بازدید 15006
سخنان عجیب وزیری که شغلش را دوست ندارد؛

«کسی چیزی را مجانی به دیگری نمی‌دهد»؛ الا وعده!

اظهارنظری نادقیق و تعجب برانگیز که علاوه بر اشکالات فنی، بسیار هم شائبه برانگیز است. از این روی که می‌بینیم آقای وزیر اینترنت را چیزی شبیه اتوبان تصور کرده که اگر برای پیمودن مسیر رفت در آن باید پول بپردازید، بهره بردن از خدمات آن برای بازگشت رایگان نخواهد شد و موظف به پرداخت وجه هستید، حال آنکه اینترنت این گونه نیست و ظاهرا برخی این را نمی دانند!
کد خبر: ۶۷۶۳۹۸
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۲ 12 March 2017
وزیری که از مدت‌ها قبل نشان داده علاقه‌ای به حضور در وزارتخانه تحت امرش نداشته و تصور می‌کرده جای دیگری به کار گرفته خواهد شد، در روزهای پایانی عمر دولت سخنانی بر زبان می‌آورد که بی شباهت به خرج کردن از کیسه رئیس جمهور نیست!
 
به گزارش «تابناک»؛ هرچه کارشناسان بر گران بودن نرخ اینترنت در کشورمان تأکید دارند و بر این باورند که کاهش نرخ این خدمات، کاری ضروری در راستای اهداف کلان نظام، از جمله ارائه برخی خدمات بر بستر اینترنت است، هستند مسئولانی که از هیچ فرصتی برای دفاع از نرخ گران این خدمات در کشورمان دریغ نمی‌ورزند.

افرادی مثل محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در ابتدای عمر دولت یازدهم، درخصوص اجحاف گسترده فروشندگان اینترنت در کشورمان به مشتریانشان افشاگری می‌کرد و وعده رفع و رجوع مشکلات را می‌داد اما اکنون آنقدر تغییر رویه داده که شاهد بیان اظهاراتی تعجب برانگیز از وی هستیم.

مثل پاسخ روز گذشته این وزیر به پرسش خبرنگاری که پرسید: «آیا تغییر روش محاسبه حجم مصرفی اینترنت بنا بر مجموع دریافت و ارسال که منجر به افزایش قیمت حجم مصرفی برای کاربر می‌شود مخالف سیاست دولت برای ارزان کردن اینترنت نیست؟»؛ پرسشی که البته بخشی از آن دقیق نبود، چراکه می‌دانیم کشورمان در محاسبه قیمت اینترنت، کشوری یگانه در جهان به شمار می‌آید!

یگانه از این رو که می‌دانیم تنها در ایران اینترنت را حجمی می فروشند و تنها در کشور ما این حجم را با جمع زدن میزان دیتای ورودی و دیتای خروجی اندازه می‌گیرند و این فرمول عجیب برای کسب درآمد، نه به ذهن خدمات دهندگان اینترنتی در دیگر نقاط جهان رسیده و نه احتمالا ناظران قانون و دولتمردان ایشان با اجرایش موافقت خواهند کرد.

از این بعد سؤال که بگذریم، پاسخ واعظی به پرسش مطرح بسیار جالب توجه و در نوع خود، کم سابقه است. او که نشان داده به اظهار نظر در مسائل سیاست خارجی علاقه وافرتری دارد و به نظر به آن مسائل آشناتر و مسلط تر است، بی آنکه هیچ اشاره ای به یگانه بودن فرمول محاسبه قیمت اینترنت در کشورمان کرده یا پیرامون چرایی گران بودن آن به نسبت اغلب کشورهای جهان توضیحی دهد، گفت: «در گذشته هیچ استفاده‌ای از آپلود نمی‌شد و 99 درصد استفاده از اینترنت دانلود بود؛ بنابراین در گذشته آپلود وجود نداشت و در واقع رایگان نبود. اکنون آپلود بین کاربران در حال افزایش است و به بخشی از خدمات تبدیل شده است که تفاوتی با دانلود ندارد و بخشی از پهنای باند را تصرف می‌کند که در ازای آن شرکت‌ها باید به شرکت زیرساخت بهای آن را پرداخت کنند و زیرساخت هم باید به خارج پول بدهد. کاربرهایی که کارشان آپلود است باید برای آن پول بدهند و کسی چیزی را مجانی به دیگری نمی‌دهد.»

اظهارنظری نادقیق و تعجب برانگیز که علاوه بر اشکالات فنی، بسیار هم شائبه برانگیز است. از این رو که می‌بینیم آقای وزیر، اینترنت را چیزی شبیه اتوبان تصور کرده که اگر برای پیمودن مسیر رفت در آن، باید پول بپردازید، بهره بردن از خدمات آن برای بازگشت رایگان نخواهد شد و موظف به پرداخت وجه هستید، حال آنکه اینترنت این گونه نیست و هرگز نمی‌توان بی ارسال محتوایی (ولو اندک و در حد تایپ چند کلمه باشد)، محتوایی دریافت کرد!

ارتباطی دو سویه که دانلود و آپلود را از دو مقوله جدا، به فرایندهایی در هم تنیده تبدیل می‌کند و علم به این موضوع کافی است تا دریابیم وجوهی که برای خرید حجم اینترنت در کشورمان می‌پردازیم، در حقیقت با تعرفه های اعلام شده و گران قیمت هم همخوانی ندارد و بسیار گزاف تر است. معامله ای پر سود که ظاهرا وزیر با آن مخالفتی ندارد، ولو افراد راضی از آن، چند شرکت ارائه دهنده خدمات و افراد ناراضی از آن، کاربران بسیار پرشمار اینترنت در کشورمان باشند.

گزاره‌ای که در جمله پایانی وزیر به وضوح قابل رویت است. آنجا که واعظی می‌گوید: «کسی چیزی را مجانی به دیگری نمی‌دهد.»؛ انگار نه انگار که هیچ خدمتی در این عرصه به رایگان در اختیار هیچ کسی در کشورمان قرار نگرفته و نمی‌گیرد و حتی از آن بدتر، نرخ آن به لطایف الحیلی چند برابر از مردم دریافت می‌شود؛ وضعیتی که همین آقای وزیر هم وعده حلش را با کاهش نرخ ها داده بود اما ظاهرا هر چه به روزهای پایانی مأموریت خود در دولت ازدهم نزدیک می‌شود، بیشتر فراموشش می‌کند.

جمله‌ای کلیدی که اگر از کنایه موجود در آن صرف نظر کنیم، بی شباهت به خرج کردن از سبد رأی رئیس جمهور در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نیز نیست، چون بی شک کندی اینترنت و نرخ گران آن، مورد انتقاد شمار زیادی از هموطنانمان است؛ انتقادی که وزیر ترجیح می‌دهد از پاسخ دادن به آن با جملات کنایه آمیز بگذرد و جواب دادن به آن را بر عهده رئیس جمهور بگذارد؛ شاید از این رو که نتوانسته به وعده های فراوانش جامه عمل بپوشاند و ترجیح داده وقت خود را معطوف به فیلتر شدن یا نشدن چند نرم افزار نماید و بس!


تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴۰
انتشار یافته: ۲۲
جناب وزیر ازاول تووزارت خارجه بوده واینکاره نیست
شاید جوانتر ها یادشان نباشد ولی در سالهای انتهایی دهه شصت و اوایل دهه هفتاد فاکس هم بعد از اینکه از زمره وسیله ای برای جاسوسی خارج شد وسیله ای شد برای کسب درآمد مخابرات . در آن روزها زمانی که سالها بود که دستگاه فاکس - نمابر برای اینک برخی از استاتید خرده نگیرند ! - درهمه دنیا وسیله ای شبیه تلفن بود مجوز استفاده از آن صادر شد ولی وزارت فخیمه مخابرات شرط استفاده از آنرا ابتیاع خط مخصوص با قیمتی پنجاه درصد بالاتر از خط تلفن اعلام کرد و من هم که یک فاکس به خط تلفن متصل کردم مواجه شدم با اخطار و تهدید به جریمه و شکایت و غیره و غیره . ما که برخورد ها با ویدئو را هم یادمان نرفته و گویا آقایان هنوز میخواهند همان ماجرا را برای شبکه های اجتماعی اعمال کنند . خدا یا !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تابی جون مسولین و شرکت ها دست شون تو یه کاسه اس!!! مردم کیلویی چند!!!
یعنی چی این مقاله ؟ خوب ترافیک ترافیکه. چه آپلود چه دانلود ! هر دوش هزینه داره. اینکه هزینه اینترنت در ایران خیلی بالاست شکی توش نیست. ولی اینکه آپلود رایگان باشه خیلی بی معنیه !
پاسخ ها
معلم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۲
مثل اینکه اصلا با جهان ارتباط ندارید!!! این برای اولین بار .در ایران این طرح من دراودری اجرا شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۲
دوست عزيز، پهناي باندي كه دولت مي خرد به شكل متقارن با ميزان آپلود و دانلود مساوي مي باشد
عیسی
| United States of America |
۰۶:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۳
والا ما تو آمریکا با جهان رابطه ای نداریم. و از طرفی اینترنت موبایلمون حداقل بصورت حجمی و تلفیق آپلود و دانلود حساب میشه. حالا شما تو ایران با همه جهان ارتباط دارید یه حرف دیگست.
ضمنا ایران اینترنت موبایلش خیلی هم ارزون تر از بیشتر جاهای دنیاست. ولی به صورت کلی سرعت ها پایین هست و اصل مشکل اینترنت خانگی هست که خیلی بد، بی کیفیت و با قیمت خیلی بالا هست.
چرا دروغ؟ تابناک اگر بی سوادی لازم نیست به رخ بکشانی. (دست کم) در چین و مالزی هم اینترنت حجمی فروخته می شود. صدالبته بسیار ارزان تر ولی حجمی دارد نامحدود هم دارد. ای از دشمنی و بی انصافی و البته بی سوادی!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۲
چین با یک و نیم میلیارد جمعیت رو با ما مقایسه میکنی؟؟؟
اگه چین دست ما بود الان همه از گرسنگی مرده بودن چه برسه به اینکه اینترنت داشته باشن.
اینجا ایرانه عزیزم ایران . نباید توقعی غیر این داشت
این آقای وزیر هنرهای دیگری هم داشته ازجمله چشم برهم گذاشتن از حقوق دولت و مردم در مخابرات ایران براحتی همه وعده های احقاق حقوق کارکنان را فراموش کرد وبه عنوان هدیه تعرفه را افزایش داد حالا هم خودش در برابر حقوق کارکنان و بخش خصوصی شاخ و شانه می کشد
در تنگنای حیرتم از نخوت رقیب یارب مپسند که گدا معتبر شود
(لسان الغیب)
وای به روزی که اینترنت رایگان جهانی بیاد
بقول ناصرالدین شاه: همه چیزمان به همه چیزمان می آید!
جناب وزیر محترم باید جواب گوی سهامداران ( عمده ) باشد . به یمن دولت اسبق و واگذاری حیرت انگیز بنگاه بسیار سود ده یعنی مخابرات که نه تنها باری بر دوش دولت نبود که یار و مدد کار دولت به خاطر ارسال دریایی ازپول به سوی خزینه دولت بود برای اینکه بهتر متوجه شوید به اطلاعتان میرسانم که کار مخابرات یعنی گرفتن برق از وزارت نیرو و پردازش و تبدیل این انرژی الکتریکال به صوت و تصویر و اخیرا دیتا ( اینترنت ) و ارسال آن به سوی مشترکین هست و به زبان ساده قیمت برق دریافتی تبدیل به شصت و پنج هزار برابر میشود این یعنی اگر فرض کنیم که ده ریال برق در مخابرات مصرف شود تبدیل به ششصد و پنجاه هزار ریال میشود که از مشترکین اخذ میگردد حالا شما تفاوت بین یک و شصت و پنج هزار میشود حقوق پرسنل تجهیزات مصارف برق و آب و نگهداری ابنیه و و وسایل مصرفی و هزینه های غیر مترقبه مثل خرابی ها که متوجه میشوید که این سازمان چه سود رسانی تمیزی میکند و به هرحال ایشان باید جواب گوی سهامداران محترم هم باشند که ازسود حلال کارکرد پرسنل اقساط ماهیانه خود را پرداخت کنند و آینده بسیار مطمئنی برای سهامداران عمده فراهم بفرمایند ! .
سلام
فارغ از کفایت یا بی کفایتی مسئولین در هر دولتی، من از همه جای دنیا اطلاع ندارم ولی می دانم در کانادا مجموع حجم ترافیک دریافتی و ارسالی شما مورد محاسبه قرار می گیرد و اگر اشتراک نامحدود نداشته باشید، باید برای آن حجم ترافیک پول پرداخت شود.
در کانادا هزینه اینترنت ، باز هم صرف نظر از محتوا و توان دسترسی، برای یک اشتراک معمولی با سرعت (مگابیت بر ثانیه) تا ۲۵ دانلود و تا ۱۰ آپلود، و حجم نامحدود بایدماهانه مینیمم ۵۰ دلار کانادا پرداخت کرد که در سال به نزدیک دو میلیون تومان میرسد. در سرعت به کلمه "تا" هم توجه بشه، چون شما حد اکثر سرعت رو با اتصال کابلی فقط دارید نه وایر لس. البته اینترنت با سرعت یک گیگابیت بر ثانیه هم هست که قیمتش حداقل ۳ تا ۴ برابر بیشتر میشه. حالا خودتون مقایسه کنید.
جناب تابناك ميشود نتايج بررسي خودتان از قيمت اينترنت در كشورهاي مختلف دنيا را اعلام نماييد چون مقاله نويس شما اظهار فضل كرده است علاقمنديم بجاي حرفهاي بي اعتبار حداقل اطلاعات معتبري كه شما از بررسي كشور هاي مختلف با ارايه سند معتبر حرف شما را ثابت ميكند ببينيم .
حرف جناب وزیر کاملا منطقی هست.ضمنا اینترنت در ایران گران نیست با هر کجا دوست دارید مقایسه کنید.....
مثل اینکه کاربران واقعا از حقوق خودشان بی خبرند!
دوستان گرامی، در دنیا برای آپلود به شما به عنوان تولید کننده محتوا، مبلغی پرداخت می شود!!
در ایران خودمان هم کمابیش به صورت درون شبکه ای این موضوع جریان دارد!
وقتی دولت توی پیشنهاد بودجه ،نرخ اینترنت رو 3 برابر کرده حتما نقشه هایی داشته
مجلس مخالفت کرده داره جور دیگه در میاره
متاسفانه این مقاله ایرادات علمی و اطلاعاتی زیادی داره.
تنها قسمت درست ماجرا گران بودن اینترنت و با کیفت و سرعت پایین عرضه شدنش هست.
جناب خبر نگار شما مطلب را خوب فهمیدی . اما ایراد کار وزیر نیست . شما بگو اولا در کجای دنیا اینترنت کشور دولتی است که وزیر نحوه محاسبه اش را تعیین کند . ؟ ثانیا وقتی امری دولتی است یعنی آنکه خرید و فروش هزینه و بازار و رقابت بی معنی است . صرفا تعرفه ها برای پوشش هزینه ها طراحی می شود . یعنی چند هزار کارمند که روزها چرت می زنند و اینترنت مجانی می بینند و حقوق و اضافه حقوق لازم دارند . از کجا باید تامین شود . این نود درصد ماجرا است ده درصد هم صرف هزینه های شبکه و مثلا ارتقا کیفیت آن می شود . حالا وزیر بیچاره چه کنه مثلا ؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار