بازدید 8746

نقش کسب‌وکار در پیوند مهاجرین با موطن اصلی

کد خبر: ۶۹۹۵۲۷
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۰ 31 May 2017

یکی از متداول ترین و رایج ترین رویدادهایی که در زندگی مدرن امروزی ممکن شده، مسئله مهاجرت و تغییر مکان است. حال این تغییر مکان به جهت دستیابی به امکانات آموزشی و تحصیلی تخصصی تر باشد یا به امید دستیابی به شغلی بهتر با امکانات آسایشی بیشتر ، همراه است با رویارویی با مجموعه ای از شرایط و چالش های جدی متفاوت از تجربه های قبل و بیش از همه محدود شدن ارتباط با وطن اصلی.

به گزارش تابناک، مهاجرین اغلب به دلیل میل به پیشرفت و عادی سازی شرایط، آمادگی لازم برای رویارویی با مشکلات و مسائل زندگی جدید را در خود فراهم می کنند و از طرفی، کشور مقصد هم خدمات ویژه ای برای ایجاد آسایش مهاجرین ارائه می کند. در نتیجه ی این فرایند، مشکلات پیش روی مهاجرین از هماهنگی با شرایط آب و هوایی و امور حقوقی و اداری گرفته تا کسب امتیازات شهروندی و امثال آن بسته به قوانین و خدمات ارائه شده مرتفع می شوند. اما مهاجرت تنها رویارویی با مشکلات زندگی جدید نیست. رفته رفته غم غربت، هجوم نوستالژی ها و محروم شدن از بسیاری امور مثل خرید برخی مایحتاج و لوازم فرهنگی و امثال آن (که به دلیل نوع تربیت و فرهنگ موطن اصلی، یک نیاز اساسی محسوب می شوند،) بر افراد غلبه پیدا می کنند و آنها را تحت فشار قرار می دهند. در واقع بخش قابل توجهی از چالش های شهروندی در محیطی جدید، عدم ارتباط با گذشته و اقوام و دوستان قدیمی و همچنین عدم دستیابی به برخی لوازم و نیازهای فرهنگی و اجتماعی است. بخشی از نیازهای ایرانیان خارج از وطن که به طور مختصر در ادامه می آید، از طریق تکنولوژی های نوین و مناسبات جدید فراهم شده است و بخشی دیگر همچنان در نیمه دست نیافتنی بودن مانده اند که نیاز به تامین و کار بیشتر دارند.

اگر تداوم ارتباط با موطن اصلی برای مهاجرین مسئله ای جدی برای حفظ ارزشهای هویتی، ملی یا اعتقادی آنهاست؛ برای سازمان ها و مسئولین داخلی هم علاوه بر حمایت و ارائه خدمات به شهروندان خود، زمینه ای برای جذب استعدادهای ذاتی و کمک به توسعه کشور و تقویت منافع ملی است. درنتیجه تداوم این ارتباط، امتیازی دوسویه و نیازمند طراحی برنامه ها و ارائه خدماتی ویژه است.

براساس تحقیقات مقدماتی به عمل آمده از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس، در سال 1386 ثروت ایرانیان مقیم خارج بالغ بر 1۴00 میلیارد دلار و ثروت ایرانیان مقیم آمریکا به تنهایی بالغ بر 900 میلیارد دلار بوده است. در سال 1394، شمار ایرانیان خارج از کشورحدود 7 میلیون نفر و میزان سرمایه آنان حدود ۲ هزار میلیارد دلار برآورد شده است. ولی اقتصاد کشور به حجم عظیم سرمایه‌های علمی و مالی ایرانیان مقیم خارج دسترسی ندارد؛ درحالی که برای ایجاد تحرک در اقتصاد و تسریع آهنگ رشد تولید و اشتغال به چنین سرمایه عظیمی به شدت نیازمند است.

 مسائل و نیازهای مهاجرین بسیار گسترده و متنوع است و تامین همه آنها مستلزم ایجاد یک ساختار با صرف زمان و سرمایه قابل توجه است تا نتایج مطلوبی هم به دنبال داشته باشد. نه تنها در ایران که در بسیاری از کشورها، مهاجرین از کشور به یک پدیده و مسئله جدی تبدیل شده و تخمین گستردگی مهاجرین ایرانی و تامین نیازهای آنها، نیاز به تمرکز و تخصیص سرمایه ویژه دارد. تلاشی ارزشمند که اعضای جدا شده از پیکره اصلی کشور را به هم پیوند می زند و ارتباطی موثر فی مابین به وجود می آورد. خدمات کنسول گری و وضع خدمات ویژه ایرانیان خارج از وطن، یکی از ویژه برنامه های دولت ها برای تامین این نیازها بوده و هست اما در کنار این فعالیت های رسمی، تکنولوژی و فن آوری های نوین هم به کمک آمده اند تا ارتباطی موثرتر از قبل فراهم شود.

انجام امور حقوقی و اداری

بخش مهمی از ارتباط با موطن اصلی به دلیل امور حقوقی و اداری است مثل مسائل حقوقی ارث و میراث، خرید و فروش ملک، انتقال مدارک آموزشی یا نظام سربازی یا مسائلی از جمله بهره مندی از بیمه یا دیگر امور اداری. اغلب رفع این امور به دلیل مهاجرت و دوری از وطن، مستلزم هزینه و زمان بسیارند و اینجاست که حضور موثر و خدمات دهی کسب و کارهای نوین اینترنتی ملموس می شوند. این کسب و کارها بسیاری از امور حقوقی و اداری یا بیمه ای و رسمی ایرانیان خارج از کشور را برعهده می گیرند.

ارائه محصولات فرهنگی، مراسمات ملی و صنایع دستی

یکی از چالش های اصلی مهاجرین ایرانی، حس غربت و دورافتادگی از وطن و انقطاع فرهنگی است که به دلیل سکونت در کشور مقصد، ارتباط با مردمان آنجا و زبان مرسوم، ارتباط با زبان مادری قطع می شود. این انقطاع به مرور استحاله فرهنگی می آورد و نسل های آینده را هم تهدید می کند. از این رو، بهره مندی از محصولات فرهنگی و رسانه های داخلی برای ایرانیان خارج از کشور، نیازی روحی و جدی است. ارتباط با محصولات فرهنگی از فیلم های سینمایی و محصولات خانگی گرفته تا امور رسانه ای و صنایع فرهنگی می تواند ایرانیان مهاجر را با داخل کشور پیوند بزند. این ارتباط چه از طریق تهیه فیلم های و رسانه های مکتوب و مجازی داخلی باشد یا اکران آثار در خارج از کشور یا ارائه محصولات فرهنگی و صنایع دستی یا برگزاری مراسمات سنتی و ملی، مهم است زیرا تقویت فرهنگی فرد و نسل آینده اش را موجب می شوند.

مشاوره های آنلاین روانشناسی (خانواده) و درمانی

مهاجرت با توجه به چالش هایی که مطرح شد، همراه است با آسیب های روح و روان. آسیب هایی که برای رفع آن نیازمند مشاوره های درمانی برای ایجاد مطابقت یا محیط جدید و مسائل موجود است. افراد به دلیل دوری از موطن اصلی و سبک زندگی در کشور جدید، با مسائلی روبرو هستند که از راهنمایی مشاورهای هم زبان و هم فرهنگ خود محروم اند و این نیاز به واسطه مشاوره آنلاین به خوبی قابل ارائه است.

ارسال هدیه برای اقوام و آشنایان

یکی از قابل توجه ترین خدمات کسب و کارهای جدید، تهیه و ارسال هدیه برای عزیزان افرادی است که خودشان خارج از کشور هستند. بسیاری از ایرانیان مهاجر برای ارسال گل یا هدیه ای به مناسبت های مهم روز مادر یا ایام نوروز برای خانواده یا دوستان خود در ایران با هزینه های بسیار روبرو می شدند و این در شرایطی بود که در بسیاری از موارد هدیه مورد نظر تخریب یا مفقود هم می شد و اغلب سر موقع به دست عزیزان نمی رسید. کسب و کارهای اینترنتی فعال در این زمینه در ارائه خدمات ویژه و ارسال مطلوب و به موقع به عزیزان متقاضیان، گام برداشته اند و به این رویا، رنگ واقعیت بخشیده اند.

تداوم ارتباط با موطن اصلی، آینده کسب و کارهای نوین

در این سالها با توجه به نیاز موجود، کسب و کارهای اینترنتی و سایت های موفقی با هدف ارائه خدمات متناسب با نیاز ایرانیان خارج از کشور شکل گرفته اند و پاسخگوی مهمترین نیازهای مهاجرین که در بالا هم چند مورد آن عنوان شد، بوده اند. از این جمله می توان به سایت متفاوت «سیمیا» به نشانی اینترنتی SimiaService.com اشاره کرد که عمده فعالیت خود را معطوف به طراحی و اجرای خدماتی مختص ایرانیان خارج از کشور نموده است. ارسال هدایا به عزیزان در داخل کشور، ارائه صنایع دستی ایران به سرتاسر دنیا، انجامو پیگیری امور اداری و قانونی در داخل کشور و حتی ارائه خدمات مشاوره ای پاره ای از خدماتی است که این شرکت در حال اجرا و توسعه ی آنهاست. وجود این دست از کسب و کارهای اینترنتی، گواه این است که بخشی از مهمترین درخواست ها و نیازهای مهاجرین قابل انجام و ارائه است. برای نمونه سایت مورد اشاره به بیش از ۸۰۰۰ نفر از هموطنان در خارج از ایران خدمات ارائه کرده است و این نشانه استقبال و امید به توسعه این کسب و کار می باشد و از طرفی امیدی است برای شما و خانواده تان ( که اگر در آینده شما هم جز مهاجرین بودید)، تا نگرانی های کمتری برای ارتباط با موطن خود داشته باشید. این روند زمانی بهتر و یا کیفیت تر هم خواهد شد که پل ارتباطی موثری مابین نیروهای کارآمد و تحصیل کرده با بنگاه های اقتصادی و سازمانی باشد و بتواند در ایجاد همکاری های اثرگذار نقش آفرینی کند که البته آن روز دور نیست.


سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان