بازدید 3764

کشمکشها بر سر بودجه 96، همچنان ادامه دارد

کد خبر: ۶۷۲۱۵۹
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۲ 27 February 2017
با به پایان رسیدن رسیدگی به بخش های درآمدی لایحه بودجه 1396 کل کشور در صحن مجلس، نمایندگان مشغول بررسی بندهای هزینه ایی هستند.

به گزارش تیتر شهر، بنا بر اعلام سخنگوی دولت ، بودجه دولت طی 4 سال گذشته حدود 40 درصد افزایش داشته است یعنی سالی 10 درصد؛ نوبخت  با اشاره به اینکه برای بودجه سال 96 لایحه دولت 320 هزار میلیارد تومان تعیین کرده اند که در طول 4 سال تنها 52 درصد اضافه شده است گفته، البته مجلس این بودجه را به 346 هزار میلیارد تومان افزوده است که با این احتساب نیز افزایش بودجه دولت 65 درصد خواهد بود.

مروری بر درآمدها و مخارج دولت در 9 ماهه امسال نشان می دهد پیش بینی های درآمدی و هزینه ای دولت نه تنها محقق نشده بلکه شاهد تراز منفی عملیاتی در بودجه هستیم.
طبق پیش بینی قانون بودجه، باید تا پایان آذرماه امسال 597.8 هزار میلیارد ریال از واگذاری دارایی های سرمایه ای عاید دولت می شد که پیش بینی فروش نفت و فرآورده های نفتی از این رقم 563.4 هزار میلیارد ریال بود که این اعداد بودجه ای در بازه زمانی مورد نظر محقق نشده اند و درآمد دولت از محل واگذاری های سرمایه ای 424.7 هزار میلیارد ریال بوده است.
در بخش درآمدها که شامل درآمدهای مالیاتی و سایر درآمدهاست، دولت در این مدت 885.2 هزار میلیارد ریال منابع کسب کرد در حالی که پیش بینی 9 ماهه از این محل، 1190 هزار میلیارد ریال بود.سهم درآمدهای مالیاتی محقق شده در این مدت 655 هزار میلیارد ریال و سایر درآمدها 230.3 هزار میلیارد ریال است.
 
نگاهی به عملکرد بودجه ای دولت در حوزه تملک دارایی های سرمایه ای که از آن به عنوان پرداخت های عمرانی نیز یاد می شود، نشان می دهد در این مدت 158.3 هزار میلیارد ریال پرداخت انجام شده است در حالی که پیش بینی می شد در این مدت 434.7 هزار میلیارد ریال به طرح های عمرانی اختصاص یابد.
"ایرج ندیمی" مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در این باره معتقد است: وقتی مجلس سقف بودجه را افزایش می دهد، باید انتظار محقق نشدن آن را نیز داشته باشد.

در لایحه بودجه 96 بودجه کل کشور، 1085 هزار میلیارد تومان، بودجه عمومی دولت 371هزار میلیارد تومان، بودجه شرکت‌های دولتی 43 هزار میلیارد تومان، منابع عمومی دولت 320 هزار میلیارد تومان و درآمدهای اختصاصی دولت 51 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود و دولت در این لایحه، سقف درآمدهایش را 160 هزار میلیارد تومان برآورد کرده که 113 میلیارد تومان آن قرار بود از محل درآمدهای مالیاتی تامین شود.
این در حالی است که چندی پیش بخش خصوصی نسبت به بودجه 96 واکنشهای خاصی نشان داد و معتقد بود که
بخش‌خصوصی با انتقاد از چگونگی تدوین لایحه بودجه سال آینده، معتقد است بودجه سالانه کشور کارکرد واقعی خود را ندارد.

نخستین انتقاد از دید فعالان بخش‌خصوصی این بود که «قانون بودجه در ایران کارکرد سیاست‌گذاری برای تحرک بخشی به رشد اقتصادی را نداشته و تنها به متوازن کردن دخل‌وخرج کشور می‌پردازد.» دومین انتقاد به «وضعیت مالیات‌ها در لایحه بودجه سال آتی»، مربوط می‌شود. به اعتقاد آنها، پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی برای بودجه سال آینده نسبت به بودجه مصوب سال 95، با رشد 9 درصدی همراه است که از دید بخش‌خصوصی غیرمنطقی به نظر می‌رسد. «تلاش دولت در انتشار اوراق خزانه و اسناد اسلامی به‌منظور پوشش بدهی‌های خود» از دیگر انتقاداتی بود که بخش‌خصوصی آن را اقدامی مردود شده توصیف کرد. چهارمین نقدی که از سوی بخش‌خصوصی مطرح شد، «بی‌توجهی سیاست‌گذاران نسبت به تقسیم‌بندی‌های منطقه‌ای در لایحه بودجه سال 1396» بود زیرا به اعتقاد فعالان اقتصادی، همواره به استانداران به‌عنوان تنخواه‌دار نگریسته شده که این نگاه غیرمنطقی است.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر