بازدید 16869
کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم را بهتر بشناسید؛

از رقابت جدی رئیسی و روحانی تا تلاش دوباره جلیلی، احمدی نژاد و یارانش

اما آنچه از شواهد هویداست، اینکه دوئل اصلی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو بین دو چهره روحانی و دو تن از اعضای مجلس خبرگان رهبری و اعضای اصلی جامعه روحانیت مبارز یعنی «حجج اسلام حسن روحانی و سید ابراهیم رئیسی» خواهد بود. افرادی که از آنها به ترتیب به عنوان کاندیداهای اصلی دو جریان یعنی ائتلاف اصلاح طلبان – اعتدالگرایان و همچنین جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی یاد می شود.
کد خبر: ۶۸۳۷۷۸
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۶ 10 April 2017
کمتر از چهل روز تا برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری باقی است و تقریبا همه جریانات سیاسی چهره های اصلی و تاکتیک های انتخاباتی خود را برای این انتخابات نهایی کرده اند. از فردا یعنی 22 فروردین ماه ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آغاز خواهد شد و تا 26 فروردین ماه ادامه می یابد. همچنین دستور شروع انتخابات توسط وزیر کشور به فرمانداران نیز صادر می شود.

به گزارش «تابناک»، آن طور که «علی اصغر احمدی» رئیس ستاد انتخابات کشور گفته: داوطلبانی که طبق قانون واجد شرایط ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری هستند برای ثبت نام حتما باید به این ستاد مستقر در وزارت کشور مراجعه کنند.

تقویم زمان بندی انتخابات به این شرح است؛

22 فروردین 96: صدور دستور شروع انتخابات توسط وزیر کشور به فرمانداران

22 فروردین تا 24 فروردین: تشکیل هیأت اجرایی توسط فرمانداری ها

22 فروردین تا 26 فروردین: ثبت نام از داوطلبان 5 روز (از زمان صدور دستور شروع انتخابات)

27 فروردین تا 31 فروردین: رسیدگی به صلاحیت داوطلبان توسط شورای نگهبان

اول اردیبهشت تا پنجم اردیبهشت: تمدید مهلت رسیدگی به صلاحیت داوطلبان توسط شورای نگهبان

ششم اردیبهشت تا هفتم اردیبهشت: انتشار اسامی نامزدها توسط وزارت کشور

هشتم اردیبهشت تا 27 اردیبهشت: تبلیغات انتخاباتی نامزدها

28 اردیبهشت: ممنوعیت تبلیغات انتخاباتی نامزدها

29 اردیبهشت: اخذ رأی

دوئل جدی دو عضو جامعه روحانیت در انتخابات


اما آنچه از شواهد هویداست، اینکه دوئل اصلی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو بین دو چهره روحانی و دو تن از اعضای مجلس خبرگان رهبری و اعضای اصلی جامعه روحانیت مبارز یعنی «حجج اسلام حسن روحانی و سید ابراهیم رئیسی» خواهد بود؛ افرادی که از آنها به ترتیب به عنوان کاندیداهای اصلی دو جریان یعنی ائتلاف اصلاح طلبان – اعتدالگرایان و همچنین جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی یاد می شود.

«حسن روحانی» که یکی از اعضای ارشد جامعه روحانیت مبارز است و سال هاست در جلسات این تشکل سیاسی – روحانی اصولگرا حضور پیدا نمی کند، به پشتوانه رأی ائتلاف اصلاح طلبان – اعتدالگرایان و با حمایت چهره هایی نظیر «مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی» و «سید محمد خاتمی» در سال 92 گوی رقابت را از دیگر رقیبان خود ربائید و در آشفتگی کامل جریان اصولگرای پس از احمدی نژاد توانست با بیش از 50 درصد از آرای مردمی راهی پاستور شود و هفتمین رئیس جمهور ایران لقب بگیرد.

روحانی؛ ناامیدی که پیروز شد!

روحانی که تا هفته های پایانی رقابت های انتخابات ریاست جمهوری یازدهم شاید کمترین امیدی به پیروزی نداشت، بهترین بهره را از شکل گیری یک ائتلاف سیاسی و همچنین حمایت برخی چهره ها برد و با هوشمندی در جریان مناظره های انتخاباتی و همچنین گفت و گوهای تلویزیونی نظرها را به خود جلب کرد و در نهایت هم با کسب بیش از 18 میلیون رأی رئیس جمهور دوره یازدهم ایران شد.

در دیگر سوی میدان انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم «حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی» قرار دارد که جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی مدت ها برای متقاعد کردن وی جهت کاندیداتوری در انتخابات پیش روی تلاش کرد. او در حالی که در نشست های اول و دوم مجمع عمومی جمنا به عنوان یکی از جدی ترین کاندیداهای مطلوب جریان انقلابی معرفی شد که تا روز گذشته یعنی 20 فروردین ماه هیچ گونه اظهارنظری در خصوص کاندیداتوری نکرده بود تا اینکه در نهایت با صدور بیانیه ای کاندیداتوری اش را در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم رسمی اعلام کرد.

حجت الاسلام رئیسی متولد ۱۳۳۹ در محله نوغان مشهد است و هم اکنون تولیت آستان قدس رضوی است. او از سال 57 تا 17 اسفند 94 مسئولیت های متعدد قضایی از دادستانی چند شهرستان، ریاست سازمانی بازرسی کل کشور، معاون اولی قوه قضائیه، دادستانی کل کشور و ... را بر عهده داشته است. او همچنین از سال 1376 تا کنون عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و هم حزبی رقیب جدی اش یعنی «حسن روحانی» بوده است.

کاندیداتوری به پشتوانه 2 دهه تجربه مدیریتی و برای مبارزه با فساد

رئیسی از سال 1385 تا کنون هم نماینده خراسان جنوبی و عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بوده است و در این مسیر توانسته بیش از 526 هزار رأی از مردم خراسان جنوبی گرفته و به عنوان انتخاب اول آنها در این مجلس برگزیده شود. او در بیانیه انتخاباتی اش با تأکید بر اینکه در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان کاندیدا حضور خواهد یافت، تأکید کرده است؛ اینجانب به پشتوانه ی بیش از دو دهه تجربه ی مدیریتی در سطح کلان همچنین تعامل و نظارت بر ساختارهای مختلف ملی و رویارویی مستقیم با مفاسد و نواقص موجود در سازمان ها و دستگاهای مختلف اجرایی، نسبت به ریشه های مسائل کشور و گرفتاری های مردم آگاهی و اشراف یافته ام و عمیقاً معتقدم این وضعیت قابل تغییر است و به مدد الهی امکان بازگشت تحرک، نشاط و رونق به زندگی مردم وجود دارد.

اکنون با شناخت دقیق از ظرفیت های عظیم انسانی و مدیریتی کشور و در پی دعوت های پر شمار و محبت آمیز علماء گرانقدر، اقشار مختلف مردم و نخبگان و جوانان دلسوز، مسئولیت دینی ملی و انقلابی خود را حضور در این صحنه یافته ام؛ هر چند تا کنون و طی سه دهه ی گذشته هیچ عزمی برای دستیابی به قدرت نداشته ام.

این حضور با توکل به خدا و توسل به حضرت بقیه الله الاعظم (روحی فداه) فارغ از گروه بندی های سیاسی رایج و صرفاً با تأکید بر رعایت قانون، اخلاق، انصاف، صداقت با مردم و پرهیز از جنجال و سوء استفاده از مقدسات و بیت المال در رقابت انتخاباتی خواهد بود و معتقدم مردم صاحبان حقیقی سرنوشت کشور و انقلابشان هستند و آنانند که به واسطه ی فرصت دادن برای خدمت، بر مسئولان منت دارند.

جلیلی به دنبال تغییر رتبه انتخاباتی!

در کنار حجج اسلام رئیسی و روحانی، گزینه های دیگری مثل مثل «سعید جلیلی» را که با کسب ۴۶۲۸۱۲۰ رأی برابر ۱۱٫۳۶درصد آرای مأخوذه در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم پس از روحانی و قالیباف سوم شد، می توان از دیگر افرادی دانست که به احتمال فراوان کاندیدای داوزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم خواهد بود. او که در نهایت نظر جبهه مردمی برای پذیرش مرامنامه این تشکل در انتخابات آتی را قبول نکرد به احتمال فراوان بخشی از جبهه پایداری و تعداد محدودی از اصولگرایان را در صورت باقی ماندن در صحنه انتخابات، نمایندگی خواهد کرد.

جلیلی متولد مشهد است و از سال ۱۳۸۶ تا ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ نیز دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس گروه مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با کشورهای غربی بود. وی پیش از این رئیس اداره بازرسی وزارت خارجه، مدیر بررسی‌های جاری دفتر رهبری و معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بوده است و نظرات خاص خود را در زمینه سیاست خارجی دارد. جلیلی که با شعار «حیات طیبه در انتخابات» ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ نامزد شد، دارای دکترای علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق است و در دانشگاه امام صادق تهران به تدریس دیپلماسی پیامبر(ص) مشغول است.

حکایت کاندیداهای پوششی...

اما ائتلاف اصلاح طلبان – اعتدالگرایان و همچنین جبهه مردمی نیروهای انقلاب قصد دارند به منظور حمایت از اندیشه و برنامه های خود و همچنین کاندیدای اصلی و منتخب جریان مطلوب‌شان در انتخابات پیش رو چندین کاندیدای دیگر تحت عنوان «کاندیدای پوششی» را روانه کارزار انتخابات کنند به نحوی که این کاندیداها در جریان رقابت های انتخاباتی و همچنین مناظره ها بتوانند تفکر جناح مطلوب خود را حمایت کرده و به منتقدان پاسخ های لازم را بدهند و مهمتر از همه کاندیدای اصلی و نهایی خود را حمایت کنند.

کاندیداهای پوششی آن طور که در دو جریان ائتلاف اصلاح طلبان – اعتدالگرایان و جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی تصمیم گیری شد تا روزهای آخر مبارزات انتخاباتی در صحنه حاضر خواهند بود و در نهایت صحنه را به نفع کاندیدای نهایی جریان خود ترک خواهند کرد.

از بین ائتلاف اصلاح طلبان – اعتدالگرایان افرادی نظیر «مسعود پرشکیان، محمدرضا عارف، اسحاق جهانگیری، محمدعلی نجفی، محمدباقر نوبخت و محمد شریعتمداری» گزینه هایی هستند که از آنها به عنوان کاندیداهای احتمالی و پوششی در کنار «حسن روحانی» نام برده می شود؛ مسأله ای که هنوز نهایی نشده است و باید از فردا تا 26 فروردین منتظر ماند و دید که چه کسی به عنوان کاندیدای پوششی این طیف در کنار روحانی ثبت نام خواهد کرد.

اما در طرف مقابل یعنی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی شرایط کاملا روشن است، چون پنج کاندیدای نهایی این تشکل پنجشنبه هفته گذشته توسط مجمع عمومی سه هزار نفری برگزیده شدند و قرار شد که شورای مرکزی جمنا در مورد کاندیداتوری حجت الاسلام رئیسی، محمدباقر قالیباف، حمیدرضا حاج بابایی، مهرداد بذرپاش و علیرضا زاکانی در انتخابات آتی ریاست جمهوری تصمیم گیری کند. آنطور که شنیده می شود احتمالا سه تن از افراد مذکور در انتخابات ریاست جمهوری نامنویسی خواهند کرد و در نهایت از بین این سه نفر 2 نفر کنار رفته و یک نفر کاندیدای نهایی جبهه مردمی نیروهای انقلاب در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.

تلاش‌های احمدی‌نژاد و دوستان ادامه دارد

هرچند «محمود احمدی نژاد» با توصیه صریح رهبر معظم انقلاب از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی نهی شد و البته در نامه ای تبعیت خود را از توصیه ایشان اعلام کرد. اما تنها مدتی کوتاه از انجام سفر انتخاباتی برحذر ماند. او پس از مدت کوتاهی دلش برای انجام دوباره فعالیت انتخاباتی تنگ شد و با حمایت از معاون اجرایی اش در دولت دهم بر خلاف آنچه پیشتر اعلام کرده بود که از کسی در انتخابات آینده حمایت نخواهد کرد، به جمع فعالان انتخاباتی پیوست.

احمدی نژاد که این روزها پس از انجام سفرهایی در نوروز با برگزاری نشست های خبری و رسانه ای کردن دیدارها و انتقاداتش در فضای مجازی، بیش از همیشه در حال انجام مستقیم فعالیت انتخاباتی است، همراه دو یار غارش یعنی بقایی و مشایی در صدد حضوری پررنگ در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم است. او و یارانش که تبحر ویژه ای در بزرگنمایی مسائل دارند به صدور مجوز از سوی نهادهای نظارتی برای داشتن نماینده ای در رقابت های انتخاباتی پیش رو به شدت دل بسته اند؛ اما بعید است که چنین رویایی به واقعیت بپیوندد. احمدی نژاد با بیان اینکه راهکارهای زیادی برای تأیید صلاحیت بقایی دارد که در موقع خودش از آنها استفاده خواهد کرد؛ حتی از حربه تهدید هم برای تحقق رویایش فروگذار نکرده است.

افرادی نظیر سید محمد غرضی کاندیدای دوره قبلی انتخابات ریاست جمهوری با شعار از بین بردن تورم، حجت الاسلام محسن غرویان استاد حوزه و دانشگاه با شعار تبیین مشی اعتدالی آیت الله هاشمی و برخی چهره های مستقل هم از افرادی هستند که برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم کاندیداتوری خود را اعلام کرده اند. انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در 29 اردیبهشت 96 همزمان برگزار می شود.
تعداد بازدید : 313

تعداد بازدید : 24
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار