ندارم که ملت ایران از این آزمایش کاملا پیروز خارج می شود و امیدوارم دولت هم پابه پای مردم با همه توان فعالیت کند. استانداران، فرمانداران، بخشداران و مدیران کل و وزراتخانه های مختلف شبانه روز تلاش کردند.

وی با بیان این که برای من باعث افتخار است که استاندار خوزستان 33 روز به خانه نرفته است. دوره مسئولیت ها زودگذر است گفت: اما افتخارات ملی ماندگار است و مردم برادری کردند و هیچ لذتی بالاتر از این نیست و کار بسیار عظیم و بزرگی است که خداوند فرصتی به آدم بدهد که بتواند به مردم خدمت کند و خداوند در این فروردین این فرصت را به ما داد، فرصت خدمت به مردم، فرصت تواضع در برابر مردم. چقدر لذت دارد آدم دست مؤمنی را بگیرد.

روحانی تصریح کرد: بیماری مسری و عفونی مشاهده نمی کنیم در بازدید از اسکان های سیل‌زدگان، از یکایک آنها پرسیده می شد از خدمات هلال احمر راضی بودند و این بسیار ارزشمند است و همه شبانه روز در حال فعالیت هستند. کاری که نیروهای مسلح، سپاه، بسیج، ارتش و هلکوپترهای ما انجام دادند هیچکسی نبود که در میدان نباشد این خیلی برای ما ارزشمند است و اولین قدم را خود مردم و روستایی ها نیز انجام دادند همه کنار هم آمدند و این افتخار بزرگی برای ما است و آزمایشی بود و امیدوارم تا پایان در کنار هم باشیم و مشکلات را پشت سر بگذاریم.

رئیس جمهور در ادامه با بیان این که از شب های بسیار سخت وقتی شنیدیم اهواز دارد محاصره می شود افزود: اهواز بسیار برای ما مهم است و خوزستانی که غم ما بخاطر از دست رفتن خرمشهر بود و همه غم عالم بر دوش ملت ایران قرار گرفت بالاترین شادمانی ما هم آزادسازی خرمشهر بود چقدر خوشحال کننده بود خوزستان به جان مردم ایران بستگی دارد هم در هشت سال دفاع مقدس و هم به عنوان یکی از مرزداران غیور کشور و فرقی نمی کند همه مردم این استان در کنار هم شجاعانه ایستادگی کردند و امروز هم در برابر هر کسی که چشم طمع داشته باشد ایستادگی می کنند.

روحانی گفت: وقتی فهیمیدیم همه مردم با همه توان به میدان آمدند و از شهر و خانه خود دفاع کردند و حفظ کردند الان همه اطراف اهواز را آب گرفته اما شرایط خطر نیست و عبور می کنیم از شرایط مد درخرمشهر و آبادان هم عبور می کنیم ،امتحان بزرگمان را در پیشگاه ملت ایران و خداوند، مردم ما به خوبی این امتحان را انجام دادند.

وی افزود: مبنای ما براین باشد که هرسال ادامه دارد. چون اگر سال آینده همین وضعیت را داشته باشیم کسی برما نمی بخشد. می گویند پارسال غافل گیر شدید امسال چی 100 سال گذشته حادثه این چنین نداشتیم و الحمدالله به خاطر فداکاری مردم، همه نیروهای امداد و نجات تلفات انسانی و کشته های ما حداقل بوده 76 نفر که بعضی از آنها به سیل مربوط نمی شود معلوم است کار بزرگ و عظیمی انجام گرفته است.

رئیس جمهور بیان کرد: تا اینجا مردم بالاترین نمره را دارند و هم بقیه نیروها چه دولت چه نیروهای مسلح پشت سر ما نمره قابل قبولی در این حادثه دارند از این به بعد کار ما سخت تر و مشکل تر است مردمی که در چادر و کمپ ها هستند و هوا از امروز به بعد در خوزستان گرم می شود کار سخت است برآورد خسارت باید داشته باشیم. جاهایی که خانه، مغازه، مراکز تولیدی و بخش های مختلف کشاورزی روشن و واضح است سریع تر باید تعیین خسارت و هم سریع تر باید پرداخت کنیم.

از لحاظ درآمدی و اداره کشور شرایط بسیار سختی داریم اما در عین حال موضوع اسکان همه آنهایی که محل مسکونی آنها خسارت دیده در اولویت است. رقمی حدود 20 هزار چه کسانی که باید تعمیر یا ساخته شود اعلام شده است.وی با اشاره به این‌که امیدواریم بتوانیم خسارت را سریع‌تر پرداخت کنیم، بیان کرد: در کمپ‌ها تنها حرف همه مردها و زن‌ها این بود خسارت ما کی پرداخت می‌شود. یکی از تأکیدات رهبرمعظم انقلاب این بود که یک نفر به عنوان فرمانده تعیین و همه از او تبعیت کنند که قرارگاهی برای این کار تعیین شد. این قرارگاه شامل کمیته تعیین خسارت، کمیته اجتماعی و بهسازی، کمیته اطلاع‌رسانی، کمیته تولید و اشتغال است که همه این کمیته‌ها فعال خواهد بود.

رئیس جمهور ادامه داد: مردم می‌گفتند خسارتی که دولت برای وسایل خانه تعیین کرده، نمی‌تواند وسایل آنها را تأمین کند و به وزیر کشور گفتم همه تلاش خود را باید به کار ببریم تا جایگزین پول، وسایل خانه را تأمین کنیم. بتوانیم به نحوی این اثاثیه را تأمین کنیم و حدالامکان با کارخانه‌داران و تولید‌کنندگان و کاری کنیم که مردم کمترین دغدغه را داشته باشند و بتوان به مردم یاری رساند و کمک کرد.

وی با اشاره به تأکید به به بانک‌ها درباره بانک‌ها نسبت به پرداخت وام، خاطرنشان کرد: همه باید یاری کنند و از این گرفتاری‌ها عبور خواهیم کرد. در تعیین خسارت و جبران تسریع مهم است و وزیر کشور قرارگاه تعیین شده را پیش ببرد. دولت، نیروهای مسلح و نهادهای عمومی در کنارهم هستند. تاب‌آوری کشور در برابر حوادث را افزایش دهیم و برای این کار هیئت رسیدگی که از اساتید تشکیل شد ظرف 6 ماه راه‌های اساسی در موضوع های مشخص شده را اعلام کنند.

حجت الاسلام روحانی با اشاره به سدسازی‌های بعداز جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: الان 172 سد در کشور داریم اما قبل از انقلاب 19 سد بود. اگر همه حرکت کنیم و با هم باشیم کارهای عظیم و بزرگی را می‌توانیم انجام دهیم. در بازسازی حرکت جهادی، وحدت، همدلی، ایثار و فداکاری ملی را در کنار هم انجام داد و مردم را از معضلی که با آن روبرو شدند، درآورد تا شرایط زندگی و محل مسکونی آنها را مثل سابق و بهتر از سابق شود.

وی با اشاره به این‌که یکی از مسائل مهم لایروبی اروند است و این کار مهم و بزرگ 30 سال بود که بالا پایین می شد، ادامه داد: دولت عراق مسائلی داشت و بنده با سه دولت درباره این مساله صحبت کردم و الحمدالله در سفر عراق به توافق رسیدیم و باید این کار را شروع کنیم. لایروبی اروند به داستان سیلاب می‌تواند کمک کند و محلی است که می‌تواند کشش داشته باشد و همه سیلاب را به دریا ببرد. اروند باید لایروبی شود و این کار دنبال شود.

استقرار گشت‌های ثابت و سیار پلیس در مناطق سیل زده خوزستان
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۸:۱۱

سردار حیدر عباس زاده فرمانده انتظامی استان خوزستان اظهارداشت: نیروی انتظامی در کنار همه یگان‌های امدادی و خدماتی نیرو‌های مسلح اعم از سپاه، بسیج، ارتش و مردم، حضور فعال دارند که علاوه بر کمک رسانی به سیل زدگان در راستای وظایف ذاتی خود همانا تامین نظم و امنیت تلاش وافری انجام داده اند.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: نیروی انتظامی از ابتدای حادثه سیل در شهرستان شادگان با نیروی موجود و ۲ گروهان یگان ویژه کمکی از ناجا، تلاش‌های ویژه‌ای برای تامین نظم، امنیت و خدمت رسانی به مردم این شهر داشته اند که در این ارتباط رضایتمندی مردم خوب بوده است.

سردار عباس زاده با بیان اینکه بر اثر سیل، چهار روستای این شهرستان عملاً تخلیه شده‌اند، اذعان کرد: برای تامین نظم و امنیت این روستاها، علاوه بر استقرار نیروی پلیس، گشت‌های انتظامی نیز به صورت مستمر اقدام به گشت زنی می‌کنند.

وی بیان کرد: در هر نقطه از استان که روستایی در حال تخلیه هستند و یا تخلیه شدند و همچنین اردوگاه‌های اسکان اضطراری سیل زدگان؛ از سوی نیروی انتظامی و نیز با تلاش همکاران، همکاری و همراهی خود مردم مراقبت و محافظت ویژه می‌شوند که به لطف خداوند متعال هیچ حادثه‌ای در حوزه امنیت عمومی در سطح استان گزارش نشده است.

ارائه ۵۰ هزار خدمت پرستاری به مردم سیل زده خوزستان
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۷:۱۲

نماینده معاونت پرستاری مقیم در اردوگاه جوادالائمه حمیدیه اظهارداشت: ۵۰ نفر از پرستاران آموزش دیده مدیریت بحران، تکنسین اتاق عمل و هوشبری در دو گروه ۲۵ نفره از ۲۰ فروردین وارد استان خوزستان شده و در ارودگاه‌های جوادالائمه حمیدیه و ثامن الائمه تاکنون مستقر هستند.

لک در ادامه گفت: طبق آخرین اطلاعات جمع آوری شده در حال حاضر، تیم اعزامی پرستاران در محل اردوگاه و به صورت و سیار در روستا‌های اطراف در مجموع ۵۰ هزار خدمت پرستاری در قالب پرستاری از بیماران، پیشگیری، خودمراقبتی و توانبخشی، مشاوره کودکان و سالمندان، پانسمان، تزریقات، نوار قلب و علایم حیاتی و بررسی پوست و مو انجام شده است. همچنین پرستار سلامت جامعه، سلامت روان و سلامت سالمندی نیز، آماده ارائه خدمت به بیماران در مناطق سیل زده بوده و تا عادی شدن شرایط در استان مستقر خواهند بود.

وی افزود: بیمارستان صحرایی که پیش از این در کرمانشاه به دلیل بحران زلزله مستقر شده بود، در حال حاضر در اردوگاه جواد الائمه حمیدیه استان خوزستان مستقر هست و بخش‌های مختلفی از جمله زنان و زایمان، بخش عمومی و تخصصی، داخلی و اطفال دارد که در صورت شدت بیماری و نیاز مراجعه کنندگان به این بیمارستان اعزام می‌شوند.

لک، گفت: بیمارستان صحرایی در استان خوزستان تاکنون بیش از ۵ هزار نفر ویزیت رایگان متخصصین زنان، اطفال، داخلی، پوست، طب اورژانس و عمومی قرار گرفته اند.

مهار یک سیلاب دیگر در سد دز
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۴:۲۰

داریوش بهارلویی، مدیر دفتر منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: از ساعات اولیه بامداد ۳۰ فروردین ماه در پی بارش‌های بیش از ۳۰ میلی متری در حوضه دز، روند کاهشی ورودی آب به این سد متوقف و جریان ورودی آب فزونی گرفت.  اوج دبی سیلابی در اواسط روز به حدود یک هزار و ۸۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسید که با تمهیدات و پیش بینی‌هایی که از قبل در خصوص مهار سیلاب این رودخانه در نظر گرفته شد، تمام حجم ورودی سیل در مخزن سد تسکین یافت و از افزایش میزان خروجی جلوگیری شد.

بهارلویی تصریح کرد: در حال حاضر سیاست بهره برداری از سد‌های خوزستان که در کارگروه تخصصی مدیریت آب متشکل از کارشناسان خبره حوزه مهندسین مشاور و اساتید دانشگاهی در سازمان آب و برق خوزستان شکل گرفته است، کاهش روند خروجی‌ها و جلوگیری از تشدید سیلاب دشت هاست. تمام اتفاقات منابع آبی در این کارگروه ویژه به صورت روزانه رصد و تصمیم‌های متناسب با شرایط گرفته می‌شود و نکته ویژه و خاص مهار این سیلاب در پر بودن ظرفیت سد‌ها این مهم ظرافت و حساسیت و محاسبات دقیقی را نیاز دارد که در این سیل منجر به نتایج مناسبی شد.

سم پاشی خانه‌های مناطق سیل‌زده لرستان در اردیبهشت ماه
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۴:۰۱

حمید مخیری، رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: عملیات سم‌پاشی همه خانه‌های مناطق سیل‌زده لرستان از سوم اردیبهشت ماه آغاز می‌شود. این برنامه بعد از بازدید مدیران ارشد وزارت بهداشت، اساتید حشره شناسی به ویژه دکتر کایدی و مدیران بیماری‌های واگیر استان از مناطق سیل زده مصوب شد.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه در راند اول به ترتیب شهرستان‌های پلدختر، رومشکان، کوهدشت، دوره چگنی، دورود و مناطقی از الیگودرز سم پاشی می‌شوند، افزود: این عملیات در منازل سیل زدگان و چادر‌های محل اسکان انجام می‌شود.

مخیری با تاکید بر اینکه سم مورد استفاده در این عملیات دلتا مترین است که به صورت محلول در آب بوده و برای انسان و به ویژه کودکان هیچ گونه خطری نداشته و تمامی حشرات ناقل بیماری از جمله پشه خاکی (ناقل سالک)، جوندگان، مار و عقرب را تحت تأثیر قرار می‌دهد، گفت: همچنین عملیات لارو کُشی شامل سم پاشی در کانون‌های رشد لارو ناقلین مانند آب‌های راکد و محل‌های جمع آوری زباله انجام می‌شود. راند دوم سم پاشی از اول مرداد ماه شروع شده و در صورت مشاهده هر گونه مورد از بیماری‌های منتقله از راه ناقلین راند‌های سوم و چهارم نیز در برنامه قرار می‌گیرد.

پرداخت کمک‌های بلاعوض و تسهیلات بانکی دولت به خسارت دیدگان سیل زده
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۳:۴۶

شیرکوند، معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رییس جمهور ضمن بازدید از مناطق سیل زده در شهرستان کردکوی گفت: دولت به خسارت دیدگان سیل زده کمک‌های بلاعوض و تسهیلات بانکی پرداخت می‌کند. میزان و چگونگی خسارات وارد شده در بخش‌های گوناگون زیربنایی و اقتصادی از طریق مراجع رسمی قبل و بعد از عید به دفتر ریاست جمهوری ارسال شده است.

وی گفت:هدف از حضور در استان گلستان، دیدار با مردم آسیب دیده از سیل و بازدید میدانی از مناطق سیل زده و مشاهده میزان خسارات وارده است. سیل اخیر در اواخر سال گذشته روی داد و خسارات اولیه به دولت اعلام شده بود، در روز‌های نخست امسال چگونگی مساعدت به خسارت دیدگان در مرحله اول به تصویب رسید. تلاش می‌کنیم تا در روز‌های آینده با ارسال گزارشات تکمیلی، دولت در حد مقدورات و بصورت پرداخت کمک‌های بلاعوض و تسهیلات کم بهره‌ی بلند مدت به کمک آسیب دیدگان از سیل اقدام خواهد کرد.

رئیس جمهور وارد دزفول شد
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۳:۴۵

رئیس جمهور به منظور بررسی مناطق سیل‌زده استان خوزستان از طریق شهرستان دزفول وارد استان خوزستان شد. روحانی پیش از ورود به دزفول، به استان لرستان و برخی روستا‌های سیل زده استان ایلام سفر کرده بود. بازید از مناطق سیل زده خوزستان و شرکت در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران از برنامه‌های سفر رئیس جمهور به خوزستان اعلام شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضائیه، معاون اول رئیس جمهور، فرماندهان کل سپاه، ارتش و نیروی انتظامی و وزرای مختلف از زمان وقوع بحران سیل تاکنون به خوزستان سفر کرده‌اند.

وزیر کشور عهده دار بازسازی مناطق سیل زده است
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۳:۱۱

حجت الاسلام حسن روحانی بعد از بازدید از مناطق سیل زده استان لرستان، در بخش سیل زده بخش ماژین از توابع شهرستان دره شهر در جنوب استان ایلام گفت: قرارگاهی به فرماندهی وزیر کشور در خصوص رفع مشکلات مردم مناطق سیل زده تشکیل می شود. خانه‌هایی که در جریان سیل اخیر نیازمند بازسازی هستند، مرمت خواهند شد.

روحانی تصریح کرد: مقام معظم رهبری تاکید داشتند فردی فرمانده قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده شود و همه دستگاه‌ها و نهادها زیر نظر او عمل کنند لذا وزیر کشور عهده دار این مسئولیت است.

روحانی به مشکلات مردم مناطق سیل زده اشاره کرد و گفت: دولت باید تا پایان کار در مناطق باشد.

رئیس جمهور افزود: خدا رو شکرگزار هستیم سیل در این منطقه تلفات جانی نداشته اما خسارت ها و مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده که دولت مصمم به جبران خسارت ها است.

رئیس جمهور گفت: دولت برای تهیه اثاثیه منازل آسیب دیده در حد لازم کمک خواهد کرد.

روحانی از روستای سیل زده شوره بازدید کرد
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۲:۴۸

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز شنبه در بدو ورود به از سوی استاندار ایلام و نماینده ولی فقیه در استان و دیگر مقامات و مسوولان ارشد محلی مورد استقبال قرار گرفت. وی سپس از روستای سیل زده شوره از توابع بخش ماژین بازدید و با توضیح مسوولان این منطقه در جریان روند امداد رسانی، اسکان موقت و چگونگی خسارت‌های وارد شده به منازل، باغ‌ها، محل‌های نگهداری دام و طیور و زمین‌های کشاورزی این روستا و روستاهای همجوار آن قرار گرفت.

روحانی همچنین در فضایی صمیمی با اهالی روستای شوره گفتگو و پس از اطلاع از برخی مشکلات و کمبودهای موجود در این منطقه برای مردم ، دستورات لازم را به مسوولان مرتبط جهت تسریع در روند رسیدگی‌ها صادر کرد. رئیس جمهور قرار است از روستای شوره از توابع بخش ماژین بازدید کند. بخش ماژین در جریان سیلاب اخیر دچار خسارت‌های فراوانی در بخش‌های راه اتباطی، کشاورزی، منازل مسکونی و… شده است.

مرز چذابه تعطیل شد
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۲:۴۶

رامین هندیجان‌زاده، سرپرست گمرک چذابه گفت: از ۱۹ فروردین سال جاری با تصمیم مدیریت بحران تعطیلی یک هفته‌ای مرز چذابه مصوب شد، ولی به دلیل فروکش نشدن آب در جاده‌های منتهی به مرز و حتی اضافه شدن آب ورودی به مسیر‌ها این محدودیت و تعطیلی مرز تداوم پیدا کرد.

وی افزود: در حال حاضر شاهد آب‌گرفتگی در مسیر از دهلاویه و بستان به سمت چذابه تا پارکینگ شهرداری در مرز هستیم و به تاجران و فعالان اقتصادی برای صادرات توصیه می‌شود که از مرز‌های جایگزین استفاده کنند. به محض بازگشایی مرز اطلاعات تکمیلی به منظور فعالیت دوباره چذابه متعاقبا اعلام می‌شود.

تعطیلی مدارس در برخی مناطق شعیبیه شوشتر
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۲:۲۶

حسین پنبه دانه، فرماندار شوشتر، گفت: امروز مدارس برخی مناطق بخش شعیبیه به علت سیلاب تعطیل شد و ما در تلاش هستیم تا ۷۲ ساعت آینده این مشکل را برطرف کنیم .

وی افزود: امید است که با برطرف شدن این مسئله از روز های دوشنبه شاهد بهتر شدن اوضاع و بازگشایی مدارس در این بخش باشیم. تصمیم گیری برای تعطیل شدن یا نشدن مدارس مناطق در گیر سیلاب برعهده فرمانداران همان بخش ها است.

غرق شدن ۴ هموطن اصفهانی در سیلاب حاشیه جاده بستان
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۲:۱۹

ستوان یکم سید حسن حسینی، پاسدار حوزه سپاه بستان گفت: شامگاه گذشته ۴ نفر از هموطنان اصفهانی که برای امدادرسانی به سیل زدگان وارد خوزستان شده بودند، که بدلیل آبگرفتگی محور عبدالخان-بستان، جاده ام الدبس و غیرقابل مشاهده بودن حاشیه و گودال‌های جاده، در سیلاب غرق شدند. نیرو‌های سپاه پاسداران بلافاصله پس از وقوع حادثه در محل حاضر شده و افارد مذکور را از سیلاب و مرگ حتمی نجات یافتند.

ستوان یکم حسینی تصریح کرد: یکی دیگر از گرفتارشدگان در سیلاب این جاده در حین عملیات نجات غرق شد و پس از تلاش نیرو‌های عملیاتی آتش نشانی بستان و سپاه از سیلاب نجات یافت و درحال حاضر در بهداشت بستان تحت درمان است. به گفته وی، ۳ نفر نیز از افراد بومی منطقه نیز بدلیل انحراف تراکتور در سیلاب این محور در سیلاب غرق شدند که با کمک سپاه و قایق داران بومی نجات یافتند.

دولت در کنار مردم پلدختر است
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۱:۵۴

حسن روحانی صبح امروز شنبه در جمع مردم پلدختر در سخنانی با اشاره به اینکه دولت رسیدگی به پلدختر، معمولان و روستاهای آسیب دیده در این منطقه که خسارت‌ها بسیار سنگین است را در اولویت برنامه خودش قرار می‌دهد، اظهار داشت: انشاء الله قرارگاه بازسازی و سازندگی اولاً زمین لازم را برای خانه شما در همین جا مهیا و خریداری می‌کند و بلافاصله برای ساخت و مرمت خانه‌های آسیب دیده را آغاز می کند.

وی گفت: مقررات لازم را روز چهارشنبه در دولت تصویب کردیم تا خسارت پرداخت شود؛ همین جا به رئیس بنیاد مسکن می گویم که مردم این سرزمین، مردم پلدختر، مردم وفادار به ایران، مردم پاسدار ایران و مردمی که در دوران دفاع مقدس آن همه تلاش و فداکاری کردند نیازمند و خواستار آن هستند که دولت باهمه توان در خدمت مردم باشد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هرچه سریع‌تر باید خانه سازی آغاز شود و خسارت مردم پرداخت شود، خطاب به مردم افزود: به شما قول می‌دهم دولت در کنار شما خواهد بود، نگویند به شما که دولت بعد از چند روز فراموش می‌کند. دولت در کنار شماست و هفتگی و روزانه از مناطق سیل زده خبرگیری می‌کنیم و قرارگاه به طور مؤثر فعال است و در کنار شما خواهیم بود تا زمانی که زندگی شما به شرایط عادی برگردد.

روحانی با بیان اینکه توکلتان به خداوند باشد، رهبری همه فکرش و تلاشش برای بازسازی این منطقه است و ماهم در کنار شما خواهیم بود، تصریح کرد: نیروهای مسلح و بسیج و همه مردم در کنار شما هستند، ان شاء الله خداوند یار و نگهدار شما باشد، همه مسئولان استان در کنار شما خواهند بود.

آغاز توزیع وسایل توانبخشی در مناطق سیل زده
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۱:۰۱

حسین نحوی نژاد معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی در گفتگو با مهر با اشاره به برنامه ریزی سازمان بهزیستی در خصوص حمایت از افراد آسیب دیده از سیل در استان‌های خوزستان، گلستان و لرستان اظهار کرد: طبق بخشنامه‌ای که به مناطق سیل زده ابلاغ شده است وسایل کمک توانبخشی در اختیار این افراد قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: توزیع وسایل توانبخشی بر اساس نیاز هر استان و افراد سیل زده خواهد بود و این در حالی است که به استان‌های معین دستور داده شده است تا وسایل کمک توانبخشی خود را در اختیار استان‌های سیل زده قرار دهند. این وسایل عبارتند از واکر، ولیچر، عصا و توالت فرنگی.

نحوی نژاد در پاسخ به این پرسش که آیا وسایل توانبخشی در اختیار افراد نیازمند هم قرار می‌گیرد یا خیر، گفت: با توجه به شرایط موجود وسایل به سایر افراد غیر تحت پوشش هم داده خواهد شد. توزیع وسایل توانبخشی توسط مددکاران و با حضور در منازل افراد سیل زده انجام می‌شود.

سیل ۵ هزار میلیارد به پلدختر خسارت زد
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۰:۵۹

سید حمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی صبح امروز شنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران لرستان که به ریاست روحانی در حال برگزاری است، در سخنانی با اشاره به خسارت‌های سنگین سیلاب به حوزه‌های مختلف شهرستان پلدختر گفت: در مجموع بیش از ۵ هزار میلیارد تومان خسارت به زیرساخت‌ها، ابنیه، کشاورزی و… پلدختر وارد شده است. باید بحث لای روبی رودخانه کشکان در دستور کار قرار بگیرد.

نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نامه‌ای به رئیس جمهوری ارسال شده است، تصریح کرد: در قالب این نامه همه مسائل و مشکلات، ضرورت‌ها و نیازهای شهرستان پلدختر ذکر شده و امیدواریم مورد پیگیری قرار بگیرد.

تهیه و توزیع اقلام مورد نیاز در مناطق سیل زده خوزستان
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۰:۵۲

قرارگاه جهادی خدمت‌رسانی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در خوزستان در راستای محرومیت‌زدایی و کمک‌رسانی به سیل‌زدگان استان علاوه بر تهیه، توزیع و ارائه خدمات مختلف اعم از غذا، پتو، اقلام بهداشتی، لوازم التحریر و چادر به اعزام ۲۰ گروه جهادی محور به نقاط مختلف سیل‌زدگان خوزستان پرداخته است.

بازگشایی کلاس درس دانش آموزان در خوزستان
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۰:۲۷

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان با بیان اینکه فعالیت آموزشی مدارس در کلیه مقاطع تحصیلی، دانشگاه‌ها از شنبه ۳۱ فروردین ماه آغاز شد، گفت: با هماهنگی ستاد مدیریت بحران خوزستان، ساعت آغاز به کار مدارس ابتدایی در کلانشهر اهواز ۸ و ۳۰ دقیقه صبح بود. زنگ استمرار فعالیت های آموزشی در استان خوزستان با حضور مدیر کل آموزش و پرورش نواخته شد و در این آیین مجتبی زینی وند معاون وزير آموزش و پرورش حاضر شد.

گفتنی است: امروز به صورت همزمان فعالیت های آموزشی در مناطق سیل زده استان خوزستان آغاز می شود.

صدور رایگان دفترچه بیمه برای سیل‌زدگان تحت پوشش بیمه سلامت
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۰۹:۰۰

مهندس طاهر موهبتی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت بیمه‌شدگان سازمان بیمه سلامت در مناطق سیل‌زده که که دفترچه‌های بیمه‌شان به دلیل سیل گم شده و یا از بین رفته است، گفت: افرادیکه در مناطق سیل‌زده تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارند و دفترچه‌های بیمه سلامت‌شان گم شده و یا دچار آسیب شده است، می‌توانند به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند تا بلافاصله برایشان دفترچه صادر ‌شود.

وی افزود: اعلام کرده‌ایم که دفترچه‌ای که قرار است برای این افراد صادر شود، المثنی نبوده و بدون مهر المثنی و بدون دریافت وجه المثنی که ۹۰۰۰ تومان است، برایشان صادر شود. حتی اعلام کرده‌ایم که پول اولیه‌ای که برای صدور دفترچه لازم است و بالغ بر ۳۰۰۰ تومان است هم از این افراد دریافت نشود و دفترچه بدون دریافت پول برایشان صادر شود.

موهبتی ادامه داد: در مناطقی که مردم مناطق سیل‌زده به دفاتر پیشخوان دولت برای صدور دفترچه دسترسی ندارند، اعلام کرده‌ایم که ارائه خدمت از طریق کد ملی‌شان انجام شود. در عین حال ممکن است در برخی مناطق کد ملی هم در سیستم جواب ندهد یا اینترنت قطع باشد، در آنجا هم اعلام کردیم که با اظهار خود فرد، دارو به او تحویل داده شود و سپس فرد اثر انگشت دهد تا پس از عادی شدن شرایط، این فرآیندها را کنترل کرده و سهم حق‌بیمه را پرداخت کنند.

روحانی وارد خرم آباد شد
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۰۸:۴۲

همان گونه که دیروز اعلام شده بود، دکتر روحانی امروز عازم لرستان شد تا از مناطق سیل زده این استان دیدار کند.

رئیس جمهور لحظاتی پیش به فرودگاه خرم آباد وارد شد و شرکت در ستاد مدیریت بحران استان لرستان برای اطلاع از وضعیت مناطق سیل زده و نیز نحوه امداد رسانی، نخستین دستور کار وی در این سفر است. در این سفر وزرای کشور، نیرو، راه و شهرسازی، اطلاعات و جهاد کشاورزی رئیس جمهور را همراهی می کنند.

اینفوگرافی: آمار اردوگاه‌های مناطق سیل‌زده خوزستان
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۰۸:۳۰

سیل بخش قابل توجهی از استان خوزستان را در برگرفته و باعث آبگرفتگی بسیاری از روستاها و شهرها شده است. از همان روزهای ابتدایی آغاز سیل و دستور تخلیه روستاها و شهرها، مراکز امدادی مثل هلال احمر اقدام به برپایی کمپ‌های اضطراری کردند. در این اینفوگرافی تعداد و محل این کمپ‌ها در استان خوزستان مشخص شده است.

ملاقات غیرمنتظره سیلاب و «مد اکبر» در اروندرود!

گرافیک: پدرام آقایی

پیش بینی آب و هوای امروز
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۰۸:۰۴

مرتضی ضرابی کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی آب و هوای امروز به صدا و سیما گفت: امروز از بخش‌های غربی، مرکزی، دامنه‌های جنوبی البرز و زاگرس و استان‌های ساحلی خزر بارندگی داریم.

وی افزود: از بامداد امروز از مناطقی در استان‌های لرستان، کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، قم، اصفهان، زنجان، قزوین، البرز، تهران، گیلان و مازندران گزارش بارندگی داشتیم و تمرکز بارش‌های امروز روی جنوب استان کردستان، بخش‌هایی از کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و قزوین خواهد بود، ضمن اینکه این بارش‌ها به تدریج به شمال شرق کشور نیز خواهد رسید.

این کارشناس افزود: پیش بینی می‌شود برای فردا عمدتا در بخش‌هایی از شمال غرب، استان‌های ساحلی دریای خزر و شمال شرق کشور بارندگی داشته باشیم و تمرکز بارش‌های فردا روی استان‌های مازندران، شرق لرستان، اردبیل، شمال آذربایجان غربی و شرقی، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی خواهد بود.

شرایط غیرقابل پیش بینی در آبادان
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۰۷:۰۲

سید زین العابدین موسوی، فرماندار ویژه آبادان شامگاه جمعه در جلسه ستاد بحران شهرستان که در محل سالن اجتماعات بخشداری اروندکنار برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت در آبادان غیرقابل پیش بینی و فوق العاده است، ادغام شدن مد اکبر با روان آب‌ها وضعیت را غیر عادی و غیر قابل پیش بینی کرده است.

وی با تا کید بر اینکه در اروندکنار هیچ کسی را جابجا نکرده‌ایم، افزود: مد پیشین شرایط تلخی را برای مردم اروندکنار ایجاد کرد اما این بار آماده مقابله با هر بحرانی هستیم. مد امروز و فردا بسیار بیشتر از مد قبلی است و ما باید خود را برای مد اکبر آماده کنیم تا اروندکنار از مشکلات احتمالی حفظ شود.

فرماندار ویژه آبادان با بیان اینکه در تماس با مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان وی را نسبت به وقوع مدهای پیش رو مطلع کرده است، یادآور شد: این مدها هر ۲۵ سال یک بار رخ می‌دهد و باید مراقب بود؛ باید درباره موقعیت مدهای پیش رو نسبت به مد ۲۰ روز پیش، تصمیم‌های خود را برای بستن نهرهای اروند عملیاتی کنیم.

موسوی همچنین با اعلام تعطیلی مهدهای کودک، مدارس و دانشگاه‌های شهرستان آبادان در روز شنبه برابر با ۲۱ فروردین ماه، از تشکیل کارگروه‌های اطلاع رسانی در این باره خبر داد و گفت، ۵ نهر در اروندکنار به دلیل وضعیت فوق العاده شهرستان بسته شود.

اعلام وضعیت فوق العاده به معنای آماده باش است
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۰۷:۰۱

کوروش مودت شامگاه جمعه در جلسه ستاد بحران شهرستان خرمشهر در سالن شهید دورقی خرمشهر، اظهار کرد: بنا به دستور استاندار خوزستان در صبح امروز، سه شهر شادگان، آبادان و خرمشهر حالت فوق العاده اعلام شد در خرمشهر نیز به خاطر حجم آب اطراف شادگان و آبادان و مد اکبر در ماه‌های قمری از شنبه تا سه شنبه حالت فوق العاده است.

وی توضیح داد: حالت فوق العاده به معنای خطر نیست، بلکه به این معناست که همه باید در حالت آماده باش بوده و آمادگی هر گونه خطر احتمالی را داشته باشند. در این مدت تمام مرخصی‌ها لغو است و دستگاه‌ها باید برای خدمات کشیک‌های شبانه روزی داشته باشند.

سرپرست فرمانداری خرمشهر به تشریح شرایط احتمالی در زمان وقوع مد اکبر پرداخت و توضیح داد: با توجه به دبی آب و مد اکبر احتمال دارد ظرف شنبه تا سه شنبه سطح آب ۵۰ سانتی متر افزایش یابد و در برخی مناطق سرریز آب اتفاق بیافتد. البته تا کنون هیچ منزل مسکونی در خرمشهر دچار آبگرفتگی نشده و امیدواریم با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه همچنان مانع از متضرر شدن مردم خرمشهر از طغیان رودخانه شویم.

وی افزود: عملیات تحکیم سیل بندها در خرمشهر و مینوشهر انجام شده و همچنان ادامه دارد و با توجه که کار توسط برخی نیروی متخصص از دستگاه‌های مختلف انجام شده است می‌توان ادعا کرد کار جهادی و علمی نیز انجام گرفته است. ستاد مدیریت بحران از تمام متخصصان برای کمک در مناطق حادثه خیز دعوت می‌کند و اعلام نیز شد که از توان و تخصص هر فرد با هر تخصصی استقبال می‌شود.

مینوشهر آماده بحران احتمالی
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۰۷:۰۰

هاشم سیاحی شامگاه جمعه در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان خرمشهر در سالن شهید دورقی فرمانداری خرمشهر، اظهار کرد: در پی اعلام نیاز به ماشین آلات، منطقه آزاد اروند ماشین آلات خراب مینوشهر را تعمیر کرد که پس از این اقدام، تقویت بیشتر سیل بندها به سرعت بیشتر انجام می‌شود.

شهردار مینوشهر با بیان اینکه خطر از سه محل رودخانه اروند کبیر، صغیر و دجله و فرات مینوشهر را تهدید می‌کند، از احداث سدهای خاکی برای مقابله با خطر احتمالی سیلاب در این شهر خبر داد و گفت یک هزار و ۲۰۰ گونی خاک نیز به عنوان پدافند غیر عامل در مینوشهر آماده شده است.

سیاحی اعلام خطر به مردم را از دیگر اقدامات شهرداری مینوشهر در راستای کاهش خطر احتمالی ناشی از مد اکبر برشمرد و گفت: شرایط فوق العاده به مردم مینوشهر اعلام و از آنها خواسته شده هوشیار باشند و از تردد در نزدیک رودخانه بپرهیزند. همچنین به غرفه دارانی که در مسیر اروند به ارائه خدمات می پردارند اعلام شده که در این سه روز اعلام خطر، محل کار خود را تعطیل کنند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
نگران نباشید. حشد الشعبی هستند..
منتظر فوران اتشفشان دماوند تهران باشید
دیروز وزیر سابق نیرو پرویز فتاح که متخصص آب هم هست گفت

"فتاح: مدیریت غلط سدها عامل سیل خوزستان بود" و
"می‌شد این حادثه در خوزستان رخ ندهد. حتماً پیش‌بینی‌ها در مدیریت مخازن سدها اشکال داشته است"

باید این مدیران یزدی و اصفهانی بازخواست بشن و محاکمه
چطور اگر شیشه ماشین دودی بشه یا به یکی بگی پخ محاکمه میشی اما نباید کسانی که یک استان رو نابود کردند محاکمه بشوند؟
ای خدا، حکمتت رو. تربیتت کردنت رو!
خو عمو جان مگه بیمه سلامت دفتر صادر کردنش چقدر بوده ، هزار تومن میفهمی هزار تومن ، همچین میگی رایگان که ملت کف میکنن و میگن خدایا چه خدمت بزرگی کردن ،
توی امارات که میری هر شهریش دبی شارجه ابوظبی و... هیچ بوی تعفنی بهت نمیخوره از فاضلاب.اما توی اکثر شهرهای جنوبی خوزستان بوی فاضلاب دیوانه ات میکنه
خودمسولان حاضرن اینجا زندگی کنند؟
هیچ کاری برای خوزستان نمیکنید فقط شعار شعار
منظور از بالا امدن مد این هست که سطح اب دریا با رودخانه تراز و برابر میشود و اب رودخانه به دریا نمی ریزد ؟این دیگر چه جور درد سری هست هرچی سنگه مال پای لنگه . کم‌مشکل داشتند ؟راه حل چیست ایا از دوستان خوزستانی کسی هست بیشتر توضییح و پاسخ دهد ؟
بعد از یک ماه آقای رییس‌جمهور میرن،اوتوقت ببینید شکل و نوع حضور نخست وزیر ژاپن روتومناطق بحران زده
اي کاش مقاومت هاي متعصبانه (و دوستي هاي خاله خرسي) نبود و قبلا تاسيسات(تونل وسد لازم) انتقال اين اب اضافي خوزستان به مناطق تشنه مرکزي ايران ايجاد شده بود تا امروزه شاهد نبوديم که ميلياردها متر مکعب (معادل ميلياردها دلار )اب شيرين به دريا ريخته شود و همچنين هموطنان عزيزمان در خوزستان دچار اين مشکلات با اين شدت شوند.
پاسخ ها
انصاری
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
نظرم مثبته اشتباهی منفی دادم
حرفت درسته کوکا
خدایا از زمین و آسمون و زمان و..................


هم جا داره مصیبت میباره





فریادرسی جز خودتت نیست
خدایا از زمین و آسمون و زمان و..................


هم جا داره مصیبت میباره


دستم به دامنت



فریادرسی جز خودتت نیست
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار