سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد:

مسائل خارج از برجام باید بیرون از آن حل شوند

سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه گفت که مسائل خارج از برجام بایستی بیرون از چارچوب این توافق هسته‌ای حل و فصل شوند.
کد خبر: ۸۱۵۸۱۹
| |
4931 بازدید

سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه گفت که مسائل خارج از برجام بایستی بیرون از چارچوب این توافق هسته‌ای حل و فصل شوند.

به گزارش فارس، سخنگوی «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه بار دیگر تأکید کرد مسائل خارج از «برجام» بایستی بیرون از چارچوب این توافق هسته‌ای حل و فصل شوند.

مخالفان توافق هسته‌ای در آمریکا در ماه‌های گذشته عدم توجه به مسائل موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران در «برجام» را بهانه‌ای برای حمله به این توافق و درخواست برای لغو آن قرار داده‌اند.

ایران و سایر کشورهای طرف توافق اعلام کرده‌اند «برجام» تنها برای حل و فصل مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران تدوین شده و مسائل خارج از آن را در برنمی‌گیرد.

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# آتش بس غزه # خروج از ان پی تی # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # حمله اسرائیل به ایران # مکانیسم ماشه # اسنپ بک
نظرسنجی
از میان 5 بانک و موسسه مالی ناتراز کدامیک عملکرد بدتری دارند؟
مرجع جواهرات
الی گشت