بازدید 42694
روزنامه «دیلی صباح» عنوان کرد؛

آنچه ترکیه از آمریکا برای همراهی با تحریم‌های ضد ایرانی می‌خواهد!

آمریکای ترامپ در حال مذاکرات فشرده با متحدان اروپایی، آسیایی و خاورمیانه ای خود برای همراهی آن ها جهت اعمال تحریم های سنگین علیه ایران است تا از این طریق بتواند فشار فزاینده ای به تهران وارد کند. در این میان، یکی از بازیگرانی که همراهی کردن یا نکردنش با تحریم های ایالات متحده می تواند بسیار مهم باشد، ترکیه است.
کد خبر: ۸۱۹۰۵۷
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۳ 23 July 2018

آمریکای ترامپ در حال مذاکرات فشرده با متحدان اروپایی، آسیایی و خاورمیانه ای خود برای همراهی آنها جهت اعمال تحریم های سنگین علیه ایران است تا از این طریق بتواند فشار فزاینده ای به تهران وارد کند.

به گزارش «تابناک»؛ در این میان، یکی از بازیگرانی که همراهی یا عدم همراهی اش با تحریم های ایالات متحده می تواند بسیار مهم باشد، ترکیه است.

در همین زمینه، روز جمعه، مقام‌های آمریکا و ترکیه درباره بازگشت تحریم‌های واشنگتن علیه تهران دیدار و گفت وگو کردند.

به دنبال دیدار روز جمعه مقام‌های ایالات متحده و ترکیه در خصوص تحریم ایران، آنکارا اعلام کرد که تحریم‌ها را زیر نظر دارد. در همین روز، رویترز نیز گزارش داد که بزرگترین وارد کننده نفت ترکیه در ماه‌های اخیر وارداتش از ایران را کاهش داده است.

مارشال بیلینگزلی، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در ارتباط با تأمین مالی تروریسم، روز جمعه ۲۹ تیرماه در رأس هیأتی در آنکارا با مقامات وزارتخانه‌های امور خارجه و خزانه‌داری ترکیه دیدار کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس به دنبال این دیدار بیلینگزلی مذاکرات با ترکیه را خیلی «مثبت» ارزیابی کرد و گفت: طرفین هیچ «خصومتی» با یکدیگر نداشتند.

آنچه ترکیه از آمریکا برای همراهی با تحریم های ضد ایرانی می خواهد!

به گزارش رسانه های ترکیه، اعضای هیأت آمریکایی در این سفر با مقامات و مسئولان ترکیه دیدار و مذاکره کرده و از طرف ترک خواستند، در تحریم آمریکا علیه ایران در کنار آمریکا بایستند و به ایران در امر دور زدن تحریم ها کمک نکنند.

وزارت خارجه ترکیه نیز پس از این ملاقات اعلام کرد، بر تحریم‌ها نظارت دارد و مقام‌های ترکیه در تلاشند تا تحریم‌های پیش روی علیه ایران تأثیر منفی بر ترکیه نداشته باشند.

در همین زمینه، روزنامه «دیلی صباح» ترکیه در مطلبی با تیتر «آیا ترکیه با تحریم های آمریکا علیه ایران همراهی خواهد کرد؟» نوشته است: اگر سیاستگذاران آمریکایی مصمم به انجام آن چیزی که می خواهند باشند و ترکیه را مجبور به اقدام علیه منافع اش کنند، چیزی آن ها را از تصمیمشان منصرف نخواهد کرد.

این روزنامه ترکیه ای عنوان کرد: اگر آمریکا می خواهد ترکیه از تحریم ها علیه ایران حمایت کند، کاری که واشنگتن باید در قبال آن انجام دهد، این است: آمریکا باید با آنکارا بر سر یک استراتژی منطقه ای گسترده به توافق برسد!

دیلی صباح در ادامه شروط ترکیه برای آمریکا در قبال همراهی با تحریم ها علیه ایران را مطرح کرده است؛ نخست اینکه، اختلاف بین دو کشور در مورد آنچه آنها در سوریه می خواهند انجام می دهند، از جمله آینده گروه تروریستی PKK و واحدهای مدافع خلق (YPG) در سوریه، نباید وجود داشته باشد. ثانیا، ایالات متحده باید فتولله گولن و اعضای گروه تروریستی او را که در خاک ایالات متحده فعالیت می کنند، به ترکیه بازگرداند. علاوه بر این، واشنگتن نیاز به پوشش زیان های اقتصادی کوتاه مدت و بلند مدت ترکیه در ارتباط با تحریم ها علیه ایران دارد. در عین حال، مقامات ایالات متحده باید به آنکارا توضیح دهند، چگونه آنها نیاز خود به گاز طبیعی با ایران را جبران کنند. نیاز به گاز طبیعی چیزی است که ترکیه نمی تواند هم اکنون آن را نادیده بگیرد.

در نهایت این پرسش مطرح می شود، چه اتفاقی خواهد افتاد اگر ایالات متحده کامل به نگرانی های ترکیه پاسخ ندهد؟ این پرسشی است که دیلی صباج در پایان مطرح کرده و ضمن ارجاع به جمله ای از «استیو بنن» مشاور پیشین امنیت ملی ترامپ در مورد رهبرانی مانند اردوغان نوشته است: رهبرانی مانند اردوغان نخست منافع ملی کشور خود را دنبال می کنند و پیش می برند و اهمیتی به اینکه دیگران به چیز فکر می کنند، نمی دهند!

اهمیت توقف تجارت ترکیه و ایران برای آمریکا

ایران و ترکیه با هدف گذاری 30 میلیارد دلاری روابط اقتصادی، روابط تجاری گسترده ای با هم دارند، به طوری که انستیتوی آمار ترکیه چند ماه پیش حجم روابط اقتصادی بین دو کشور در ٢٠١٧ را با بیش از 59 درصد رشد نسبت به سال قبل، 10 میلیارد و 751 میلیون دلار اعلام کرد.

پیش بینی می شود، حجم تجارت دو کشور در سال جاری نیز به حدود 12 میلیارد دلار برسد و بر این اساس، ترکیه و ایران سهم قابل توجهی در بازار و مبادلات تجاری همدیگر دارند و هدف آمریکا از اعزام هیأت به آنکارا نیز توقف و یا به حداقل رساندن این میزان مبادله اقتصادی بین دو کشور است.

علاوه بر این، در دوره قبل تحریم ها که همزمان با اجرای برجام لغو شد، ترکیه نقش مؤثری در دور زدن تحریم های ایران داشت و هیأت آمریکایی بر همین اساس به آنکارا سفر کرده تا با تهدید و فشار مانع همکاری های دو کشور در دور زدن تحریم های اعلامی شود.

سازمان تنظیم بازار انرژی ترکیه یک ماه پیش اعلام کرد، بیش از 50 درصد نیاز نفتی ترکیه توسط ایران تأمین می شود و بنا به آمار غیررسمی، ترکیه خریدار حدود 8 درصد مجموع نفت صادراتی ایران است.

مقامات آمریکایی اعلام کرده اند، خریداران نفت خام از ایران باید تا چهارم نوامبر(13 آبان 1397) واردات نفتی خود از ایران را پایان دهند، در غیر این صورت مشمول تحریم ثانویه آمریکا خواهند شد.

تعلیق تحریم های نفتی که از زمان خروج آمریکا از برجام و عهدشکنی رئیس جمهوری این کشور اعلام شد، به مدت شش ماه و تا سیزده آبان ادامه می یابد.

تحریم های ثانویه آمریکا علیه طرف های خریدار نفت خام از ایران که مغایر قوانین تجارت بین المللی است، موجب واکنش منفی کشورهای مختلف شده، به گونه ای که تعدادی از کشورها در صدد مستثنی شدن خود هستند و برخی از کشورها نیز اعلام کرده اند که آن را اجرا نخواهند کرد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۵۵
انتشار یافته: ۴۴
بگذارید صاف و پوست کنده بگویم. اغلب کشورها بر اساس منافع ملی اقدام میکنند. دوست و دشمن دائمی وجود نداره، ترکیه به راحتی و بدون خط قرمز میشینه با امریکا مذاکره میکنه روی امتیازهای اقتصادی و امتیازهای سیاسی مثل سوریه و کردهای سوری و غیره امتیازاتی میگیره و در مقابل امتیازاتی میده، مثلا در این مورد همراهی نکردن با ایران برای دور زدن تحریم.... اما ما چه میکنیم؟ یک خط قرمز خود ساخته تعیین کردیم و بجای در نظر گرفتن حقوق مردم و منافع ملی اقتصادمون رو به تیغ تحریم می سپاریم. روسیه و امریکا و اروپا و آسیا دوست و دشمن دائمی نیستن، منافع ملی دائمی است. من بی سواد این را می فهمم، چرا اونها که باید نمی فهمند. الله اعلم
منطق آمریکا ساده است میگه از حزب الله حمایت می کنند و شبانه روز برای ما و اسراییل آرزوی مرگ می کنند. هر کی بخواد با اونا تجارت کنه نباید انتظار سود بردن از ما داشته باشه.
ترکیه هم با برگ ایران به منافع زیادی میرسه
همه دارند از این گوشت قربانی (ایران) سهم خود را می برند و مشکلاتشان را حل می کنند.
تحریم های امریکا هیچ تاثیری بر روابط ایران و ترکیه نخواهد داشت چون این روابط بسیار گسترده و غیر قابل جایگزینی است شاید تنها واکنش ترکیه چند حرکت نمایشی برای تحریک نکردن آمریکا باشد.
جالبه به خاطر هیچ و پوچ دارن هم از آمریکا باج میگیرن هم از روسیه
بیچاره ملت ایران که هم مجبورا فشارهای بی امان اقتصادی رو تحمل کنن و هم شاهد دزدی آقازاده ها باشن
روابط ایران ترکیه که همسایه هم هستن محدود به یک سال صد سال و محدود به 1 میلیار و صد میلیارد نیست. این تحریمها که دائمی نیست، هست؟
همه دارن سر مملکت ما معامله میکنند ترکیه، روسه ، هند ، کره........همه دنبال منافع خودشون و مردمشون هستن و ایران و ایرانی شدند گوشت قربانی......
وطنم شده گوشت قربونی!
به جای معامله با آمریکا، دارند به تمام کشورها باج می دهند!!! سرمایه کشور 80 میلیونی ایران به نام "نفت" که باید خرج رفاه مردم شود، بواسطه دشمن تراشی ها تحریم می شود!
جواب کودکان گرسنه ایران و پدران رنج کشیده را چه کسی می دهد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تفاوتی که اوباما وترامپ درمورد تحریمها داشته ودارند اینکه ترامپ برای نتیجه گرفتن مانند اوباما صبور نیست وهمین امر برخورد اورا با همه طرفها تند ویکجانبه می کند وترکیه هم ازاین قاعده مثتثنی نیست .
همه دنیا به جز ایران فقط و فقط بفکر منافع ملی خود هستند
فقط و فقط منافع ملی!
چیزی که مسلمه اینه که در این اوضاع نابسامان دوستی که نداریم همه کشورهای همسایه هم که دارن از آب گل آلود ماهی میگیرن یکی به میخ میزنن یکی به نعل این وسط هم که روسیه طبق معمول داره از پشت خنجر میزنه چرا مسوولین ساکت شدن هم خدا میدونه فقط خدا به مردمی که نه راه فرار و نه پول فرار از این بحران را دارند رحم کنه...
ترکیه رو میشه دو ماهه با نرفتن توریست هامون به این کشور به زانو در آورد
ترامپ تا امروز نشان داده یکطرفه درخواست دارد و انتظار اطاعت بدون دادن باجی
منافع ملی برای همه دنیا حرف اول چیزی که در ایران ..........................
خب در دوره قبل ترکیه در دور زدن تحریمها خیلی به ایران کمک کرد. اما چی نصیبش شد؟ چه حرفها و حدیث هایی که بر علیه ترکیه در ایران زده نشد؟
حالا فکر می کنید با شناختی که از ایران پیدا کردند، آیا حاضرند مجددا در دور زدن تحریم ها به ایران کمک کنند؟
ترکیه هم دیر یا زود وقتی منافعش تامین شود با آمریکا همراه خواهد شد.دیری نخواهد پایید که ایران می ماند و خودش.کشور هایی هم که تا دیروز به ظاهر دوست ایران بودند امروز یکی یکی کنار می کشند . تعجب نکنید اگر فردا روز حتی سوریه و عراق هم با گرفتن امتیازاتی به ایران پشت کردند!
همه جمهوری اسلامی را تنها میذارن چون امریکا ابرقدرت است.
روسیه و چین و ترکیه . کشورهایی هستند که به خاطر پول همه را میفروشند.
هرکی به فکر خویش است...ترکیه به فکر جیش است


بهبهبه...ترکیه هم سهم میخواهد
شک نکنید ترکیه آنچه را به نفع ملتش باشد انجام می دهد نه انچه نفع دیگران باشد . دقیقا" انچیزی که مسئولان ایران انجام نمی دهند
هر کشوری در دنیا اول به منافعه خودش فکر میکند.و به سود مردم کشور خودش..چه روسیه چه ترکیه. چه چین و.....
همه نامردن
پاسخ ها
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
بله فقط ما خوبیم
تاریخ شروع تحریمها چقدر جالبه ۴ نوامبر(۱۳ آبان) روز تسخیر سفارت.
دولت حکیم اردوغان فقط آنچه که منافع ملت تورک تامین میکند در نظر میگیرد نه چیز دیگر. دوم اینکه امریکا دشمنی های زیادی در طول تاریخ بر علیه تورک ها انجام داده است و اولین شایعات مربوط به نسل کشی ها را نشریات امریکا در قرن گذشته و کنونی منتشر کرده و میکنند و در موردش دائما فیلم و مستند میسازند و در نبرد گالیپولی که تورک ها پیروز شدند کمک های زیادی به متفقین کردند بنابر این تمام این موارد و کدورت ها توسط دولت تورکیه درنظر گرفته خواهد شد. این درحالی است که ایران و تورکیه یک قرن است که همجواری مسالما آمیز با هم دارند و وروابط فرهنگی اقتصادی و... عادلانه و دوستانه زیادی با هم داشته و دارند.
بنظر من ايران بجاي بستن تنگه نرمز بايد تمام امريكا را محاصره دريائي و هوايي بكند تا امريكا باشد كه با دم شير بازي نكند .
پاسخ ها
جواد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
جالب بود خخخخخخخ
همه منافع کشور خودشان را در نظر دارند و متاسفانه ایران تبدیل به موجودی شده که همه در حال امتیاز گیری از هم سر قربانی کردن ایران هستند. آخه چرا ما در جهان تبدیل به چنین شخصیتی شدیم؟
آنها فقط منافع کشور ومردمشون براشون مهمه نه کشورها وگروههای دیگه وگرنه بدون نفت کشورشون از ما جلو نمی زد.
بنظرتون اگه ایران جای ترکیه بود خواسته امریکا رو قبول میکرد؟
الان همه کشورهای به اصطلاح دوست از جمله چین، روسیه و ترکیه میخوان بابت تحریم ایران از آمریکا باج بگیرن. امیدوارم مسئولین ما برای این موقعیتها، چاره اندیشی و برنامه ریزی کرده باشند.
بر خلاف حکومت ایران، ترکیه استاد بهره برداری از شرایط به نفع منافع ملی مردمش است
هم از آمریکا هم از روسیه و هم از ایران امتیاز می گیرد
متاسفانه همه کشورها دارن از تحریم های ایران به نفع خودشون استفاده میبرن و ما مردم زیان می بینیم.
ما همواره در سیاست خارجی خود ، همه کشورها رو از خود ازرده و فقط به سوریه و لبنان و عراق توجه داشتیم نباید انتظار همکاری از این کشورها رو داشته باشیم .
پاسخ ها
جواد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
تازه همين ها هم كه نام بردي پاش بيفته ما را مفت خواهند فروخت
رسانه های کشور هرروز ضد ترکیه تیتر میزدن فکر نمیکردن یه روز کارمون بهشون میافته اونقدر برا خودمون دشمن درست کردیم دیگه دوستی نمونده
مرگ‌بر‌اروپا‌امریکا‌چین‌روسیه‌وامریکای‌جنوبی‌وکل‌کشورهای‌عربی
ما مثل جنگ و گروگانگیری سفارت امریکا مجبور میشویم از موضع انعطاف ناپذیرمان مبنی دخالت در امور کشورهای دیگر و صدور زوری انقلاب هم عقب نشینی کنیم .ولی باز هم زیر فشار و از روی ناچاری و با پرداخت هزینه هنگفت
فقط یه کمک کوچولو به کردها ترکیه رو به غلط کردن میندازه...
ما در سال 3 روز را تعطیل کرده ایم وداد میزنیم مرگ بر آمریکا - 13 آبان - 22بهمن -روز قدس به نظر شما کمه یا زیاده ؟
سايه تهديد محكوميت شخص اردغان و خانوادش در دور زدن تحريمهاى ايران هميشه بر سر اردغان هست. تركيه مثل ايران در برابر تحريم مقاوم نيست. با تحريم سفر به تركيه از طرف روسها نصف هتلهاى تركيه ورشكست شدند، حالا چه برسد به تحريمهاى آمريكا. اردغان استاد چرخشهاى ١٨٠ درجه اي است. روى تركيه حساب باز نكنيد كه اگر اسمى از تحريم چند مقام تركيه يا جريمه چند بانك تركيه بشود كه كل اقتصاد تركيه سقوط ميكند.
برجامیون و سازشکاران هم میوه برجام را از ترکیه وارد نکنن.
کمپین تحریم کود انسانی راه بندازن‌
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان