بازدید 10277

اوج گیری نگرانی‌ها با شروع بارش‌های جدید

با شروع موج جدید بارش‌ها در غرب کشورمان، نگرانی‌ها در خصوص تشدید سیل و بروز سیلاب‌های جدید به شدت اوج گرفته است؛ نگرانی‌هایی که پر بیراه هم نیست، به ویژه اگر بدانیم در مناطق سیل زده ای چون پلدختر، هنوز رفع گل و لای از خانه و کاشانه مردم هم به پایان نرسیده است.
کد خبر: ۸۹۱۱۳۳
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰ 12 April 2019

با شروع موج جدید بارش‌ها در غرب کشورمان، نگرانی‌ها در خصوص تشدید سیل و بروز سیلاب‌های جدید به شدت اوج گرفته است؛ نگرانی‌هایی که پر بیراه هم نیست، به ویژه اگر بدانیم در مناطق سیل زده ای چون پلدختر، هنوز رفع گل و لای از خانه و کاشانه مردم هم به پایان نرسیده است.

به گزارش «تابناک»؛ با رقم خوردن چند سیلاب مخرب در روز‌های ابتدایی سال در شهر‌های غربی و جنوب غربی کشورمان، خبر شروع بارش‌های جدید، خبری نگرانی آفرین به شمار می‌آید، به ویژه برای آن‌هایی که بعد از بارش‌های قبلی با سیلاب مواجه و خسارات زیادی متحمل شده اند.

وضعیتی که با توجه به گزارش‌های هواشناسی و هشدار‌های مسئولان در خصوص احتمال بروز سیلاب‌های جدید، دور از انتظار نیست بار دیگر به وقوع بپیوندد و از این روی، باید مراقبت‌ها و تدابیر برای مقابله با آن تشدید شود.

خسارت ۲ هزار میلیارد تومانی سیل به واحد‌های تولیدی
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۵:۰۲

رضا رحمانی درباره خسارت سیل به بخش‌های صنعت، معدنی و تجارت گفت: حدود ۲ هزارمیلیارد تومان این واحد‌ها خسارت دیده اند و ۲۵ شهرک صنعتی دچار آب گرفتگی شده است و البته هنوز آمار استان خوزستان به این لیست اضافه نشده است. همچنین ۳۰۰ واحد صنعتی آسیب دیده اند و ۹ هزار واحد صنفی دچار آب گرفتگی و خسارت از ۲۰ تا ۹۰ درصد شده اند. به گفته‌ی وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسات آتی دولت پیشنهادات مشترک این وزارتخانه به همراه وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه برای کمک به واحد‌ها مطرح می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: تسهیلاتی همچون امهال وام، معافیت مالیاتی برای آن‌ها که بیشتر اسیب مواجه شده اند، اعطا می‌شود و در بخش مسکن، معیشت مردم و... دولت مصمم به کمک به مردم است. تسهیلات بلاعوض برای مساکن روستایی است و همچنین وام کم بهره تا سقف ۴۵ میلیون تومان است برای اصناف در نظر گرفته شده است، در حوزه کمک به واحد‌های صنعتی نیز هفته‌های اینده تصمیم گیری می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره خسارت سیل به صنعت و تجارت ایلام، با بیان اینکه مدیریت و هماهنگی در این استان، اسیب سیل را به حداقل رسانده است، گفت: ایلام در صنعت پتانسیل بالایی دارد که متاسفانه به این اندازه توسعه نیافته است، با این همه، در حال حاضر پروژه‌های خوبی به خصوص در حوزه پتروشیمی و صنایع پایین دستی در استان وجود دارد.

کاهش خروجی آب از سد کرخه
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۳:۴۷

محمدرضا یزدانی، مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه بیان داشت: خروجی آب از سد کرخه یکهزار و ۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه است که نسبت به روز گذشته ۲۰۰ متر مکعب بر ثانیه کاهش داشت.

وی با اشاره به ورودی آب به این سد عنوان کرد: ورودی آب به سد کرخه یک‌هزار و ۳۰۰ متر مکعب بر ثانیه است. ورودی و خروجی سد دز یکهزار و ۳۵۰ متر مکعب بر ثانیه بوده که خروجی سد نسبت به دیروز ۱۵۰ متر مکعب بر ثانیه کاهش داشته که تراز سد دز در حال حاضر ۳۴۷.۶۲ متر است.

شکسته شدن سیل‌بند منطقه گلبهار اهواز
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۳:۲۲

علیرضا عالی‌پور معاون خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: بخشی از سیل‌بند منطقه گلبهار اهواز دچار شکستگی شد و آب از لابه‌لای خاکریزها و سیل‌بندها وارد منطقه شد و حدود ۳۰ درصد این منطقه را آب فراگرفته است. در منطقه گلبهار نیاز به آذوقه و کیسه خاک است و به برخی ماشین‌آلات مانند بیل مکانیکی زنجیری، بلدوزر و کامیون نیاز است و ماشین‌آلات شهرداری درحال کار هستند.

عالی پور بیان داشت: نیاز فوری به حضور گروه‌های جهادی و مردمی برای ترمیم سیل‌بند وجود دارد چراکه منطقه گلبهار بین منطقه گلدشت و ملاشیه اهواز قرار دارد و حدود ۲ هزار نفر جمعیت دارد.در منطقه عین ۲ خاکریزی در حال احداث است که آب را از بافت مسکونی به پشت خاکریز لیفت کنیم. سیل‌بند منطقه عین دو حدود یک هزار متر است که تاکنون ۷۰۰ متر آن ترمیم شده است.

استمرار و توسعه کمک‌های مردمی برای سیل‌زدگان ضروری است
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۳:۱۶

جامعه روحانیت مبارز با صدور بیانیه‌ای از صبوری وشکیبایی سیل‌زدگان وهمبستگی ملی و ایثار ملت رشید ایران درکمک به هم وطنان و تلاش بی‌وقفه همه مسئولان تقدیر کرد. متن بیانیه به شرح ذیل است:

حادثه تلخ جاری شدن سیل که منجربه جان باختن جمعی ازمردم و خسارات مادی ومعنوی بسیاری در چند استان کشور گردید اندوه و ناراحتی مردم شریف ایران را در پی داشت اما از سویی صبوری و شکیبایی حادثه دیدگان و حضور بی نظیر اقشار مختلف مردم از کارگر و کارمند و روحانی و دانشجو و طلبه و بازاری درکنار ارتش وسپاه و هلال احمر و دستگاه‌های مسئول دیگر صحنه‌های بی‌بدیلی از اتحاد و انسجام و همبستگی این ملت رشید را به رخ دنیا کشید و ناظران منصف جهان را به تحسین واداشت.

احتمال وقوع سیل در حوضه گرگانرود و قره سو
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۳:۰۵

علی نظری دیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: میزان بارش در استان، از ابتدای سال آبی تا 22 فروردین سال جاری، 588 میلی متر بوده است که نسبت به مدت مشابه درازمدت 73 درصد و نسبت به سال آبی گذشته حدود 87 درصد افزایش را نشان می دهد. وقوع سیل در مناطق مستعد حوضه قره سو و گرگانرود به ویژه در مناطق کوهستانی و ارتفاعات ، محتمل است.

نظری گفت: از هم استانیهای عزیز خواهشمندیم همچنان از نزدیک شدن به رودخانه ها، مسیل ها ، مخازن سدها ومناطق مستعد وقوع سیل خودداری نمایند.

سیلاب پلدختر ارتباطی به رهاسازی سد‌های استان نداشته است
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۳:۰۵

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه سیلاب پلدختر ارتباطی به رهاسازی سد‌های استان نداشته است، عنوان کرد: در زمان وقوع سیلاب دبی رودخانه کشکان به حدود پنج تا ۶ هزار مترمکعب در ثانیه رسیده بود بنابراین خروجی ۸۰ مترمکعب در ثانیه از یک سد هیچ تاثیری در بروز این حادثه نداشته است.

رضا اردکانیان در جلسه ستاد مدیریت بحران استان لرستان گفت: در تابستان سال گذشته به دلیل تشدید خشکسالی در کشور حدود ۳۴۰ شهر دچار تنش آبی بوده و چهار هزار مگاوات توان نیروگاه‌های برق‌آبی از مدار خارج شده بود. تداوم خشکسالی در کشور موجب شده بود که ۱۵۰ تالاب کشور ما سالیان متمادی رنگ آب به خود ندیده و ریزگرد‌ها در اقصی نقاط کشور مردم را تحت تاثیر قرار دهند، ولی خوشبختانه به برکت سیلاب اخیر مشکلات یاد شده تا حدود زیادی رفع شده است.

آغاز موج دوم جمع آوری کمک‌ها از امروز
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۲:۵۹

سجاد سالک، در سفر به استان سیل زده لرستان با اشاره به در پیش بودن هفته جوان، گفت: امسال به خاطر سیل تصمیم گرفته شد کار‌های روتین متوقف شده و تمام برنامه‌ها معطوف به حمایت از استان‌های سیل زده برگزار شود.

وی افزود: از امروز موج دوم جمع آوری کمک‌ها آغاز شده و در عین حال در ادارات ورزش و جوانان استان‌ها از داوطلبان اعزام به مناطق، ثبت نام به عمل می‌آید.

احتمال ذوب برف و افزایش دبی طبیعی رودخانه‌ها
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۲:۵۶

سحر تاجبخش مسلمان درباره آخرین وضعیت جوی کشور بیان کرد: در حال حاضر وضعیت دمای هوا تا ۲ روز آینده رو به افزایش است که این مسأله احتمال ذوب برف و افزایش دبی طبیعی رودخانه‌ها را بالا خواهد برد.

تاجبخش از ورود سامانه بارشی جدیدی از روز جمعه به نواحی جنوبی کشور خبر داد و گفت: در روز‌های شنبه، یکشنبه و دوشنبه این سامانه در مناطق جنوبی کشور فعالیت می‌کند، البته موجب بارش در استان‌های خوزستان، لرستان و همچنین سایر استان‌های حاشیه‌ای زاگرس میانی نخواهد شد، اما استان‌های دیگر را درگیر بارش خواهد کرد.

لایروبی نشدن رودخانه‌ها از دلایل سیل خوزستان است
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۲:۲۷

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تمام تلاش ما بر رسیدگی کامل تا حد امکان به این افراد است که به رغم میل خود خانه و زندگی شأن را ترک کرده و در اردوگاه مستقر شده اند. در این اردوگاه‌ها موکب‌های اربعین نیز برای پخت غذای گرم آمده اند و از آن‌ها خواسته شده که غذای با کیفیت و مناسب در اختیار مردم قرار دهند.

وی افزود: لایروبی رودخانه‌ها و کانال‌ها به دلیل خشکسالی‌های اخیر کمتر مورد توجه قرار گرفته از طرفی نیز اعتبارات دولت محدود است در حالی که کار در این حوزه نیازمند اعتبارات سنگینی است. در برخی رودخانه‌های کشور شاهد دخل و تصرف در حریم رودخانه‌ها هستیم که منجر به ساخت و ساز و ایجاد باغ و زراعت شده است این مساله هم در بروز سیلاب‌ها تأثیرگذار بوده است.  امکانات ساحلی و جاده ساحلی که در کنار کارون ایجاد شده است در بستر این رودخانه بوده است که تجاوز به حریم کارون محسوب می‌شود لذا ضرورت دارد که برای این گونه موارد فکری اساسی اندیشیده شود.

وصل شدن برق برخی روستا‌های شعیبیه شوشتر
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۲:۱۰

سید حمید، رییس اداره برق شوشتر گفت: با فروکش کردن آب، برق ۳۸ روستای بخش شعیبیه این شهرستان به حالت عادی برگشت. کارشناسان در حال برآورد خسارت به شبکه برق شعیبیه در جریان سیل فروردین ماه هستند، اما با توجه به زیر آب بودن برخی روستا‌ها هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده ایم.

حمید با اشاره به روستاهای که برق آن ها قطع است بیان داشت: برق ۴ روستای روستای دهول، یذاب، یهموره یک و یهموره ۲ نیز به دلیل ورود آب در روستا‌ها همچنان قطع است، اما به محض فروکش کردن آب و تایید کارشناسان برق آن‌ها نیز وصل می‌شود. با تلاش نیرو‌های این اداره کمپ‌های اسکان به سیستم برق و روشنایی مجهز شده اند و کمپ‌ها در این زمینه مشکل خاصی ندارند.

سردار سلامی شبانه در عین ۲ اهواز حضور یافت
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۱:۵۶

سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سردار شاهوار پور فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان در ساعت ۲ بامداد روز جمعه به صورت سرزده از روند احداث، تقویت و استحکام سیل بند‌ها در منطقه عین دو اهواز بازدید کردند.

در این بازدید سید عبدالله موسوی مدیر عامل شرکت ملی حفاری، گزارشی از فعالیت‌های شرکت ملی حفاری ایران در خصوص همراهی و همگامی با مردم استان و ساخت سیل بند‌ها و تأمین امکانات و ماشین الات مورد نیاز ارائه داد.

خسارت ۲ هزار میلیارد تومانی سیل به واحد‌های صنعتی کشور
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۱:۲۴

رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از پتروشیمی ایلام گفت: در سیل اخیر در کشور ۲ هزار میلیارد تومان به واحد‌های صنعتی کشور خسارت وارد شده است.

رحمانی با بیان اینکه بر اساس برآورد اولیه ۲۵ شهرک صنعتی در مناطق سیل‌زده به جز خوزستان دچار آبگرفتگی شده‌اند، افزود: ۹ هزار واحد صنفی و ۳۰۰ واحد صنعتی نیز خسارت و آسیب دیده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در جلسات دولت مساعدت لازم در خصوص پرداخت تسهیلات بلاعوض و یا کم بهره اتخاذ خواهد شد، افزود: ۴۵ میلیون تومان وام کم‌بهره به واحد‌های صنفی خسارت دیده پرداخت می‌شود.

رحمانی به پتانسیل‌های استان ایلام در حوزه صنعت به ویژه پتروشیمی و صنایع پایین‌دستی اشاره کرد و ادامه داد: به رغم این ظرفیت‌ها، اما این استان توسعه مناسبی نداشته است که با بهره‌برداری از فاز دوم پتروشیمی ایلام و دیگر پروژه‌های صنعتی این استان در مسیر توسعه و آبادانی قرار خواهد گرفت.

کمک ۵۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی به سیل زدگان
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۱:۲۴

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: فعالان بخش خصوصی در گام عملی برای کمک به سیل زدگان، مبلغ نقدی ۵۰ میلیارد تومان و انواع کمک‌های غیرنقدی اختصاص دادند.

مسعود خوانساری در نشست هم‌اندیشی بخش‌خصوصی برای کمک به سیل‌زدگان کشور گفت: این آغاز راه است و در ادامه، هم کمک‌های نقدی و غیر نقدی را ادامه خواهیم داد و هم در بازسازی مناطق سیل زده، زیرساخت‌ها و خانه‌های آسیب دیدگان از سیل حضور پررنگ خواهیم داشت.

ظرف دو روز آینده شرایط پلدختر مطلوب‌تر می‌شود
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۱:۰۱

معاون مهندسی نیروی زمینی ارتش، گفت: ارتش جمهوری اسلامی با استقرار ۱۵۰۰ نیروی رزمی خود و صد‌ها وسیله و ماشین‌آلات سنگین مهندسی در کنار مردم و سایر نیروهای نظامی و امدادی نسبت به پاکسازی خانه‌ها و مغاز‌ها و معابر در مناطق سیل زده اقدام کرد.

معاون مهندسی نیروی زمینی ارتش با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط نیروهای نظامی و امدادی برای کمک رسانی به مردم غیور و عزیز شهرستان پلدختر، اظهار کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار سایر نیرو‌های نظامی و امدادی به ویژه سپاه پاسداران و بسیج سرافراز، با توجه به اتفاقات اخیر ناشی از سیل که مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد، بنا بر وظایف ذاتی خود و بویژه با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری، اقداماتی را در راستای کاهش آلام مردم مناطق سیل زده انجام داد.

احتمال وقوع مجدد سیل در حوضه گرگانرود و قره سو
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۰:۲۳

علی نظری اظهار کرد: با توجه به اخطاریه سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع بارش استان از بامداد روز شنبه و روند ذوب شدن برف ارتفاعات که منجر به افزایش و تداوم آبدهی در رودخانه‌های بالادست استان شده است، آبدهی رودخانه اصلی گرگانرود در بالادست سدوشمگیر (روستای قزاقلی) در روز پنجشنبه (۲۲ فروردین) حدود ۹۳ متر مکعب برثانیه بود. با توجه به ورود سامانه‌های بارشی جدید، وقوع سیل در مناطق مستعد حوضه قره سو و گرگانرود به ویژه در مناطق کوهستانی و ارتفاعات، محتمل است.

نظری گفت: لذا از همه مردم خواهشمندیم همچنان از نزدیک شدن به رودخانه‌ها، مسیل ها، مخازن سدها و مناطق مستعد وقوع سیل خودداری کنند. میزان بارش در استان، از ابتدای سال آبی تا ۲۲ فروردین سال جاری، ۵۸۸ میلی متر بوده است که نسبت به مدت مشابه درازمدت ۷۳ درصد و نسبت به سال آبی گذشته حدود ۸۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به آبفای لرستان
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۰:۲۱

حمیدرضا کرم‌وند در جلسه ستاد بحران استان که با حضور وزیر نیرو برگزار شد، اظهار کرد: ابعاد سیل اخیر استان زیاد بود اما با تلاش همه عواقب به حداقل ممکن رسید. بر اساس پیش‌بینی‌ها سه شهر دورود، معمولان و پلدختر را مورد توجه قرار دادیم و هنگام وقوع سیل معاون مهندسی در این مناطق حضور داشت.

وی با بیان اینکه روستاهای در امتداد مسیر آبدهی می‌شوند، افزود: بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان به تاسیسات ما خسارت وارد آمده است. هم‌اکنون از طریق چشمه و چاه آب شرب مورد نیاز مردم تامین شده که با هر حادثه‌ای دچار بحران می‌شود. از لحاظ زیرساختی در استان ضعیف هستیم و باید بازنگری جدی روی امکانات ما به عمل آید.

ارسال کانکس برای تشکیل کلاس‌های درس به لرستان
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۰:۱۸

سعید صدری رئیس آموزش و پرورش منطقه کوهپایه گفت: روند آموزشی و تربیتی دانش آموزان نباید تحت تاثیر عوامل بحرانی قرار گرفته و مختل شود، از این رو کانکسی را به جهت تشکیل کلاس درس به استان سیل زده لرستان ارسال کردیم تا در فاصله بازسازی و ترمیم مدارس، روند آموزشی دانش آموزان تا حد امکان ادامه پیدا کند. جمع آوری کمک‌های نقدی و غیر نقدی آموزش و پرورش منطقه کوهپایه به مناطق سیل زده همچنان ادامه دارد و تا چند روز دیگر به یاری خداوند، فرهنگیان، معلمان و دانش آموزان منطقه کوهپایه هر آن چه در توان داریم را دوباره جمع آوری و ارسال می کنیم.

وی بیان کرد:ارزش تقریبی کانکس ارسالی ۵۰۰ میلیون ریال بوده که دو روز پیش ارسال و هم اکنون در منطقه سیل زده استان لرستان مستقر شده است، در ادامه کمک‌ها به مناطق سیل زده دست همه خیرین محترم را به گرمی می‌فشاریم و از همه آن‌ها می‌خواهیم تا بار دیگر دست به دست هم داده و اجازه ندهیم بحران‌های موجود لطمه‌ای به سطح علمی و پیشرفت فرهنگی مناطق سیل زده وارد نماید.

بیش از ۹۰ درصد تالاب هورالعظیم پر آب است
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۰:۰۵

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هیچ معذوریتی برای اینکه بخواهیم دکل‌های نفتی را رعایت کنیم و به مردم فشار بیاوریم نداشته ایم و شهادت می‌دهم که هیچ فشار و تاکیدی برای این کار از سوی وزارت نفت نیز نداشته‌ایم تا به مردم فشار وارد شود و آب به تاسیسات نفتی نرسد. تاکنون آنچه به سود استان بوده است عمل کرده‌ایم. دور تا دور دکل‌های نفتی را در هورالعظیم آب پر کرده بود و فقط یک جاده ارتباطی میان آن‌ها وجود داشت.

استاندار خوزستان تصریح کرد: بیش از چندین دکل و تاسیسات پشتیبانی نفت در تالاب هورالعظیم پر آب بودند و اینکه بیش از ۹۰ درصد از تالاب هورالعظیم پر آب است نیز بیانگر همین مساله است. میزان حجم آب به حدی بالا بود که حتی دایک مرزی را در تالاب شکسته ایم تا آب به سمت عراق برود.بخشی از آبی که از اتصال کرخه و دز به سمت اهواز می‌آمد نیز از طریق کانال سلمان به  مخزن شماره ۵ تالاب هورالعظیم هدایت کرده‌ایم تا آب وارد آن مخزن شود. در این مخزن نیز دکل‌های نفتی وجود دارد و آب نیز در آنجا رهاسازی شده است.

وی با اشاره به اهمیت برداشت از مخازن نفتی ایران گفت: برخی‌ها اصرار دارند تا تولید نفت در نقاطی مانند هورالعظیم مختل شود. در این زمینه ما متعهد به رعایت مسایل زیست محطیی و تامین حق آبه تالاب هستیم. همچنین متعهد به رعایت مسایل زیست محیطی میان نفت و تالاب هستیم و علاوه بر آن باید به تولید نفت نیز تعهد داشته باشیم.

خطر آلودگی نفتی در سیل خوزستان
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ - ۱۰:۰۳

احمدرضا لاهیجان‌زاده مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان در پاسخ به پرسشی درباره خطرات زیست‌محیطی ناشی از سیل‌های اخیر خوزستان گفت: در پارک ملی دز و کرخه سیل خرابی‌هایی به بار آورده است و علاوه بر جنگل‌های این منطقه، منجر به تخریب تعدادی از پاسگاه‌ها شده است. ادارات محیط زیست در شوش، حمیدیه و سوسنگرد درگیر سیل است بنابراین نیرو‌های محیط‌بانی در مناطق مختلف استان خوزستان در کنار نیرو‌های دیگر نهاد‌ها مشغول باز کردن مسیل‌ها و امدادرسانی هستند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با اشاره به اینکه بارش‌ها برکات زیادی برای محیط زیست کشور از جمله خوزستان دارد، گفت: نمونه بارز آن آبگیری هورالعظیم است، چون آخرین باری که هورالعظیم چنین وضع خوبی داشت و این میزان آب را به خود دید، سال‌های ۷۲ و ۷۳ بود. با آبی هم که پشت سد‌ها ذخیره شده هم حق‌آبهتالاب‌ها تضمین است، هم رودخانه‌ها بعد از مدت‌ها جاری شده‌اند. ضمن اینکه این بارش‌ها در افزایش رطوبت در منطقه تأثیرگذار بوده است.

لاهیجان‌زاده در ادامه با اشاره به خطرات ناشی از آلودگی نفتی در خوزستان در نتیجه وقوع سیل اظهارکرد: کم وبیش شکستگی لوله نفت و نشت منابع نفتی را در آب داریم، همچنین بالا آمدن رودخانه‌ها در یکی، دو جا مخازن تلمبه‌خانه‌ها را واژگون کرده و گازوئیل در رودخانه‌ها ریخته شده است. خطر شکستگی خطوط لوله نفت بر اثر رانش زمین و سیلاب در خوزستان وجود دارد حتی خطر در تالاب هورالعظیم نیز وجود دارد.

 
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۰
آن موقع که نماینده های خوزستان جلوی سد سازی در لرستان را می گرفتند باید به فکر این موقع می بودند.
خداوند آب را فرستاد با حکمتی و با قدرتی و ما مقهور آن و مغرور به نا توانمندیهای خود و چون همشه در پی توجیهات مکرر چرا تفکر نمی کنیم
پاسخ ها
مهدی
| Germany |
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
حال تو که تفکر کردی ولی چه تفکری؟
این عذاب است ویا نعمت!
مهدی
| Germany |
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
آیا بار وری ابرها بود ویا خواست خداوند و یا حماقت ما؟
اقاي كردواني كجايي ؟
پاسخ ها
همت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
امثال آقای کردوانی به نام علم و تحقیق، بدترین باورها را در ذهن مردم می کارند. امکان ندارد که مملکت را سیل از جا کنده باشد و کسی مثل کردوانی بگوید هنوز خشکسالی تهدید می کند و حتی یک نااگاه هم حرفش را بپذیرد

به نظرم مافیای آب و صاحبان قدرت امثال کردوانی را به گفتن این حرفهاوادار می کنند و با این روش هم قدرتشان حفظ میشه
اون حضراتی که مانع انتقال سرریز آب به سه استان یزد اصفهان و چهار محال شدند باید حالا جوابگوی ملت شریف خوزستان و لرستان باشند و خساراتی که به ایشان وارد شد!!!وزیر نیرو فرمودند که پنج میلیارد متر مکعب آب وارد سرهای خوزستان شد و اگر میخواستیم این مقدار آب را وارد کنیم فلان قدر دلار باید پول میدادیم اما نفرمودند که همه این آب با خسارات فراوان وارد خلیج همیشگی فارس شد و چقدر آب هدر رفت.
پاسخ ها
شهروند
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
اگه اصفهان و یزد سرریز آب خوزستان رو میخوان پولش رو به حساب آب منطقه ای خوزستان واریز کنن... چون این آب سهم خوزستانه چه کم چه سیل
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
به نظرم استانهای مجاور خوزستان از جمله اصفهان و چهارمحال باید اجازه ندن آب از استانهاشون وارد خوزستان بشه
همت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
آب لرستان، خیرش باید به لرستانی ها برسد که نمی رسد

نفت خوزستان خیرش باید به خوزستانی ها برسد که نمیرسد

یزد و اصفهان با منابع خودشان باید اداره بشن و اگه آب و نفت میخان آن را بخرن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
آقای شهروند اون آبی که گفتی از کوه های چهار محال و بختیاری سرچشمه میگیره و ارث پدر تو نیست!!!!
شهروند
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
ناشناس ۱۷:۱۶
آب ارث بابامونه عرضه داری بیا راه اب رو کج کن سمت خودتون
مهرداد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
هی اومدی این پیام رو دادی رفتی...
به هیچ وجهی دیگه سر ما خوزستانیا کلاه نمیره...
خواهی دید
...اب رو بخوان انتقال بدن...نفت رو هم نمیزاریم منتقل شه...
اینو به عنوان تهدید در نظر بگیر...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۴
آخه چی بهت بگم وولک ، سوز سرمای استخون سوز را لرستانی ها و چهار محالی ها میخورن و سرچشمه رودهای کارون و کرخه از لرستان و چهار محاله و تو با عینک ریبن ادعای مالکیت آب را داری!!!!
ببینیم وباورکنیم غضب باریتعالی رادقیقانمیدانم آیه شماره شش یا هفت سوره ابراهیم که خداوندمیفرماید:شکرنعمت کنیدوگرنه شمارابه عذابی علیم مبتلا میسازم ببینید معجزه کلام خداراخداوندنمیخواهد عذاب ببینیم میخواهدنعمتهائی که عطافرموده راقدربشناسیم ، طبیعت راخراب نکنیم به جنگلهاوکوه ها ودریاها ومراتع ودرهرحال هرچه فضای زندگیمانرامیسازد احترام بگذاریم فقط برای آسایش وزندگی خودمان، مسیلهاراپرنکنیم جاده بسازیم جنگلهاراکه نعمتهای خداهستندبرای استفاده درست ، خشک نکنیم ویلاوآپارتمان وبرج که نکبتهای ساخته دست سازبشردرچنین جاهائی هست بسازیم آنوقت عذابی علیم نازل میشود، سیل، سونامی ، آلودگی شدیدهوا ، گازهای گلخانه ای وخیلی چیزهای دیگرکه آنانی که چشم بینادارند بوضوح میبینند ببینیدمعجزه کتاب آسمانی راکمی بخودمان بیائم نه تنها هموطنان مابلکه تمام ساکنین کره خاکی مابشرناشکرچه میکنیم!
پاسخ ها
برنا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
درود بر شما برای یادآوری ای آیه شریفه.
ناشناس
| Germany |
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
یعنی چه؟
میخوای بگی خداوند به به شکر کردن ما از نعمت هایش وابسته است ودر غیر اینصورت عصبانی می شود ومجازاتمان میکند!؟
ناشناس
| Spain |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۳
اگرفهممان رابیشترکنیم درک میکنیم که خداوند برای مصلحت ومنفعت مامیفرماید قدرنعمتهائی که بشماداده شده رابدانید وگرنه عذابی عظیم درانتظارتان است،معنی آن این نیست که خداوندنیاز به این نعمتهاداردبلکه بخاطرمصلحت مامیگوید اگر نعمتها رابیهوده هدردهید باازدست دادن آنها به عذاب مبتلا میشوید او به شکرگزاری وقدرنعمت دانستن نیازندارد،مانیازداریم اوبمایادآوری میکندمثل پدری که سرمایه هنگفتی به فرزندش میدهدوتوصیه میکند آنراببادنده وگرنه فقیرومسکین میشوی .
رسانه های مجازی و سایر رسانه ها، رفتن و کمک یدی مردم به سیل زده های استانها گرفتار سیل را ترویج کنند.

وسعت، حجم و دامنه تخریب سیل عظیم است و مردم استانهای سیل زده برای مهار سیل نیرو و امکانات کم آورده اند.

همه مردمی که میتوانند برند، محبت بکنند بروند با پول و یا با نیروی کار خود کمکشان بکنند.

خدا را خوش نمی آید این مردم با هجوم ناگهانی انواع گرفتاریها، دست تنها باشند.

توی که یه روزی ممکنه مستعصل و ملتمسانه دستت را برای یاری جستن از خدا بسوی او دراز کنی، چگونه انتظار داری خدا بهت کمک کنه در حالیکه دستگیر دست کسانی که دست شان را بسوی تو دراز کردند نیستی ؟

به کمکشان بشتاب!
تا وقتی که آب صرف برنج کاری در خوزستان میشود و برنج عنبر بو یا شوشتری کیلویی بیست هزار تومن فروش میرود بعضی ها نمیتوانند از این منافع چشم بپوشند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل