بازدید 39448

پاسخ تامل انگیز رهبر انقلاب به مرقومه انتقادی مولوی عبدالحمید

نکته کلیدی و طلایی پاسخ رهبر معظم انقلاب به انتقاد مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان ارجاع و توجه دادن این موضوع به معارف دینی است که طبق آن تبعیض و نابرابری صحیح نیست و از طرفی اشاره به اصول مترقی قانون اساسی مترقی جمهوری اسلامی ایران است که ظرفیت های بسیار زیادی دارد و هیچگونه تبعیض و نابرابری را بین ایرانیان از هر قوم، نژاد و مذهبی را بر نمی تابد.
کد خبر: ۷۲۷۸۷۲
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۱ 06 September 2017

دفتر مقام معظم رهبری به نامه مولوی عبدالحمید که در آن نسبت به برخی تبعیض‌ها انتقاد کرده بود، پاسخ داد. پاسخی با این مضمون که «همه ارکان جمهوری اسلامی موظفند بر اساس معارف دینی و قانون اساسی هیچگونه تبعیض و نابرابری بین ایرانیان از هر قوم و نژاد و مذهبی روا ندارند.» این پاسخ صریح رهبر معظم انقلاب به انتقاد از تبعیض آنهم توسط یکی از بزرگان اهل سنت کشور است.

به گزارش «تابناک»، نکته کلیدی و طلایی پاسخ رهبر معظم انقلاب به انتقاد مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان ارجاع و توجه دادن این موضوع به معارف دینی است که طبق آن تبعیض و نابرابری صحیح نیست و از طرفی اشاره به اصول مترقی قانون اساسی مترقی جمهوری اسلامی ایران است که ظرفیت های بسیار زیادی دارد و هیچگونه تبعیض و نابرابری را بین ایرانیان از هر قوم، نژاد و مذهبی را بر نمی تابد.

رهبر انقلاب: مخالف هرگونه تبعیضی هستم؛ پاسخی مطابق با شرع و قانون

«گروهي از اتباع يك كشور كه از لحاظ ملي، نژادي، زباني، يا مذهبي از ديگر اقشار مردم متفاوت بوده، ار لحاظ تعداد كمترند و قدرت حكومت را در دست ندارند.» را اقلیت می خوانند. برخي براي تحقيق مفهوم اقليت براي گروهي از اتباع يك دولت، روحيه همبستگي و تعاون و ريشه دار بودن آنان در كشور محل اقامت، يعني سابقه طولاني اقامت در كشور را داشتن مثلا صد سال قدمت، شرط تحقق مفهوم اقليت دانسته اند.

شايد امروز کمتر كشور و نظام حكومتي اي در دنیا وجود داشته باشد كه همه افراد و اتباع آن از يك نژاد و قوميت باشند، به يك زبان تكلم كنند و پيرو يك آيين و مذهب باشند. در بيشتر كشورها، اكثريتي وجود دارد كه داراي تاريخ، فرهنگ، زبان، مذهب و مليت مشترك هستند. در کنار این بخش، گروه هاي كوچك تري هم وجود دارند كه ويژگي هاي قومي، زباني و مذهبي خود را دارند و اقليت ناميده مي شوند.

مسئله رعايت حقوق اقليت ها و تبعيض قائل نشدن نسبت به آنها، از جمله اموري است كه بخصوص در دنیای امروز سخت مورد توجه و بحث نهادهاي بين المللي حقوق بشري است كه تمهيداتي براي رعايت حقوق اقليت ها و تامين همزيستي مسالمت آميز اقوام مختلف انديشيده شده است و گاه نيز جهان مخصوصاً در اين دهه اخير شاهد برخوردهاي خصمانه و خشونت بار و ويرانگر گروههاي مختلف و يا اقدام گروه اكثريت براي پاكسازي قومي اقليت بوده است. نظیر آنچه امروز در میانمار در حال اتفاق افتادن است.

جمهوری اسلامی ایران امروز عضو بسیاری از نهادهای بین المللی است و بسیاری از اسناد بین المللی که در خصوص به رسمیت شناختن حقوق اقلیت ها و جلوگیری از تبعیض در مورد آنهاست را به امضاء رسانده و در آنها عضویت دارد. از طرفی قانون اساسي مترقی جمهوري اسلامي ايران نیز توجه جدی به موضوع اقلیت ها دارد.

علاوه بر تعاریفی که برای همه ایرانیان در قانون اساسی مورد اشاره قرار گرفته است، با ملاحظه بسياري از اصول قانون اساسي، شايد اين ديد كلي را بتوان به دست آورد كه حقوق و آزادي هاي اساسي براي كليه شهروندان و اتباع ايراني در نظر گرفته شده و آنان در برخورداري از اين حقوق بدون توجه به وابستگي قومي، نژادي، زباني و حتي مذهبي مساويند. در بسياري از اصول قانون اساسي عنوان «هركس»، «همه»، «هر ايراني» و نظاير آن موضوع حكم قرار گرفته است. اصل‏ نوزدهم قانون اساسی هم صریحا اعلام می دارد که «‎‎‎‎‎مردم‏ ایران‏ از هر قوم‏ و قبیله‏ که‏ باشند از حقوق‏ مساوی‏ برخوردارند و رنگ‏، نژاد، زبان‏ و مانند اینها سبب‏ امتیاز نخواهد بود.»

حال رهبر معظم انقلاب نیز با اشاره به همین موارد پاسخ روشن و شفافی را در پاسخ به انتقاد امام جمعه اهل سنت زاهدان ارسال کرده اند و موکدا مخالفت خود را با هرگونه تبعیض ذیل مسائل و مفاهیم مهم، اساسی و مشترک نظیر معارف دینی و قانون اساسی اعلام کرده اند. ایشان صراحتا هرگونه مساله و موضوعی که باعث ایجاد تفرقه و کارشکنی در صفوف واحد مردم ایران اسلامی بشود نیز انتقاد کرده و آن را حرکت در راه دشمنان نظام خوانده اند.

ایشان علاوه بر مخالفت با هرگونه تبعیضی بر اساس پاسخی که مطابق با شرع و قانون نوشته شده است، در کنار هم قرار گرفتن همه ایرانیان در هر رنگ و لباس و قومیتی را راز سربلندی و عزت ایران اسلامی دانسته اند. در حقیقت این مساله مهمترین مولفه ایستادگی ایرانیان در برابر دشمنان خوانده شده است.

پاسخ روشن و صریح رهبر معظم انقلاب به مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان که توسط حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری به امضاء رسیده است، بدین شرح است: مرقومه جنابعالی خطاب به مقام معظم رهبری دریافت و به استحضار ایشان رسید. معظم‌له از اظهار علاقه‌مندی شما به نظام مقدس جمهوری اسلامی و جانبداری و حمایت و دفاع از کشور و آرمان‌های والای انقلاب اسلامی قدردانی کرده و فرمودند:

«همه ارکان جمهوری اسلامی موظفند بر اساس معارف دینی و قانون اساسی هیچگونه تبعیض و نابرابری بین ایرانیان از هر قوم و نژاد و مذهبی روا ندارند. ما هم به جد معتقدیم همه باید با هم در کنار هم و در صفوف فشرده و واحدی به سربلندی و عزت ایران اسلامی بیندیشند و در راه آن تلاش کنند و اجازه ندهند دشمنان این مرز و بوم و خناسان وابسته به این و آن در این صف واحد تفرقه افکنده و کارشکنی کنند».

به این امید که با الهام از تعالیم اسلامی و تمسک به اصول قانون اساسی همه ما به عنوان ایرانی بتوانیم در جهت اعتلای کشور و تامین منافع ملی و تحکیم وحدت و یکپارچگی گام برداریم و نقش خود را در انجام وظایف دینی و ملی ایفا کنیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار