بازدید 2993

ضرورت اصلاح قانون مدیریت بحران

رئیس جمعیت هلال احمر ایران با تاکید بر اصلاح قانون مدیریت بحران، گفت: این قانون جهت رفع ناهماهنگی های موجود و مدیریت جامع بحران ضروری است.
کد خبر: ۶۸۵۲۷۷
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۶ 16 April 2017
امیرمحسن ضیایی رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران امروز (یکشنبه 27 فروردین) با حضور در جلسه فراکسیون مستقلین ولایی و تشکر از حمایت‌های مجلس و نمایندگان از این جمعیت، گفت: مجلس تنها پناهگاه جمعیت هلال احمر است چرا که در تمام شرایط دشوار از جمعیت حمایت کرده است به خصوص در جریان بررسی بودجه سال 96 و تخصیص منابعی از حق الثبت اسناد به این جمعیت که کار ناشدنی است.

جمعیت هلال احمر در مقابله با مشکلات و حوادث امکانات محدودی دارد

رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران افزود: جمعیت هلال احمر در مقابله با مشکلات و حوادث از امکانات محدودی برخوردار است در حالی که ماموریت سنگینی را به عهده دارد با این حال تلاش شده پیش از آنکه به مرحله پاسخگویی برسیم در بخش پیشگیری و آمادگی مبتنی بر ریسک اقداماتی انجام گیرد.

وی با تاکید بر اصلاح قانون مدیریت بحران تصریح کرد: این قانون می تواند شرایط ما را در مدیریت بحران ارتقاء دهد بنابراین نیازمند حمایت جدی مجلس در این زمینه هستیم.

ضیایی ماموریت جمعیت هلال احمر در سال های قبل و بعد از انقلاب اسلامی را یادآور شد و گفت: در سال های قبل از انقلاب تمرکز جمعیت هلال احمر بر بخش درمان و برخی کارهای عام المنفعه و در بخش کوچکی به امور مدیریت بحران و سوانح می پرداخت اما در سال های بعد از انقلاب بخش درمان از جمعیت هلال احمر گرفته شد و به وزارت بهداری ملحق شد.

وی با بیان اینکه بسیاری از ساختمان های جمعیت هلال احمر در این دوره در اختیار وزارت بهداشت و درمان قرار گرفته در صورتی که طبق قانون باید تعیین تکلیف شود، گفت: بعد از سال های پیروزی انقلاب جمعیت هلال احمر به سمت فعالیت های امداد و نجات رفت به نوعی که مهم ترین بخش پاسخگویی ما مربوط به مدیریت سوانح است در واقع ماموریت های حاکمیتی به ماموریت های داوطلبانه و مردمی تبدیل شد.

رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه 47 درصد از کل ماموریت‌های سال 95 مربوط به سوانح ترافیکی است، افزود: در سال گذشته 21 درصد از کل ماموریت ها به سایر عملیات های امداد و نجات و 32 درصد مربوط به مراجعات حضوری به پایگاه ها و پست های امداد و نجات است. در بخش خدمات امداد ونجات جمعیت هلال احمر، نیز 906 هزار نفر امدادرسانی، 33 هزار نفر نجات یافته، 22 هزار نفر به مراکز درمانی انتقال یافته، 129 هزار نفر خدمات سرپایی دریافت کردند، 221 هزار نفر اسکان یافتند، 99 هزار نفر اسکان اضطراری، 121 هزار نفر اسکان موقت و 4 هزار و 426 مورد عملیات رهاسازی انجام گرفته است.

وی ادامه داد: جمعیت هلال احمر در سال 95، 19 هزار و 884 ماموریت ترافیکی، هزار و 625 ماموریت برف و کولاک، 904 ماموریت سیل و آبگرفتگی، 997 ماموریت ساحلی، هزار و 477 ماموریت کوهستان و 3 هزار و 543 عملیات پروازی داشته است.

ضیایی یادآور شد: جمعیت هلال‌احمر با وجود تغییرات صورت گرفته هنوز از یک بخش کوچک درمان برخوردار است و حتی بخش مهمی از خدمات توانبخشی را هم حمایت می‌کند به نوعی که تنها بیمارستان تخصصی توانبخشی توسط این جمعیت مدیریت می شود. در این زمینه کارهایی نیز با وزارت بهداشت و درمان انجام گرفته است.

وی از توجه جمعیت هلال احمر به جمعیت جوان کشور به عنوان خدمتگزاران و رهبران آینده جمعیت خبر داد وگفت: جمعیت هلال احمر در سطح کشور و بین الملل فعالیت گسترده دارد که در این زمینه 700 هزار جوان در جمعیت فعالیت داشته و به مردم خدمات ارائه می دهند.

رئیس جمعیت هلال احمر در توضیح بخش داوطلبانه این مجموعه گفت: 2 میلیون داوطلب مستقیم و غیرمستقیم در جمعیت هلال احمر فعالیت دارند در حقیقت کشور ایران جزو 4 کشوری است که از بالاترین میزان داوطلبان در دنیا برخوردار است. تقویت این بخش و افزایش ظرفیت داوطلبان، تقویت سرمایه های اجتماعی محسوب شده زیرا عمدتا در حوزه امدادرسانی فعالیت دارند.

وی در خصوص تامین منابع جمعیت هلال احمر تصریح کرد: بدون در نظر گرفتن جمعیت داوطلب هلال احمر سرمایه‌گذاری و منابع بسیاری لازم بود که به این مجموعه تزریق شود اما در شرایط فعلی توانسته ایم با تخصیص تنها صد میلیارد تومان در سال 95 عملیات امداد و نجات را به خوبی و با ظرفیت داوطلبان به سرانجام برسانیم.

 

ورود 6 فروند بالگرد جدید به ناوگان هلی کوپتری هلال

ضیایی با بیان اینکه آموزش همگانی نیز یکی از وظایف جمعیت هلال احمر است، گفت: امدادگران تلاش کردند تا خدمات با کیفیت و با مهربانی تمام که شعار هلال احمر است ارائه دهند.

وی از ورود 6 فروند بالگرد جدید به ناوگان هلی کوپتری جمعیت هلال احمر خبر داد و گفت: با وجود رفع تحریم ها همچنان به بالگرد به عنوان یک سلاح نگاه می شود بنابراین حساسیت بسیاری برای ورود آن وجود دارد که این حساسیت تهیه بالگرد برای جمعیت را با مشکل مواجه کرده است زیرا نیازمند بالگرد برای هر شهرستان و استان هستیم در صورتی که هم اکنون هر 2 یا 3 استان از بالگرد برخوردارند اما در هر صورت تلاش شده پوشش هوایی جمعیت هلال احمر کامل باشد.

 

تلاش خواهیم کرد تا پایان سال 96 به ازای هر استان یک بالگرد داشته باشیم

رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران افزود: با کمک نمایندگان تلاش خواهیم کرد تا پایان سال 96 به ازای هر استان یک بالگرد داشته باشیم.

وی از تشکیل نیروهای واکنش سریع در استان های مختلف نیز خبر داد و گفت: این نیروها آموزش های بسیار دیده و از توانایی بالایی در امدادرسانی برخوردار هستند. این نیروها که از فروردین ماه به جمعیت هلال احمر اضافه شدند توانایی مدیریت سوانح در ساعات اولیه بحران را دارا هستند هم اکنون نیز هر استان از 3 تیم برخوردار است، ما تلاش خواهیم کرد تا پایان سال هر شهرستان از یک تیم برخوردار باشد.

ضیایی از طرح خادم یا خانواده آماده در برابر مخاطرات خبر داد و تصریح کرد: 25 میلیون خانوار ایرانی تا سال 1400 تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت تا با حضور به درب منزل بتوانند آموزش همگانی لازم را ارائه دهند، این طرح کمک می‌کند تا شاخص آمادگی خانوار از 9.3 از 100 به 30 از 100 برسد.

وی تشکیل خانه های هلال را یادآور شد و گفت: خانه های هلال در تمام محلات و روستاها مستقر خواهند شد، این مجموعه ها از خود مردم تشکیل شده و نزدیک به طرح بهورز وزارت بهداشت و درمان است. جمعیت هلال احمر پس از تصویب برنامه ششم توسعه نیز برنامه های پنجساله جمعیت هلال احمر را تدوین خواهد کرد.

رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال برخی از نمایندگان در خصوص وضعیت بالگردهای امدادی گفت: پرواز این بالگردها پرهزینه است و جمعیت در قبال آن باید پاسخگو باشد با این حال در مسائل و موضوعات دیگر تلاش شده کمک‌های لازم ارائه شود. در خصوص افتتاح شعبات جمعیت هلال احمر نیز برنامه ریزی ها انجام گرفته تا در تمام شهرستان ها این شعبات افتتاح شود.

 

قانون مدیریت بحران هرچه سریع تر باید تعیین تکلیف شود

وی در مورد همکاری با نمایندگان مجلس یادآور شد: قانون مدیریت بحران هرچه سریع تر باید تعیین تکلیف شود هر چند در همه کشورها طرح ملی مبارزه با بحران وجود دارد که قانون بخشی از آن را شامل می شود چرا که همه مسائل را نمی توان در قانون پیش بینی کرد. در هر حال با توجه به اینکه به لحاظ مدیریت بحران واقعا ما آمادگی نداریم تعیین تکلیف این قانون برای رفع عدم هماهنگی در مدیریت بحران ضروری است.

 

شهر تهران به صورت ناامن توسعه یافته است

ضیایی ادامه داد: با توجه به توسعه نامتوازن، حاشیه نشینی و تغییرات اقلیمی که کشور ما را مستعد بحران ساخته است، نیازمند تصویب قانونی جامع در حوزه مدیریت بحران هستیم. متاسفانه شهر تهران ناامن توسعه یافته و همه ما مسئولیم از امروز به بعد به دنبال ساماندهی وضعیت پیش آمده باشیم چرا که از حدود 45 بحران دنیا کشور ما از حدود 36 بحران برخوردار است.

 

آتش سوزی جنگل متصدی مشخصی ندارد

رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بر تعیین تکلیف اقدامات بر زمین مانده تاکید کرد و گفت: برخی اقدامات چون آتش سوزی جنگل متصدی مشخصی ندارد، هر چند جمعیت هلال احمر در این زمینه خدماتی ارائه می دهد اما بهتر است در قانون جامع مدیریت بحران نقاط خاصی که متصدی ندارد تعیین تکلیف شود.

ضیایی فعالیت حوزه بین الملل جمعیت هلال احمر را یادآور شد و گفت: جمعیت هلال احمر ایران یکی از 5 جمعیت بزرگ دنیا شناخته شده به نوعی که کاندیدای نائب رئیسی صلیب سرخ جهانی از سوی 60 کشور دنیا مطرح و ریاست جمهوری و وزیر امور خارجه نیز موافقت و پیگیری خود را اعلام کردند، همانگونه که معاونت های آسیا، اروپا و آمریکا در نامه ای به مقام معظم رهبری یادآور شدند کمک‌های توسعه ای زیادی توسط وزارت امور خارجه ایران انجام گرفته اما آنچه توسط جمعیت هلال احمر دنبال شده تاثیرگذاری بسیاری داشته است.

گفتنی است که برخی از نمایندگان و اعضای فراکسیون مستقلین ولایی مواردی را در قالب تذکر و سوال مطرح کردند که مهم ترین آن ها کمبود تجهیزات جمعیت هلال احمر، تجویز امکانات و توزیع عادلانه امکانات در استان ها و شهرهای مختلف، استقرار فرماندهی جمعیت در برخی مناطق محروم و افتتاح شعب جمعیت هلال احمر بود.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی