بازدید 4672
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی:

روش کارآمد کنترل بازار ارز فروش حواله‌ای است نه نقدی

معاون اسبق ارزی بانک مرکزی تزریق نقدی ارز از کانال صرافی‌ها را موجب انتقال نقدینگی و سرمایه‌ها به بازاردانست و گفت: نیازهای ارزی با روش حواله‌ای باید تامین شود و برای مسافران هم ارز در مرزهای خروجی پرداخت شود.
کد خبر: ۷۷۴۳۴۰
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۴ 14 February 2018

معاون اسبق ارزی بانک مرکزی تزریق نقدی ارز از کانال صرافی‌ها را موجب انتقال نقدینگی و سرمایه‌ها به بازاردانست و گفت: نیازهای ارزی با روش حواله‌ای باید تامین شود و برای مسافران هم ارز در مرزهای خروجی پرداخت شود.

سید کمال سید علی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به عدم عرضه ارز به بازار در روز گذشته از سوی بانک مرکزی، اظهارداشت: بانک مرکزی در شرایط فعلی نباید ارزی در بازار بفروشد، معمولا تقاضای واقعی ارز به صورت ارز حواله‌ای است و باید تقاضای ارز به صورت حواله‌ای تامین و پوشش داده شود.

وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما پرداخت ارز با سهمیه مشخص برای 250 صرافی در کل کشور ناکارآمد است؟ گفت: به نظر می‌رسد در این مقطع که به این شکل به بازار هجوم برده شده است، تزریق نقدی ارز از کانال صرافی‌ها موجب انتقال نقدینگی و سرمایه‌ها به بازار ارز شده است و اگر ارز بانک مرکزی به بازار عرضه نشود، متقاضیان اضافی از بازار خارج می‌شوند.

معاون اسبق ارزی بانک مرکزی افزود: نرخ ارزی که در قالب حواله‌ای پرداخت می‌کند، همانند ارز مداخله‌ای و 30 تا 40 تومان زیر قیمت بازار باشد. یک بار که مرکز مبادلات ارزی راه افتاد، این مرکز تقاضاهای واقعی ارز را تامین می‌کرد.

وی با بیان اینکه انتشار اوراق مشارکت ارزی و تجدیدنظر در سود سپرده راهکار‌های موثر برای کنترل بازار ارز است، گفت: اگر بانک مرکزی قصد بازنگری در نرخ سود را ندارد، می‌تواند اوراق مشارکت ریالی با نرخ 2 تا 3 درصد بالاتر از سود سپرده یکساله منتشر کند. این اوراق در کنار اوراق مشارکت ارزی و تامین نیاز ارزی حواله‌ای موجب فروکش کردن التهاب بازار ارز خواهد شد.

سیدعلی در پاسخ به این سوال که آیا با این اقدام نرخ سومی در بازار ارز شکل نمی گیرد، گفت: در حال حاضر نباید نگران به وجود آمدن ارز سوم باشیم زیرا اولویت کنترل بازار ارز است. در ارتباط با کنترل این بازار باید بازارهای موازی مانند بازار سرمایه و بازار پول را فعال کنیم.

وی افزود: اگر در چند سال گذشته دولت سالی 6 تا 7 درصد نرخ ارز را تعدیل می‌کرد، وضعیت کنونی به وجود نمی‌آمد.

سیدعلی با بیان اینکه باید مصارف وارداتی و خدمات با روش حواله‌ای تامین شود، گفت: برخی واردکنندگان کالاهای اساسی و مورد نیاز به دلیل نوسانات بازار ارز تقاضای احتیاطی خود را وارد بازار می‌کنند که بانک مرکزی می‌تواند با تضمین نرخ ارز در فاصله ثبت سفارش تا واردات نگرانی از افزایش نرخ ارز و نرخ تسویه آن را رفع کند.

به گفته وی برای تامین ارز مسافرتی هم در مرزهای خروجی بانک مرکزی می‌تواند برای هر مسافر 2 هزار تا 3 هزار دلار در نظر بگیرد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر