بازدید 2517
دبیرکل انجمن حسابرسان داخلی ایران عنوان کرد

حسابرسی داخلی عامل تحقق اقتصاد مقاومتی و شفافیت/ تحریم ها مانع عضویت انجمن حسابرسان داخلی در مراجع بین المللی

کد خبر: ۸۶۳۱۰۹
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۴ 23 December 2018

حسبرسی داخلی عامل تحقق اقتصاد مقاومتی و شفافیت/ تحریم ها مانع عضویت انجمن حسابرسان داخلی در مراجع بین المللیعضو هیات مدیره انجمن حسابرسان داخلی رمز موفقیت اقتصاد مقاومتی و شفافیت اقتصادی را استفاده از دانش و خدمات حسابرسی داخلی دانست و به مسئولان توصیه کرد با همفکری با انجمن حسابرسان داخلی راه های تحقق اقتصاد مقاومتی را بررسی کنند.

به گزارش تابناک اقتصادی، سعید ترک زاده گفت: وظیفه انجمن حسابرسان داخلی نظم دادن و اعتلای حرفه حسابداری در کشور بوده وبه همین دلیل صلاحیت افراد مشغول در حرفه حسابرسی داخلی در این انجمن بررسی و تایید می شود.

عضو هیات مدیره انجمن حسابرسان داخلی ایران بیان داشت: تعیین صلاحیت حسابرسان رسمی و یا حسابداران مالی با انجمن جامعه حسابرسان رسمی ایران بوده که توسط مجمع عمومی انتخاب می شوند اما سایر حسابرسی ها مانند حسابرسی عملیاتی، حسابرسی آی تی و... زیر نظر حسابرس داخلی بوده که تایید صلاحیت این دسته از افراد به عهده انجمن حسابرسان داخلی بوده

ترک زاده ادامه داد: حسابرسان داخلی توسط هیئت مدیره انتخاب و مخاطب این دسته از حسابرسان داخل سازمان بوده و این بدان معنی است که گزارش آنها به خارج از سازمان ارائه نمی شود بلکه به مدیرعامل و هیئت مدیره گزارش می دهند..

وی با اشاره به مهمترین وظیفه هیئت مدیره یعنی وظیفه نظارتی، گفت: حسابرس داخلی بر چگونگی اجرایی شدن مصوبات، تصمیمات هیئت مدیره و همچنین بخشنامه ها و آیین نامه ها نظارت می کنند به خصوص در سازمان ها و شرکت های بزرگ که اعضای هیئت مدیره نمی توانند به کل مجموعه نظارت کنند، نیاز به حسابرس داخلی بیشتر احساس می شود.

ترک زاده با اشاره به اهمیت استقلال حسابرس داخلی تاکید کرد: استقلال حسابرس داخلی به دلیل جایگاهش بوده زیرا تبالاترین مقام شرکت یعنی هیئت مدیره وی را انتخاب می کند تا کل سازمان را پایش کند و اطمینان دهد که آیا مصوبات هیئت مدیره به هدف های شرکت خواهند رساند یا خیر، بنابراین حسابرس داخلی کل سازمان را اصلاح می کند، به همین دلیل لازم است انواع حسابرسی در سازمان اعم از حسابرسی عملیاتی، حسابرسی تقلب، حسابرسی مالی و... در سازمان صورت گیرد. اما در مواردی قوانین، حسابرس داخلی را موظف کرده تا برخی از تخلفات را گزارش دهد. این تخلفات شامل اختلاس، کلاهبرداری و پولشویی بوده و این تخلفات به مراجع ذیصلاح گزارش می شود.

رییس شورای سیاست گذاری چهارمین کنگره حسابرسان داخلی ایران با اشاره به این که حسابرسی داخلی آینده نگر بوده، گفت: حسابرسی داخلی به هیئت مدیره مشاوره می دهد که سازمان با این امکانات و برنامه ها به چشم انداز های بلند مدت شرکت دست خواهد یافت یا خیر و اگر جواب منفی باشد سازمان چه اقداماتی را باید انجام دهد تا به اهداف خود دست یابد.

دبیرکل انجمن حسابرسان داخلی ایران با اشاره به اهمیت تشکیل کمیته حسابرسی در سازمان ها گفت: کمیته حسابرسی زیر نظر هیئت مدیره تشکیل می شود که اعضای آن عضو غیرموظف هیئت مدیره که از شرکت استقلال دارند، هستند و سایر اعضا، متخصصان مالی دارای استقلال هستند که فعالیت عملیاتی در شرکت ندارند. در نهایت کمیته حسابرسی، حسابرسان داخلی را انتخاب می کند.

تحریم ها مانع عضویت انجمن حسابرسان داخلی در مراجع بین المللی

ترک زاده گفت: انجمن بین المللی حسابرسی اکنون بیش از 180 هزار عضو در سراسر جهان دارد و تمام کشورهای دنیا عضو انجمن هستند، اما ایران به دلیل تحریم ها موفق نشده به عضویت این انجمن در بیاید اما خوشبختانه انجمن بین المللی حسابرسی، دانش حسابرسی را به دلیل وجود عضویت هیئت علمی دانشگاه در انجمن حسابرسان داخلی به ایران منتقل می کند.

وی افزود: انجمن حسابرسان داخلی کار خود را از سال 91 با 24 عضو شروع کرد و اکنون اعضاء انجمن به سه هزار 500 نفر عضو رسمی رسیده است و حدود چهار هزار نفر دیگر نیز در صف ورود به انجمن هستند و پرونده های آنان در حال بررسی است.

رئیس شورای سیاست گذاری چهارمین کنگره حسابرسان داخلی ایران با اشاره به این که شعار چهارمین کنگره ملی حسابرسی داخلی«حسابرسی داخلی، مهارتی ارزش‌آفرین در کسب و کارهای موفق» است، گفت: طبق آمار رسمی در دنیا بیشترین حد اختلاس و تقلب توسط حسابرسان داخلی کشف می شود نه حسابرسان مستقل، بنابراین وجود حسابدار داخلی در سازمان های بزرگ الزامی است.

این کارشناس مالی بیان داشت: حسابرسی داخلی دو هدف را دنبال می کند، اول بهبود عملیات سازمان و دوم نقش ارزش آفرینی در سازمان. در قوانین داخلی کشور، منشور فعالیت حسابرسی داخلی داریم که توسط سازمان بورس ابلاغ شده است، که در آن تاکید شده ماموریت حسابرس داخلی ارزش آفرینی است بنابراین ایجاد ارزش در شرکت به دو طریق انجام می شود که شامل بهبود فرایند و کمک به مدیریت است. شروط ارزش آفرینی شرکت، نخست شناخت سازمانی، دوم آگاهی از استاندارد ها و رویه های حسابداری و سوم تجربه است.

زارع، دبیر اجرایی چهارمین کنگره در ادامه گفت: چهارمین کنگره ملی حسابرسی داخلی در 19 دی 1397 برگزار خواهد شد و سعی بر آن دارد تا جایگاه حسابرسان داخلی در ارزش‌آفرینی شرکت‌ها وسازمان‌ها مورد بحث و بررسی قرار دهد.

وی افزود: محورهای چهارمین کنگره ملی حسابرسی داخلی عبارت است از مهارت‌های مورد نیاز حسابرسان داخلی برای ارزش‌آفرینی، جایگاه انجمن‌ها و مجامع حرفه‌ای در ترویج نقش و اهمیت حسابرسی داخلی، نقش سازمان‌های ذیصلاح قانونی در تثبیت و ارتقای حسابرسی داخلی، قابلیت موسسات حسابرسی و مشاوره در ارائه خدمات حسابرسی داخلی در قالب برون‌سپاری، استانداردهای حرفه‌ای و ارزش‌آفرینی حسابرسان داخلی، نقش آموزش مستمر در بهبود ارزش‌آفرینی حسابرسان داخلی، ضرورت بازنگری آموزش‌های رسمی حسابرسی داخلی در دانشگاه‌ها، تامین محتوای ارزش‌آفرین توسط حسابرسی داخلی، مهارت‌های سایبری و آینده حسابرسی داخلی و ضرورت کسب مهارت‌های بین‌رشته‌ای برای حسابرسان داخلی است.

کمیته علمی کنگره از همه استادان دانشگاه، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران دعوت به عمل آورده است که مقالات خود را در چارچوب محورهای همایش به دبیرخانه کنگره ارسال کنند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی