بازدید 18345

پیش‌بینی کارشناسان اقتصادی از قیمت ارز

کد خبر: ۸۳۹۲۶۵
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۷ 02 October 2018

نرخ ارز در بازار غیر رسمی با یک شیب تند در مسیر سقوط قرار گرفته و حباب شکل گرفته در این بازار و به تبع آن در بازار سکه و طلا در حال تخلیه شدن است.

به گزارش ایلنا، عموم کارشناسان اقتصادی، نمایندگان مجلس، مقامات اقتصادی و ناظران و آگاهان بر این باورند این روند کاهشی به‌صورت جدی ادامه خواهد داشت و نرخ ارز به قیمت منطقی و معقولی که اقتصاد کشور تاب تحمل آن را دارد خواهد رسید. مجموع عواملی مانند دیپلماسی سازنده ایران در روزهای اخیر و احتمال توافقات مهم مالی و نفتی با اروپا، چشم‌انداز مثبت تصویب پیوستن ایران به FATF در مجلس، اختیارات مناسب به بانک مرکزی از سوی سران قوا و مداخلات کارشناسی شده و مناسب از سوی بانک مرکزی و... به تخلیه این حباب های کاذب دامن زده و نرخ ها را در مسیر کاهشی قرار داده است.

در این میان اما برخورد کارشناسانه و به دور از هیجان دولت و سیاستگذار پولی با جوسازی‌های روانی ایجاد شده در دو ماه گذشته مورد توجه است. بانک مرکزی و مجموعه دولت در این مدت به دور از هیجان مانع از حراج پشتوانه ارزی کشور در بازار به‌دلیل یک جو روانی و فضاسازی از سوی دشمنان شد و اکنون این سیاست صبر و تدبیر جواب داده است.

روند کاهشی ارز ادامه دارد

روند کاهشی که در بازار ایجاد شده به باور کارشناسان ادامه خواهد داشت و نرخ برابری دلار برابر ریال به روال منطقی در نقطه مطلوب به تثبیت خواهد رسید.

علی حیات‌نیا کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به روند کاهشی قیمت دلار در بازار، پیش بینی می‌کند روند کاهشی فعلا ادامه داشته باشد .

این کارشناس مسائل اقتصادی از تاثیر قابل توجه جو روانی هم بر کاهش قیمت دلار یاد کرد و با بیان اینکه با شروع کاهش قیمت دلار مردم ارزهایی که داشتند را وارد بازار کرده‌اند، گفت: این روند عرضه دلار در بازار می‌تواند بر تداوم کاهش قیمت دلار اثر داشته باشد. طی شش تا هشت‌ماه اخیر قیمت دلار آن‌قدر به‌طور مداوم بالا رفته و دچار حباب شده که بعید است این کاهش قیمت‌‎ها به‌زودی متوقف شود.

یحی آل‌اسحاق رییس سابق اتاق بازرگانی تهران ضمن تاکید بر اینکه دولت باید بازار ارز را به سمت قیمت واقعی هدایت کند، گفت: کسانی که زندگی خود را وارد قمار بازار ارز کرده‌اند، خسارات فراوانی دیده‌اند و باید بدانیم که بازار ارز، بازار سوداگری نیست و نباید سرمایه‌های خودمان را با این قمار خطرناک، از بین ببریم.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق ادامه‌ داد: انتظارات بازیگران متعدد در داخل و مسائل بین‌المللی باعث شد قیمت دلار کاهش پیدا کند و از سوی دیگر نیز عواملی مانند خرابکاری عده‌ای که در گذشته از کشورهای همسایه برای بر هم ریختن بازار ارز، پول می‌گرفتند، سبب گرانی و التهاب در بازار ارز شدند. اما به نظر می‌رسد این روزها ورق برگشته و بازار به سمت آرامش حرکت می‌کند.

محمود باغجری کارشناس اقتصادی نیز با بیان اینکه واقعیت این است که اتفاقات اخیر در بازار ارز و جهش آن به خاطر متغیرهای اقتصادی نبود، بلکه رفتارها و اخبار سیاسی و بین‌المللی روی آن اثرگذار بوده، معتقد است: علت جهش قیمت دلار از گستره مسائل اقتصادی بیرون است. واقعیت اینکه این مسائل سیاسی هستند که به قیمت ارز جهت می‌دهند. بخشی از علل افزایش قیمت دلار به خاطر مسائل روانی است و حالا این علل در حال تخلیه از بازار هستند.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس هم با اشاره به عواملی مانند مباحث مطرح شده درباره FATF و چشم‌انداز مثبت تصویب آن در مجلس، معتقد است: فضاسازی‌های روانی که آمریکا و عوامل‌شان درباره اقتصاد ایران انجام می‌دادند اثراتش در حال تخلیه از بازار است و با توجه به حمایت اروپایی‌ها از برجام و مباحثی که در مورد ساز و کارهای مالی و نفتی مطرح است قطعا این سقوط قیمت دلار در بازار ادامه خواهد داشت و به قیمت واقعی خود خواهد رسید.

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس هم درباره کاهش قیمت دلار گفت: همان‌طور که بارها اعلام شده قیمت دلار در ماه‌های گذشته به‌صورت کاذب افزایش یافته بنابراین طبیعی است قیمت‌ها در بلندمدت براساس منطق اقتصادی تعدیل شود. در هر صورت ارائه به‌موقع ارز شرکت‌های صادراتی به سامانه نیما در ماه‌های آتی باعث می‌شود سوداگران نتوانند به سودهای نجومی دست یابند بنابراین باید روند ارائه ارز صادرکنندگان به سامانه نیما رصد شود.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر